Hipoacuzie mixta bilaterală copil

23-11-2021
Georgiana2017
Nu este medic/terapeut
Georgiana2017
Deoarece băiatul meu de 4 ani și jumatate se plângea că nu aude bine l-am programat la un consult audiologic. Timpanograma a iesit de tip C la ambele urechi. Din rezultatele audiogramei mi s-a spus că ar fi afectată si urechea internă el având hipoacuzie mixta bilaterală moderata. La nastere nu s-a făcut testarea auditiva deoarece spitalul nu dispunea la momentul respectiv de aparatură. Precizez ca otita a avut o singură dată pe la vreo 3 ani, în rest raceli relativ usoare care nu au necesitat tratament cu antibiotic. Oare va fi nevoie sa poarte proteze auditive? Exista vreo sansa sa se remedieze cu tratament?
Va multumesc
3 comentarii
0
23-11-2021, ora 11:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Oare va fi nevoie sa poarte proteze auditive?
credeti ca este o intrebare corecta ?/ pusa unor medici care NU au vazut copilul???
corect.. puteti merge la un alt cabinet ORL.. unde sa repete timpanograma si audiograma (in momentul cand copilul NU este racit, nu are nasul infundat si gatul iritat)
0
25-11-2021, ora 00:18
Dr. Ioana Voda
ORL - Otorinolaringologie, Bucuresti
Dr. Ioana Voda
Audiograma este un test subiectiv. Parera copilului dvs de 4 ani… in plus este si lichid/ sau depresurizate… deci corectati nasul, scapati de secretii, si dupa curbs A, refaceti audiograma mai ales vocala si apoi tonala si alte teste obiective…
0
26-11-2021, ora 15:10
Georgiana2017
Nu este medic/terapeut
Georgiana2017
Va multumesc mult ca v-ati facut timp sa imi răspundeți! A primit deocamdata tratament pentru otita seroasa cu nurofen, olynth si flixotide. Peste 10 zile avem programare si la spitalul de pediatrie din cluj pentru teste mai amănunțite pentru a vedea dacă si cat de afectat este nervul auditiv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: