Hipoacuzie neurosenzoriala severa

133 comentarii 1 2 345 Înainte ›
0
29-04-2011, ora 19:38
JuliaM.
Nu este medic/terapeut
JuliaM.
Buna seara!
Am 22 de ani si in 2005 din cauza unei raceli am luat trofeul unei hipoacuzii bilaterale. Mi am pierdut auzul aproape complet in 2 saptamani de raceala.
Am fost internata de urgenta la spitalul Panduri, urmand tratamente injectabile cu vitamina B si perfuzii cu Cortizon timp de o luna.
Auzul mi-a revenit, dar niciodata la cote maxime.
Am mai racit in decursul anilor si am urmat tratamente cu Milgamma, Moldamin si am reusit sa raman la aceleasi cote, mergand din 3 in 3 luni la audiograme la Spitalul Panduri.
In februarie 2011 am avut un accident in care m-am lovit la cap si mi-am pierdut auzul la urechea stanga.
Am urmat aceleasi tratamente la Panduri, doar ridicandu-mi putin auzul si continuand cu tiuituri.
Am reusit intr un final sa ajung la un diagnostic la Clinica Urechii - Hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala.
Si sunt furioasa pentru ca nu inteleg cum asa o prostie a putut sa imi schimbe viata.
Chiar nu exista nici un pic de speranta pentru ce s a intamplat in momentul acela intre mine, ureche si creier?
Sunt foarte pasionata de muzica si sincer nu stiu cum ma voi descurca pe viitor sa umblu toata viata cu dopuri in urechi.

Va multumesc si va doresc o zi minunata!
0
29-04-2011, ora 22:28
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ar trebui sa accepti realitatea
muzica se poate asculta si in casti.. la o putere mai mare fara aparat auditiv
iar in viata de zi cu zi se poate folosi un aprat auditiv mic. modern, pe care nimeni sa nu.l observe dar pe tine sa te ajute mult
0
30-04-2011, ora 00:12
JuliaM.
Nu este medic/terapeut
JuliaM.
Va multumesc pentru raspunsul imediat.
Stiu ca e necesar sa accept, dar pana atunci... ne mai infuriem.
Acum cateva ore am primit diagnosticul, deci... e proaspat!
Si sunt sigura ca exista lucruri mai grele de acceptat in lumea aceasta!

Va multumesc inca o data pentru raspuns si multa bafta in ceea ce faceti!
0
13-05-2011, ora 13:31
rp77
Nu este medic/terapeut
rp77
Va salut. In urma cu circa 16 zile am fost diagnoaticat cu hipoaucizie neurosenzoriala profunda + otita acuta medie (La urechea dreapta).
Prima audiograma indica o cadere a tuturor frecventelor pe dreapta pana pe la 2 khz la 60 db
M-am prezentat a treia zi dupa aparitia simptomelor si am urmat un tratamanet cu antibiotice - (ampicilina + cefort ) + ketoprofen + tanakan. Dupa 4 zile am inceput sa primesc HHC + milgamma injectabil + preductal (am continuat 10 zile).

.Dupa 1 saptamana au inceput sa-si revina joasele si inaltele, care la ultima audigrma au revenit aparent complet.
Semnele de inflamere au disparut. Dar mai am inca o cadere de cca 60 db intre frecventele 500 - si 2Khz (tocmai frecventa conversationala) - deci este in continuare destul de deranjant.

Continui cu tratament oral : milgamma, tanakan si preductal. Ce sanse de revenire sunt pentru auzul meu. Cum se explica oare caderea aceasta selectiva. Nu este posibil sa fie afectat si altceva in afara de nerv. Multumiri.
0
13-05-2011, ora 13:51
rp77
Nu este medic/terapeut
rp77
Completare la intrebarea de mai sus. Am 34 de ani. Si inca o paranteza. Aparritia otitei si a hipoacuzie mi se pare oarceum misterioasa - nu am simtit sa fi racit. Nu am avut dureri mai de graba doar o stare de inconfort si dureri de cap in ziua anterioara. Inainte de Pasti fiul meu a primit un iepuras (cu 3 zile inaite de simptome) - este oare posibil ca ecesta sa fie putatorul vreunui patogen care mi-a cauzat problema de mai sus. Inca o observatie - inainte sa ma fi prezentat la medic am suspectat un dop de ceara si am folosit picaturi cu cloramfenicol si am incercat in cateva randuri sa desfund urechea folosind o mica seringa dozatoare (pt picaturi pt copil) incercand sa aspir din ureche - bineinteles fara succes. Este posibil ca aceste icercari sa fi produs leziuni la nivelul sistemului osos). Oricum aceste actiuni nu au produs nici o schimbare sesizabila la momentul respectiv - auzeam la fel de prost si nu ma durea.
0
14-05-2011, ora 00:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
imi scrii pe mail
inaltimea, KG, tensiunea arteriala
probleme cu coloana cervicala, inima, rinichi, ficat
examen fund de ochi
atasezi acolo si audiogramele
0
25-05-2011, ora 19:02
masor silviu
Nu este medic/terapeut
masor silviu
Buna seara, domnule Doctor ! V-am spus ca sunt hipoacuzic din cauza unui tratament medicamentos cu streptomicina, provocat de o nastere prematura la 7 luni, mama avea 30 de ani in urma cu 32 de ani, ea mi-a spus ca inainte sa ma nasc, a cazut in genunchi ( era decembrie 1978), eu v-as intreba daca cazatura in genunchi m-a afectat cu ceva, a fost o trauma senzoriala la nivel neuronal ? Apoi, mi-a mai spus ca am fost considerat un copil normal de catre medicii specialisti care m-au vazut... Astept raspuns, multumiri anticipate !
0
25-05-2011, ora 20:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu te ajuta cu nimic sa stii cauza hipoacuziei. pierzi timpul inutil
e important sa accepti situatia si sa traiesti cat mai interesant viata
0
25-05-2011, ora 20:32
masor silviu
Nu este medic/terapeut
masor silviu
Aveti dreptate, domnule Doctor ! Important este ca cazul meu este rezolvat cu succes, port 2 aparate auditive retroauriculare, aud aproape normal, important este ca dincolo de timpane triunghiul osicular ( ciocan+nicovala+scarita) sa colaboreze cu cohleele si nervii auditivi, apoi sa ajunga semnalele acustice pana la oasele craniului.Unii dintre oamenii chiar nu stiu ce-i aia "hipoacuzie" si cum functioneaza, ma amuz de cultura lor, mi-am acceptat pierderea auditiva bilaterala severa si ma bucur ca o am, cat si de avantaje.Va multumesc, buna seara !
0
25-05-2011, ora 20:37
masor silviu
Nu este medic/terapeut
masor silviu
PS : Unii dintre oameni, nu stiu ce-i aia "hipoacuzie" si nu stiu cum functioneaza auzul normal la om.Buna seara !
0
04-06-2011, ora 22:20
masor silviu
Nu este medic/terapeut
masor silviu
Buna seara, domnule Doctor ! Mi-ati spus ca implantul cohlear se aplica la cei care nu mai pot auzi cu 1 aparat auditiv, inteleg ca spre deosebire de o proteza auditiva sunetele sunt metalice si robotizate, eu vreau sa va intreb : procesorul vocal si bobina se pot da jos ca aparatele auditive cand purtatorul/purtatoarea face baie ? Atat vreau sa stiu, va multumesc anticipat ptr. raspuns !
0
05-06-2011, ora 21:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. se dau jos.
0
07-07-2011, ora 01:52
Iosif Georgiu
Nu este medic/terapeut
Iosif Georgiu
Buna ziua! Sunt un tanar de 27 de ani si in urma cu 3 ani si jumatate am fost implicat intr-un scandal foarte grav pot sal numesc eu, agresorul avea 1, 97 inaltime si 150 kg si sub influienta alcolului iar eu 1, 76 inaltime si 85 kg incercand sa ma feresc si chiar sa fug am fost impiedicat de fiul lui si am alunecat pe niste pietre si am ajuns pana la sol si in timpul acela ne avand timp sa ma ridic am fost lovit de catre agresorul turbat si periculos cu podul palmei foarte puternic de sus in jos la nivelul capului in partea stanga a centrului craniului simtind o zguduitura puternica a creierului, nu mi-am pierdut deloc cunostinta si m-am ridicat repede dar am simtit ca nu mai am putere in muschii de la picioare din jos de genunchi si un pic in mana stanga, nu mi-a curs sange deloc nici din urechi nici din nas si am mai continuat sa lucrez sa trag glet chiar in ziua aceia dar ma durea capul zona unde am fost lovit, nu am mers atunci la medic pt ca ma simteam puternic dar ziua simteam inflamat capul si noaptea amortea zona afectata incat intr-o noapte dupa o zi grea de lucru in constructii pe cont propriu si vreo 2 sticle de 2 litri de coca cola baute in zi calduroasa de vara m-am trezit speriat si cu insuficienta respiratorie timp de doua minute dupa care mi-am revenit si am mai lucrat pe parcurs doar dupa o luna am mers la medic la Radex srl Dej. unde am primit tratament cu Ginkgo Biloba, anti coagulante si tot felul si dupa tratament nu am mai simtit durere de loc o perioada si am mai repetat si alte tratamente si am fost si la alti medici si am facut RMN la Scandia in Cluj unde am fost declarat fara probleme dar problemele se manifesta si acuma incat ma ingrijoreaza am ajuns uneori parca abia mai respiram, am probleme si cand stau pe internet cand ascult muzica tare in special de la sunete puternice si de la curenti de aier am tot timpul un cucui cat o aluna mare in osul capului si ma doare in continu si ochii ii simt uneori inflamati in rest sunt competent la volan conduc in toata tara, merg de un timp si la sala de sport si pot sa ridic greutati pana la 100kg acuma dar inainte nu puteam sa fac efort din cauza durerii la cap problema e ca totusi nu se vindeca sa dispara durerile de cap ca imi afecteaza tot timpul si buna dispozitie, si sanatatea si simt uneori intepaturi in zona ficatului si rare ori ca o senzatie usoara de voma si sunt mai sensibil la stres am senzatia uneori cand fac efort ca imi curge sange din nas dar numai senzatia se manifesta Va rog foarte frumos sa ma ajutati in privinta aceasta as fi recunoscator si chiar as dorii o recomandare spre o clinica sau un medic specialist din tara sau strainatate cu respect si multumiri Iosif Georgiu
0
01-05-2012, ora 20:35
angheluta constantin
Nu este medic/terapeut
angheluta constantin
Buna seara.In anul 2009 pe data de 29 iulie am fost internat la spitalul clinic de recuperare Iasi si am fost diagnosticat cu acufene si hipoacuzie neurosenzoriala la urechea stanga.In perioada internarii mi-a fost administrat un tratament vasodilatator in doza progresiva sub monitorizarea tensiunii arteriale.De atunci urmez un tratatament cu Sermion de 30 mg.Tensiunea arteriala este oscilanta si cea mai mare parte a anului tensiunea este 9-5, 5-6 insotita de aritmie.Pe data de 18 ianuarie 2012 rezultatul de la audiograma la urechea stanga a fost la 2000 Hz de 45-47 decibeli scazand progresiv spre 8000 hz pana la 30 decibeli.Intrebarea mea este daca pot sa folosesc o proteza auditiva pentru o perioada de trei luni pentru a vedea cum evolueaza hipoacuzia?Va multumesc.
0
02-05-2012, ora 07:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. poti folosi... o proteza aleasa corect de un protezist
nu una oarecare luata de la alt pacient
deasemenea trebui sa faci investigatii serioase la inima, rinichi, sa.ti regandesti modul deviata si de alimentatie.. pentru a avea o tensiune buna si constanta
0
02-05-2012, ora 10:45
masor silviu
Nu este medic/terapeut
masor silviu
Buna ziua, domnule doctor ! Mi-am depus actele, in urma cu 3 luni, ptr. 1 nou aparat auditiv, acum astept aprobarea, de la CAS Olt stiu doar ca se ocupa de solicitantii de anul trecut.Am fost la Audionova Slatina sa-mi reglez aparatul auditiv achizitionat in urma cu 5 ani ( un Linq digital retroauricular ), am inteles ca aparatul respectiv nu mai face fata la nevoile mele auditive.Imi place si mie medicina ORL, stiu foarte bine ca se protezeaza urechea cea mai buna, in cazul meu... cea mai buna ureche este urechea stanga, pe vremuri urechea dreapta era cea mai buna, inca aud cu ea.Acum vreau sa ma orientez la tipul de aparat auditiv cel mai potrivit ptr. mine, am vazut ca exista 2 aparate auditive ptr. hipoacuzie severa ( WIN de la Audio-optica si Beltone S 90 de la Audionova ), dumneavoastra stiti pe cineva care unul dintre aparatele mentionate de mine ? Daca raspunsul este afirmativ, v-as ruga sa-mi spuneti si mie, oare persoana respectiva este multumita de alegerea facuta ? Eu as alege Beltone S 90, acopera maxim 90 decibeli, este foarte puternic, din cate am inteles.
0
27-05-2012, ora 20:07
veronica25
Nu este medic/terapeut
veronica25
Buna ziua. Nepoticai mele i s-a diagnosticat surditate bilaterala de tip senzoroneural forma severa-profunda, ma intereseaza daca cu un asa diagnostic copilul aude cu un simplu aparat pentru auz, adica fara implant.
0
31-05-2012, ora 00:55
euvalivlad
Nu este medic/terapeut
euvalivlad
am un baietel de 4ani si 10luni protezat auditiv., de la varsta de 3, 5 ani. diagnostic: hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala ( 70 db). dupa o raceala nu foarte grava ce a tinut de marti pana joi, vineri a avut o criza puternica de ameteli, durere de cap. varsaturi si somolenta. am fost de urgenta la buc si s-a exclus meningita, in schimb s-a schimbat in sindrom vertiginos, insa neuologul l-a exclus ( mentionez ca a doua zi se simtea mai bine, iar duminica parca ny mai avea nimic) si i-a pus sindrom menier ( specific ca a mai avut aeste crize de 3 ori in ultimul an dar nu atat de severe|). Mi s-a recomandat control orl si RMN. Marti suntem programati la bucuresti, dar nu mai pot sta linistita deoarece hipoacuzia s-a agravat( nu mai aude aproape deLoc fara aparate)P Va rog mult, sunt o mama disperata, ce credeti ca are? auzul ii mai poate revenii macar ca innainte? va rog din suflet sa-mi dati un rasouns, fie el si negativ..sa stiu la ce sa ma astept. Cu respect!
0
13-10-2012, ora 19:48
mariusarizan2008
Nu este medic/terapeut
mariusarizan2008
buna seara. Am 24 ani si m-am nascut cu hipoacuzie acuta ureche dreapta.Am aparat auditiv de 12 ani si as dori sa va intreb daca exista sanse de recuperare a auzului.NU CONTEAZA IN CE FEL, chiar si operatie.Sau poate exista aparate performante care sa ma ajute mai mult.Va rog sa-mi raspundeti si sa-mi dati informatii despre doctori specialisti.Multumesc anticipat.
0
13-10-2012, ora 19:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu. nu exista
operatia si implantul cohlear... este acelas aparat auditiv.. dar profund introdus in corp.
se face numai la oersoanele surde definitiv... la care nu ajuta aparatul auditiv...
0
13-10-2012, ora 23:48
mariusarizan2008
Nu este medic/terapeut
mariusarizan2008
buna seara domnul doctor
0
14-10-2012, ora 00:10
mariusarizan2008
Nu este medic/terapeut
mariusarizan2008
buna seara domnul doctor eu nu sunt surdo mut eu vorbesc aud bine cu urechea stanga dar problema este urechea dreapta auda mai slab cand vb in general cu prietenii cand este galagie sau zgomot nu prea inteleg bine dar depinde la ce vb omul cu tine inteleg daca este liniste inteleg mai bine cand ma suna cineva la tel. sa auda zgomot galagiesi tot nu inteleg bine dar cand ma duc la un chef si este muzica tare eu imi dau aparut auditiv pentru ca ma deranjeaza sa auda zgomots si il folosesc la urechea stanga pt ca aud mai bine cu stangu deci masinile le aud chiar daca dau aparatu jos ma-r interesa daca pot sa recuparez auzul la urechea dreapta daca este vb de operatie eu cand folosesc aparatul auditiv mai merge dar nu ma ajuta cu nimic sa inteleg mai bine la ce vorbeste oameni cu mine.va multumesc anticipat
0
14-10-2012, ora 04:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu se poate recupera.
numai un aparat auditiv mai bun, mai performant poate sa te ajute..
dar un medic orl care o sa vad audiogramele, timpanogramele si urechile la microscop... poate sa te ajute cu un sfat mai concret
0
14-10-2012, ora 13:49
mariusarizan2008
Nu este medic/terapeut
mariusarizan2008
inca o data va salut, d-nule doctor.As vrea daca dv cumoasteti sau puteti sa-mi spuneti vreun doctor sau vreo clinica mai buna din bucuresti, chiar si privata, nu conteaza, eu sunt din giurgiu, v-as fi f.recunoscator.
0
21-05-2013, ora 07:41
monikutza26
Nu este medic/terapeut
monikutza26
Buna dimineata,
Am 28 de ani si sufar de hipoacuzie laterala stanga. Port de 8 ani proteza auditiva. Problema mea este ca sunt insarcinata, pe cale sa nasca. As putea sa nasc normal??? Mi ar putea afecta auzul?
0
21-05-2013, ora 10:15
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.exista riscul ca efortul de la nastere sa agraveze putin hipoacuzia
0
14-06-2013, ora 16:52
paulavoi
Nu este medic/terapeut
paulavoi
Dle Dr,
Fetita mea de opt ani are hipoacuzie UD - audiograma UD are 4 puncte: 500= 95dB, 1K= 100dB, 2K= 100dB, 4K= 105dB
Aude foarte bine cu US.
Nu pare sa aiba mari probleme de auz - cei care nu stiu nu observa, dar are probleme cu invatat si probleme de comportament, si am auzit ca asa se manifesta unii copii cu hipozcuzie.
Ar fi un ajutor sa-i luam o proteza de tip NAIDA UP III, V, IX JUNIOR, (ar putea sa auda bine si cu UD?), sau nu ar merita asa de multi bani cand aude oricum cu US? (practic, nici nu avem de unde atatia bani)
As mai intreba daca exista o diferenta intre NAIDA UP pentru adulti, si NAIDA UP JUNIOR, in afara faptului ca nu se poate umbla la baterii? Adica, fetita s-ar descurca cu modelul pentru adult?
Multumesc mult.
0
15-06-2013, ora 14:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aici nu merge.. cu incercarea
mergeti la un centru specializat de protezare si testati cum aude cu acea proteza...sau testati mai multe proteze...
0
09-10-2013, ora 15:51
luminitalili
Nu este medic/terapeut
luminitalili
buna ziua! avem un baietel de 1, 11luni si este diagnosticat cu hipoacuzie neurosenz profund severa bilaterala. l am protezat cu ap auditiv Starkey. are momente cand il strigam si intoarce capul, alteori, nu. vrem sa stim daca o sa reuseasca sa vb? are 2 luni de cand e protezat.va multumim.
0
09-10-2013, ora 21:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la aceasta varsta...toate testele pentru auz se fac in clinica specializata...dupa protezare, acolo se poate verifica daca aude cu acel aparat auditiv...
Adaugă un comentariu / răspuns
133 comentarii 1 2 345 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.