interpretare analize sange

16-12-2008
smaranda
Nu este medic/terapeut
smaranda
ce semnificatie clinica au urmatoarele valori: tsh 0, 05 ( v.n. 0, 4-4), ft4 1, 5 (v.n. 0, 8-1, 9) ?
de asemenea s-au obtinut ptr gama gt 8, 23 (11-50), fosfataza alcalina 49, 34 (53-128), sideremie 35, 33 ( 50-168), trigliceride serice 56, 42 ( 60-165), uree serica 12, 01 (15-50), acid uric seric 1, 24 (3-5, 7) - dar tgo, tgp, ac si ag ptr hepatite sunt ok, limite normale, respectiv absente-, proteine totale 8, 36 (6, 40-8, 30).

electroforeza proteica, examenul complet al urinii si hemoleucograma sunt ok.

va multumesc!
3 comentarii
0
18-12-2008, ora 14:35
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Am sa vi le interpretez pe scurt! Sper ca ati scris corect valorile si nu le-ati gresit pentru ca eu interpretez valorile pe care dvs. le-ati scris!

TSH este tyrotropina sau hormonul care stimuleaza tiroida sa secrete 2 hormoni foarte importanti si anume tiroxina (T4) si triodotironina (T3). Dumneavoastra dupa cum puteti vedea aveti o deficienta destul de mare. In cele mai multe cazuri, scaderea patologica a TSH denota hipertiroidism (printre altele).

FT4 este tiroxina libera adica fractiunea libera a T4, responsabila de activitatea metabolica a hormonului. Din cate vad are o valoare normala, insa mai trebuia sa faceti si FT3 (triiodotironina libera) pentru a vedea daca suferiti sau nu de hipertiroidie sau scaderea TSH-ului este pur si simplu datorata unei deficiente posibil provocata de unele tratamente medicamentoase cu beta-blocante sau amiodarona. In 10% din cazurile de hipertiroidie, FT4 are o valoare normala iar FT3 este foarte crescut, in conditiile in care TSH este scazut!


Gama GT - gamaglutamil-transpeptidaza sau gamaglutamil-transferaza este o enzima prezenta in mai multe organe, insa ea se intalneste in principal in ficat unde are rolul de a facilita transferul de acizi aminati. Dumneavoastra dupa cum puteti vedea aveti o deficienta care poate fi din cauza alimentatiei foarte procesate chimic, termic etc. (printre altele).


Fosfataza alcalina este o enzima care se gaseste in ficat si oase si care se elimina prin bila. Valorile enzimei din sange se exprima in unitati Bodanski (UB), unitati King (UK) sau unitati internationale.
Ca si in primul caz, suferiti de o deficienta enzimatica!

Sideremia se poate definii ca fiind concentratia de fier din plasma (plasma este componenta a sangelui). Aveti o deficienta de fier (anemie feripriva).
Pt asta puteti lua Tardyferon - FOL (fier si acid folic (vit B9)) 1 drajeu dimineata inainte de micul dejun cu un pahar de apa minim 15 zile. Interesant este faptul ca dvs. ati spus ca hemoleucograma este ok, in mod normal asta insemnand ca si Hemoglobina (Hb) este ok; de obicei hemoglobina este sub valoarei minina inferioara in cazul unei sideremii mai mici.

Trigliceridele sunt o "forma" de lipide mai simple denumite si grasimi neutre care intra in compozitia
grasimilor si au rol energetic. Si aici valoarea este putin mai mica!

Ureea serica este o substanta secretata de ficat si eliminata din sange de catre rinichi. In cazul dvs. valoarea este mai mica decat valoarea minima inferioara admisa. Poate fi din cazua unei afectiuni hepatice, unui aport proteic insuficient pt metabolismul organismului dvs sau mai poate fi mai mica daca sunteti insarcinata.

Acid uric seric este un acid organic prezent in sange si urina rezultat in urma arderii proteinelor. Si aceasta valoare este sub limita inferioara minima. Scaderea valorii sub limita normala denota o afectiune hepatica, insuficienta proteica (prea putine proteine in alimentatie) si in ultima instanta chiat administrarea unor medicamente precum acidul acetilsalicilic (aspirina).

IN CONCLUZIE, dvs aveti o problema cu ficatul, o insuficienta hepatica cel mai probabil numai enzimatica, o deficienta de fier (pt asta este absolut necesar sa luati TARDYFERON-FOL, medicament recomandat in special insarcinatelor) si o deficienta de TSH.

Ar fi perfect daca ati putea sa consultati un medic internist care sa va poata si consulta (pt un diagnostic cat mai corect si un tratament pe masura, un medic are nevoie sa vada pacientul, sa il consulte face-to-face si sa vada istoricul medical al persoanei respective).

Numai Bine, multa sanatate si SARBATORI FERICITE!
0
21-12-2008, ora 13:00
smaranda
Nu este medic/terapeut
smaranda
Va multumesc ptr raspuns.
Da, hemoleucograma deci, si hb, sunt ok.
Am fost chiar a doua zi la un medic endocrinolog, care mi-a spus ca dupa rezultate pare a fi o hipertiroidie, dar nu prea am "profilul" unui hipertiroidian.( dl doctor mi-a spus ca celelalte rezultate sub valorile minime pot fi explicate de hipertiroidie ). in consecinta, mi-a spus sa repet ths, ft4, sideremia si trigliceridele. in plus am facut o dozare ptr ft3. inca nu am rezultatele.
ce ma ingrijoreaza pe mine sunt val mici ale ac uric si ureei...iar hipertiroidia este ultima afectiune la care m-as fi gandit vreodata...
am sa vad luni rezultatele analizelor, am sa ma duc la dl doctor ptr un nou consult iar dupa aceea am sa vad si un internist. ce clinica mi-ati recomanda?
va multumesc inca o data!
0
21-12-2008, ora 19:01
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Cu multa placere!
Eu personal cunosc un medic internist, fara doar si poate cel mai bun medic internist din Romania.
Va las numarul de telefon si discutati cu dansa la telefon, îi spuneti tot ce aveti pe suflet si stabiliti o consultatie (asta daca doriti).

Ţigănişteanu Constanţa: 0751.030.553
In caz ca va intreaba de unde aveti numarul de telefon, puteti sa ii spuneti ca de la Domnul Niculae din Brăneşti; va spun acest lucru pentru ca pe dna doctor am recomandat-o multor persoane de pe acest forum, care au fost la consultatie, au fost foarte multumiti, dar la randul lor au recomandat-o pe dansa si este sunata de atat de multe persoane incat este nevoita sa intrebe de unde au numarul!

Numai Bine si Sarbatori Fericite!
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un dispozitiv imprimat 3-D ce poate detecta rapid anemia
  • A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
  • Sângele tinerilor nu anulează efectele îmbătrânirii la șoarecii bătrâni
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.