fibroscopie pentru otita seroasa

09-01-2008
ANUTA
Nu este medic/terapeut
ANUTA
Buna ziua!
Am fost diagnosticata cu otita seroasa la urechea stanga. Avand in vedere ca a fost afectata doar o singura ureche si nu amandoua am primit bilet de trimitere pentru fibroscopie. Nu stiu ce presupune acest examen medical si am intrat un pic in panica. Va rog sa ma ajutati, in masura in care puteti, cu o detaliere a acestui examen medical. Este dureros? Presupune anestezie locala?
Multumesc frumos!
12 comentarii
0
09-01-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Fibroscopia presupune anestezie locala dupa care se introduce un tubulet fin cu o camera de luat vederi si se proiecteaza pe monitor.
Mergeti cu incredere este o metoda moderna. Puteti sa imi scrieti rezultatul si tratamentul indicat.
Cu siguranta(daca ati facut asa otita) aveti si o deviatie de sept cu o rinita cronica care trebuesc tratate si ele altfel otita seroasa se repeta.
0
09-01-2008, ora 00:00
ANUTA
Nu este medic/terapeut
ANUTA
Intradevar primul diagnostic (vineri 04.01.08) a fost de otita externa, otita medie sparta si rinita. Dar nu am avut foarte mare in medicul care a pus acest diagnostic si cu toate acestea m mers si luni la control la acelasi medic care mi-a pus un alt diagnostic, acesta de otita seroasa. In acel moment am decis ca ar fi bine sa mai consult inca un medic si am fost la spitalul ORL Panduri. Acolo mi-a fost confirmata numai otita seroasa si m-i s-a dat trimitre pentru fibroscopie.
Maine voi face aceasta investigatie... si sper sa fie totul bine in final.
0
10-01-2008, ora 00:00
ANUTA
Nu este medic/terapeut
ANUTA
Buna ziua!
In primul rand multumesc pentru raspunsul de aseara care mi-a fost de foarte mare ajutor.
Am facut fibroscopia. Nu se mai face cu anestezie pentru ca se pare ca a mai avansat ceva tehnica medicala. Nu este o operatiune dureroasa absolut deloc. Senzatia pe care o simti la un moment dat este ca si cum te-ar gadila ceva pe nas, dar nimic mai mult. Operatiunea dureaza 1 minut maxim 2 in functie de ceea ce se doreste a fi observat.
Diagnosticul pe care l-am primit a fost de adenoida cronica (polipi) si otita seroasa datorata tot acestor vegetatii adenoide. Tratamentul perscris a fost: bioparox, rhinoil, vidan, nazomer, rhinxyl, ACC200.
Tratamentul cu fiecare dintre acestea variaza ca durata intre 10 zile si 3 saptamani, iar peste o luna voi merge din nou la control si in functie de evolutia pozitiva sau nu a polipilor se va lua o hatarare (operatie sau nu).
0
10-01-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu stiu ce sa zic. Vegetatiile adenoide, in mod normal, dispar dupa 14ani. Cati ani aveti? in copilarie ati avut probleme cu respiratia nazala?
In rest investigatia si tratamentul sunt corecte. Va doresc insanatosire grabnica!
0
10-01-2008, ora 00:00
ANUTA
Nu este medic/terapeut
ANUTA
Am 26 ani. In copilarie am avut probleme pana la 3-4 ani cu amigdalele. Dar am primit atunci recomandare de la medic sa merg la mare sa fac aerosoli dimineata si seara si in cazul in care mai erau probleme trebuiau scoase, dar nu a fost nevoie nici pana azi de asa ceva. Cu respiratia nazala nu am avut probleme nici in copilarie nici acum. Eu in acest moment respir absolut normal. Nu imi curge nasul si nici nu este infundat. Nu ma deranjeaza absolut deloc. M-i s-a spus ca aceste vegetatii adenoide sunt localizate la terminatia dintre nas si inceputul gatului.
0
10-01-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da. Si acolo incepe un tubulet care duce aier in spatele timpoanului...cere acum sa infundat.
Cred ca o sa fie bine si nu o sa fie cazul de interventie chirurgicala.
Numai bine!
0
10-01-2008, ora 00:00
ANUTA
Nu este medic/terapeut
ANUTA
Doamne ajuta!
Multumesc foarte mult inca o data pentru raspunsuri.
0
16-06-2008, ora 00:00
cristi78
Nu este medic/terapeut
cristi78
Buna ziua, Am 30 ani si in urma cu cca 10 ani am contactat o otita severa in urma careia am ramas cu un nivel scazut al auzului la urechea stanga. Am mers la mai multi medici ORL din provincie care mi-au spus ca sunt suspect de timpan perforat sau au incercat sa-mi vanda o proteza auditiva. Am renuntat si m-am consolat cu gandul ca nu o sa mai aud bine cu urechea stanga. In urma cu 10 zile, un medic ORL-ist din Galati mi-a dat diagnostic de otita seroasa si mi-a facut o punctie transtimpanica. Tinand cont ca nu a dat rezultatele scontate, fiind foarte veche, mi-a recomandat o interventie chirurgicala pentru montarea unui "aerator" pentru remedierea situatiei. Doresc sa consult si alte pareri si sa primesc si alte sfaturi inainte de a ma da pe mana acestui medic (bine intentionat dealtfel). Care ar fi clinica din Bucuresti la care ma sfatuiti sa ma duc si daca puteti recomanda un medic ORL. Va multumesc
0
16-06-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
LA orice cabinet ORL, dotat cu audiometru si impedansmetru.,..puteti face un consult si investigatii care sa arate daca aveti o otita seroasa sau nu !
Astept rezultatele -
0
17-06-2008, ora 00:00
cristi78
Nu este medic/terapeut
cristi78
Am facut audiometria si a rezultat ca am o diminuare a auzului la urechea stanga de cca. 40 decibeli. Au efectuat o serie de alte teste si in urma acestora s-a dat diagnosticul. Problema se pune daca solutia recomandata de medic (aeratorul) este cea oportuna si da rezultate sau mai sunt si alte metode de tratament a acestei boli. Retinerea me este datorata faptului ca aici in Galati, cum dealtfel si in alte centre medicale din tara, dotarile sunt rudimentare, motiv pentru care doresc ca urmatorul consult si eventuala interventie chirurgicala se se desfasoare la Bucuresti unede, sper eu, clinicile sunt mai dotate.
Ce clinica i-mi recomandati si eventual un medic anume.
Va multumesc!
0
13-11-2008, ora 20:59
Cosmynuzza
Nu este medic/terapeut
Cosmynuzza
Buna seara!
Problema mea a inceput acum 8 ani. Atunci cand merg, cand stau in picioare mai mult timp sau cand sunt mai agitata mi se infunda urechile ( Imi aud vocea si respiratia in ureche). Cel mai des mi se infunda doar urechea dreapta, alteori numai stanga si uneori chiar amandoua deodata, am o senzatie de ameteala si de durere de cap si respir mai greu. Daca la inceput (acum 8 ani) acest lucru mi se intampla foarte rar si infundarea nu persista prea mult (5 minute) acum mi se intampla aproape zilnic si nu ma desfund decat atunci cand stau jos sau ma intind (poate sa dureze si o ora pana mi se desfunda urechea). De asemenea si nasul imi este aproape mereu infundat (in special nara dreapta). Anul trecut am fost diagnosticata cu otita seroasa pe care am tratat-o, de asemenea am facut operatie de polipi si tratament cu Fluimucil si Dexametazona. Am luat o serie de medicamente: Xizal, Claritine, Actifed si picaturi Rinocort dar niciunul nu m-a facut sa ma simt mai bine. Am fost si la alergologie si mi s-a spus ca nu am probleme de acest gen. Am o usoara deviatie de sept si hipertrofie de cornete dar medicii ORL nu mi-au garantat ca operatia de deviatie de sept o sa rezolve problema urechii mele infundate. Asadar de 8 ani nimeni nu a reusit sa-mi spuna clar ce este de facut ca sa nu mi se mai infunde urechile. As vrea sa va intreb pe Dvs. ce credeti despre cazul meu.
0
13-11-2008, ora 21:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.este foarte important sa stim daca aceasta infundare... Tine de nas, trompa lui Eustachio si urechea medie ??? Pentru aceasta este necesar sa faceti, , o Audiograma.. si o Tmpanograma(impedansmetrie).
2. mai exista si posibilitatea ca aceste simptome sa fie provocate de o HIPOTENSIUNE.
daca aveti tensiunea 10/6 sau 11/7. este posibil ca in pozitie verticala sa se diminueze circulatiea cerebrala... cu o scadere de auz.. tranzitorie.
faceti audiograma, timpanograma, luatiu tensiunea arteriala.. de 2 -3 ori pe zi.. si imi trimiteti rezultatele pe mail
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: