infectie urinara

01-02-2018
anonnim12
Nu este medic/terapeut
anonnim12
buna ziua, de luni am usturimi si mancarimi la urinare, marti mi s-a agravat situatia a inceput sa ma usture mai tare la urinare mai mult la sfarsit si cu sange, mi s-a dat tratament de la farmacie cu antibiotic nitrofurantoina arena 1 la 8 ore si uriclar, intrebarea mea este trebuie sa iau si ovule?
2 comentarii
0
03-02-2018, ora 23:11
Dr. Manu Mariana Daniela
Medicina generala, Iasi
Dr. Manu Mariana Daniela
Litiaza renala are calculi de marimi foarte mici -ca nisipul sau mai mari, cind creste vechimea bolii, in lipsa tratamentului. Litiaza este insotita de zgirierea traseului de catre calculi, ceea ce da singerare, cu atit mai mare cu cit calculii sunt mai mari, si mai durerosi, iar infectia se suprapune usor peste sangele din mediu. Deci. consumati diuretice, ceai de musetel, coada soricelului aloe.
Calculii de urat provin cel mai adesea din carne, lapte praf, ciocolata cu lapte praf, adenoame, iar calculii de fosfat apar in osteoporoza la batrini sau spondilopatie la tinerii care nu dorm suficient (lucreaza de noapte, sau se distreaza noaptea), deoarece in stare de veghe osul se topeste, dar se reface in somn, cind toate ciclurile biochimice se inverseaza, si refac structurile de rezistenta oasoase.
Litiaza este favorizata de deplasarea rinichilor (ptoza renala), datorita muschilor slabiti sau atrofiati ai corpului, si mai ales a efortului de ridicare de greutati de un corp slab, atrofiat.De aceea nu ridicati nici 5 kg daca nu aveti in talie un briu de piele, lat, sau un chimir.
O infectie poate apare dupa contact cu un mediu murdar, prafuit, nespalat, iar pe lianga bacterii sunt multi virusi (herpes etc), spirochete sensibile la sapun etc.
Masuri:
1.Este bine sa faceti urocultura cu antibiograma inainte de orice antibiotic.
2.Protejati-va inainte de contactul sexual prin bai cu apa calduta si sapun.
3.consumati mai mult ceai, 2-3 l / zi.
4.purtati un briu de piele, sau chimir, in talie, sub coaste, nu sub burta mare, pentru rolul lui este sa sustina stomacul si rinichii, care sunt deasupra taliei, si trebuie purtat toata ziua, de la sculare dimineata, pina la culcare, zi de zi. Moda aceasta cu talie joasa foloseste doar modistilor, nu poporului, care este din ce in ce mai bolnav din cauza curelei cu talie joasa.
0
06-02-2018, ora 09:13
anonnim12
Nu este medic/terapeut
anonnim12
Am.terminat tratamentul însă am mai ramas cu ceva usturimi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hematii în urină - explicații
  •