Ipohondrie

03-03-2021
DanielSebastianIac
Nu este medic/terapeut
DanielSebastianIac
Salutare,

Deci am o problema groaznica cu care ma confrunt de ani! La 20 de ani sunt obsedat de ideea ca as fi bolnav de o boala grea, iar vizitele la medicul de familie au ajuns sa fie si de cateva ori pe luna. Am istoricul de consultatii mai mare decat al unui pensionar, desi analizele pe care le fac mai des decat mi-a recomandat medicul sunt normale. Le fac la 5-6 luni, desi medicul mi-a recomandat ca la varsta mea sa le fac la un an. Am ajuns sa ma duc la medic pentru cele mai stupide simptome posibile si, desi imi garanteaza ca nu e nimic grav, eu nu-l cred si investighez la nesfarsit. Dezvolt simptome de tot felul, ce citesc, aia dezvolt, de parca constientul ar aplica ce gandesc. Tremuraturi, dureri de cap, dureri ale membrelor si ale articulatiilor si tot felul de alte simptome din cauza gandurilor pe care le am. Habar nu am cum sa rezolv, ma terorizeaza efectiv gandul ca as putea avea o boala cu potential mortal. Exista cumva vreo solutie pentru a rezolva aceasta frica sau va trebui sa traiesc la nesfarsit cu teroarea ca am o boala sau ca voi avea?
2 comentarii
1
03-03-2021, ora 22:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Faceti cateva sedinte de terapie la psiholog.
1
12-03-2021, ora 11:59
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Bună ziua,

Cred ca este epuizant sa traiesti cu aceasta teama exagerata, catastrofare fata de boli, gânduri obsesive cu privire la orice tip de afectiune, inducerea simptomelor fiziologice şi interpretrea greşita a acestora, menţinerea preocupării că ai avea o boală gravă, chiar dacă medicii te asigură, în baza analizelor amănunţite, că eşti sănătos.
Psihoterapia te poate ajuta să te desensibilizezi, să normlizezi aceste stări, să nu ȋţi mai amplifici stările de rău prin gânduri catastrofice, să ȋnveţi să te relaxezi şi sa respiri corect, abdominal, plus alte strategii utile pentru redobândirea echilbrului emoţional.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: