Am fobie sociala si trebuie sa tin o prezentare

17-04-2016
hailei
Nu este medic/terapeut
hailei
Buna ziua,
Sper sa ma puteti indruma pentru o situatie care pentru cariera mea e foarte importanta.

Toata viata m-am considerat o persoana foarte timida, atat de timida incat am pierdut foarte multe ocazii la scoala, in relatii sau la serviciu. Sunt o persoana vesela, cu simtul umorului, isteata, empatica, modesta hihihi... etc INTRE PRIETENI. Dar daca interactionez cu straini, s-a terminat.

De curand mi-am schimbat jobul si sunt in perioada in care se fac glume despre cat de "mult" vorbesc (aproape deloc). Am renuntat sa ma mai cert, sa mai plang si toate cele, stiu ca pe masura ce vor trece zilele, ma voi acomoda cu ei si ma voi imprieteni cu ei pentru ca sunt oameni de treaba si nu am niciun motiv sa n-o fac. Dar inceputul e f greu pentru mine si-mi cantaresc atat de mult fiecare cuvant incat de cele mai mult ori renunt sa zic ceva.

Problema urgenta: de curand am dat peste un articol despre fobie sociala si aproape m-a apucat plansul cand mi-am dat seama ca nu prea sunt timida, ci mai degraba am o problema un pic mai adanca.
Partea buna e ca stiu ca se trateaza si am vorbit cu un medic sa incep sedintele - lucru pe care il voiam oricum de mult, dar acum mai mult ca niciodata.

INSA, la noul job, TREBUIE SA TIN UN TRAINING, in doua zile. EU in fata a 15 persoane. Dureaza cateva ore. Cunosc subiectul, e ceva cu ce am lucrat, am prezentarea pe un ecran, totul ar trebui sa mearga bine.
Dar mi-e teama de faptul ca emotiile ma vor afecta atat de mult inca FIZIC nu voi putea vorbi suficient de tare sau fara sa ma inrosesc oribil de tare sau fara sa ma balbai. SI daca se intampla asta, ma voi bloca psihic si.
E momentul meu sa dovedesc la noul job ca sunt ok chiar daca nu turui din prima.
Intrebarea mea este daca ma puteti indruma spre niste articole, video-uri... care sa ma ajute special pentru o astfel de situatie
Si in al doilea rand: ce pastile - eliberate fara reteta - as putea sa iau pentru a imi diminua simptomele fizice? Inrositul, tremuratul...

Va multumesc!
4 comentarii
0
18-04-2016, ora 23:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Extraveral, incercati daca va da vreo farmacista fara reteta.
Medicamente naturiste pentru anxietate de la Plafar. Sunt peste 20. Aveti aici lista. Depinde ce au la plafarul la care va duceti.

http://www.romedic.ro/forum/medicamente-naturiste-pentru-anxietate-96143

Luati inainte unul, doua, vedeti daca au vreun efect.
0
19-04-2016, ora 10:25
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna, eu sunt si trainer si te pot ajuta. Daca nu am observat prea tarziu mesajul, imi poti scrie in privat si te ajut chiar azi.
Va fi bine, vei vedea!
Psih Cristina-Mihaela Stoian
0
19-04-2016, ora 19:51
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Propranolol sau Distonocalm, desi cred ca trebuie reteta pt ele, dar astea sunt eficiente !

Altfel fara reteta merge tinctura de valeriana 15-20 de picaturi ! Si Extraveralul e pe baza de valeriana dar necesita reteta !
0
13-04-2018, ora 19:15
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna seara
Cel mai indicat ar fi sa nu va autodiagnosticati cu ajutorul Google deoarece amplifica și mai mult temerile fricile.Ideal ar fi sa vă adresați unui medic psihiatru și unui psiholog pentru a găsi răspunsuri legate de starea dumneavoastră
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frică, timiditate sau... fobie socială?
  •