entorsa cu pocnitura

05-10-2013
gal92
Nu este medic/terapeut
gal92
buna ziua, am si eu a rugaminte. aproape de 3 saptamani am suferit o entorsa la un meci de fotbal. totul a inceput atunci cand am calcat pe minge cand a vrut so preiau iar din greseala am calcat gresit dupa care am auzit o pocnitura la glezna, nu am mai putut continua partida, dupa cateva minute sa umflat putin, am pus gheata etc, am crezut ca mi se va vindeca piciorul dar au trecut 3 saptamani desi pot sa ma plimb perfect de alergat nu pot, atunci cand incerc sa alerg putin apare durerea mai sus putin de glezna. ce imi puteti recomanda? pauza din cate se vede nu a fost de ajuns. va multumesc
1 comentarii
0
27-12-2014, ora 20:37
Kinetoterapeut Florescu Emil
Identitate neconfirmată
Kinetoterapeut Florescu Emil
In functie de natura leziunilor si de structurile afectate, entorsele se incadreaza in diferite grade.
Imediat ce ne confruntam cu o asemenea situatie, este indicat sa urmarim evolutia proceselor inflamatorii si sa luam toate masurile pentru a inhiba acest proces, care de regula este insotit si de hematoame si modificari de temperatura. Mijloacele cele mai folosite sunt compresele reci si pozitia procliva a membrului inferior. De asemenea se recomanda utilizarea unor bandaje compresive sau a unor atele, deoarece sunt lezate structurile ligamentare care participa la mentinerea stabilitatii la nivelul gleznei.
Imobilizarea partiala si repausul sunt mijloacele care primeaza imediat dupa entorsa, urmand ca dupa reducerea inflamatiei sa se efectueze exercitii pentru diminuarea redorilor articulare, pentru ameliorarea fortei si cresterea stabilitatii. Un accent deosebit se va pune pe tonifierea peronierilor.
Spre exemplu pentru o entorsa de gradul 2, unde leziunile sunt destul de semnificative, cu prezenta proceselor inflamatorii si cu impotenta functionala moderata, repausul este de 6 saptamani. Mai exact timp de 6 saptamani se vor evita activitatile sportive, stresul mecanic excesiv in cazul celor a caror activitate profesionala presupune acest lucru, urmarindu-se ca transferul de greutate si incarcarea pe piciorul afectat sa nu creeze nici cea mai mica stare de discomfort.
Cu stima,

Kinetoterapeut, Emil Florescu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa de glezna - primul ajutor
  •