laringita

17-06-2010
mama lu mateea
Nu este medic/terapeut
mama lu mateea
buna ! fetita mea de un an si 6 luni a facut nenumarate episoade de laringita. acum are doar o raguseala fara rosu in gat fara febra fara alte simptome. e posibil sa fie din nou laringita?
si inca ceva de fiecare data cand merg cu ea la dr si imi spune ca are laringita imi da prednison. nu e cam mult pt un bebe de un an jumate?
19 comentarii
0
20-06-2010, ora 01:07
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-nă, fetiţa dvs. are o vârstă la care laringita are predilecţia de a fi destul de recurentă (se manifestă şi se remanifestă foarte frecvent). Prednisonul este bun pentru tratarea laringitei, dar, într-adevăr, după cum bine aţi conştientizat şi dvs., este prea mult pentru un bebe minunat ca fetiţa dvs. (abuzul de prednison poate destabiliza sistemul hormonal, sistemul digestiv şi sistemul nervos, printre altele, mai ales la o vărstă foarte fragedă).
Răguşeala fără roşu în gât, ca de altfel şi fără febră şi alte simptome relevente, poate fi o laringită parţial asimptomatică.
Vă rog, dacă puteţi şi dacă doriţi, consultaţi un medic homeopat sau fitoterapeut. Medicina naturopată beneficiază de un arsenal puternic de substanţe active naturale, bineînţeles. Produsele naturale tratează laringita, dar, în plus faţă de medicaţia alopată, ele stimulează anumite funcţii ale organismului şi-l fortifică în aşa fel, încât, Slavă Domnului, riscul de a face laringită, printre alte afecţiuni, scade foarte mult (dacă doriţi, vă pot recomanda un astfel de medic, trebuie doar să-mi spuneţi locaţia dvs. (localitatea, atât)).

.
Sugestie: SEPTILIN SIROP se poate administra timp de 1-6 luni - copii peste 1 an (1-2 linguriţe de 2-3 ori / zi). Septilinul conţine extracte din plante care au calităţi antibacteriene, antifungice, antivirale şi chiar antialergice, ceea ce-l transformă într-un produs cu acţiune imunomodulatoare şi imunostimulatoare, printre altele. Poate fi folosit ca tratament adjuvant în laringită.
Consultaţi medicul pentru a primi aviz de administrare!
.

Toate cele bune, Dumnezeu să vă binecuvânteze familia şi să vă dăruiască tot ce aveţi nevoie.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
23-06-2010, ora 10:41
mama lu mateea
Nu este medic/terapeut
mama lu mateea
multumesc pt raspuns mr nick, noi suntem din bacau, dar daca ne poti recomanda un medic homeopat bun, de oriunde
0
27-06-2010, ora 03:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă, credeţi că aţi putea merge la un consult în oraşul Timişoara? (acolo profesează unul dintre cei mai buni medici homeopaţi din România, poate cel mai bun). Doriţi un medic mai aproape de dvs.? (din Bucureşti?).


Aştept un răspuns în limita disponibilităţii dvs.
Toate cele bune!
Cu multă plăcere,
Mr. Nick
0
27-06-2010, ora 15:05
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
mama lu mateea-si eu sant din bacau, acelasi lucru voiam sa-l intreb si eu pe mr.Nick. IN zona RMB e vechea alimentara, acolo in spate cica ar fi o doamna dr homeopat buna.Mai zicea cineva ca la orizont in spatele cinematografului, pe unde e sc 10 parca mai e o doamna bunicica.Mi sa recomandat ca cea de la RMB e mai buna.Dar poate stimatul Mr. Nick ne da vreo recomandare daca stie.
0
28-06-2010, ora 00:26
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

V-am scris datele de contact ale d-nului doctor din Timişoara şi ale d-nei doctor din Bacău. Apelaţi la cine doriţi :-)
Mama lu mateea şi Rrox, să fiţi binecuvântate. Dumnezeu să vă ajute. Amin!
Cu iubire,
Nick


.
PLUSMED
Dr. Drutu Teodora
Telefon: 0234553333
Adresa: str. Cornisa Bistriţei, 38 A, Bacău
.

Dr. Gheorghe Jurj
Str. Traian Vuia, Nr. 21 A
Timişoara, Timiş, ROMANIA, 300211
+40 256 486 670
+40 256 486 670
.
0
28-06-2010, ora 20:19
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
Doamna DRUTU area acel aparat.Maine poate ajung sa vad cum se numeste aparatul.
Tot ce stiu e din auzite. Numai bine va doresc.
0
29-06-2010, ora 00:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă, am bănuit eu că despre d-na Drutu este vorba. Dânsa este unul dintre cei mai buni medici homeopaţi din Bacău şi din România. Cel mai probabil aparatul este Scio. Dacă nu este Scio, cu siguranţă este Oberon-Introspect. Aceste 2 aparate sunt cele mai uzuale, ca de altfel şi cele mai eficace.


Toate cele bune!
Cu iubire,
Nick
0
29-06-2010, ora 12:06
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
Astazi merg la endocrine(a mai ramas psihologul :)) si gata) rad pt ca umblu bezmetica prin doctori. Urmatorul pas (sigur) va fi la doamna DRUTU unde sper sa pun punct simptomelor mele.Numai bine Mr. Nick.
0
30-06-2010, ora 21:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
:)
D-nă Rrox, cum a decurs consultul la endocrine?
Numai bine!
0
01-07-2010, ora 11:07
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
Buna ziua. Am facut o analiza la calciu si magneziu care a iesit prea buna, deci doamna dr.de la endocrine uitandu-se pe toateee analizele si iesirea din spital a decis ca trebuie sa ma opresc din investigatii :) mi-a zis ca e pe sistem nervos si mi-a prescris CALMEPAM 10 zile ca sa vada daca ma mai pisca, inteapa etc.
Nu mai beau nici calciu nici magneziu, iau doar aceste pastile, am luat una si sa vedem in 10 zile ce se intampla.La glanda mi-a facut ecograf si este in regula(prea bine)a zis doamna, deci se pare ca toata lumea zice de stres.
Si da este ultimul doctor(sper) la care ma duc pt ca in 33 de ani nu am umblat ca in ultimele 4 luni niciodata prin doctori(alopat), dupa ce termin cu asta ma voi duce la homeopat si sper eu sa inchei capitolul CHIMICALELOR pt ca toti sau contrazis intre ei.unul mia zis sa beau CA, MG in aceiasi zi, unu mia zis sa beau 10 zile si 10zile(separat), doamna endocrinolog mia zis ca trebuia sa le beau impreuna, dar nici unu nu ma pus sa fac analiza sa vad daca am nevoie de CA, MG.Mi sa spus de catre o doamna dr neurolog ca am spasmofilie nu stiu cum si-a dat seama:).si vezi draga Mr. Nick cum sa nu se zapaceasca omul???
In concluzie termin DE LUAT CALMEPAM ma duc iar la endocrine sa dau raspunsul cum ma simt si gata...dupa ce imi mai, , racoresc, , organismul de atatea medicamente merg la homeopat.
Draga Mr. Nick cu toate astea eu tot astept raspunsul privat(indiferent de durata acestuia), si de doctori ma despart dar nu si de ROMEDIC :)), mereu voi avea cate ceva de invatat..ori de intrebat..si sincer m-am obisnuit sa intru aici mereu.Sper ca mai vorbim.Daca iau calmepam asta nu inseamna ca sant ca noua:))..(iar fac haz de necaz).NUMAI BINE si sper ca nu te-am plictisit.
0
03-07-2010, ora 09:38
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
Mr. Nick-buna.In speranta ca vei citi acest mesaj vreau sa te anunt ca incercarea de a ma lasa de fumat aproape isi face efectul.Ieri am hotarat cu sotul(care fumeaza 2 pachete) ca ar fi cazul sa ne lasam(eu fumez 1 pachet/zi).Sotul meu ieri nu a fumat deloc E CEVA treaba asta, eu mi-am luat un plasture Nicorette, un pachet de tigari medicinale si un spray de gura antifumat, si te anunt ca pe ziua de ieri ""am trisat"" fumand DOAR 3 tigari normale si 2 medicinale.Sotul meu nu a fumat deloc si nici nu stie ca eu am trisat, dar pt mine e istorie sa fumez doar 3.Cred ca sant pe drumul cel bun, , , inca nu pot zice in gura mare ca m-am lasat dar..nu se stie.intr-adevar plasturele e bun pt ca nu-ti cere organismul tigara, dar obiceiul e greu de lasa.Asa cum am scris in mes anterior beau CALMOPAM, una pe zi, sant foarte calma si parca nici nu ma mai pisca, doare, etc...poate si de la astea nu am mai avut nervi ca nu fumez.Doresc sa ma las de fumat pt ca in 4 luni m-am speriat foarte tare de durerile mele si pt ca fumam prea mult si fara rost, mancarea nu mai are gust, stomacul doare si in final totul se rezuma la fumat si nu e bine.Voi continua cu plasturi.dimineata imi este cel mai greu cu cafeaua...dar SPER din tot sufletul sa reusesc...nu ma intereseaza daca ma ingras, daca slabesc vreau doar sa pun punct(chiar daca mai trisez cu una-doua...spun trisez pt ca in casa nimeni nu mai fumeaza si ma ascund pe unde pot..hahaha),.Sa auzim de bine Mr. Nick.SANATATE MULTA.
PS- Sant fumatoare de 16 ani de aceea imi e atat de greu sa le las fara sa TRISEZ cu una -doua:)).
0
06-07-2010, ora 19:36
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Medicul endocrinolog v-a confirmat exact ce v-am spus şi eu. STRESUL vă măreşte excitabilitatea sistemului nervos, iar din acest punct până la simptomele pe care le aveţi dvs., nu mai este decât un pas - GÂNDIREA cu înclinaţie către negativism, care absoarbe, metaforic vorbind, multă nelinişte, printre altele, pe o transformă în simptome/semne.
Luaţi calmepamul pentru a vedea dacă vor exista ameliorări marcante - deja le aveţi - şi consultaţi medicul homeopat pentru a primi tratament adecvat; tratament pe baza a ceea ce-i veţi descrie dvs. medicului (pe baza anamnezei).
.
Mă bucur că v-aţi decis să vă lăsaţi de fumat. Fiţi fermă în decizie şi veţi avea sorţi de izbândă. Consultaţi-vă cu medicul dvs. de familie - dânsul vă va ajuta să înţelegeţi cum trebuie să folosiţi plasturii transdermici Nicorette - şi susţineţi-vă şi soţul în lupta anti-tutun :-)
-


Totul va fi bine pentru dvs. Sunteţi pe cale să intraţi într-o etapă nouă a vieţii dvs., ca de altfel şi a familiei dvs.; o etapă fericită, prosperă, armonioasă, plină de iubire şi lumină. Doamne ajută!
Să fiţi binecuvântată.
Cu iubire,
Nick
0
04-01-2011, ora 19:42
baiesiuandrada3
Nu este medic/terapeut
baiesiuandrada3
Buna ziua,
Am 14 ani, sunt la liceul de muzica, cant in 2 coruri ale scolii si cant si muzica usoara. De cand am fost mica am racit tot timpul, am avut 9 inceputuri de pneumonie. Cam de la sfarsitul verii mia aparut o raguseala pe voce. Am fost la medic, mia spus ca am laringita acuta, mia dat vitamine, un spary si un sirop. Dupa 15 zile, cand am mers la contol mia spus ca am laringita acuta si faringita acuta, in ultimele zile inainte de control ma duruse putin gatul; doamna dr. mia dat antibiotic. Dupa ce am terminat tratamentul raguseala nu disparuse. Din cauza acestei raguseli de pe voce am picat si preselectia unui concurs. As fi foarte recunoscatoare daca miati da un sfat!
Multumesc anticipat!
0
07-01-2011, ora 20:41
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-ră Baiesiu A., ce medic aţi consultat? Dacă aţi consultat un medic foniatru, bine aţi făcut. Dacă aţi consultat doar un simplu orl-ist, nu aţi făcut bine.
În mod normal, starea corzilor dvs. vocale ar trebui investigată cu ajutorul unei videostroboscopii, pentru a se identifica şi cel mai mic viciu de funcţionalitate laringiană, în vederea punerii unui diagnostic corect şi în vederea prescrierii unui tratament corespunzător, pentru că sunteţi o persoană care vă folosiţi laringele în mod profesionist (pentru dvs. o simplă laringoscopie indirectă, cea cu oglindă practicată în majoritatea cabinetelor ORL, NU este suficientă!).
_
Sugestie: Faceţi o pauză vocală totală de minim 3 zile (când spun pauză vocală totală mă refer la abţinerea de a la emite orice fel de sunet (nu tuşiţi, nu şoptiţi, nu gânguriţi, nu vorbiţi, nu cântaţi, nu râdeţi etc.; aveţi voie doar să înghiţiţi, pentru a vă inhiba un eventual acces de tuse, de râs etc., sau pentru a vă drege vocea afectată de vreo mucozitate, de pildă (comunicaţi cu semenii dvs. prin scris, prin sms, prin semne etc.)).
În tot acest timp - timpul pauzei vocale - sugeţi câte 2 comprimate de Homeovox la 1-2 ore, cu 30 de minute înainte de mese, pe stomacul gol (NU consumaţi cafea, tutun sau produse pe bază de mentă, pentru că efectul pozitiv al Homeovoxului va fi antidotat (total anulat!)).
După cele 3 zile de pauză vocală totală, faceţi vocalize timp de 15 minute, după care veţi putea să vorbiţi normal.
Cu siguranţă vă veţi simţi cu mult mai bine!
http://www.efarma.ro/products.php?id=2441 (mai multe detalii despre Homeovox).
CONSULTAŢI-VĂ cu medicul dvs. curant, pentru a primi acceptul de urmare a ce v-am sugerat eu.
_
NU cântaţi niciodată fără a face înainte o încălzire vocală!
NU cântaţi când sunteţi fonastenică sau rezastenică (atunci când aveţi vocea obosită şi simţiţi durere în timpul cântării)!
NU vă suprasolicitaţi vocea!
NU respiraţi pe gură aer rece (sfat valabil doar în lunile reci), pentru că veţi favoriza producerea unui acces de disfonie (de răguşeală)! Respiraţi doar pe nas :)
NU ţipaţi! (ţipatul traumatizează corzile vocale, în timp, ce-i drept, dar asta nu înseamnă că nu vă poate afecta şi în timp scurt);
NU cântaţi mai sus decât vă ţin corzile vocale (NU încercaţi să vă depăşiţi rangul vocal; dacă aveţi un rang vocal de 3 octave şi 2 note, nu încercaţi să cântaţi până la atingerea celei de-a 3-a note, neatinsă până în acel moment, pentru că vă expuneţi la riscul major de a dezvolta aşa numiţii noduli vocali, pe corzile vocale)!
NU staţionaţi în zone cu aer intens poluat!
_
Consultaţi un medic foniatru din cadrul IFACF ORL (din cadrul Institutului de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL), din Bucureşti
http://ifacforl.ro/index.php/pagini/31/Contact
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick

Post Scriptum - Shodoul (şodoul) cu gălbenuş crud şi miere este foarte eficient pentru tratarea laringitei. Documentaţi-vă cu privire la el.
0
08-01-2011, ora 12:45
baiesiuandrada3
Nu este medic/terapeut
baiesiuandrada3
Va multumesc mult!
0
08-01-2011, ora 14:21
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cu deosebit de multă plăcere am încercat să vă fiu de folos. Sper că am reuşit! :-)
_
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
22-11-2011, ora 11:42
edy78
Nu este medic/terapeut
edy78
Sufar de 2 ani de esofagita de reflux. Daca nu iau pastile am arsuri groaznice dupa ce mananc, orice as manca. Acum iau pantexel de 40 mg. dimineata inainte de masa. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat. Cat timp pot lua menicamente. De 2 ani iau in continuu. Va multumesc.
0
23-11-2011, ora 03:10
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Edy78, esofagita dv. de reflux, apărută pe fondul unui BRGE, s-ar putea să necesite o cu totul altă abordare terapeutică. NU puteţi lua medicaţie IPP, inhibitoare de pompă de protoni, la nesfârşit.
Presupun că aţi consultat un medic gastroenterolog, nu?
Dacă da, probabil vi s-a făcut o endoscopie digestivă superioară, în urma căreia s-a constat că suferiţi de o esofagită de reflux într-un grad anume, nu? Eh, aici vroiam să ajung.
Endoscopia digestivă respectivă a evidenţiat şi faptul că suferiţi de vreun tip de hernie hiatală?
S-ar putea ca sfincterul inferior al esofagului dv. - cardia - să aibă un status funcţional încadrat la limita incompetenţei, fapt care ar explica arsurile groaznice apărute după masă (pirozisul postprandial), indiferent de alimentele consumate.
Medicul dv. curant gastroenterolog ar fi trebuit să vă prezinte necesitatea unei intervenţii chirurgicale de genul fundoplicaturii Nissen - celebra operaţie antireflux, care se face în cazul existenţei unei hernii hiatale, dar nu neapărat (fundoplicatura Nissen este totală (360 grade), dar mai există şi alte tipuri cum ar fi: fundoplicatura parţială sau fundoplicatura Belsey (270 grade), fundoplicatura Dor (anterior 180 grade) sau fundoplicatura Toupet (posterior 180 grade); tipul de fundoplicatură este aleasă de medicul gastroenterolog chirurg, în funcţie de anumite criterii medicale!).
(Re)Consultaţi medicul specialist!
_

Aştept răspunsurile dv.!
Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
23-02-2013, ora 14:51
adela cozma
Nu este medic/terapeut
adela cozma
buna ziua, va rog sa ma indrumati.Am o fetita de un an si doua luni.De vreo trei luni i-au aparut niste bubite intre fese.Am fost la dermatolog unul ne-a recomandat cauterizare cu anestezie totala iar cel de-al doilea tratament pentru imunitate cu Viusid initial(nu a mers)bubele s-au inmultit iar apoi isoprinosine 2 saptamani pe luna iar local crema Aldara o data la doua zile.Dar bubele aproape nu s-au schimbat(vre-o doua sau mai albit un pic)dar au mai aparut altele mici. va rog sfatuiti-ma cum sa scapam de acest virus(moluscum).Acceptam orice tip de tratament. Multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.