Laba piciorului stâng umflata
Buna seara, cam de aproximativ 6 luni am laba piciorului stâng umflata. Nu mă doare deloc doar e umflata. Dimineața ma inteapa in partea stângă lombara dar foarte rar si foarte putin. De la ce ar putea sa fie piciorul umflat? Ce analize și investigații trebuie sa fac? Mulțumesc anticipat
3 comentarii
Buna seara,
Exista zeci, poate sute de cauze ale edemului piciorului, de la sechele post-traumatice si pana la afectiuni vasculare, reumatologice, cardiace, hepatice, renale etc.
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate, antecedente traumatice, vasculare, reumatologice, metabolice etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Exista zeci, poate sute de cauze ale edemului piciorului, de la sechele post-traumatice si pana la afectiuni vasculare, reumatologice, cardiace, hepatice, renale etc.
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate, antecedente traumatice, vasculare, reumatologice, metabolice etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua am27 de ani.1, 71 inaltime si 90 kg. Am facut analize de sange, radiografie si pentru reumatism si toate au iesit bine. Menționez că nu mă doare absolut nimic. Nu știu la ce medic sa mai merg si ce analize sa mai fac. Antecedente nu am. Lucrez că infirmiera la un spital de psihiatrie am cat de cat activitate. Cu respect Laura Gabriela Lazeq
Buna seara,
Este evident ca efortul pe care-l depuneti (stat in picioare, mers pe jos) este absolut inimaginabil in conditiile celor 30 kg in exces.
Piciorul se prabuseste sub actiunea greutatii enorme si a efortului excesiv (foarte probabil va confruntati cu un picior Charcot diabetic).
Tratamentul este logic: renuntati la 30 kg, iar pana atunci reduceti spre zero statul in picioare si mersul pe jos.
Daca se confirma ipoteza piciorului Charcot diabetic, se impune imobilizare gipsata pentru lungi perioade de timp.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este evident ca efortul pe care-l depuneti (stat in picioare, mers pe jos) este absolut inimaginabil in conditiile celor 30 kg in exces.
Piciorul se prabuseste sub actiunea greutatii enorme si a efortului excesiv (foarte probabil va confruntati cu un picior Charcot diabetic).
Tratamentul este logic: renuntati la 30 kg, iar pana atunci reduceti spre zero statul in picioare si mersul pe jos.
Daca se confirma ipoteza piciorului Charcot diabetic, se impune imobilizare gipsata pentru lungi perioade de timp.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alte subiecte recente din această secțiune: