Experienta mea cu Medabon

18-05-2021
Ana corina
Nu este medic/terapeut
Ana corina
Imi doresc sa impartasesc cu voi experienta mea cu Medabone, poate va este de ajutor in a lua o decizie privind întreruperea unei sarcini.
Am ramas insarcinata, iar la controlul general facut la 9 saptamani am aflat ca sarcina se oprise in evolutie la 6 saptamani. In urma discuției purtate cu doctorita care imi supraveghea sarcina am decis ca cea mai buna solutie este expulzarea embrionului pe cale medicamentoasa. dupa ce am citit zeci de forumuri, pareri, m-am informat temeinic cu privire la efectele adverse, la stările pe care le voi avea, cu mare incredere ca totul va fi bine am luat prima pastila. Nu s-a intamplat nimic în primele 24 de ore, nu am avut niciun simptom, poate doar o usoara stare de somnolenta.
La 24 de ore distanța, la ora 19.00, am luat intravaginal celelalte pastile, iar la 20 de minute distanța a inceput cel mai mare cosmar. In aproximativ 30 de minute au inceput durerile, care la cateva minute deveneau atat de intense incat simteam ca mor. Am luat Ketonal, nurofen, algocalmin fiole, nu au avut niciun efect. la aproximativ 5 ore din momentul in care am luat pastilele am simtit un cheag mare si am crezut ca se eliminase sarcina. Am avut pierdut enorm de mult sange, cheaguri imense, nu ma puteam ridica din pat nici sa ajung la baie.
Desi ma asteptam ca a doua zi sa ma simt mai bine, am avut aceleași stari de rau, nu ma puteam deplasa, iar din cauza durerilor care inca persistau mi-am facut a doua zi programare la cabinet pentru a vedea ce nu este in regula.
Evident, lucrurile au mers din rau in mai rau, pentru ca la control am aflat ca sarcina nu mi se eliminase, ci imi ramasese blocata in col si din cauza unui fibrom mic pe care il aveam am facut hemoragie. M-au internat de urgenta la spital cu pierderi mari de sange și in aceeasi seara, dupa ce m-au examinat, mi au spus ca efectuarea unui chiuretaj, din cauza fibromului care era plin de sange, prezinta risc de histerectomie. asa ca am semnat un formular in care mi-am dat consimtamantul pentru a imi face histerectomie în cazul in care era necesar. a fost cel mai greu lucru pe care l-am facut, am doar amintiri vagi in care doctorul vorbea cu mine, iar eu plangeam incontinuu.
primul lucru pe care imi amintesc ca l-am facut atunci cand m-am trezit din anestezie a fost sa o intreb pe o asistenta daca mai am uterul și mi-a spus sa stau linistita pentru ca inca il am.
pentru mine a fost cea mai grea si dureroasa, atat fizic, cat și emotional, experienta pe care am trait-o, iar daca as putea sa dau timpul inapoi as face alte alegeri.
asa ca ganditi-va de 100 ori inainte de lua o decizie, pentru ca putem fi pusi in fata unor consecinte la care nici macar nu ne putem gandi.
1 comentarii
0
17-07-2022, ora 22:05
Pano
Nu este medic/terapeut
Pano
Experienta mea
.Am trecut prin aceasta experienta din păcate.a fost greu. Am făcut întreruperea de sarcina la 3 saptamani.înainte de întârzierea menstruație.nu s a eliminat sarcina.durerile au fost delirante, sângerările masive, am luat o singura data nurofen în rest le am ținut piept, cu sufletul rupt. După cele 14 zile în care s a constat ca nu s a eliminat, mi a dat tratament cu injecții, maleat de ergometrina 7 zile, mi le am făcut singura.nu s a eliminat, din nou alte 7 zile de injecții câte 2 odată de 2 ori pe zi , după care s a eliminat.problema a fost ca după eliminarea sacului gestational nu s a mai oprit sângerarea.dimineață când ma trezeam patul era plin de sânge și pana la baie spălăm sângele.cu modul în urma mea
În total 2 luni de sângerare masiva zilnica și numeroase controale, avortul clasic nu s a făcut deoarece nu a fost nevoie.dar sângerări masive, după 2 luni și numeroase rețete, am ajuns cu anemie, am slăbit 13 kg.acum la 5 luni distanta sunt cu duphaston pentru ca m am dereglat hormonal.
Nu stiu ce sfat sa va dau, nu sunt în măsura.nu știu ce s a întâmplat la mine dar a fost greu, nu neapărat durerile grele, dar psihic atâta sânge și atâtea medicamente, și faptul ca și medicul de ferea de mine la un momendat pt ca nu știa ce sa mai îmi facă m au lovit emoțional.profund...dar știu sigur ca atâta timp cant voi trăii cu siguranță nu voi mai rămâne însărcinată. Va urez putere si binecuvântare!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avortul medicamentos prin instalarea de agenti abortivi
  • Avortul medicamentos prin reducerea selectiva
  • Avortul medicamentos acasă - ce trebuie să știi
  • Administrarea fără restricții a pilulei pentru avort Mifepriston, sigură și eficientă
  •