Febra si secretii nazale

10-07-2013
motherofbebe
Nu este medic/terapeut
motherofbebe
Buna ziua
Baiatul meu(2 ani si 2 luni) face febra de duminica seara.Deci a avut trei zile pline de febra, intram in a 4-a. A avut 39 cu 6 cea mai mare febra. Pana ieri a depasit in fiecare zi 39 dar temperatura cea mare era intotdeauna seara, dupa 18.30. In rest avea in general peste 38. A fost vazut de doctor luni: gat curat fara secretii nazale, avea doar o tuse usoara. Doctorita cred ca a fost indusa in eroare de faptul ca a si vomitat duminica seara si a considerat ca are indigestie desi avea scaune normale si atunci cand nu avea febra parea sa aiba pofta de mancare normala. In fine, nu i-am dat metoclopramid deoarece eram sigura ca nu are indigestie. I-am dat in schimb colostru cu probiotice, first defense, pentru febra antitermice. Am inceput sa ii facem si aerosoli de o zi pentru ca desi avea nasul curat, parea cumva congestionat. Imi e greu sa explic asta dar in special seara parea racit cobza, cu ochii usor congestionati, ca si nasul si totusi nu curgea nimic. De ieri parca febra nu a mai fost la fel de agresiva dar tot a facut seara 38 cu 3 si pe timpul zilei la fel. Si-a dat in schimb drumul nasul. De fapt este mai mult infundat si cand insist cu pompita de aspirat scot secretii mucopurulente galbene. Par sa tot fie dar nu curg inca stau in nas mai mult. Punem ser si tot scoatem.
Mentionez ca a facut luni dimineata si exudat faringian - nu a iesit nimic. Credeti ca este suficient daca continuam cu tratamentele de pana acum, antitermice si curatarea nasului sau e nevoie si de ceva mai puternic(antibiotic? sau altceva?). Putem considera ca daca febra a scazut usor desi inca face febra si dupa a treia zi, mergem spre bine sau inca e o situatie critica?

Este genul acesta de manifestare specific unei raceli sau curent sau sinuzita.? Adica febra prelungita fara rosu in gat fara secretii, fara nimic, si dintr-o data apar secretiile urate in nas.

Va multumesc!
1 comentarii
0
10-07-2013, ora 23:07
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara. Continuati tratamentul si urmariti evolutia. Daca febra se remite si secretiile nazale devin mucoase/seroase (2-3 zile), este bine. Persistenta caracterului purulent al rinoreei poate justifica asocierea unui antibiotic, la recomandarea medicului curant. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce înseamnă febră mare și cum o gestionăm
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  • Rinoreea cronică - cum oprești secrețiile nazale?
  • Mucii galbeni: semnalează o infecție?
  • De ce îți curge nasul des (și nu ești răcit) - și sfaturi pentru mucoși
  • Îmi curge apă din nas
  • O altă cauză a febrei ar putea fi stresul
  • Febră și transpiraţii nocturne - cauze, diagnostic, tratament
  •