fructura cu minima deplasare trohiter humeral - Rog sfaturi medicale

19-02-2017
Mirel-Jean
Nu este medic/terapeut
Mirel-Jean
Buna ziua,
Rog sa imi spuneti daca este normal sa fie dureri dupa fructura cu minima deplasare trohiter humeral drept ( dupa o cadere accidentala).
Am fost la Urgenta Sp. Floreasca 14.01.2017 unde mi s- a aplicat un bandaj Dessault pe care l-am mentinut 3 saptamani (prin schimbarea periodica a acestuia).
La fie care saptamana am facut o radiografie
si in data de 03, 02 s-a suprimat bandajul Dessault (radiografia aratand evolutie favorabila in curs de consolidare) inlocuindu-se cu o orteza umar si cot ptr 1 saptamana.
Din data de 10.02 mi s-a spus sa nu mai port nimic (bandaje etc) urmand recuperare.
Si totusi si in data de azi cand va scriu va pot spune ca am dureri de umar (nu tocmai foarte mari) si mobiltatea miscarilor este limitata ( spre exemplu la unele miscari durerile sunt foarte mari neputand face miscarea completa, cea dorita)
Ce este de facut? Este firesc sa fie asa?
Astept raspunsurile dvs.
Va multumesc
1 comentarii
0
20-02-2017, ora 13:11
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
dupa o luna de imobilizare este normal sa aveti dureri si limitare de mobilitate. aveti nevoie de kinetoterapie pentru racapatarea mobilitatii. daca durerile si imobilitatea persista, aveti nevoie de un consult ortopedic:
1. fractura tubercului mare (trohiter) se poate asocia cu leziuni de ligamente - necesita, in functie de gravitate, interventie chirurgicala
2. cicatrizarea nu permite mobilizarea umarului - frozen shoulder - in acest caz este nevoie cateodata de o mobilizare in narcoza si kinetoterapie intenziva
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere acută după căderea pe umăr - leziuni posibile
  •