fobie sociala cu greata si varsaturi
Buna tuturor!
Am o problema putin mai ciudata:cand trebuie sa intalnesc necunoscuti sau chiar persoane cunoscute, dar care nu-mi sunt prieteni apropiati, mi-e atat de teama si sunt atat de stresata incat imi este greata si mi s-a intamplat de multe ori sa vomez.. Problema asta imi afecteaza viata de ani buni, mi-e frica sa mai ies din casa si primul lucru pe care il caut cand intru intr-un local este baia. De aceea nici nu mananc cu o ora-doua inainte sa ies din casa, am slabit si ma simt foarte aiurea. Nu am mai intalnit pe nimeni cu simptomele astea. M-am uitat pe net si pare sa fie fobie sociala. Ce ar trebui sa fac?
Aldina
Am o problema putin mai ciudata:cand trebuie sa intalnesc necunoscuti sau chiar persoane cunoscute, dar care nu-mi sunt prieteni apropiati, mi-e atat de teama si sunt atat de stresata incat imi este greata si mi s-a intamplat de multe ori sa vomez.. Problema asta imi afecteaza viata de ani buni, mi-e frica sa mai ies din casa si primul lucru pe care il caut cand intru intr-un local este baia. De aceea nici nu mananc cu o ora-doua inainte sa ies din casa, am slabit si ma simt foarte aiurea. Nu am mai intalnit pe nimeni cu simptomele astea. M-am uitat pe net si pare sa fie fobie sociala. Ce ar trebui sa fac?
Aldina
2 comentarii
poate ar fi bine sa consultati un psihiatru, cred ca e pe baza nervoasa aceasta fobie.Numai bine.
Buna ziua,
Va recomand sa va adresati unui psiholog pentru aceasta problema. Aceste reactii emotionale si comportamentale sunt determinate de anumite ganduri nesanatoase, care nu va ajuta. Cateva sedinte v-ar ajuta sa cunoasteti mai bine problema si va confruntati aceste ganduri si comportamente problema. Este important sa mergeti fie la psiholog, fie la psihiatru pentru a evita agravarea acestei probleme. Spuneti ca va este frica sa iesiti in casa. Acest comportament (evitarea), care pe termen scurt va linisteste si va face sa va simtiti in siguranta, pe termen lung creste anxietatea si, implicit, sentimentul de lipsa a controlului.
Scrieti-mi daca aveti intrebari sau va pot ajuta altfel.
Numai bine,
Psiholog Gentiana Nita
Va recomand sa va adresati unui psiholog pentru aceasta problema. Aceste reactii emotionale si comportamentale sunt determinate de anumite ganduri nesanatoase, care nu va ajuta. Cateva sedinte v-ar ajuta sa cunoasteti mai bine problema si va confruntati aceste ganduri si comportamente problema. Este important sa mergeti fie la psiholog, fie la psihiatru pentru a evita agravarea acestei probleme. Spuneti ca va este frica sa iesiti in casa. Acest comportament (evitarea), care pe termen scurt va linisteste si va face sa va simtiti in siguranta, pe termen lung creste anxietatea si, implicit, sentimentul de lipsa a controlului.
Scrieti-mi daca aveti intrebari sau va pot ajuta altfel.
Numai bine,
Psiholog Gentiana Nita
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 40Emotivitate exagerata care genereaza stare de varsaturi
- 4ce anticonceptional as putea sa folosesc, logestul imi dadea o senzatie de greata
- 3baiat de 10 ani, cand se sperie urineaza in pat
- 6O alta parere despre un diagnostic si hemoleucograma...
- 0greata permanenta
- 5Diane 35 si varsaturile
- 5Dureri de cap, batai de inima, greturi, ameteli!
- 5Varsaturi continue, cancer pulmonar
- 6mi-e rau noaptea! greata de la stomac, senzatie de voma!
- 8tulburare de panica sau fobie sociala? Va rog diagnostic
- 0Usturimi si greata
- 2Problema cu stomacul sau cu fierea
- 2greaţă şi ameţeli în fiecare zi
- 6Fobie sociala severa.Terapie cognitiv comportamentala.
- 0Voma ciudata
- 4Fobie sociala
- 0Lipsa poftei de mâncare și slăbiciune
- 2Am sânii măriți, crampe abdominale si greata de la mirosul unor alimente
- 1Adolescent, Oboseală continuă, stări slăbiciune, nod in gat
- 0Greata, varsaturi, stare de slabiciune
Mai multe informații despre: Fobia sociala Varsaturile Greata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: