Hipertrofie amigdaliană unilaterala la copil mic

05-05-2020
Alexandrina1980
Nu este medic/terapeut
Alexandrina1980
Buna ziua,

Am un băiețel de 7 ani, care inca de pe la vârsta de 5 ani (frecventând permanent grădinița) a început sa aiba amigdala dreapta mult mai mare decat cealaltă. De fapt, erau momente cand se inflama mult mai mult decat cealaltă. Se si dezinflama, dar tot ramanea mai mare decat cealaltă. Si acum la aceasta varsta, se inflamează tor dreapta mult si stanga deloc. Si cu Salvigol se retrage, dar tot ramane mult mai mare ca cea stânga. Amigdalele sunt curate, fara depuneri pe ele, si nu a acuzat niciodată vreo durere de gat sau sa avanseze, gen gat roșu, tuse, etc. Doar acest aspect de asimetrie. Si faptul ca inflamația si dezinflamatia au loc foartr rapid, in termen de cateva zile. Am fost la controale la medicul de familie in asemenea momente de inflamație si ne-a recomandat Salvigol. Nu ne-a precizat nimic altceva. Exudatele făcute au iesit mereu ok. Am observat insa ca la consumul de lapte se agravează. E vorba de lapte pasteurizat din comerț. In unele dimineți (in perioada intre 5-6 ani) imi spunea ca se trezește cu senzația de voma si uneori vomita niste secreții albe, transparente. Ca niste mucozități. Tot timpul ma gandeam ca sunt mucozități care i se scurgeau in gat.
Citeam ce ati scris in unele articole despre refluxul gastro esofagian. Credeți ca ar putea fi vorba de asa ceva si in cazul băiețelului meu? Sau ar trebui sa ma gandesc la altceva?
Alte simptome nu avem.

Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat.
2 comentarii
1
06-05-2020, ora 10:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daaaa
ati scris foarte bine aici...
Am observat insa ca la consumul de lapte se agravează. E vorba de lapte pasteurizat din comerț. In unele dimineți (in perioada intre 5-6 ani) imi spunea ca se trezește cu senzația de voma si uneori vomita niste secreții albe, transparente. Ca niste mucozități. Tot timpul ma gandeam ca sunt mucozități care i se scurgeau in gat.
Laptele este un Producator de MUCUS, se digera greu prin fermentare in intestine, Sistemul LImfatic a omului.. porneste din intestine si amigdalelel fac parte din sistemul Limfatic. in concluzie.. este un copil cu o forma de intoleranta la lactoza..si posibil si la alte alimente care contin lapte praf
ast acred ca e este cauza
dar.. mia exista si posibilitatea ca copil in somn..s afac reflux..si anume când dormim pe partea dreapta.., stomacul se rastoarna in asa pozitie ca favorizeaza refluxul..asta explica de ce mai frecvent se marese amigdala dreapta.
in acest caz..seara nu se mia consuma otet, lamai, usturoi, citrice, acidulate, ciocolata.
si la culcare se poate da gaviscon... când a gresit cu ceva in alimentatie
1
06-05-2020, ora 11:25
Alexandrina1980
Nu este medic/terapeut
Alexandrina1980
Multumesc foarte mult pentru răspunsul dvs prompt. Va urmăresc de ani de zile si sfaturile pe care le dați ne sunt de un real ajutor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.