Fibroadenoame bilaterale

25-04-2014
gabyculda
Nu este medic/terapeut
gabyculda
Buna ziua,
Am 24 de ani si in urma cu aproximativ 6 ani am simtit noduli la sanul drept. Mi-am facut o ecografie si mi s-a spus ca nu trebuie sa imi fac griji ca e o dereglare hormonala si se vor echilibra lucrurile cand voi incepe viata sexuala si voi avea copii. Cand am ramas insarcinata (februarie 2012), medical ginecolog mi-a facut o ecografie si nodulul avea dimensiunea 2, 9 cm
In data de 25. 10.2013 am fost la specialist, la Centrul Medical Rubio, si concluzia medicului a fost ca e vorba de fibroadenoame bilaterale ( la sanul stang nu le simt la palpare) si posibil tumora filoda san drept, cu dimensiunea de 4.1 mm (ma rog, pe fise scrie mm, dar evident e o greseala pt ca la palpare e cat un ou de prepelita). Recomandarea lui a fost interventie chirurgicala, dar nu am facut-o deoarece am vrut sa mai vad o parere.
Am mers la Cluj la Medimages, in data de 25.01.2014. Avea dimensiunea de 4, 5. Concluzia a fost:
"¢ Leziuni cu caracteristici benigne mamar bilateral
"¢ BI-RADS3
"¢ Avand in vedere aparenta crestere dimensionala cea mai mare leziuna din cadranul inferno-extern din dreapta pune problema unui diagnostic diferential cu o formatiune de tip filoda.
"¢ Recomandam control ecografic la 4 luni
"¢ Punctie/biopsie histologica la cererea pacientei.
Mentionez ca nu am primit nici o recomandare de tratament medicamentos sau naturist (desi am citit multe cazuri asemanatoare unde s-a recomandat).
Au trecut 3 luni de atunci si mie mi se pare ca s-a marit. Ce sa fac? O biopsie nu agraveaza starea noduluilui avand in vedere ca va umbla la el?
3 comentarii
0
26-04-2014, ora 12:41
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ai primit deja toate recomandarile care pot fi facute dpdv medical, rezonabil. fie tii leziunile sub observatie la fiecare 3-4 luni, prin ecografie, eventual poti sa faci si un RMN de sani, fie faci biopsia. din pacate nu poti externaliza luarea acestei decizii, fiecare om e responsabil de soarta lui, daca nu cumva e minor sau declarat inapt de a lua decizii si sub cine stie ce tutela.
0
28-04-2014, ora 13:03
gabyculda
Nu este medic/terapeut
gabyculda
imi doresc sa raman insarcinata iar nodulul a tot crescut cate putin in ultimul timp. nu e riscant o sarcina? nu vreau sa ajung in situatii critice.
0
28-04-2014, ora 18:50
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viața cu fibroadenom mamar - riscuri, prognostic, evoluție
  •