La ce nivel anatomic se produce substanta scuipata..

07-07-2010
tanarul26
Nu este medic/terapeut
tanarul26
De fiecare data cand unii din factorii urmatori ma afecteaza cum ar fi:
- bauturi acidulate, bauturi reci, dormit cu geamul deschis (vara) apare o durere in gat, ca atunci cand racesc. Cand aceasta durere din gat incepe sa treaca, elimin pe gura ceva mai consistent decat saliva si inchis la culoare.

Intrebarea mea este ce organ este afectat si la ce nivel anatomic este produsa aceasta substanta ?
(in gat, la amigdale, mai sus?!) Am probleme si cu amigdalele, si foarte putini medici mi-au aprobat extragerea lor si ma intreb daca toate afectiunile de mai sus le am din cauza amigdalelor.
1 comentarii
0
08-07-2010, ora 10:48
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Stimate d-rule/d-nule,

Multe organe, care fac parte din sistemul respirator, pot fi răspunzătoare de producerea secreţiei, pe care-aţi caracterizat-o dvs. succint, de la faringe până la trahee, şi nu numai (teoreticamente vorbind, substanţa respectivă poate proveni de la faringe, laringe, amigdale, trahee, bronhii (plămâni), nas etc.).

Factorii pe care dvs. i-aţi enumerat - băuturi reci şi/sau acidulate, dormitul cu geamul deschis etc. - au potenţial semnificativ de a afecta mucoasa unor organe şi de a produce catar, adică o inflamaţie acută sau cronică (a mucoasei organului respectiv), care este foarte frecvent însoţită de secreţie relativ abundentă.
Aveţi nevoie de un consult otorinolaringologic foarte amănunţit, pentru a putea depista organul principal, care vă creează problemele acuzate, şi pentru a primi tratament adecvat. S-ar putea ca (numai) amigdalele să fie de vină, dar există cazuri când secreţia are provenienţă mixtă (de la o faringo-amigdalită, de exemplu).
Consultaţi medicul! (puteţi recurge şi la serviciile unui medic homeopat, fitoterapeut, fito-apiterapeut etc.).

Toate cele bune!
Dumnezeu să vă binecuvânteze :-)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
Adaugă un comentariu / răspuns