Intrerupere primirii anticonceptionalelor

10-02-2012
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
Spuneti-mi va rog daca am primit 5 pastile dintr-un blister de Yasmin si am intrerupt primirea lor mai departe ce efecte negative ar putea aparea, in afara de faptul ca as putea ramine insarcinata. Mentionez ca Yasmin primesc de 3 ani.
Multumesc mult.
4 comentarii
0
10-02-2012, ora 10:36
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Cea mai frecventă reacţie adversă, în asemenea cazuri de întrerupere intempestivă, sunt metroragiile (sângerările vaginale). Din fericire, de obicei se remit spontan, fără a fi nevoie de un tratament.
0
10-02-2012, ora 11:45
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
AS DORI SA VA MAI INTREB CEVA;
Am incetat sa primesc anticonceptionalele pentru ca as dori sa ramin insarcinata cit mai curind, deoarece sotul va pleca pe un timp din tara.
Am sanse sa ramin insarcinata direct dupa intreruperea anticonceptionalelor
Exista vre-un risc pentru copil daca ramin insarcinata dupa ce am primit 5 pastile si apoi le-am intrerupt, si care anume.
0
10-02-2012, ora 16:18
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Desigur că sunt şanse să rămâneţi însărcinată chiar imediat după întreruperea anticoncepţionalelor. De fapt, dacă expunerea la anticoncepţionale este recentă (de domeniul lunilor, nu anilor) şansele de a rămânea însărcinată sunt chiar mai mari decât dacă nu aţi fi luat anticoncepţionale de loc.

2. Nu există, în mod cert, niciun risc major pentru copil. Pe de altă parte, unele studii evidenţiază corelaţii între un istoric mai îndelugat de folosire a anticoncepţionalelor şi greutate mai mică a copilului la naştere sau o uşoară prematuritate.
0
11-02-2012, ora 09:31
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
Multumesc mult pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  •