histerectomie totala cu anexectomie bilaterala

5907 comentarii 1 2 ..... 333435 ..... 196 197 Înainte ›
0
13-01-2011, ora 16:00
paulangel5
Nu este medic/terapeut
paulangel5
Multumesc mult Claudia!
0
13-01-2011, ora 19:26
dorinusa
Nu este medic/terapeut
dorinusa
Buna seara,

Paulangel5 Subscriu la ce ti-am mai spus esti disperata si nu-i bine.Este important sa ramai calma, orice ar fii se trateaza la fiecare dupa caz dar trebuie rabdare si fiecare parcurse pas cu pas.Gandeste ca ai un copil care are nevoie de tine ii poti transmite toata agitatia ta si vei constata ca-ti faci mai mult rau decat bine.Si eu am pe langa carcinom si alte probleme de sanatate(ulcer cronic, fiere foarte lenesa, piatra la rinichi si putin cu inima)da le tratez pe fiecare dupa nevoi si ma rog mereu sa ma ajute Dumnezeu sa pot merge mai departe cu bine.Rezultatele normal ar trebuii sa fie gata in 21 zile, dar de cele mai multe ori dureaza chiar si peste 30zile.

Ana2010 Normal ca trebuie sa faci schimbari alimentare, eu am renuntat la carnea de porc si de vita, iar acum ma gandesc sa renunt si la cea de pui deci sa raman cu peste.Gatesc mai mult pe abur sau la cuptor, mananc mult mai multe fructe si fac suc cu morcovi, sfecla, mere, telina, consum lapte foarte rar.Am si eu momente cand ma pierd cum zici, dar trebuie sa ne revenim si sa ne gandim la cei dragi ai nostrii, daca eu sunt bine atunci si ei o sa fie mai linistiti.

Coragel Doctorul meu oncolog este foarte interesat de aceasta osteoporoza incat are la cabinetul privat aparatul respectiv asa ca o face cam la toate mai ales dupa ce incepem tratamentul, faptul ca stiu este ireversibila ma ingrozeste.Ma inscriu si eu la tine cu o depresie sper ca mica, cam de o saptamana a aparut si este urmarea unor certuri si suparari pe care nu le pot uita asa usor.Nu vreau psihiatri pentru ca n-am bani, nu vreau medicamente in plus si incerc mental sa-mi revin, ies mai mult afara si nu ma gandesc la lucruri rele si incerc sa dorm mai mult.Cat priveste kg am pus ceva pe mine sunt aproape 10 kg in 6 luni de zile, eu care am fost inainte la 48 kg acum simt plusul dar inca nu-mi fac griji pt ca ii bine si asa pana acum, vad mai tarziu ce masuri sa iau.

Va doresc tuturor sanatate, rabdare cu toti si cu toate
0
14-01-2011, ora 23:50
zanazorilor
Nu este medic/terapeut
zanazorilor
buna seara am si eu rugamintea daca ma poate ajuta cineva...mama mea are 58 de ani a suferit o operatie de histeroctomie totala in urma cu aproape 2 ani...din 6 in 6luni se duce la control de rutina la doctora ginecologa care a operat-o si pentru a-i prescrie un tratament cu plasturi climara.a fost astazi la control si i-a gasit ramas in interior un fir de la operatie?si i-a zis sa revina spre sfarsitul lunii sa i-l scoata deoarece i-a recoltat si papanicolau si i-a zis k exista riscul sa se produca o hemoragie daca i-ar scoate firul azi:(...a mai patit cineva asa?sau aveti idee daca este grav daca exista riscul unei infectii sau ceva mai grav??astept un raspuns!ms
0
15-01-2011, ora 12:24
daniela68
Nu este medic/terapeut
daniela68
Buna ziua doamnelor!
Zanazorilor, eu sunt operata de de aproape 7 luni si am facut glaucom de fir de doua ori.Firele din interior se resorb de regula dar mai sunt cazuri in care nu se intampla asa ceva iar organismul cauta sa-l acopere.Mie mi s-a intamplat deja de doua ori si sper sa nu-mi mai fi ramas vreun fir. Scoaterea lui se face foarte repede, in cateva minute, extirpa glaucomul, scoate si firul, curata cu un tampon si gata. Are loc o sangerare care mai apare si a doua zi, dar in niciun caz NU mare.Te doare dar nu foarte tare, este mai mult neplacut, iar durerea dupa, sacaitoare doar atat.Mie prima data mi-a dat antibiotic si ovule iar acum doar ovule. Eu am mers la doctora pentru ca la contact sexual aveam dureri si sangeram..
Zanazorilor, fi linistita nu este grav, se intampla din pacate foarte des din cauza firelor foarte proaste.

Coragel, multumesc pentru raspuns, mi-am notat numele doctorului si va merge luna aceasta sa faca programare.
Nu inteleg de ce la cati medici a fost pentru durerile de oase nimeni nu i-a facut aceast test.

Va doresc multa sanatate si va pupic pe toate mult drag !
0
15-01-2011, ora 15:13
zanazorilor
Nu este medic/terapeut
zanazorilor
Multumesc pentru raspuns!sper sa fie asa!multa sanatate tuturor!
0
15-01-2011, ora 15:15
zanazorilor
Nu este medic/terapeut
zanazorilor
de fapt mai am o intrebare daca aveti idee...mamei mele i s-a prescris climara si nu mai gasim in nici o farmacie in bucuresti ne zic ca nu se mai importa...i s-a mai dat si implant riselle anul trecut dar nici acesta nu se mai importa
0
15-01-2011, ora 16:45
daniela68
Nu este medic/terapeut
daniela68
Cu placere, Zanazorilor.

As vrea sa va intreb doamnelor daca dupa operatie va aparut vreo veruca genitala? La inceput am crezut ca este doar o iritatie de la cresterea parului pubian dar cu timpul a inceput sa creasca ajungand la dimensiunea unei boabe de fasole.. La controlul de 3 luni i-am aratat doamnei doctor si mi-a zis ca nu-i nicio problema este o veruca pe care o s-o cauterizam intr-o zi. La intrebarea mea de ce a aparut, care sunt cauzele nu am primit nici-un raspuns. Am incercat sa nu-i dau nicio inportanta cu toate ca ma deranja, dar astazi am observat ca deja a mai crescut si este si inflamata. Mai am de facut tratament cu ovule, dupa ce termin am sa fac programare la doamna doctor (cred ca prin februarie). Daca v-ati confruntat cu o astfel de situatie va rog sa-mi spuneti cum a-ti rezolvat-o.
Va pupic si astept raspuns.Sa aveti o seara frumoasa si linistita!
0
15-01-2011, ora 20:54
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Buna seara!

Daniela68..verucile trec tamponate cu biter suedez de la Plafar/farmacie sau cu aloe (planta din ghiveci). Eu am avut una in palma cu ani in urma. O singura data am pus biter suedez pe ea si a disparut fara urma. Cu aloe se procedeaza astfel: se rupe o tija, se taie tepii si o bucatica se taie in doua. Partea carnoasa - foarte zemoasa - se pune pe locul respectiv si se fixeaza cu un leucoplast, sau se tamponeaza foarte des. Restul se pastreaza la frigider. De retinut ca se taie cu un cutit de plastic.
Asa mi-am rezolvat si o alunita care ma deranja.
Seara frumoasa!
0
17-01-2011, ora 21:17
daniela68
Nu este medic/terapeut
daniela68
Buna seara dragi doamne!

Multumesc Mabel, am sa incerc cu biter suedez, dar trebuie sa ajung in Bucuresti. Veruca s-a mai retras, nu mai este asa inflamata, m-am speriat un pic, cauza a fost kg in plus si pantalonii un pic cam fixi.De astazi sunt la dieta, sper sa pierd cat mai repede tot ce am luat de sarbatori.

Va pupic cu drag pe toate si va doresc zile senine!
0
18-01-2011, ora 09:52
Corangel
Nu este medic/terapeut
Corangel
draga zanazorilor,

unde s-a operat mama ta?...

in primul rand spui ca mama are 58 ani ( multi ani inainte cu sanatate)...nu era la menopauza acum 2 ani cand i s-a facut operatia de histerectomie? Daca era in menopauza deja, nu vad de ce i s-a prescris plasturii climara sau riselle. Acesti plasturi au rolul de a substitui activitatea hormonala a unui organism intrat mult prea devreme la menopauza.

Apoi, dupa 2 ani sa gasesti un granulom de fir??? Eu am avut un granulom de dren, la cateva zile dupa scoaterea drenului si apoi, la o saptamana, deoarece nu se inchidea operatia intr-un anumit punct, am fost la urgente si mi-a descoperit un granulom de fir.Mi-au facut o injectie cu xilina si au curatat locul, extragand acel fir ( avea aproximativ 3 cm). Era un fir de suprafata. Firele de interior, de obicei se resorb - dar, trebuia ca medicul mamei tale sa se fi sesizat de existenta lui mult mai devreme de...2 ani.

riscul unor infectii exista - atata timp cat in organism este un corp strain - iar infectiile in corp nedescoperite si netratate pot duce la septicemii. Asadar, nu e de asteptat. Parerea mea este sa consulti si un alt medic!!
0
18-01-2011, ora 11:56
zanazorilor
Nu este medic/terapeut
zanazorilor
buna ziua...mama s-a operat la dna doctor aurelia tufan la municipal...dar la control merge la cabinetul dansei (nu stiu dk a auzit cineva de ea)...mama knd a fost operata avea 56 de ani si nu intrase inca la menopauza avea inca ciclu si a avut niste hemoragii si tocmai de asta a ajuns la operatie dupa multe investigatii majoritatea ziceau k nu are nimic...nici la ecografia transvaginala nu i-au descoperit fibromu.tot doctora prin control a pus diagnosticul:(.Probabil ar tb consultat si alt medic dar atata timp cat ea a operat-o si stie situatia nu stiu dk un alt medic ar putea face mai mult decat poate face ea...sper sa fie bine !multumesc pt sfaturi!multa sanatate tuturor
0
18-01-2011, ora 13:14
doinag
Nu este medic/terapeut
doinag
Buna ziua doamnelor,
este adevarat ca femeile care au fibroame au hemoragii mari si de obicei intra greu la menopauza. Si eu cred ca nu mai are nevoie de plasturi cu hormoni.
Sanatate multa tuturor!
0
20-01-2011, ora 11:27
paulangel5
Nu este medic/terapeut
paulangel5
Am o veste buna:nu este cancer, e ok !Rezultatul la AP...Multumesc lui D-zeu!Parca am prins aripi cand am auzit, citit...sunt in asteptarea ei...sa ajunga acasa azi!
Sanatate la maxim va doresc!
P.S. De ce peste o luna a chemat-o la control?e vreun dubiu?de la toate pers. am inteles ca dupa 2-3 luni de la operatie!
0
20-01-2011, ora 12:20
Corangel
Nu este medic/terapeut
Corangel
Draga paulangel5...ma bucur nespus ca rezultatul este negativ. Ai vazut ca e bine totusi sa fii mai increzatoare pentru ca, desi multe lucruri nu par la locul lor...asta nu inseamna ca vor conduce la rezultate dezastruase.
Pe mine m-a chemat in prima luna la control ( am fost de vreo 2 ori) si apoi la 3 luni. Deci, totul e ok. Depinde de cum lucreaza medicul respectiv - daca si-a format un obicei pentru anumite periodicitati la control - e bine. Si acum, cu cat mai multe sau mai dese controale, cu atat mai bine! :)

hai...toate bune...va las sa va bucurati...pupici, Claudia
0
20-01-2011, ora 22:21
griguta
Nu este medic/terapeut
griguta
Nu inteleg pentru ce mama ta foloseste plasturi..
Am rugat si eu medicul la 9 luni de la operatie sa-mi recomande un tratament pentru bufeuri. Dumnealui mi-a spus ca trebuie sa le suport asa cum le-a suportat mama si mamaia mea, atunci imi venea sa-i dau in cap dar acum ii dau dreptate. Nu este bine sa intervenim importiva firescului.Oragismul terbuie sa se adapteze treptat. Numai in cazuri exceptionale (vertij, dureri puternice de cap, etc. ) se pot lua anumite tratamente la indicatia medicului. Va pupacesc pe toate.
0
24-01-2011, ora 12:45
romila mariana
Nu este medic/terapeut
romila mariana
buna ziua si la multi ani pt toate doamnele care au trecut prin aceasta experenta neplacuta.Am fost operata pe data de 18 noiembrie spitalul Munposan din Bucuresti str.Witing la Dr. Munteanu, ma simnt foarte bine cu operatia, ma deranjeaza piciorul drept, o durere in plaftus cu senzatii de amorteala, la laba piciorului.In martie la triei luni trbuie sa merg la control, bufeurile sant rare, noaptea ma odinesc bine.La trei saptamani de la pperatie am inceput serviciul sant bucatareasa si numi pot risca locul de munca.Totul tine de psihicul nostru si de puterea de a lupta cu problemele vietii.Am intrebat pe domnul doctor care a fost cauza de am ajuns la aceasta operatie, mi-a spus in primul rand, oviata sexuala anormala, stres, munca fizica multa.Sant multumita, datorita dr Munteanu ma simnt f. bine si am putut sa incep lucrul la trei saptamani de la operatieProblema care mi-o pun este viata sexuala cum v-a fi de acum inainte, pt ca imi doresc sa fie mai bine ca inainte de operatie mi-asi dori sa aflu parerile altor doamne cu situatie asemanatoare.Va doresc multa sanatate si dorinta unor timpuri mai bune.
0
24-01-2011, ora 15:09
ddro61
Nu este medic/terapeut
ddro61
Buna ziua doamnelor, sanatate si numai bine va doresc.
Am intrat pe forum ca sa va intreb daca cineva dintre voi s-a pensionat medical recent; eu am avut concediu medical in urma operatiei de limfadenocolpohisterectomie totala metoda IOB, inainte de asta am facut radio si chimio, aplicatii locale, deoarece am fost diagnosticata cu cancer de col st 1. Acum mi s-a spus ca trebuie sa merg la Policlinica Iancului si ca o sa fiu pensionata gr 3, cu drept de munca 4 ore. Va rog sa-mi dati ceva detalii despre ce etape ati parcurs in vederea pensionarii.

Multumesc anticipat.
0
24-01-2011, ora 23:29
Corangel
Nu este medic/terapeut
Corangel
Buna seara...

Ddro61 - si eu am facut radioterapie si apoi limfadenocolpohisterectomie totala - tehnica IOB. Tot cancer col - st 1. Insa nu am facut chimio. M-am operat in octombrie(2009) si am stat acasa pana in aprilie (2010). Legal, mai aveam dreptul de a ramane in concediu si in luna aprilie - dar am preferat sa incep munca. Nu s-a pus problema unei pensionari atata timp cat am avut suficiente concedii medicale astfel incat sa-mi dau seama de evolutia postoperatorie.
Dupa externare, am fost luata in evidenta de medicul oncolog de sector si mergeam lunar pentru a mi se elibera concediile medicale. Stiu ca dupa 90 zile am trecut printr-o comisie specializata pentru a-mi prelungi avizarea de medical cu inca 90 zile. Dar...nu mi-a sugerat nimeni aceasta varianta.
Daca crezi ca poti face fata unui program de 8 ore - care nu te solicita din punct de vedere fizic, nu este neaparat nevoie sa te pensionezi. Medicul poate recomanda aceasta solutie - dar decizia iti apartine. Nimeni nu stie mai bine care este starea ta - decat tu insati. Ei pot face presupuneri si pot oferi recomandari. Daca chiar simti nevoia pensionarii -atunci inseamna ca asa trebuie sa faci.
Informatii despre pensionare nu am - dar iti doresc multa sanatate.
0
25-01-2011, ora 20:12
elenam_39
Nu este medic/terapeut
elenam_39
Buna, doamnelor, mie dupa operatie la citeva luni au inceput sa imi amorteasca miinile, daca tin telefonul la ureche, daca dorm, sau cine stie din ce motiv, ma furnica apio amortesc, mai sunteti careva in situatia asta?
Va sarut pe toate, multa sanatate
0
25-01-2011, ora 21:15
ddro61
Nu este medic/terapeut
ddro61
Buna Corangel, multumesc pentru raspuns.
La mine problema e putin mai delicata.prin 2000, in urma unei viroze tratata superficial si datorita faptului ca nu am rams nici o zi acasa, ducand boala pe picioare (serviciul asta pentru care multe am ajuns tarziu la doctor si suferim acum!!!!!!!!!) am facut o pericardita destul de urata si am stat o luna in spital (lichid in pericardul inimii)...am fost foarte bine tratata si lichidul s-a retras, numai ca acum din cauza radioterapiei am acumulat iar lichid...si cu toate ca urmez o schema de tratament, lichidul se diminueaza greu...cardiologul m-a sfatuit sa raman in repaus pana reusim sa aducem lichidul la minim, altfel este risc de infarct de miocard...oncologul m-a sfatuit la fel, asa ca macar pentru un an ma voi pensiona...cat priveste operatia, totul este bine, merg acum la controlul de 1 an. Si colesterolul a luat-o putin razna si iau acum un med seara; urmatorul control este la tiroida, caci se pare ca de aici e problema...dar asta este, multe vin la pachet cu operatia asta...bufeuri nu am, cu iesirile nervoase m-am potolit, amorul e...bun, ca la 50 de ani.
Iti doresc numai bine si sanatate. Roxana
0
03-02-2011, ora 10:41
meryiob
Nu este medic/terapeut
meryiob
Buna ziua, pentru PENSIONARE aveti nevoie de un referat de la oncologul de sector sau cel din spital.Il veti inmana comisiei de evaluare impreuna cu toate actele sau analizele doveditoare diagnosticului dumneavoastra in original si copii.Dupa un timp veti ridica actul pentru dosarul de pensionare cu decizia comisiei in care s-a stabilit gradul de invadilitate si perioada de pensionare ( +foaia de reevaluare pentru urmatoarea comisie din data de ?) Cu tote hartoagele si b.i, carnet de munca, decizia, dosar cu sine, cerere tip, etc mergeti sa le depuneti la casa de pensii. (ghiseul stbiliri pensii pe.raza unde locuiti) Asteptati decizia de pensionare care va venii prin posta in functie de cat de repede se scaneaza c.m si calcularea ei. De obicei la reevaluare se merge din 6 in 6 luni, depinde de diagnosic. Suma pensiei se stabileste in functie de anii lucrati, cotizatia la stat si varsta. Nu uitati sa aveti orignalul si copie la acte Multa sanatate!!!! Bafta.
0
03-02-2011, ora 20:50
ddro61
Nu este medic/terapeut
ddro61
Buna seara,
Stimata Maryiob, multumesc mult pentru informatiile pe care mi le-ai dat, in detaliu si foarte pe inteles. Saptamana viitoare incep lungul drum birocratic al pensionarii.Multumesc inca odata. Roxana
0
16-02-2011, ora 18:18
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
buna seara, eu sunt noua si ma bucur ca v-am gasit.sunt extrem de speriata, am 61 de ani si sunt programata la operatie marti (22.01.2011), histerectomie totala cu anexectomie bilaterala.am chisturi ovariene bilateral, unul este mare (15/12 centimetri).medicul a optat pentru extirpare totala de organe genitale.am fost de acord, sunt la menopauza si varsta...am facut si chiuretaj biopsic, totul a fost ok, deci nu este cancer, de acest lucru ma temeam cel mai mult.va rog din suflet dati-mi orice fel de informatie, de la anestezie, durata, evolutie dupa operatie, simptome, cum se aseaza vezica, orice..va multumesc din suflet ca existati si deasemenea bunului Dumnezeu ca v-am gasit.va miltumesc mult...
0
17-02-2011, ora 00:02
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Buna seara!

Vasi61..marti, 22.02.2011.. O sa fie bine! Foarte bine! Eu am aceeasi operatie, facuta acum 8 luni. Anestezie totala, operatia a durat o ora..am dormit pana seara la 23..m-am trezit cu grija sa nu misc capul. Nu mi-a fost rau, nu m-a durut nimic. A doua zi am revenit in salon, aveam sonda si drena puse cand dormeam. M-au ridicat asistentele din pat, mi-au scos sonda, nu am simtit nimic. Sa ai supozitoare cu glicerina si carbune medicinal. Primele 2 zile sunt mai grele, cu gazele din burta, pana se reia tranzitul intestinal. Ceai neindulcit si apa plata, supa chioara de zarzavat, fara ceapa si cartof, iaurt. E bine sa bei multe lichide, sa se elimine anestezia. 2 supozitoare cu glicerina odata si 2 carbuni + plimbare, ca sa ai scaun. E foarte important. Vezica se aseaza singura, colonul la fel. A treia zi supa cu zarzavat (tot fara ceapa si cartof) dar acum se papa si legumele, pilaf, piept de pui la gratar. Incet cu mancarea, pana apare primul scaun. Lichide multe si plimbare pe holul spitalului. Sosete in picioare mereu, sa nu racesti. Dupa ce se reia tranzitul intestinal, se poate manca mai bine. Eu am mancat si un mar mare, ca nu mai puteam de pofta. Compot, iaurt fara fructe (simplu). Mare atentie daca trebuie cumparate medicamente, seringi, toate cele.Trebuie intrebat. Eu nu am stiut si m-am trezit ca ma luau la sala si eu nu aveam nimic. In rest, Doamne-ajuta si sa auzim vesti bune. Multa sanatate si mult curaj. O sa fie totul bine!
0
17-02-2011, ora 11:46
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Mabel, iti multumesc din suflet pentru toate informatiile, eu ma operez la o clinica privata si platesc doar cazarea, medicul are contract cu casa de asigurari.iti multumesc pentru incurajari.iti doresc sa ai multa sanatate.aproape ca n-am cuvinte sa scriu, pe mai tarziu.
0
17-02-2011, ora 12:49
laura.7
Nu este medic/terapeut
laura.7
Buna vasi61

Si eu trebuie sa fac o astfel de operatie pentru fibrom uterin.Am 54 ani si inca nu sint la menopauza.Ce metoda ai ales pentru operatie-abdominal sau veginal ?Poti sa imi spui la ce clinica te-ai dus?Ma intereseaza si pe mine o clinica privata care sa aiba contract cu casa, dar in Bucuresti nu am gasit.Poate nu am cautat destul.Fara contract cu casa costa destul de mult.
Multumesc
0
17-02-2011, ora 13:48
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Draga mea, urmeaza sa ma operez la Medlife Grivita.Doctorita mea are contract cu casa si voi plati numai cazarea(750 lei/zi).Est adevarat, interventia costa in jur de 6000 lei.Intra pe site lor si gasesti mai multe date, daca doresti.Oricum eu ma declar multumita de modul de comportare a personalului pana acum.Sa dea bunul Dumnezeu sa fie asa pana la sfarsit.Biopsia si ecografia transvaginala am facut-o tot la ei, dar am platit.Operatia va fi abdominala cu anestezie generala, trebuie scos tot, sa nu am probleme mai tarziu.Te rog sa ma ti la curent cu hotararea ta.eu sunt din Bucuresti, tu?Pe curand.
0
17-02-2011, ora 14:36
laura.7
Nu este medic/terapeut
laura.7
Multumesc pt precizari.Si eu sint din Bucuresti.Mie mi-a spus medicul-la Genycoland-ca este mai simpla operatia pe cale vaginala, si mie vor sa imi scoata totul, dpdv al vindecarii, a perioadei de recuperare.Nu am prea gasit cu cine sa vorbesc, pe forum, despre asta.
Voi intra pe site-ul lor, sa vad ce aflu.Numai bine si sanatate multa.
0
17-02-2011, ora 14:38
laura.7
Nu este medic/terapeut
laura.7
Am pocit numele clinicii.Scuze.Se numeste Gynecoland.
0
17-02-2011, ora 16:31
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
daca trebuie sa faci histerectomie totala cu anexectomie bilaterala nu cred ca se poate prin operatie vaginala.oricum este bine sa ai mai multe pareri si decizia va fi, bineinteles, a ta.eu iti doresc sa ai putere si sa ai incredere in bunul Dumnezeu.tine-ma la curnt, iti voi povesti mai multe dupa interventie.
Adaugă un comentariu / răspuns
5907 comentarii 1 2 ..... 333435 ..... 196 197 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Histerectomia totală cu anexectomie bilaterală poate crește riscul de deces la femeile tinere
  • Histerectomia ar putea fi un factor de risc pentru boala Alzheimer
  • Histerectomia cu sau fără ovarectomie bilaterală asociată cu risc crescut de accident vascular cerebral [meta-analiză]
  •