Entorsa genunchi - ligament medial colateral (posibil grad 1, 2)

18-07-2020
Alexandru_46
Nu este medic/terapeut
Alexandru_46
Buna ziua,

Am avut parte in urma cu o saptamana de o accidentare la genunchiul drept care s-a produs in casa. Dupa o pivotare extrema a genunchiul am suferit o entorsa, am vazut cum genunchiul a iesit din articulatie si a revenit in pozitia de baza. Mentionez ca am 38 de ani si la 14 ani am suferit la acelasi genunchi o lucatie in urma careia am avut aparat gipsat 2 luni, intre timp nu am mai avut probleme, totodata exista posibilitatea sa sufar de laxitate articulara intrucat am mai avut 5 luxatii la umarul drept, in 2007 am suferit o interventie Bankart. Revenind, in termenul de 72h am aplicat protocoul RICE, gheata de 3-4 ori pe zi (fara aplicare directa), Ibuprofen si Diflex, banfaj compresiv si elevarea piciorului. Genunchiul nu s-a umflat mult si in termen de 4 zile a revenit la starea initiala. Mentionez ca am putut sa merg in aceasta perioada si zi de zi senzatia de disconfort produsa de ligament s-a ameliorat. Durerea la o saptamana este de 3 din 10, absenta in repaus si mai ascutita la pivotari pe care desigur le evit. Urcatul si coboratul scarilor s-a a ameliorat zilnic. Nu am reusit sa ajung la medic fiind incurajat de faptul ca pot merge si presupunand (stiu ca nu este o abordare corecta) ca am leziune de Gr. 1 max 2. In zona mensicului nu simt vreo intepatura dar desigur, dupa prima sedinta de kinetoterapie am simtit articulatia mai grea si mai rigida in speta atunci cand executam ex de izometrie cu greutati la baza piciorului. Am inceput recuperarea prin kinetoterapie si am marea rugaminte de a ma ajuta cu cateva recomandari:

1. Consul medical medic ortoped - imi recomandati sa il fac 100%, consultul la Domnul Doctor Marius Uscatu l-am programat pentru 5 Aug, intre timp voi continua cu kinetoterapia dar imi doresc sa am opinia dansului
2. RMN - ar fi necesar sa fac un RMN, exista posibilitatea ca si alt ligament sa fie afectat? Simt o instabilitate articulara
3. Kinetoterapie - in general se recomanda realizarea de exercitii zilnic sau de cateva ori pe saptamana
4. Perioada recuperare - prespun ca atat timp cat pot merge leziunea este de grad 1 sau 2, stiu ca este complicat de confirmat online dar o opinie ar fi utila
5.Bandaj elastic sa genunchiera - imi recomandati sa aplic bandaj sau genunchiera cu sustinere pentru MCL? Daca da, cateva ore pe zi? Pentru cate saptamani? Oferind stabilitate ligamentara poate depriva o recuperare eficienta chiar si prin realizarea de ex den kineto?
6. Dicolfenac - aplic in continuare de 3 ori pe zi Diflex, imi recomandati sa continui? Am dureri stomacale si nu stiu daca sunt asociate cu absorbtia substantei sau poate sunt provocate de cale 4-5 zile cand am luat de 3-4 ori pe zi Ibuprofen 400mg
7. Exercitii - mentionez ca in mod constant fac exercitii cu greutati de maxim 30 de kg, ulterior vvindecarii imi recomandati sa port o genunchiera?
8. Risc recidiva - stiu ca atentia miscarilor extreme este de baza dar dupa vindecare cam care este procentual riscul de recidiva?


Inaltime/ greutate - 1.76, 75 de kg

Sunt dispus sa urmez cap coada un protocol medical, in speranta ca nu am omis ceva imi cer scuze pentru mail-ul mult prea lung dar poate necesar pentru o descriere cat mai in oglinda.

Va multumesc anticipat.

Cu respect,

Alex
2 comentarii
0
05-08-2020, ora 13:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Nu va pot consulta pentru genunchi, deoarece ma ocup exclusiv de corectia deformatiilor ante-piciorului (monturi, hallux valgus).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
05-08-2020, ora 13:14
Alexandru_46
Nu este medic/terapeut
Alexandru_46
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns, am reusit sa ajung la Ortopedie, am realizat RMN-ul si urmatorul pas este un CT cu masuratori.

O zi buna,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: