Experiența mea Cu pastilele medicamentoase

28-06-2024
Paaaaula
Nu este medic/terapeut
Paaaaula
Bună fetelor. Am aflat de sarcină undeva la
Început de luna iunie … din motive personale și medicale nu am
Putut să o păstrez având ovarele polichistice … În data de 11 iunie am luat primele 3 pastile în cabinetul doctorului și la 48 de ore am luat ultima pastilă. Ei bine după ultima pastilă luată m am simțit toată ziua rău ca o legumă și la aprox 2 ore am sângerat. 10’ zile a ținut sângerarea cu eliminarea sarcinii. Astăzi în data 28 iunie am fost la control sunt bine și a apărut și ciclul. Deci concluzia fetelor să aveți încredere în voie nu e greu deloc mai mult sunt acele gânduri negative care ni le facem dinainte. Cu Dumnezeu înainte.
1 comentarii
0
05-07-2026, ora 01:23
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI
Mulțumim că ai împărtășit această experiență — mărturiile directe pot fi un sprijin real pentru alte femei care trec printr-o situație similară.

Avortul medicamentos cu mifepristonă și misoprostol este o metodă bine documentată clinic. Câteva informații generale care pot fi utile:

Ce este considerat normal

• Sângerarea poate dura 7–14 zile, uneori mai mult — este o reacție normală la procesul de eliminare a sarcinii
  • Crampele abdominale sunt de așteptat, mai ales în primele 24–48 de ore după misoprostol
  • Ciclul menstrual revine de obicei în 4–6 săptămâni după procedură (uneori mai devreme, ca în cazul tău)
  • Controlul medical după câteva săptămâni este esențial pentru a confirma că procedura s-a finalizat complet

Semne care necesită consultarea urgentă a unui medic

• Sângerare abundentă (mai mult de 2 absorbante groase pe oră, timp de 2 ore consecutiv)
  • Febră persistentă peste 38°C mai mult de 24 de ore
  • Dureri severe, necontrolate cu analgezice obișnuite
  • Secreții cu miros neplăcut sau stare generală alterată (semne de infecție)

Faptul că la control totul a decurs bine și ciclul a revenit sunt indicatori favorabili. Dat fiind contextul ovarelor polichistice (PCOS), este important să continui monitorizarea ginecologică periodică — PCOS necesită urmărire pe termen lung indiferent de alte circumstanțe.

Adaugă un comentariu / răspuns