Faringita si problemele ei

11-04-2015
Nelutui
Nu este medic/terapeut
Nelutui
Va Salut. Sunt bolnav de faringita de aproximativ o luna si doua saptamani. Inaine am avut viroza cam o luna si o saptamana. Gatul ma doare cam tot timpul si ma simpt umpic cam slabit. Cateodata si senzatia de corp strain in partea stanga si dreapta a gatului. Senzatia este usoara. Am luat tratament la farmacie in perioada cand am avut viroza, apoi am luat tratament de la un medic de familie cand am capatat faringita. Acuma nu mai iau decat vitamina C. Fumez, dar nu foarte mult. Mentionez ca am facut un timp si pauza, dar simptomele nu s-au schimbat foarte mult, dar umpic s-a simtit diferenta. Fumez de la o tigara pana la trei poate patru cinci intr-o zi, dar in general cam doua. Incerc sa nu fumez din nou, poate daca nu irit gatul revine umpic starea de bine si apoi usor imi trece. Stiu ca multa lume, din orasul unde locuiesc au avut probleme cu raceala gripa, viroza si asa mai departe, din diferite surse, oameni care au legatura cu medicina, asistene, medic si alti oameni care au probleme legate de aceleasi simptome. Vreau sa stiu si de la cineva care se pricepe sau cunoaste bine problemele bolii, daca este normal atata timp sa fiu bolnav si daca se vindeca cu venirea primaverii. Din spusele medicului unde am tot fost, mi-a spus ca n-ar fi mare lucru ca-i doar gatul. Ultima data am fost acuma o saptamana. Atunci mi-am facut si analizele: exodat faringian, pentru imunitate si daca este o infectie in corp. Toate sunt bune.
23 comentarii
0
14-04-2015, ora 12:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sus in dreapta este o fereastra de cautare cu tasta CAUTA
scrii acoolo faringita iritativa
sau reflux gastri-esofagian
si o sa gasesti multe mesaje unde se excplica foarte clar ce trebuei sa faci si ce NU trebuei sa faci.. cand ai faringita
0
15-04-2015, ora 18:17
Nelutui
Nu este medic/terapeut
Nelutui
Vreau doar un raspuns personal de la dumneavoastra ca medic in legatura cu respiratia care ma ustura putin cand inspir si putin mai tare cand expir. Nu todeauna, dar vreau sa stiu daca este de la faringita. Daca se poate raspunsul dumneavoastra, va multumesc.
0
15-04-2015, ora 20:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este de la o faringita iritativa provocata de o alimentatie incorecta si un reflux gastro-esofagian
0
16-04-2015, ora 12:02
Nelutui
Nu este medic/terapeut
Nelutui
Una peste alta trebuie sa ma consulte direct un medic ORL. Ca am fost la un medic de familie, care ar trebui sa stie problema, s-a uitat scurt in gat, o spus ce este, si imediat mi s-o dat tratamentul, fara prea multe explicatii, dar in timpul consultului mi-o luat tensiunea si s-o uitat cu un aparat sa stie daca se aude ceva la plamani. Verdictul in doua secunde faringita. Faringita iritativa necesita neaparat un control la ORL cu tratament de acolo ? Dumneavoastra ce spuneti ? Eu direct de la mine am lasat fumatul din nou, dar clar si concis de data asta, daca respiratia spune-ti ca este de la faringita. Asa usor, pana imi trece! Dupa, alta treaba. Si am mai citit pe forum ca ar putea sa-mi ramana unele urme, dureri in gat, de la faringita iritativa in cazul in care nu este tratata. Raspuns de la dumneavoastra pe forum, daca bine imi amintesc.
0
16-04-2015, ora 21:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.. este obligatoriu consult orl
regim corect alimenta
daca nu ajuta numai regimul, o sa fie nevoie de consult la gastrologie
0
17-04-2015, ora 17:39
Nelutui
Nu este medic/terapeut
Nelutui
O trecut timpul si din pura intamplare am fumat putin, dar am fumat cand am zis ca ma opresc, macar pentru ca boala sa-mi treaca. Vreau sa stiu cat de rau este sa fumezi in acest timp. Poate ma aud spunandu-mi ca ma opresc si o si fac. Daca vreti in cateva cuvinte sa-mi spuneti adevarul, poate am sa retin si trec la abstinenta. E bine venit si un rezumat mai lung, cum credeti. Eu deja stiu, dar un medic poate spune mai bine. De la medicul de familie unde am fost contracost, pentru ca nu sunt inscris, am auzit si am inteles ca este pe propria raspundere. Si am reusit sa mai inteleg de la ea ca nu e bine deloc ca tigarile afecteaza toate organele din zona. Luni am programare la ORL si o sa ma informez si acolo. Simptomatic simt ca irita putin gatul. Sper ca nu atat de mult sa strice mai mult decat ma astept.
0
21-04-2015, ora 11:29
Nelutui
Nu este medic/terapeut
Nelutui
Am revenit cu alte intrebari, de data asta legat de tratamentul dat de la ORL. Am inteles ca ultimul subiect e deviat de la topic si categorie. Deci..este primul consult, si am auzit de la doamna doctor, dupa ce i-am spus simptomele, ca nu-i place uscaciunea din gat. De la ea am inteles mai clar ca scade imunitatea cand ai probleme cu gatul. Aici am vrut sa fiu lamurit si de la un medic ORL dupa consult. S-o uitat si la nas. Cand o terminat cu nasul si gatul mi s-o dat tratament si mi s-o spus ca nu are cum sa stie prea bine ce trebe facut dupa primul consult. La urechi nu s-o uitat. Cred ca avea datoria sa vada si urechile, dar am trecut peste. Pe foaia cu tratamentul scrie diagnosticul rinita cu faringita -post.- Nu am inteles ce semnifica 'post.', dar e sigur prescurtat ca apare cu punct la capat. Poate aveti idee dumneavoastra. Tratamentul este pe o saptamana si contine urmatoarele medicamente: Ospen 1500 - 3/zi, o data la opt ore, apoi Modafen 3/zi, Decasept 3/zi si Olynth HA 1 mg/mp spray nazal de trei ori pe zi. Prima mea intrebare este legata de antibiotic. Eu am luat in decursul a trei luni, la inceput, dupa primele trei saptamani, cand am avut viroza, tratament de la farmacie, antibiotic de 500 care trebuia luat o data la 6 ore, dar l-am luat sase cu sase cu doisprezece, timp de o saptamana. Nu m-am mai trezit si noaptea. Apoi dupa o luna si cateva zile, poate o saptamana, aproximativ, cand am fost la un medic de familie, mi s-o dat pentru faringita din ce o vazut doamna doctor la gat, un antibiotic de 1000 care trebuia luat o data la doisprezece ore timp de o saptamana. Acuma medicul ORL stie de ultimul tratament cu antibioticul de 1000. De cel luat mai demult cand mi-au inceput problemele, cel de 500, am uitat sa-i spun. La Catena, unde nu o avut antibioticul Ospen, dar le-o avut pe celelalte medicamente, am zis sa intreb farmacista daca este prea mult consumul de antibiotice. M-o intrebat de cand sunt bolnav, i-am zis perioada totala inclusiv viroza de la inceput. Primul raspuns o fost ca trebuia sa-mi treaca. Apoi ca este putin cam mult. Deci nici ea nu stia ce sa-mi spuna. La farmacia Richter unde am gasit si antibioticul, am intrebat si acolo farmacista, care mi-a spus ca nu are nimic. Antibioticele nu fac nimic rau. Era o farmacista mai invarsta. Asa sa fie ? Sigur nu este asa! Poate ma puteti lamuri dumneavoastra, mai concret de atat. Si ultima intrebare, legata de sprayul nazal, care in prospect scrie clar sa nu se utilizeze Olynth HA 1 MG/ML daca se sufera de rinita cronica cu putine secretii sau fara secretii (rinita sica). In fisa cu medicamente la diagnostic scrie rinita si atat. Mie mi s-o dat sa-l folosesc, si acuma imediat dupa ce am gatat textul, am sa-l folosesc...daca mi s-o prescris. Poate stiti cateceva si despre acest aspect.
0
21-04-2015, ora 19:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
parerea personala
faringta care o ai..este Iritativa..de la un reflux gastric si alimentatie incorecta
NU sunt de acord cu tratamentul prescris si nici cu antibioticul
dar repet.. este parearea personala.. fara sa vad gatul
asa ca unica solutie este sa faci consult la gastrologie..si la alt medic ORL
0
23-04-2015, ora 09:34
Nelutui
Nu este medic/terapeut
Nelutui
Deocamdata nu cred ca am sa mai cheltui bani si pe un consult la gastrologie, am sa ma duc cand sunt programat din nou, pe 5 mai, pentru control. Doamna doctor mi-o vazut gatul si sper ca stie ce face..bine. Am luat in considerare si consultul la gastrologie, inclusiv sa merg la alt medic ORL. Acuma am sa astept urmatorul consult, sa-mi spuna ce vede a doua oara dupa un timp si tratamentul dat, acelasi medic. I-am zis si de faringita iritativa cu reflux gastric, ce mi-ati scris pe forum si i-am descris cam aceleasi simtome. Asta inainte de a se uita in gat. O dat din cap, semn ca o auzit si atat. Vreau sa va intreb, aceasta faringita..cat poate tine ? In conditii bune de remediere si recuperare, dar in conditii mai putin bune ? Cam cat se poate lungi ? Stiu de la primul medic de familie, unde am fost, ca tine cam 5-6 zile, fara alte comentarii la timpul de cand sunt bolnav.
0
23-04-2015, ora 10:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
5-6 zile se vorbeste despre stare acuta
daca vorbim de o faringita provocata de reflux sau alimente acre, acide...
tine toata viata.. cum gresesti cu alimentatia..se acutizeaza
0
25-04-2015, ora 17:11
Nelutui
Nu este medic/terapeut
Nelutui
Si care sunt complicatiile ? In caz ca apar. Eu inca sunt bolnav si intreb sa aflu si de eventuale complicatii. Timpul destul de lung de cand ma doare gatul ma face sa ma intreb sa aflu si asta.
0
25-04-2015, ora 17:34
Nelutui
Nu este medic/terapeut
Nelutui
Eu am mai fost racit o perioada de doua luni si aproximativ doua saptamani acuma doi ani cred. Atunci poate am avut viroza si apoi de acolo si faringita. O fost intr-o perioada cand iarna o fost cald, nu s-o curatat pamantul de bacterii si la venirea primaverii m-o prins. Poate de acolo am ramas cu unele sechele de la faringita. Atunci nu am fost la doctor.
0
25-04-2015, ora 23:48
Nelutui
Nu este medic/terapeut
Nelutui
Corectez penultimul comentariu..intrebarea este adresata dumneavoastra, nu mie. M-am grabit.
0
29-04-2015, ora 20:52
Nelutui
Nu este medic/terapeut
Nelutui
Simt gatul uscat si iritat. Din cand in cand se umezeste de la reflux. Nu ma doare asa de tare tot timpul, doar cateodata, dar se pare ca persista in continuare faringita, nu vrea sa treaca. Nici nu prea am grija. Pe langa ca fumez am si vorbit destul de tare zilele astea si cred ca am iritat si de acolo gatul. Sunt deja cred ca 2 luni si aproape 2 saptamani de cand am faringita. Nu m-am gandit inca la o alimentatie sanatoasa. Astept sa vad ce-mi va spune medicul ORL pe 5 mai cand merg pentru a doua oara la acelasi medic dupa tratament. Dumneavoastra ce spune-ti ca as mai putea face sa ajut vindecarea ? Ce as putea lua ? Sa-mi treaca bat-o norocu macar pana la vara, sa ma simt intreg.
0
29-04-2015, ora 21:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am scris pe 21.04 parerea personala
alceva nu am cum sa mai adaug
0
24-05-2015, ora 22:38
Nelutui
Nu este medic/terapeut
Nelutui
Va salut din nou si revin sa cer noi lamuriri tot in legatura cu aceasi faringita. Am simtit o arsura in partea dreapta a gatului, o durere asemanatoare cu cea pe care am avut-o in partea stanga a gatului. O aparut usor, o inceput sa doara mai tare si mai tare apoi o trecut, dar parca iara simt gatul usor incordat si apare din cand in cand un junghi mai mult in partea stanga a gatului. In partea stanga seamana mai mult cu un junghi nu cu o arsura. Asta am simtit din nou acuma cateva zile si simt din cand in cand si acuma. La consult ORL am fost de trei ori. La primul consult nu i-a placut gatul uscat si mi-a dat sa iau un antibiotic Ospen de trei ori pe zi, Modafen de doua ori pe zi, Decasept de trei ori pe zi si Olynth HA spray pentru rinita. La al doilea consult din nou nu i-a placut cum arata gatul si atunci mi-am amintit sa-i spun ca am simtit un junghi in partea stanga a gatului ce se intindea pana in spate. L-am simtit de mai de mult, dar in perioada dintre primul consult si al doilea o mai dat semne sa ma doara asa ca i-am spus. Atunci mi-o dat tratament special pentru asta. Am luat Tagremin, parca asa ii zice medicamentului..de doua ori pe zi o data la 12 ore, Hexoralete de trei ori pe zi si alte pastile de doua ori pe zi care trebuia sa le iau cu jumatate de ora inainte de masa, pe care nu mai stiu cum le cheama. Dupa asta mi-a spus ca la urmatorul consult o sa-mi dea tratament sa-mi treaca complet ce am la gat. La al treilea tratament o zis ca gatul arata bine. Mi-o dat tratament pentru cresterea imunitatii urmatoarele medicamente: Propolis C de trei ori pe zi, Magne B6 de doua ori pe zi si Calciu Sandoz pastile pentru dizolvat in apa. Doamna doctor s-o aratat interesata sa treaca in primul rand acea durere, care pana la cel de-al treilea consult o disparut. Spuneti-mi va rog ce inseamna durerea asta si ce mai pot face. Mentionez ca am fumat pe intreaga perioada si cand am avut viroza si in continuare acuma cu faringita. Cu imunitatea inca stau in balanta, gatul parca il simt umpic mai umed, nu mai e asa uscat. Cam asta ar fi semnul ca ar da sa-mi treaca, dar nu cine stie ce.
0
26-05-2015, ora 11:27
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
acea arsura.. a fost acidul gastric.. care arde toata mucoasa faringelui
acele tratamente de la ORL..au afecxtat si mai mult stomacul si mucoasa gastrica
0
07-11-2015, ora 20:13
usernamenelutu
Nu este medic/terapeut
usernamenelutu
Va salut domnule doctor Flueraru. Sunt acelasi care o facut topicul acesta. Nu am mai stiut parola si mi-am facut alt username. Am revenit sa va spun ca nu mi-o trecut acea faringita. Sunt cam noua luni si doua saptamani de cand o inceput durerea de gat. Reamintesc ca inainte de faringita am avut o viroza, care o trecut cam intr-o luna. Starea pe care o am acuma este una de moleseala. Zi dupa zi sunt mai molesit. Cateodata ma simt si bine. Parca as avea o infectie de la un virus, care pana nu face ce are de facut nu ma lasa. Am fost cam la sase luni de cand o inceput faringita la un medic ORL si mi-a spus ca nu este mare lucru ce o vazut acolo. Mi s-o dat un tratament cu aerosoli, dar nu am simit vreo diferenta. Simt din gat pana la nari ca-i sensibil. Nu foarte sensibil in zona narilor, dar se simte. Ce as mai putea face ?
Va multumesc!
0
11-11-2015, ora 12:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sfatul este acelas
1 sa te alimentezi corect.. fara prajeli si fara mancare acra, otet, lamai,. fructe citrice..s.a care irita mucosa
2 sa hidratezi mucoasa farigina cu solutii uleioase in orice fel si mod
3 sa tratezi corect, natursit problemele digestive.. cred ca de acolo e si molesala
0
19-12-2015, ora 00:19
Mihai1980
Nu este medic/terapeut
Mihai1980
Buna seara!
Am fost diagnosticat cu faringita cauzată de reflux esofagian. Ce părere aveti de tratamentul cu suc de varza si cartofi băut proaspăt?
Beau foarte multe sucuri din legume făcute acasă. Consum si multe fructe(acum iarna mai mult citrice). Este ok, sau trebuie sa renunţ la ele?
0
19-12-2015, ora 20:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
corect..se consuma 2-3 fructe pe zi, inainte de masa
niciodata dupa cina pe seara
Interzis citrice si alte fructe verzi si acre care irita si faringele si tractul digestiv
0
20-12-2015, ora 00:28
Mihai1980
Nu este medic/terapeut
Mihai1980
Mulţumesc frumos pentru răspuns. Regula consumului de fructe inainte de masa o aplic. Consum însă mult mai mult decât 2-3 fructe pe zi(pana la 1 kg).

Întrebarea mea era daca sucul de cartof+varza băut dimineata pe stomacul gol face bine sau in situaţia mea. Întrebarea rămâne si pentru celelalte sucuri din legume( morcov, sfecla, ţelina, etc).
0
20-12-2015, ora 18:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
restul este corect
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.