Este hipertensiune?

05-02-2012
DanielP
Nu este medic/terapeut
DanielP
Ma simteam rau intr-o zi si m-am dus la o farmacie sa imi iau tesiunea.
Am o tensiune sistolica de 129 mmHg, o tensiune diastolica de 114 mmHg si un puls de 83 bpm.
Am de mult timp senzatii de oboseala, fasait in urechi si dureri de cap.Am facut doua EKG-uri, care nu au
semnalat nimic iesit din comun.
1 comentarii
0
05-02-2012, ora 20:18
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Sigur era diastola de 114?
Atunci, mergi urgent la cardiolog, poate chiar la urgenta. Nu este deajuns EKG-ul, poate iti face si o ecografie cardiaca, analize la sange, de ex coagulograma, ionograma (calciu, magneziu, potasiu, sel putin). Se poate sa fie si ceva vascular.
Poate este nevoie sa iti puna Holter, intreaba de asta la cand mergi la cardiolog.
Aparatul Holter inregistreaza functia inimii pe o perioada de 24 sau 48 de ore si arata daca sunt probleme.
Mai este posibil sa nu fi fost tensiometrul bun, dar nu te baza pe asta. Mergi la cardiolog.
Pana atunci - nu sta in frig, nu face efort, nu bea lichide fierbinti sau prea reci, doar la temperatura camerei si cate putin, nu un pahar odata, nu bea cafea si nu manca sarat.
Apoi, medicul iti va spune ce masuri trebuie sa iei, in functie de ce va constata ca ai.
Ai cumva sinuzita? Daca simti nasul infundat sau iti curge, mergi la ORL. O infectie iti poate afecta si inima.
Stai cu caciula in cap.
Adaugă un comentariu / răspuns