Limba alba

10-08-2019
simona197615
Nu este medic/terapeut
simona197615
De 3 ani, sufăr de colon iritabil. Am făcut colonoscopie și endoscopie acum 2 ani. N a ieșit nimic la stomac însă cu ani în urma am mai făcut o endoscopie și atunci mi au găsit esofgita de reflux.am tratat o atunci. În prezent, ma tratez de acest intestin iritabil. Merg period la gastromond.
Acum vreo câteva luni, o masea mi a lezat limba și după nenumărate tratamente, am hotărât sa iau Goldenseal care a dat o relație alergica puternica ce mi a afectat mucoasele cauzând arsuri puternice în gura, nas, gat. Am fost la Orl și mi s a dat xyzal, aerius, fluconazol (imba este albicioasa, o am asa cam de când am făcut colonul iritabil) a zs ca pare am candida. Am facut un exudat între timp neluand fluconazol, am reactii adverse de la el, simt ca ma sufoc. N a ieșit nimic. E negativ rezultatul. Acum 1 an am mai făcut acest exudat, la fel rezultat negativ. Acum, de când cu alergia puternica, limba mea parca devine din ce în ce mai alba. Ma arde gura de câte ori mănânc inclusiv și nările, pana și pielea de pe fata. Dacă mâncare e mai dulce atunci totul se accentuează. Menționez ca mănânc zilnic lactate și dulce.Acum continui încă o luna cu xyzal și aerius și mi a dat totuși nistatina chiar dacă n a ieșit nimic la analiza. Ce as putea face sa se mai ducă acel puf alb care e mai accentuat spre interior dar vad ca migrează și spre exterior?? Sa iau totuși nistatina??Am și luat f multe medicamente în ultimii anii. Mulțumesc mult!
4 comentarii
0
11-08-2019, ora 17:08
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna! Toti avem esofagita de reflux, de la stressul zilnic in care traim.
Trebuie sa eviti mancarurile si bauture acide, cu gaz, fructele pana la ora 16.oo, dulcurile pt.ca produc aciditate.
Ti s-a perturbat si flora intestinala si liba poate fi alba daca nu bei lichide suficiente, cca 3, 5 l/zi, sub forma de apla plata, ceaiuri neindulcite, supa de vita sau pui, mai ales acum cu caldura de afara Trebuie sa iei si un pansament gastric, gen omeprazol 20 mg 2 tb/zi inainte de mese, apoi gargara cu ceai de musetel sau apa cu bicarbonat 1 lingurita la o cana de apa fiarta si racita, dupa masa si inghititi 2-3 guri, , punet pe limba 20 pic x3/zi, de Glicerina cu
Nistatin si apoi 30 min.nu beti si nu manatii x 15 zile, 15 zile pauza si repetati 3 luni consecutiv.
Sanatate,
Dr.E.Latcan
0
12-08-2019, ora 14:06
simona197615
Nu este medic/terapeut
simona197615
Mulțumesc pentru răspuns... Idea este ca toate simțurile mele, de la alergie s au acutizat rău. Și la cel mai mic miros și pana la cel mai mic gust simțurile mele o iau razna și încep și ma ard gura, căile respiratorii, nasul, gingiile, pielea fetei, etc inclusiv cu limba care are i a crescut acest puf albicios. Am început, de azi, sa iau nistatina și continui cu aerius și xyzal o luna. Abia am luat 10 zile. O sa fac gargara. Mi era teama cu nistatina. La fluconazol ma apasă în piept și pe n am aer, mi e rău. Tare mi e ca ma tratez inutil pt candida. Am luat atatea medicamente în ultimii ani. Cat poate dura o astfel de alergie(la Goldenseal!)??
0
12-08-2019, ora 17:44
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna!Va asteptam in centrul nostru unde avem o multime de medici inclusiv alergolog.Am uitat sa va spun in afara de pansamentul gastricsa consumati mult iaurt-dimineata cu o portie de cereale + iaurt, pentru refacerea florei intestinale.
Sanatate!
E.Latcan
0
12-08-2019, ora 19:47
simona197615
Nu este medic/terapeut
simona197615
Mulțumesc! Sunt la ceva sute de km depărtare de capitala. Sa mănânc iaurt la limba alba ? Culmea, am tot citit răspunsuri la alte topicuri iar colegul Dvs, tot medic Orl ist insista fara lactate în astfel de cazuri. Și Le am oprit de ceva zile, eu consumam zilnic iaurt și branza proaspătă... Sunt în ceata...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: