Insomnie dupa Covid

03-02-2022
Mirodenia3
Nu este medic/terapeut
Mirodenia3
Am avut Covid in forma grava si din spital nu am putut dormi decat 2 ore pe noapte si acelea cu pastile (nu stiu ce imi dadeau, anxiar parca). apoi vreo luna dupa am stat asa cu 2 ore pe noapte pana cand epuizata am fost la psihiatru si mi-a dat Trittico pe care l-am luat de un an seara de seara. Dormeam binisor de la el insa ma trezeam mereu moale si imi trebuiau 3 ore sa imi revin dimineata, dupa el. Am decis dupa un an si ceva sa intrerup, am scos cum a spus medicul treptat. Problema este ca nu pot dormi, insomnia a revenit sau poate a fost ascunsa sub Tritico mereu. Iau Cipralex pentru depresie tot de atunci, am avut traume. Bun, acum nu pot functiona normal si psihiatrul imi da alt medicament, Inovane, a luat cineva, cum e cu el? As vrea sa scap de insomnia asta si nu stiu cum. De dependenta de pastile nu mai zic. Vreau sa ies din acest cerc vicios dar nu stiu cum sa fac. Am incercat sa iau Sedivitax de la care inainte de Covid dormeam foarte bine, Acum nu, ma trzesc de llllllla 3 sau 4 si nu mai pot dormi. Sunt si in perioada de doliu dupa mama dar nu stiu daca asta e motivul. Cred ca Covidul m-a afectat mult. Deci, aveti vreun sfat medical pentru mine, va rog?
Multumesc.
18 comentarii
1
03-02-2022, ora 19:39
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
In primul rand sa te vaccinezi ca sa nu mai patesti iar ce ai patit, ca mai in colo ai putea iara lua covid si sa te imbolnavesti. Daca ai fost vaccinata, e ciudat daca ai avut forma grava.
Apoi imovane e cam periculos ca poate da dependenta si toleranta (adica sa maresti doza ptr acelasi efect), chestie care tritttico nu da, si nici cipralex.
Normal ca insomnia a fost ascunsa sub trittico, de fapt cauza insomniei a fost ascunsa sub trittico.

O fi si doliu dupa mama o cauza a insomniei, nu stim.
Trebuie gasita cauza si eliminata, nu tratat doar efectul.
Trebuie sa discuti cu medicul mai amanuntit.
1
03-02-2022, ora 22:41
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
ok, e bine ca esti sub tratament psihiatric, pentru ca dupa cum vezi, ti se modifica starile si trairile, iar doliul dupa mama (condoleante!) sigur a accentuat simptomele. Covidul, de asemenea, da simptome psihice. Nu stiu de unde ai tras concluzia ca ai fi dependenta de pastile. Bolile psihice se trateaza, nu se vindeca, deci asa cum ai lua tratament pentru hipertensiune si nu ti-ai face atatea griji ca va trebui sa le iei probabil toata viata, asa si in bolile psihice, daca e necesar, le iei si gata. Insa, pe langa tratamentul psihiatric, daca nu urmezi si psihoterapie in paralel, nu ai cum sa tratezi cauzele problemelor psihice. De aici si nemultumirile pe care le ai cu privire la tratament. Sanatate!
1
04-02-2022, ora 05:43
Mirodenia3
Nu este medic/terapeut
Mirodenia3
Costy 2008, nu este în măsura sa îmi spui mie sa ma vaccinez. Vad ca scrii la toate subiectele deși nu ești medic. Eu doresc doar opinia unui medic.
Doamna psiholog alt răspuns fără valoare. Am făcut la terapie de nu mai știu orele. Terapeuții asa ziși din România nu sunt buni de nimic. Stau ca nesimțiții și nascocesc metode de q trage de timp sa mai ia banii pacientului. Am o foarte proasta impresie despre toți și niciodată nu voi mai da banii mei pe psiholog roman. Doresc opinia unui medic dacă se poate dacă nu lăsați ma in pace cu prostiile.
0
04-02-2022, ora 14:29
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Câți medici ai văzut sa si dea cu părerea pe forum ?Este un singur psihiatru din Sibiu care scrie din an în Paște si atat.Daca vrei sa vorbești cu un medic du te la unul.Nu asa pe forum.
0
04-02-2022, ora 17:46
Mirodenia3
Nu este medic/terapeut
Mirodenia3
Am medic nu e nevoie sa îmi spui unde sa întreb. Dar bine ca știu acum.sa nu mai pierd timp pe aici alta data. Toți pafaristii.
1
06-02-2022, ora 21:36
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Si daca nu-s medic, am dreptul sa zic sa te vaccinezi ca dovada ce patit si ca ai avut forma grava, si occidentalii medici au zis ca se inmultisera cazurile tocmai ca nu s-au vaccinat prea multi, deci eu zic ce zic medicii, si dupa fapte.
AIa e, si uite ca ti-ai luat-o ca urmare a nevaccinarii, ce sa-ti fac, poate ai invatat ceva din asta.
Si orice medic sanatos la cap o sa-ti zica ce-ti zic eu.
Chiar si medicii de la noi au zis ca peste 95 % dintre cei cu forme grave, erau nevaccinati.
Unii pe patu de moarte au recunoscut ca nu s-au vaccinat si au falsificat certificatul, ptr ca la medici li se pare suspect ca s-au vaccinat si-s asa grav.

Deci dupa ce ai patiti, nu e nevoie sa-ti zica nici un medic ca trebuia sa te vaccinezi ca sa nu fi patit asta.

Eu mi-am facut cele 3 doze si gata, m-am asigurat, nu m-am jucat.

Iar ce ti-am zis de trittico, cip si imovane, un medic va confirma, ca si eu tot de la medicul meu le stiu ce ti-am zis.
Imovane poate da dependenta si toleranta (sa ai nevoie sa maresti doza ptr acelasi efect), ca si benzodiazepinele, desi imovane nu e considerat benzo, insa actioneaza ca o benzo.
cipralex si trittico nu dau dependenta si toleranta din fericire.
Am si eu cam 12 ani de studiu pe domeniu, stiu ce zic, si asta pe verificate.
Si pana nu gasesti cauza cu medicul si sa o elimini, nu scapi de insomnie. Cu Trittico doar ai infranat insomnia aia care mocnea in fundal, nu ai rezolvat cauza.

Iar daca ai medic, de ce mai intrebi aici ?
0
07-02-2022, ora 09:58
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
De obicei cand ajungi in spital obisnuiesc sa te sedeze din cauza faptului ca vor ca experienta ta acolo sa fie cat mai neplacuta posibil, astfel incat atunci cand te externeaza sa le spui tuturor prin ce durere, chipurile, ai trecut, si cat de cumplit este acest virus, face parte din strategia de promovare a fricii pentru a te convinge sa te vaccinezi. Se practica asta. Bunica unui prieten a fost internata, i s-a luat telefonul fortat si i-au oprit si administrarea de insulina, ceea ce, in cazul unui diabetic nu este deloc recomandat, din fericire, a supravietuit pentru ca prietenul meu a tot insistat sa intrebe de ea, trageti voi concluziile singuri. Oare ce se intampla cu ea daca prietenul meu nu era asa de insistent?Pur si simplu poate te-ai speriat si acum s-a agravat tristetea pe care o porti in suflet din cauza decesului mamei tale. Vaccinarea este optionala nu obligatorie. Asa ca tu alegi ce medicamente, tratamente, vaccinuri administrezi corpului tau. Sanatate multa!
0
07-02-2022, ora 10:08
Mirodenia3
Nu este medic/terapeut
Mirodenia3
Nu mai citesc si nici nu raspund celor ce se afla in treaba pe aici. Fara studii medicale superioare nu ai ce sa iti dai cu parerea.
1
07-02-2022, ora 21:02
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Daca aia cu studii medicale superioare te lamureau si rezolvau, nu ai mai fi venit aici sa intrebi pe altii cu studii superioare, deci se pare ca unii si cu studii superioare, nu zic ce trebuie.
Si asa poate ca unul asa, nici aici sa nu-ti zica ce trebuie, deci ? Mai bine analizezi parerile oamenilor, judeci si tu pe baza argumentelor prezentate, si tragi o conlcuzie tu cu mintea ta.

Mie cand imi zice cineva ceva zic "ia sa vad ma, asta ce zice, o zice bine ?", nu resping ce zice doar ca nu e medic (si unii pot fi medici dar nu vor sa se afle).
Verifici si tu ce zice ala, dai cautare si vezi de exemplu "Imovane dependence and tolerance", vezi daca omu ala zice bine. Sau cauti depre trittico si cipralex, si asa mai departe.

Inseamna ca tu preiei fara sa gandesti.
Si eu am fost in ultima luna la 4 medici de aceiasi specialitate, ca se contraziceau intre ei ca pareri si diagnostic ! A trebuit sa judec eu care are dreptate, am analizat ce au zis, am cautat si asa mai departe.
Doi erau de o parere, doi de alta parere.

Andrei246, pai aia care nu s-au vaccinat au dus-o rau, asta stiu din cazuri concrete, nu din alte surse.
Iar aia vaccinati au avut simptome mai usoare.
In Austria deja e lege, vaccinarea obligatorie asa cum e si normal sa fie de fapt.
0
07-02-2022, ora 22:22
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
In Austria e lagar, nu poti obliga oamenii sa se vaccineze cu un vaccin tanar, netestat suficient pentru a vedea efectele adverse pe termen mediu si lung. Unde s.a testat?/ pe ce esantioane de oameni? Din ce categorii de varsta? Ce alergii, comorbiditati aveau? Unde sunt acei oameni acum sa ne spuna cum se simt ? De ce medicii din Romania nu s.au vaccinat toti ? Se stie ? Nu stim, a iesit, exact ca un produs pe piata sustinut se marketingul mainstream media sponsorizat cu sume enorme de bani pentru a propaga panica, astfel incat sa fortezi oamenii prin amenintari si pierderea libertatii ca vaccinul este singura salvare. Cand e clar ca nu e asa. Dar o sa se termine o sa vezi, au cedat numai cei lipsiti de discernamant si manipulati care asculta de autoritate. Am o prietena medic. Si nu ma face ca mai spun si alte intamplari din spitale, cum deshidrateaza pacientii si ii sedeaza astfel incat boala se agraveaza. De ce nu spune nimeni nimic? Asistentele doar executa ordinul primit de sus, la fel si medicii de grad mai mic. Respecta procedura chiar daca procedura grabeste pacientul catre sfarsit. Chiar daca suntem in epoca digitalizata, tot se cenzureaza informatia.
0
08-02-2022, ora 10:42
Mirodenia3
Nu este medic/terapeut
Mirodenia3
Nu mai bateti campii aici cu vacinurile vaostre de caat, mergeti pe alte topicuri. Astept sa raspunda un medic daca e vreunul pe aici, daca nu, schimbati denumirea forumului in ROPAFARISTI!
1
08-02-2022, ora 23:46
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Andrei246, s-a testat vaccinul, ca deja s-a ajuns si in faza trei de testare, doar rusii au sarit faza trei. Unii medici nu s-au vaccinat ca nici aia n-au multa minte, nu inseamna ca daca esti medic trebe neaparat sa ai minte.
Vaccinu asta s-a facut de niste specialisti in domeniu, nu de gradinari sau maturatori.
Eu am facut analiza de anticorpi inainte de vaccin si era 25 (sub 50 care e limita minima), si dupa rapel la 3 sapt aveam 17500, deci anticorpii erau in garda in caz ca boala venea.
Plus ca s-a vazut ca cei nevaccinati f multi fac forme grave, asta e.

E normal sa oblige in austria vaccinarea, ca altfel nu mai terminam niciodata cu asta. Tehnologia ARN era mai de mult scoasa, deci nu e deloc tanara tehnologia.

Mirodenia3, laaaa vaccinare tati ! Aia e, daca nu vrei sa o patesti iara dar chiar mai rau. Si oricum ai comis-o, orice medic ti-ar raspunde, nu stiu daca te mai drege, totul e sa treaca de la sine treptat ce ai, alta sansa n-ai.
Vaccinul ala de rahat de care zici, facea sa nu mai ai problemele de acuma, aia e.
0
09-02-2022, ora 07:20
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
Nu s.a testat vaccinul ca si reactie adversa in relatie cu covid 19 suficient de mult, asa tehnologia exista de ani de zile. Si nu e vorba de unii medici, sunt aproape 50% care nu s.au vaccinat in Romania. Deci eu astept sa vad rezultatele pe termen lung ale acestui vaccin arn mesager. Formele grave sunt regizate in spital sa para grave si la TV, astfel incat oamenii mai creduli si naivi ca sa nu folosesc alt cuvant sa creada despre aceasta boala ca este mortala.Este marketing pentru vaccin.Cand de fapt au murit doar 0.0008 % din oamenii infectati, dintre care mosi si babe care deja erau cu un picior in groapa bolnavi de alte boli grave. Restul de 99.99 % au supravietuit chiar si persoane in varsta. Eu zic sa inchizi televizoru' si sa iti deschizi mintea.
0
09-02-2022, ora 14:47
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu e marketing ca stiu eu destula lume pe care ii stiu si mai in varsta si mai tinerei, peste 16-17 oameni. Aia nevaccinatii au fost grav unii si intubati, toti vaccinatii nu, au avut simptome usoare, maxim un 3 zile febra mai mare si au stat acasa, apoi usor usor si-au revenit si daca aveau 72 ani, dar si prietenul meu de 43 de ani.
In schimb verisoara lui nevaccinata de 47 ani, a ajuns grav la spital.

Ca asa eu nu ma iau dupa TV si ziare, n-as fi avut incredere in ce zic ei, eu zic concret. N-are ce sa fie rau pe termen lung, stai linistit.
Ca oricum vaccinu s-a eliminat de mult din corp, a dat semnalul ca, corpu sa produca acei anticorpi si gata, mesagerul a disparut si el.

S-a si zis de ce s-a scos mai repede acest vaccin, s-a scos mai repede ca s-a avut interesul sa se scoata, si celelalte se pot scoate la fel de mai repede insa se tot talalaia, nu ca s-au grabit si nu era bine sa-l scoata mai repede.
Si ca se talalaia o ziceau si medici care lucrau pe vremuri in domeniu, deci nu ca mint astia.
0
09-02-2022, ora 16:45
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
bravo, esti vocea televizorului, ti-am pus cateva intrebari mai sus, n-ai raspuns la nici una. Ca s-a avut interesul financiar sa se scoata mai repede. Tu crezi ca firmele producatoare de vaccinuri, la cati bani au investit, in: logistica, productie, transport, chimisti, materie prima, substante, aparatura, ei nu vor sa isi scoata un profit inapoi? Crezi ca pfizer, moderna, astrazeneca, johnson sunt companii farmaceutice nonprofit? Sunt sume uriase care s-au scos din comercializarea de vaccinuri. Uita-te si tu mai in ansamblu la situatia asta. Tu crezi ca daca era un virus mortal se mai permiteau zborurile in acelasi avion cu oameni stand unul langa altul, care, culmea, cand e pauza de masa, isi scot toti mastile si respira acelasi aer? Hai sa fim putin mai deschisi la minte. Si vezi ca ala nu e vaccin, e un tratament, definitia clasica a vaccinului s-a schimbat din imunizare in protectie. Oricum tu esti unul din victimele marketingului propagat de televiziuni prin inducerea de panica si frica. Te-ai speriat atat de rau, incat ai cedat si te-ai vaccinat. Asta a fost planu' de la inceput, sa subjugam oamenii si sa ii umilim pana cand o sa se vaccineze pentru libertate. Nu sunt impotriva vaccinului, dar vaccinarea esti optionala, nu obligatorie.
0
09-02-2022, ora 18:53
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Am raspuns la aia cu testatul intrebarea ta, si am zis ca daca s-a ajuns in faza trei, este in ordine, acuma nu stiu exact pe cati trebe testat in faza trei.
Ti-am raspuns si de ce medicii nu s-au vaccinat toti, chiar si 50 %, ca nu inseamna ca daca-s medici, 100 % trebuie sa aiba minte.

Aia cu deshidratarea pacientilor nu te contrazic daca cunosti tu ca asa s-a facut, dar aia e idiotenia medicilor, nu are legatura cu boala neaparat. Eu ti-am zis de cazuri concrete cunoscute de mine ce si cum, nu vocea TV-ului, ca ti-am zis, nici eu nu-i cred.

Ai dreptate, nici o companie farmaceutica privata nu e nonprofit, toate-s pe profit, profitul e cel ce conteaza, omu de fapt nu conteaza, asta stim, insa chiar si asa, nu ar inseamna ca vaccinul e nasol sau nu are efect.

Pai nu e nevoie sa fie virusul f mortal ca sa faci vaccin, a distrus pe multi si e deajuns, multi au ramas cu sechele, unul din cei pe care-i stiu, respira mai greu si acum la 4 luni de la boala, deci nu e asa de gluma.
Ca imunizare ca protectie, nici nu conteaza, conteaza sa nu faci boala sau daca o faci sa o faci usor.
Vecinii mei de la etajul 5 la 72 si respectiv 76 ani, cel de 72 vaccinat, cel de 76 ne, vaccinatu simptome usoare acasa, nevaccinatul in spital la oxigen, acuma regreta ca nu s-a vaccinat si el adica sotul, ca sotia se vaccinase. Abia dupa cam 3 luni incepuse sa simta gustul si mirosul la loc cel nevaccinat, cel vaccinat dupa cam 10 zile i-a revenit la loc totul.

Nu m-a speriat nimeni, am vrut eu sa ma vaccinez ca asa am considerat ca e bine fara sa-mi zica nimic, am zis de dinainte ca ma voi vaccina.
0
09-02-2022, ora 19:54
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
Am citit cu atentie ce ai scris si am ajuns la concluzia ca esti inteligent. Esti un om independent si greu de influentat si controlat. Ai un discernamant minunat despre societate si viata in general. Te felicit ca esti in stare sa gandesti pentru tine, fara sa iti spuna cineva din exterior despre ce si cum.
0
09-02-2022, ora 22:06
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai eu in general analizez informatiile si incerc sa le verific sau ma iau dupa logica primara, nu preiau fara sa gandesc.
Daca nu-mi da dupa vreo logica si nu pot verifica, aia e, cum o fi, n-am ce face, dar in general incerc sa analizez.
Ca si istoria, politica, nu ma iau dupa ce se zice ci dupa fapte, analizez faptele, trecutul si prezentul, si scot adevarul de acolo.

De ex daca zice cineva ca in blocu X lumea nu a mai avut curent, si altul zice ca au avut, eu incerc sa aflu la centrala cum a mers treaba in perioada aia, si daca aflu din registre ca turbinele s-au oprit, e logic ca blocul x nu avea curent, si aflu care minte, ceva de genul.

Cu vaccinul am gandit asa:
"mama are 75 ani, nu imi permit sa moara, nu imi permit nici eu sa raman cu nu stiu ce sechele, chiar daca la o adica ar avea vreun efect mai tarziu vaccinul, prefer asa decat sa se intample ceva acum, dar sper sa nu fie nici un efect nasol, risc asta ptr ca riscul e mai mare sa luam boala acum. Daca inainte de vaccin aveam 25 valoarea la anticorpi si dupa aia 17500, mi-ar fi clar ca soldatii sunt pe front la panda, cum vine dusmanul, cum are cine sa sara pe el imediat".
Cam asa am gandit-o, dar cum am zis, mi-am si asumat un risc sa se intample ceva mai tarziu, aia e.
Chiar nici nu ma uit la TV si nici in ziare despre covid, tocmai ca nu cred pe nici unul.

Asa si cu razboiul 2 mondial, din moment ce anglia si franta si SUA l-au lasat pe Hitler sa se inarmeze desi tratatul ii interzicea, si ei puteau impune tratatul ca doar ei l-au facut, e logic ca ei au au avut interes ca Hitler sa faca ce a facut, mai exact sa se duca peste rusi si sa-i scape pe ei de pericolul comunismului care se putea intinde.
Si de ce le era frica de comunism ? Iar logic, ptr ca daca se intindea, le lua averile la capitalistii care au facut averile pe asuprirea oamenilor.
Asta nu scrie undeva, dar tragi tu concluzia.
Ca daca nu aveau interes sa faca ce a facut Hitler, SUA, Franta si Anglia faceau de nici nu mai ajungea sus Hitler, insa ei l-au finantat, scolit si pus acolo de fapt.
Ca iar logic, din 1935 de unde avea hitler bani sa faca atata armata si armament cand tara era praf ? Deci a fost finantat.

Si multe de genul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  • 2Breathe - dispozitivul care îți îmbunătățește somnul
  • Tratamentul cu melatonină este eficient în insomnie?
  • Câteva sfaturi pentru insomniaci
  •