HSIL, Displazie col uterin

18-12-2020
Atis
Nu este medic/terapeut
Atis
Bună. M-am hotărât să deschid acest topic în speranța că voi găsi persoane care trec sau au trecut prin aceleași probleme ca mine. Oricât sprijin am primi din partea persoanelor din jurul nostru, cred că în momentele de cumpănă cel mai bine te înțeleg persoanele pățite, cu aceleași neliniști și temeri. Mai ales că nu toată lumea își permite consiliere psihologică și, oricât noroc am avea de doctori buni care să ne explice pe îndelete ce se întâmplă în corpul nostru, nu te poți descărca de bagajul emoțional în fața lor. De când am aflat de problema mea, am căutat neîncetat cazuri asemănătoare pe forumuri, dar din păcate rar am găsit câte un comentariu de dată recentă. Tocmai de-aia postez aici. Poate mai sunt fete ca mine care caută să discute cu altcineva care trece prin aceeași situație.
Povestea mea a început în toamnă, când la papanicolau mi-au găsit HSIL. Trebuie să spun că internetul nu m-a ajutat deloc, m-am panicat teribil, nu făceam decât să plâng și să citesc toate nebuniile posibile. Mă loveam pentru prima dată de termeni precum colposcopie, conizație, genotipare Hpv. Auzisem de Hpv, dar nu știam că are peste o sută de tulpini și că poate cauza atâtea complicații. Au urmat fix etapele despre care am vorbit mai sus: întâi genotiparea Hpv (care la mine a ieșit nedetectabil) și colposcopie, apoi o intervenție ERAD (electrorezecție cu ansă diatermică). Fix acum câteva ore am primit și rezultatul examenului histopatologic, a cărui concluzie e Cin 1 și Cin 2 (desigur, pe lângă multe alte specificații pe care nu le înțeleg). Aștept să primesc interpretarea doctorei care a făcut intervenția și mai departe om vedea ce mai e de făcut. Am încercat să mă îmbărbătez și, în loc să plâng așa cum am făcut de multe ori până acum, am hotărât să fac postarea asta. Dacă vă regăsiți în situația mea, puteți să lăsați un comentariu. Sau dacă ați trecut prin aceeași situație. Poate reușim să ne sprijinim reciproc și să ne ajutăm cu sfaturi.
2 comentarii
0
28-02-2021, ora 22:38
Gammm
Nu este medic/terapeut
Gammm
Bună. Și eu ma aflu în aceiași situație ca și tine. Am primit la papanicolau ASC_H, cu toate ca papanicolau făcut în iulie 2020 indica inflamație. Acum aștept rezultatul pt hpv, iar vineri fac colposcopia. As vrea dacă mai ești activa să vorbim. Multumesc
0
28-02-2021, ora 23:22
Atis
Nu este medic/terapeut
Atis
Bună. Dacă ai întrebări și te pot ajuta, îți răspund cu drag. În primul rând, nu te speria. E foarte bine că ai repetat papul după șase luni. Dar stai liniștită, sigur nu e nimic grav, ar fi fost imposibil să evolueze ceva atât de repede. Asc-h, deși nu exclude hsil, exclude complet altele mai urâte. Rezultatul tău situează modificarea înainte de hsil, vei fi bine fără niciun dubiu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •