hipoacuzie medie

23-05-2011
mark77
Nu este medic/terapeut
mark77
ma numesc Alina, am o fetita de 2ani si doua luni si am constatat k nu vorbeste.Spune doar apa si baba in schimb este f. isteata si intelege aproape tot.In urma unui examen neurologic si psihologic am constatat k are probleme cu auzul, Am fost cu ea laORL unde i-a gasit dopuri de ceara in ambele urechi;unde i s-a facut spalaturi, Medicul orelist ne-a recomandat sa mergem sda ii facem un test auditiv(audiograma).Am mers la Audionova Bucuresti unde a diagnosticat-o cu hipoacuzie medie.Ni s-a recomandat proteze auditive la ambele urechi.Intrebarea mae este daca exista si alt remediu asfara de proteze auditive.Va multumesc si aste[t raspuns.
2 comentarii
0
23-05-2011, ora 22:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ar trebui sa clarificam ceva
1. Audiograma implica si un raspuns din partea copilului. la acel semnal sonor care ar fi trebuit sa/l auda
NU cred ca la aceasta varsta se poate vorbi despre o audiograma corect facuta
2 la acesta varsta se fac investigatii mai sofisticate ( potentiale evocate, otoemisiuni acustice)
Va recopmand sa mergeti in clinici specializate pentru copii ( unde se fac si implanturi cohleare) acele clinici ( iasi, bucuresti, cluj)
au capacitatea sa va faca aceste 2 investigatii.. si numai atunci o sa stiti daca este cazul de protezare sau nu
0
23-05-2011, ora 22:17
Dr. Hănţăscu Ionuţ
ORL - Otorinolaringologie, Iasi
Dr. Hănţăscu Ionuţ
Daca este vorba de o hipoacuzie neurosenzoriala (afectarea nervului auditiv sau a cohleei), aceasta e cea mai buna solutie. Este extrem de important ca diagnosticul sa fie corect. La varsta ei, nu se poate efectua o audiograma standard, evaluarea auditiva se face prin alte investigatii: potentiale evocate auditive, otoemisuni acustice, ASSR etc. Daca s-au facut investigatii de acest tip si nu este o problema de ureche medie - protezarea auditiva este solutia. Daca nu a fost investigata in acest mod, trebuie sa va adresati unui medic specializat in acest tip de probleme.
Adaugă un comentariu / răspuns