Infectie virala sau bacteriana?

20-03-2012
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
Buna ziua, este vorba despre copilul meu de 2 ani si 2 luni, care de cand a inceput gradi a racit continuu.. in 2 luni am luat la recomandarea pediatrei 2 randuri de antibiotic, ultima data cu 3 sapt in urma pt puroi in gat.

De data asta insa am vrut sa fac niste analize inainte de a-i da antibiotic, le-am facut azi dimineata la Budimex, si n-am reusit sa prind pe nimeni care sa mi le interpreteze. Diagnosticul pediatrei e de otita, amigdalita si bronsita obstructiva. Febra persista de 5 zile, dar a scazut la 38.5 si s-ar rarit la 24 de ore un episod de febra.

Analizele sunt:
Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si
indici
MC
* Numar leucocite 11.77 mii/μL 6 - 17
* Numar eritrocite 4.07 mil./μL 3.7 - 4.9
* Hemoglobina {Hb} 10.1 g/dL 11 - 14
* Hematocrit 31.7 % 32 - 42
* Volum eritrocitar mediu {VEM} 77.9 fL 73 - 89
* Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} 24.8 pg/cell 25 - 31
* Concentratie medie a Hb/eritrocit 31.9 g/dL 32 - 37
* Largimea distributiei eritrocitare 15 % 11.6 - 14.8
* Numar trombocite 345 mii/μL 150 - 450
* Volum trombocitar mediu {VTM} 9.8 fL 7.4 - 13
* Largimea distributiei trombocitare 11.2 % 8 - 16.5
* Neutrofil 34.8 % 30 - 75
* Neutrofil 4.09 mii/μL 1.5 - 8.5
* Limfocit 49.3 % 30 - 55
* Limfocit 5.8 mii/μL 3 - 9.5
* Monocit 13.4 % ≤ 10
* Monocit 1.58 mii/μL 0.3 - 1
* Eozinofil 2 % ≤ 7
* Eozinofil 0.24 mii/μL 0.05 - 0.7
* Bazofil 0.5 % ≤ 2
* Bazofil 0.06 mii/μL ≤ 0.2
Comentarii
Monocitoza.Usoara anizocitoza si hipocromie

Imi poate spune cineva daca e viral sau bacteriana problema noastra? intrebarea de fapt e ii mai dau antibiotic?
Va multumesc.
5 comentarii
0
20-03-2012, ora 18:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
un diagnostic Corect de otita sau amigdalita.( pultacee sau NU ). poate sa.l puna numai un medic ORL
are instrumentarul si pregatirea necesara care NU poate sa.l aiba nici pediatru si nici medicul de familie
Ar fi bine sa stiti cateva lucruri simple
1/ un copli pana la varsta de 3 ani.. traieste cu imunitate aluata de la mama prin laptele matern
sistemul imunitar la copil se maturizeaza dupa 3 ani
2. Contactul cu alti copiii.. aduce noi si noi..microbi.. cu care organismul copilului trebuie sa se obisnuiasca.. este normal ca organismul sa reactioneze si cu febra.
3 pentru a usura lucrul sistemului imunitar.. este obligatoriu.. sa.i faceti copilului zilnic.. spalaturi nazale pentru a elimina microbii stocati pe mucoasa nazala
4 zilnic multe bauturi calde pentru aelimina si microbii din cavitatea bucala si faringe
5 trebiue sa stiti ca o vindecare completa dureaza 3 saptamani.. si faptul ca caopilul dupa 3 zile nu mai face febra.. nu inseamana ca e vindecat
in aceste 3 saptamani trebuie facute tratamente locale ( inhalatii, aromoterapie)
regim fara acidulate, fructe citrice, muraturi) care irita si mai mult faringele
0
20-03-2012, ora 23:52
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
Va multumesc din suflet, d-le doctor! Pentru raspunsul prompt si pentru ca va faceti timp pentru atatia si atatia cazuri! Ce bine ca exista doctori ca dvs!
0
21-12-2012, ora 10:47
mioara1968
Nu este medic/terapeut
mioara1968
Dle dr, am un baiat de 3 ani si 10 luni decand a mers la gradi din sept a inceput sa aiba probleme Tuse productiva. Medicul pediatru nu mi-a dat atibiotic ci un tratament pt astm brosnic. In 2 luni am ajuns la ORL, dupa 10 zile de Zynnat a facut febra sub antibiotic, am continuat 7 zile cu Cedax a cedat si febra, tuse mai putin,. ORL mi-a zis ca e la o limita cu otita, timpanul fiind deplasat. La inceperea Cedax-ului au inceput sa scoatem din nas cu aspiratorul nazal secretii purulente la greu zile intregi. Acum suntem la 7 zile dupa niciun antibiotic si, desi l-am tinut in casa ( la gradi n-a fost decat la serbare) a reinceput cu tuse in timpul noptii - Ii oprisem de 8 zile Aerius)( care a fost adm la greu peste o luna )
Pt toaletare nas am avut : Olinth copii 50% plus tobradex care am pus si in urechi. si pivalone plus Eurespal

Noi toti din casa suntem bolnavi adica avem o tuse de cca 3 sapt care nu ne trece, desi am luat zynnat, si noi tusea asta nu trece.

Intrebare : e posibil ca copilul sa se reinfecteze de la noi, cei din casa?
Orl mi-a spus acum 10 zile, la control ca e pos sa imi puna copilului branula caci daca nu trece e pos sa faca otita.
Ce sfaturi imi dati. ? Secretii in nas nu mai are, ( nu scot nimic cu aspiratorul ) totusi cred ca e ceva in spate, in sinusuri, caci tusea a reinceput.
In prezent nu mai pun decat pivalone 2 pufuri dim si seara. si apa marina. ; Pt tuse Flucalm. Am oprit de 7 zile si Eurespalul.
Parerea mea e ca nu am folosit antibioticul corect.Dupa atatea antibiotice, tusea nu dispare
0
21-12-2012, ora 16:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. da se poate reinfecta si de la afulti... dar piate fi doar virala...si nu e cazul de antibiotic
2 si tusea mainare cateva motive... care tot nu necesita antibiotic"'/ gasiti pe forum/
3_ daca toti tusesc ar trwbuiw sa analizati corect" temperatura din casa, umeditatea, prezenta unor flori de camera care provoaca reactii alergice, alimentele acre, acide, bauturile acidulate si sucurile citrice..s.a
4 tratamentul corect a tusei se face cu i halatii, aerosoli, aromoterapie si aparat salin
0
21-12-2012, ora 23:03
mioara1968
Nu este medic/terapeut
mioara1968
Va multum pt raspuns Eu merg totusi duminica la un control, la ORL despre flori - n-avem niciuna in casa, dar, e adev ca e foarte cald... in casa... Nu bem decat apa copilul nu bea niciun suc din comert in afara de apa, ceai si suc de portocale facut in casa.
Sunt putin descumpanita de viziunea celor 2 medici: 1. Orl-ista mi-adat antibiotic care a avut efect iar mediculpediatru din contra mi-a lasat copilul cu tuse 2 luni, productiva, zicandu-mic a o sa treaca mi-a dat si aerosoli cu flixotide care a ameliorat putin tusea, si in 2 luni i s-a deplasat timpanul din cauza infectiei.. si eram la limita unei otite... Iar diagnosticul pus a fost BRONSIOLITA!!! nu mai vorbesc ca cu greu mi-a dat si Flyxotide-ul...
Inhalant mi-a dat si ORL dar nu sta la inhalant nici 2 minute...

Totusi, ce analize ( de singe, de sputa, ) se fac in asemenea cazuri? Am auzit de micoplasma pneumoniae, poate fi asta? se fac analize de singe.
In ac toamna cred ca am facut de 3 ori exudatul faringian si a iesit negativ. Cum e posibil, cand avem o infectie atat de urata de atata timp?
Adaugă un comentariu / răspuns

01-10-2019, ora 12:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Otosan Gel Forte pentru gat
Durere acută, iritație, pierderea vocii, tuse uscată?
Otosan Gel Forte pentru gât este un produs inovator natural ideal pentru ameliorarea simptomelor asociate cu iritarea gâtului. Datorită formulei sale speciale sub forma de gel, acesta formează o peliculă mucoadezivă activă în tractul faringian și laringian, care protejează mucoasa de acțiunea iritantă a agenților externi, oferind o stare de confort prin eliminarea durerilor de la nivelul gâtului. Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.