Lichen sclero-atrofic vulvar

07-01-2021
Denisa97
Nu este medic/terapeut
Denisa97
Bună ziua!
Ma confrunt cu o problema persistenta de 4 ani.
Totul a început cu o fisura mica în partea de jos a vaginului, în interior. Am fost la ginecolog, am încercat o mulțime de creme: cicatridina, naturale etc. Nu a funcționat nimic. Am mers la dermatovenerolog, a recomandat dermovate și alte creme de acest tip, nici acestea nu au funcționat. A recomandat îndepărtarea zonei și făcută biopsie. Zis și făcut. Rezultatul biopsiei a fost bun. Doamna ginecolog la care am fost m-a asigurat ca acum după ce a fost îndepărtată acea zona, nu v-or mai fi probleme, ceea ce s-a dovedit a fi fals. M-am reîntors atât la ea cât și la dermatovenerolog. Acesta din urma mi-a recomandat alți 2 dermatovenerologi la care as putea merge, pentru ca nu știa care ar fi problema. De atunci ma tot plimb pe la diferiți medici, care îmi recomanda același tratament și când vad ca nu funcționează, îmi zic sa continui și sa revin la control peste 6 luni. Mi s-a recomandat și medrol, de la care mi s-a umflat fata și am dezvoltat o mulțime de vergeturi foarte mari și adânci pe corp. Toți m-au diagnosticat cu lichen sclero-atrofic vulvar, dar niciun tratament nu a funcționat.
In ultima vreme, aceasta problema a apărut și în zona anusului.
Din punctul meu de vedere, toată aceasta problema se simte ca și o lipsa de elasticitate. Alta problema de sănătate ce o mai am este Tiroidita Hashimoto.
Dacă are cineva o alta părere, sau se mai co feubta cineva cu aceasta problema, va rog sa îmi răspundeți.
Mulțumesc!
8 comentarii
0
07-01-2021, ora 10:02
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Tratamentul pe care l-ati primit este corect pentru aceasta afectiune. Scopul este de a o mentine sub control. Ea nu se vindeca, este cronica. Folositi in plus creme emoliente zilnic pentru aceasta lipsa de elasticitate. De obicei cel mai deranjant simptom este mancarimea. Atunci cand apare reluati cura cu Dermovate 1-3 luni. Urmariti daca apar fisuri sau rani noi sau noduli, pentru ca uneori aceasta boala se asociaza cu carcinoame care pot sa apara in timp.
0
07-01-2021, ora 11:05
Denisa97
Nu este medic/terapeut
Denisa97
Răni noi apar tot timpul. Am ținut aceste tratamente un an, și nu s-a ameliorat nimic.la oricare încercare de a avea contact sexual, rana se deschide. Plus ca de multe ori se deschid rănile dintre labii fără niciun motiv.
0
07-01-2021, ora 14:36
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
V-am trimis mesaj privat.
0
18-03-2021, ora 23:19
etelca
Nu este medic/terapeut
etelca
Lichenul scleroatrofic, ca si tiroidita Hashimoto si orice boala autoimuna, chiar daca nu se vindeca dar poate fi tinuta sub control cu un regim alimentar fara gluten, pe langa medicamntele prescrise...multa sanatate va doresc
0
17-04-2021, ora 08:53
Ilariaroxi
Nu este medic/terapeut
Ilariaroxi
Buna! Parca am scris eu... ai relatat exact povestea mea, cu diferenta ca eu ma chinui asa de 11 ani. Mi-ar placea sa mai discutam pe subiect. Nu cunosc le nimeni in aceasta situatie. Poti sa imi scrii, daca vrei, pe ilariaroxi@yahoo.com. Multa sanatate!
0
11-07-2021, ora 15:31
forum_member
Nu este medic/terapeut
forum_member
Buna,

V-as recomanda o carte:
- Lichen Sclerosis Beating the Disease by Ginny Chandoha.

Are review-uri foarte bune din partea celor care au urmat protocolul de vindecare descris in detaliu in carte.

Sa va fie de folos :)
0
18-07-2022, ora 22:57
A227
Nu este medic/terapeut
A227
Doamna Denisa ați reușit să tratați boala? Sunt foarte interesata de un răspuns din partea dumneavoastră!
0
29-04-2023, ora 19:44
Ilariaroxi
Nu este medic/terapeut
Ilariaroxi
Bună ziua! Ați găsit vreun tratament care sa amelioreze simptomatologia? Ma confrunt cu aceeași problema și nu știu ce tratamente sa mai urmez. Mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.