Golul mental si lipsa trairilor | Forumul Medical ROmedic

Golul mental si lipsa trairilor

481 comentarii 1 2 ..... 151617 ÃŽnainte ›
0
27-01-2016, ora 17:45
Alinsasha
Nu este medic/terapeut
Alinsasha
Stie cineva cum pot sa o gasesc pe perseverenta?
0
28-01-2016, ora 12:35
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
Daca reusesti sa o gasesti, spune ne si noua ce face, daca a reusit sa gaseasca ceva care sa o faca sa si revina. Dea Domnu sa fie asa.
In mare masura, experimentez si eu din pacate cam aceeasi situatie descrisa de ea si orice licar de speranta ar cantari enorm pt moral.
0
28-01-2016, ora 12:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Va veti reveni din asta. Nu e pe viata. Stati linistit si urmati tratamentul.
Omega 3 Omega 6 vegetal si Lecitina pt hrana creierului si pentru a ameliora situatia. Veti vedea rezultate din prima zi.
0
28-01-2016, ora 13:28
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
Sa dea Domnu sa ai dreptate, pt noi toti de aici.
De acord cu tine, ca cele de mai sus sunt benefice ( in general vorbind, pt orice persoana, chit ca nu sufera ), dar eficacitatea si efectul lor in timp variaza mult de la un om la altul.
O perioada de cateva luni am mers doar pe asa ceva, combinate cu Encephabol, dar nu prea am vazut nici o imbunatatire, fapt pt care am abandonat.
Acum fac 6 luni de cand am reluat tratamentul alopat, incepand cu Mirzaten, dupa care s a adaugat Serlift acum 2 luni, plus Zyban de cca o luna. Singurul plus notabil este faptul ca reusesc sa dorm cateva ore, legate cateodata, ceea ce nu se intampla inainte, insomnia chinuindu ma crunt. Altfel insa, sunt la fel de eficiente ca si Tic Tac ul, fiind in continuare la fel de nauc, lipsit de concentrare si spontaneitate si abia reusind sa ma exprim in fraze la nivelul unui copil de 4 5 ani. Dar cum nu i alta solutie, n am decat sa continui si sa sper ca se va gasi vreo(data) o combinatie cat de cat, , castigatoare, , . Un lucru e cert, ca am pierdut mai bine de un an amagindu ma cu varianta celor homeopate si a suplimentelor. Cel putin in ce ma priveste, au fost apa de ploaie.
Sanatate tuturor si s auzim de (mai) bine.
0
17-03-2016, ora 08:56
Elaely
Nu este medic/terapeut
Elaely
De la sfarsitul anului 2009 am golul mental prin lipsa gandurilor, a trairilor adica le mai aveam intr-o mica masura doar partial, eu nu am stiut ce am numai cautand recent de 2 luni pe internet am dat despre aceste probleme, stiam/simteam ca nu mai e bine ce e cu mine si ca nu mai sunt 'normala" dar ma resemnasem putin sa nu mai bag de seama acest aspect, ca poate trece de la sine starea asta.
Pt unii pare ireal si incredibil ce zic poate, dar anul acesta e tragic pentru mine, m-am 'pierdut complet parca" nu stiu ce sa mai fac, am o stare f aiurea. Ma trezec dimineata asa fara nicio vlaga, fara gannduri, totul execut si fac mecanic, mi-e teama ca intr-o zi sa nu mai realizez ceea ce se intampla cu mine sa nu mai pot fi in stare de nimic nici sa explic ce am.
E suparator ca nu mai am ganduri, minte sa pot gandi normal cum o faceam mai demult, mi-e gol capu nu pot nici retine ce citesc uit aproape tot. Cu oamenii nu stiu sa discut, la servici tot mai greu imi e din cauza aceasta, ca nu stiu ce sa vb, sunt incordata si inchisa caci numai eu stiu cat sufar ca mi-am pierdut abilitatea de a fi un om normal, de a face lucruri firesti/simple pt unii cum e vorbitul etc. Observ cum pot ceilalti sa vobeasca de usor, iar eu nu mai pot comunica bine decat f putin caci mintea mea nu mai genereaza nimic, sunt fara ganduri.
Simt doar tristete, amaraciune, stres ca nu 'mai am viata normala; decat un robot.
Am avut multe situatii in viata de stres maxim si stari de suparare, de aici s-a dereglat cred tot sistemu meu nervos. Nu am apelat inca la niciun specialist, voi incerca la un psihiatru, sper sa ma poata ajuta antipshioticele sau antidepresivele, e o lupta grea cu lumea din jur si cu mine ca nu pot fi cum eram vreodata, numai printr-un miracol mi-as putea reveni. In timp ce am scris acest mesaj, am tot corectat/formulat anumite parti de text.
problemele pe scurt:
-lipsa vointei,
-nu imi mai place nimic sa fac
-nu pot gandi, genera ganduri/idei imi petrec ziua asa de izbeliste
-sunt suparata/stresata de multe ori, am o stare oribila in suflet
-nu pot comunica cu oamenii din jurul meu, nici la servici, nici acasa nu vb decat putin
-nu stiu ce sa fac cu viata mea, sa aiba un sens sa nu ma mai simt asa de aiurea
-cand sunt la scoala stau incordata/tensionata, trista vazand ca altii pot vorbi orice iar eu nu am habar ce sa vorbesc
-lipsa placerii, exprimarii bucuriei, zambetului, a sentimentelor de buna stare(nu le mai am) sau daca le am fortat/asa de fatada
0
17-03-2016, ora 10:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La 14 zile de la aparitia simptomelor de la liniute, trebuia sa va prezentati la psihiatru pentru tratament. Nu ati stiut ca depresia e o boala ce se trateaza si nu ati stiut in momentul respectiv ca acestea sunt simptome de depresie. Din cauza faptului ca nu ati tratat-o la timp a aparut si golul mental.
Pentru noi nu pare ireal si incredibil ceea ce ziceti pentru ca noi am trecut prin toate aceste simptome. Stati linistita.
Luati trimitere de la medicul de familie si mergeti la psihiatru sa va dea un tratament. In circa 2-4 saptamani ar trebui sa va reveniti cu tratament.
Daca sunt fonduri sa mergeti si la psiholog, mergeti. E de ajutor.
1
17-03-2016, ora 11:31
Elaely
Nu este medic/terapeut
Elaely
Multumesc pentru raspuns, da voi merge cat de repede la psihiatru. Asa mi de greu si sa merg undeva, nu am tragere de inima sa fac nimic, sa programez lucruri, dar trebuie sa imi schimb situatia in mai bine. Sunt putine dati cand am parca o scurta tresarire imi simt sufletul mai senin si linistit dar pe urma brusc ma cuprinde iar melancolia, tristetea, supararea, o apasare sufleteasca f mare.
0
17-03-2016, ora 17:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cunosc personal un caz in care depresia a devenit atat de severa incat nu s-a mai putut ridica din pat nici sa manance sau sa mearga la toaleta. Isi facea nevoile in pat. Pina a dus-o sotul la medicul psihiatru in brate.

Depresia nu e o boala de nervi, ci e o boala a neuronilor, mai precis a neurotransmitatorilor. Aceste substante fac legatura intre neuroni = nervi. In momentul in care creierul si neuronii nu mai secreta in cantitati corespunzatoare acesti hormoni, atunci apare tot curcubeul senzatiilor prin care treceti, prin care am trecut si noi, cei ce mai scriem pe forum.

Clasa de medicamentelor numita antidepresive fac sa creasca emisia de neurotransmitatori in fanta sinaptica. Adica in acel spatiu dintre neuroni si atunci toata activitatea corpului se regleaza de la sine.

Stati linistita ca simptomele dv. sunt tratabile. Luati trimitere de la medicul de familie, luati un taxi si ajungeti la un psihiatru. Cu putina rabdare veti gasi medicamentul care sa va puna pe picioare si vor disparea toate aceste stari de care va plangeti.

Sotul meu ia de 20 de ani antidepresiv si e ok.
0
18-03-2016, ora 09:08
Elaely
Nu este medic/terapeut
Elaely
Va multumesc pentru sustinere si sfaturile dvs. Trebuia sa fac acest pas demult intr-adevar, desi nu credeam niciodata ca poate fi atat de persistenta starea aceasta si profunda.
Mai am o suparare, sunt anul 3 si cred ca intrerup/renunt la scoala care o fac, citesc degeaba ce trebuie sa invat, e o chinuiala doar, ma apuca groaza cand citesc/incerc sa invat si nu retin nimic. Iar in gimnaziu cand citeam ceva retineam aproape imediat nu era nevoie de mult efort.
In discutii retin putin, nu pot gandi sa analizez vorbele cum reuseam mai demult 2009, tot ce aud e ca si in expresia imi intra pe o ureche si iese pe cealalta la mod figurat, mi-ar placea sa retin dar informatia nu mi se intipareste in minte, uit ce se vorbeste, traiesc doar momentul zilei. Mai am uneori vagi amintiri care imi vin uneori in minte pt catea secunde si apoi trec, nu mai emotii/trairi care ma vibrau determinau sa fac ceva, parca nu as avea viata de om ci de robot programat.
0
18-03-2016, ora 18:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Deocamdata vedeti cum va merge pe tratament.

Maxim amanati anul medical, dar nu renuntati. Si la alta facultate la fel se va intampla.

Luati medicatia, va reveniti si o terminati pe asta daca tot ati inceput-o. Unii le termina si in 6 ani cu ani amanati medical. Va va fi extrem de greu sa va reapucati de alta.

Pe langa tratamentul de la psihiatru luati Omega 3 Omega 6 vegetal 900 mg, macar 2 pe zi si lecitina.
0
21-03-2016, ora 10:37
Elaely
Nu este medic/terapeut
Elaely
Revin, tot mai citesc subiectele care ma intereseaza pe acest forum.
As incerca ceva natural, homeopat :5htp desi nu stiu daca functioneaza, am citit undeva ca ajuta la cresterea dopaminei/serotoninei in depresie cine ma poate lamuri.
Are efect mai bun decat antidepresivele? Trebuie prescris/recomandat de un homeopat sau il achizionez eu asa pur si simplu, din farmaciile naturiste? ca e si scump aproape 100 lei.
La cine sa apelez mai bine la un homeopat sau la un psihoterapeut?
0
21-03-2016, ora 15:59
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
Eu am incercat 5htp, dar n a avut nici un efect si am renuntat dupa 3 luni.
Ulterior am probat cateva antidepresive, care la randul lor n au adus mari schimbari. Aici e de observat ca eficacitatea fiecaruia difera de la o persoana la alta, asa ca i nevoie de timp si rabdare pana ajungi la cel care functioneaza.
Personal am mentinut mirzatenul, care m a ajutat sa scap de insomnia ce m a chinuit luni in sir. De asemenea, actioneaza in special pe dopamina si noradrenalina, care influenteaza atentia si concentrarea.
De o luna o combin cu concerta, care la randul ei este un stimulent pt cele de mai sus. In sfarsit, am inceput sa vad o imbunatatire a starii mele generale, desi aproape ca mi pierdusem orice speranta. Fiindca ai adus in discutie si aspectul financiar, mirzatenul costa cca 30, iar concerta 90 lei.
Doctorul meu este dl. Vlad stroescu, pe care l recomand cu toata caldura si l poti gasi la clinica mindcare.
Bafta si sanatate !
0
21-03-2016, ora 20:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Ancaa23

Unii au reactionat pozitiv la 5 htp dar cei mai multi nu.
Trebuie incercat fiecare medicament in parte, altfel nu aveti de unde sa stiti daca vi se potriveste sau nu.
E fara reteta.

Dv alegeti daca incepeti cu naturiste (de la plafar) sau cu alopate (de la medicul psihiatru). Homeopatele rarisim sunt eficiente.

Psihoterapeutul nu e acelasi lucru cu psihiatrul. El nu prescrie tratament. Doar sta de vorba cu dv si trebuie platita sedinta.
0
25-03-2016, ora 23:42
Elaely
Nu este medic/terapeut
Elaely
multumesc pentru raspunsuri, au fost concise si clare. trebuie sa ma decid sa merg cat mai repede la un psihiatru bun, insa nu vreau sedative sau ceva sa ma moleseasca, ca si asa mintea 'parca mi-e adormita'' in sensul ca nu pot gandi, genera idei. e o monotonie si tristete totala in viata mea, ca realizez ca nu mai sunt nici 30% din ce eram odata. sunt precum 'perseverenta'care a postat mai demult despre simptomele ei
0
26-03-2016, ora 11:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Perseverenta a facut tratament si acum e bine, lucreaza.
0
31-03-2016, ora 18:09
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
@clara : am rugamintea, daca o poti intreba pe, , perseverenta, , , care a fost medicamentul / schema ( stiu ca a incercat o multime ) care au repus-o, , pe linie, , .
Cu multe multumiri :)
0
31-03-2016, ora 18:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Perseverenta a incercat toate antipsihoticele posibile. Nu a pus-o un medicament pe linia de plutire.
Am incercat sa ii dau telefon dar si-a schimbat numarul. Ia legatura cu stevens. Poate stie el mai multe.
0
31-03-2016, ora 19:54
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
Multumesc frumos, clara. N are rost sa l mai intreb si pe stevens, sunt sigur ca nu tine legatura nici cu el. Dupa un soc ca asta, mi se pare aproape firesc ca, revenindu ti, sa incerci sa stergi memoria si sa nu ti mai reintiparesti drama suferita. Important este ca si a revenit si asta inseamna mult pt cei cu experiente similare.
Intreband de medicament, intuitia mea excludea oricum antipsihoticul, care judecand prin prisma celor descrise pe forum, este in continuare ( aproape ) lipsit de efect pt simptomele negative. Eu ma gandeam mai degraba la un antidepresiv mai potent din acest punct de vedere. Am incercat degeaba cipralex, serlift si zyban, mentinand constant mirzatenul, acesta din urma ajutandu ma intr un final sa scap de insomnie. Parca ceva efect a avut in primele zile concerta, desi din pacate a devenit si acesta cam neutru.
Cu incheierea ca cele mentionate sunt o descriere a propriei experiente si nu se vor un sfat.
0
31-03-2016, ora 20:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pe subiectele mele gasesti lista tuturor antidepresivelor care exista, daca iti e de folos.
0
31-03-2016, ora 20:25
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
Multumesc mult inca o data, am studiat o deja de mult. Doar ca am experimentat cateva, fiecare cu lunile de rigoare pe care le presupune, si mi doream un, , shortcut, , :-). Zau ca am obosit deja...
0
31-03-2016, ora 22:56
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Perseverenta si-a revenit in mare masura din cauza ca ea avea si o afectiune neurologica pe care o trateaza cu neurotrofice elementare ! Cu toate astea urmeaza si un tratament cu Leponex seara pt ca altfel nu poate dormi !
0
31-03-2016, ora 23:00
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
Multumim de vesti, steven. E imbucurator si incurajant sa mai auzim si din astea :-)
0
18-01-2017, ora 17:36
piciuvw
Nu este medic/terapeut
piciuvw
Buna ziua, nu stiu daca topoicul acesta mai este de actualitate dar scriu aici cu ideea ca cineva ma va ajuta cu un raspuns.
Sa incep cu primele simptome: intr'o seara stand in pat, pur si simplu, m-a luat un val de caldura, picioare imi tremurau foarte tare, dar si un tremur interior de necontrolat. Nu puteam vorbi, si impresia mea era ca voi face un atac de cord. Am chemat salvarea, care facandu'mi un EGK, analizele zaharului in sange, tensiune( tin sa memtionez ca locuiesc in UK), rezultatele tururor testelor fiind ok. Dupa acest prim episod m-am gandit ca poate a fost un atac de panica, dar gandul acesta cred ca mo-a generat o frica, simptomele revenind la scurt timp, dar mai intenes ( stari de lesin, dar nu lesinam, minte in ceata, parca nu puteam vorbi, o tristete nemarginita, parca nu vad un viitor bun pentru mine, ca nu voi fi un sot bun, dat fiind faptul ca sunt casatorit de putin timp, tremurat).
In urma tuturor simptomelor si a fricilor constante, si dupa
Cateva vizite la urgente, mi-a fost facut un CT cerebral, care a iesit bine, dar si o punctie lombara, care de asemenea a iesit perect. Analize de sange nenumarate, care sunt dealtfel bune.
Tin sa specific, ca in momentul cand asteptam rezultatele la CT am fost cuprins de o teama atat de mare incat am crezut ca voi innebuni, ca pierd contactul cu realitatea, ca voi muri, a fost practic o trauma pentru mine, asteptandu'ma ca reZultatul de la ecograful capului sa fie unu defavorabil si devastator pt mn. Din acel moment pot spune, ca nu mao sunt eu, nu ma mai recunosc, nu mai am aceeasi pofta de viata, parca nu imi revin, sunt tot timpul stresat, irascibil, parca am capul gol, cateodata parca nu pot vorbi, nu imi pot exprima gandurile, nu am idei, trec prin niste stari foarte rele, si grele in acelasi timp.
Doctorul mi-a spus ca fiind dupa un stress ar fii bine sa acord timp creierului si organismului meu sa isi revina, dar deja au trecut 3 saptamani de la asa zisa trauma( asteptarea rezultatului CT) si parca starile mele sunt aceleasi.
Va multumesc anticipat, si orice idee, parere, ajutor e binevenit.
Sanatate va urez tuturor.
1
20-01-2017, ora 14:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ati facut anxietatae cu atacuri de panica. Daca tine mai mult de 14 Zile, mergeti la medicul psihiatru sa va dea tratament. Plus la psiholog, daca sunt posibilitati.
0
27-05-2017, ora 20:23
Basilius777
Nu este medic/terapeut
Basilius777
Buna eu am de un an deja zi la zi nonstop un gol interior si mental, nu pot gindi, n-am pasiuni, sint un hedonist total, vorbesc doar cu familia, si foarte limitat, ma simt ca un robot la propriu, ce e cert e ca am trait in frica din copilarie pina acum la 20 de ani si o anxietate foarte mare sociala am avut eram ghem in locurile publice ani intregi.Va rog sfaturi, multumesc.
0
27-05-2017, ora 21:38
elena55555
Nu este medic/terapeut
elena55555
Exact simptomele astea le aveam și eu, doar că au dispărut în mare parte.
0
28-05-2017, ora 22:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Radion77

Tratament la psihiatru, psiholog. Nu sta asa ca trece viata pe langa tine.
0
09-09-2018, ora 13:40
anthalis30
Nu este medic/terapeut
anthalis30
Clara p

Am citit ce ai mai scris
Tu esti cu sfintii, clar nu ai nicio treaba cu realitatea.
0
25-11-2018, ora 03:36
Juliaaaa
Nu este medic/terapeut
Juliaaaa
Buna. Eu am inceput sa sufar de ‘boala’ asta acum vreo 2 ani. (nici nu stiam ca mai exista persoane in aceeasi situatie sau ca de fapt e o boala) Tot ma intrebam ce se intampla cu mine, am dat un google search sa aflu de fapt ce am. Pana la urma am ‘hotarat’ ca sufar de anxietate, dar citind aici pe forum (pt prima data, in seara asta) mi-am dat seama ca este vorba de mult mai mult si de faptul ca si eu sunt in aceeasi situatie. Mi-e frica sa apelez la antipsychotics, chiar nu exista o alta solutie? Ma cam doboara chestia asta. Mie chiar imi place sa ies si sa socializez, dar parca nu pot sa ma integrez. De multe ori intalnesc persoane foarte placute si chiar nu pot sa ma exprim, sa ma implic si eu in conversatii, ma simt ca o ‘inculta’ fara idei, opinii s.a.m.d.
Este prima data cand vorbesc despre chestia asta cu cineva(cu voi). Daca reusiti sa imi raspundeti cum ati mai evoluat, sugestii pentru a depasi boala, as aprecia foarte mult! Tin sa mentionesc ca nu am ajuns inca la doctor sa ii spun problema.Va multumesc.
0
30-03-2019, ora 09:09
introspectie
Nu este medic/terapeut
introspectie
Buna tuturor,
Sunt Perseverența si am revenit pe acest forum după aprox 7 ani cu exact aceleași probleme pe care le aveam atunci..Sunt disperată! Iau Rispolept 3 mg dar in zadar, nimic nu ma ajuta sa mai simt ceva sau sa am din nou gânduri, ca inainte.Simt un gol mental si lipsa totala a trăirilor.Va rog sa ma ajutati, daca se poate..
Adaugă un comentariu / răspuns
481 comentarii 1 2 ..... 151617 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul