Loc de intalnire pentru drogati autentici...in special prafuitori..!

146 comentarii 1 2 345 Înainte ›
0
25-06-2013, ora 21:05
Exi
Nu este medic/terapeut
Exi
Salut! Am pierdut mai toata ziua pe forumul asta! M-am amuzat, m-am intristat si m-am bucurat! In concluzie suntem toti dependenti si ne vom lasa doar cand nu mai exista marfa de luat ori cand ajungem pe la spitale cu probleme grave, asta daca nu suntem pe hero...ca atunci presupun ca e si mai dificil. Eu nu am o vasta experienta cu prafurile. Am tras doar pure by magic vreo 2 luni...si recunosc, este foarte addictive! Am avut noroc ca prin decembrie au inchis astia shopul de unde cumparam ( cel de la bobocica mai exact ). De atunci nu am mai avut de unde sa iau si "m-am lasat". Zic intre ghilimele pt ca pana si acum, dupa atataea luni de zile nu as refuza o linie. Deci danonino.vestea proasta e ca nici dupa 100 de zile...nici dupa un an de zile, cat timp ai de unde procura, nu te poti lasa. Vestea buna pt tine e ca eu am incercat extasy si iti pot spune despre ce e vorba. Am facut-o de doua ori, NU ai halucinatii ( ca am vazut ca asta nu iti place ), cand esti pe boaba ai o stare agitata, energica, iubesti pe toata lumea, toti din club/party sunt prietenii tai ( chiar daca nu-i cunosti ), nu ai tendinte violente, totul e roz, comedown-ul e cam nasol, daca nimeresti o boaba buna dimineata va trebuie sa fumezi un gigi ca sa poti dormi, ah! si inca ceva, trebuie sa ai guma la tine ca sa nu-ti mesteci maselele, senzatia de mestecat guma va fi ca atunci cand erai mic si bagai o gumita turbo...sau doua si mestecai cu o pofta de te dureau falcile :). Totusi mare grija.la noi extasy-ul este de calitate foarte proasta, ai sanse sa nimeresti ( ca mine prima oara ) cate o boaba care o iei la 23 iar la 1.30 deja dormi, ceea ce e naspa. In afara de pure si extasy, fumez odata la vreo 2 luni ( uneori mai des ) iarba ( de vreo 5 ani :) )
0
25-06-2013, ora 21:08
Exi
Nu este medic/terapeut
Exi
Am vazut ca esti din bucuresti, poate ne vedem la o bere/fum impartasim povesti!
0
26-06-2013, ora 00:22
rzb23
Nu este medic/terapeut
rzb23
O boaba la cateva luni merge, e mai buna si mai putin nociva decat nenorocirile astea de prafuri !
0
26-06-2013, ora 00:51
Exi
Nu este medic/terapeut
Exi
Categoric!
0
26-06-2013, ora 12:47
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Mda ce sa zic in weekend am comis-o iar in party cu prafuiala dupa 52 de zile de abstinenta. E foarte adevarat ca daca nu mai ai de unde procura probabil ai cele mai multe sanse sa te lasi definitiv. Pe mine m-a lasat balta distribuitorul meu din aprilie si am impresia ca e pana mare pe piata ca nici tovarasii mei nu mai au de unde. Am incercat si din alte surse noi si recunosc ca am luat deja teapa de doua ori si inca urat de tot. Ceea ce m-a cam descumpanit putin. Un tovaras a strans mai multe resturi de praf ramase de pe la niste partyuri mai vechi cu alti amici de ai lui si asa de abia am strans ceva acolo de un gratar. adica numai 1.5 deci nu prea mai am sanse de a procura pe viitor. Ar trebui sa zic ca asta ma bucura si ca ma va ajuta sa ma las dar asta e numai teoretic. Despre boabe cum ziceti voi sau X cum zic eu nu am avut ocazia sa incerc. desi din descriere se pare ca am tras un praf cu actiuni similare adica imi aduc aminte clar ca ma luau niste inclestari oribile si scrasneli din dinti de la un praf pe care il gaseam prin vara lui 2010 si care se chema Euforia si Insomnia pentru cei care au folosit e imposibil sa nu-si aduca aminte. M-am gandit si eu acum ca mai bine incerc o boaba dar nu am avut de unde procura ca cei 2 tovarasi ai mei care mai luasera au incercat la sursele lor si acestia disparusera. In plus mie cam aiurea ca sa nu iau iar teapa ca nu ma pricep si e posibil sa-mi dea cine stie ce facatura sau sa intru sub incidenta legii ca eu cred ca astia sunt si urmariti de militie mai rau ca aia cu prafurile. Am auzit ca ceva gen 'mere verzi' sau ' versace' ar fi cool dar n-am avut ocazia.Mai naspa am inteles ca boabele nu merg cu alcool ca fac cam naspa dar eu luam la greu alcool si antidepresive dupa aia in perioada cu Euforia si Insomnia si n-am crapat desi odata mi-a fost rau de tot adica ma luase cu transpiratii reci si tremuraturi de ziceai ca sunt bagat la curent. Ma rog sunt istorie astea ca se intamplau acum 3 ani.daca vrei sa vorbim pe mess e ok cine vrea e acelasi id daca e cazul.
0
26-06-2013, ora 13:25
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Despre "fumuri" nu poate fi vorba in nici un caz. Iarba nu o suport in sensul in care tusesc de lesin de la ea avand in vedere ca nu mai sunt nici fumator de tutun de mai multi ani. In plus de cele cateva ori in care am incercat de fiecare data singurul efect era un somn rapid si iremediabil. Asa ca nu mai incerc ca de fapt nici hero nu asi incerca sub nici o forma. Un tovaras al meu a fumat in weekend o tampenie nush exact ce era numita headshot si cred ca era ceva iarba tratata cu chimicale. Nu m-a tentat nici sa incerc macar un fum zicea ca e cool dar sincer mie nu prea m-i se parea dupa modul in care se distra.
0
26-06-2013, ora 17:50
Exi
Nu este medic/terapeut
Exi
Ai incercat vreodata sa tragi la bong ? e mai diferit...poate asa o sa-ti placa
0
27-06-2013, ora 01:44
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
nu e vorba de placere aici e doar de efect. Ca daca e acelasi efect adica un somn instant nu are rost. Din ce stiu eu destul de imprecis chestia cu bongul e un fel de narghilea cred posibil si cu un amestec de alcool dar nu stiu exact. Sincer nu prea ma tenteaza ca mie imi place dinamismul si tzopaiala adica energie maxima ceea ce nu prea cred ca da bongul
0
06-08-2013, ora 00:00
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Din pacate trebuie sa marturisesc ca am comis-o din nou in luna iulie pe 18. E greu de abtinut sincer cam la o luna iar imi vine. Acum insa nu mai am de unde sa cumpar legale ca s-au dus toate sursele. E de fapt Marea sansa sper fiindca probabil ca dak nu mai gasesc ma las de ele...Tre buie iar sa recunosc si ca a iesit un party super cool adica un maraton de lumini si muzica de aproape 8 ore.
0
21-08-2013, ora 00:45
paranoia47
Nu este medic/terapeut
paranoia47
Care mai e treaba pe la voi?
0
04-09-2013, ora 00:17
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Pai care sa mai fie treaba pe la noi paranoia..e totul ok...liniste totala ca si pe topicul asta dupa cum vezi daca eu nu vin cu noutati nimic nu se intampla.timpul curge inainte..noi ne prafuim ca si pana acum...Nihil sine Deo..!
0
11-11-2013, ora 00:59
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
pai nu mai zice nimeni nimic?.doar vizite frate?...hai aveti curaj ce sa zic...ca nu intrati degeaba voi pe aici...hai sa vb macar in privat ca stiu ca ati vrea sa vorbiti dar nu aveti curaj.Daca aveti ceva de zis bagati in mess. danonino2500 Plm ce sa zic..eu incerc sa ma abtin. Sincer nu am nici un merit decat ca nu mai gasesc surse si anturajul meu a plecat in tari straine sau aiurea din bucuresti. Iar unii nu mai vor pur si simplu s-au lasat asta e !... Am 72 de zile de abstinenta de la legale...pentru mine este enorm.adica este pur si simplu un record sin 2009 incoace.mda ce sa zic...pana acum a fost 64 de zile...dar acum am doborat recordul se pare.
0
16-11-2013, ora 00:49
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Mda am 76 de zile de abstinenta azi. Dar ca sa fiu sincer nu sunt fericit. Macar faceam niste party uri pe cinste pe prafuri.Viata mea e mai serioasa acum. Dar extrem de trista ca nu ma mai pot distra., Se pare ca nu gasesc o distractie similara ptr prafuri...ceea ce e foarte trist.
0
18-12-2013, ora 01:15
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Mda ce sa zic.am 108 zile de abstinentza.! Crezi ca sunt happy?...nu prea sunt sigur de asta. ! Stii care e problema tu Cheyenne si altii ca tine care voi ati avut experientze naspa cu kkturi nu cu drugs adevarate...legalele sunt facaturi de 2 bani si ca urmare astea sunt si efectele...ma rog bine ca vatzi vindecat...ca nu erau oircum de voi.realitatea ptr cei care se ocupa ca profesionisti de astea e alta si stati putin sa va explic ca nu prea o sa convina la multi ceeea ce o sa spun eu acum dar asta e...pnm...
0
18-12-2013, ora 01:18
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Consumator de ectasy...e ca si cum mia-si fi reparat...adolescentza timida...!"Faci schimb de energie, simţi energiile oamenilor. Pastilele îţi iau frica aia pe care o ai constant în tine şi momentele de disconfort şi nu-ţi mai pui problema de ce să nu fii sincer. Îţi şi dai seama foarte clar de ce e în capul tău. Oamenii se înţeleg din priviri". Aflaţi în noul nostru episod pe tema drogurilor care sunt efectele şi riscurile MDMA-ului, cunoscut în popor sub numele de "ecstasy", care se bucură în ultima vreme de tot mai multă clemenţă ştiinţifică.
0
18-12-2013, ora 01:20
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Văzusem chestia aia cu Hoffman care mergea pe bicicletă, cum i se topeşte lui bicicleta şi se amestecă culorile, cum nu mai e materie. Aveam vreo 16-17 ani. Văzusem şi videourile alea pe Youtube, o chestie din asta alb-negru la care dacă te uiţi cinci secunde, vezi ca şi pe acid (n.r. - LSD). M-am dus la singurul prieten pe care îl cunoşteam cu droguri şi i-am cerut acid. Nu mi-a dat acid, evident. Şi acum mă întreb cum ar fi fost ca ăla să nu-mi fi fost prieten, să fi fost unul de pe stradă care să spună: "Da, frate, vrei un timbru? Ia un timbru". Şi chiar să-l fi luat. Ar fi fost groaznic, n-aş fi înţeles nimic. La 17 ani nu înţelegi ce se întâmplă cu lumea asta, d-apoi cu o altă lume. Am aşteptat responsabil să se aşeze planetele. Am luat-o treptat. Am început să fumez [iarbă]. Prietenul meu mi-a explicat ce sunt tripurile, că sunt doar în capul meu, mi-a explicat tot. După care am luat o pastilă, un Mitsubishi roşu. Ar fi trebuit să fie Mitsubishi roşu, de fapt. Nu s-a întâmplat mare lucru. N-a fost ce trebuia. Ar fi trebuit să fie toată euforia din lume, serotonina, dragostea şi pacea şi agitaţia ever. N-a fost deloc aşa.

Cred că cel mai tare m-au impresionat şi continuă să mă impresioneze pastilele. După ce am luat Mitsubishi-ul ăla, la prima pastilă pe bune a fost o senzaţie incredibilă. Libertate, frate. Poţi să simţi orice în jurul tău, poţi să citeşti ce gândesc oamenii şi ce simt oamenii vizavi de tine doar uitându-te la ei, totul sub control, aşa. Bine, eşti foarte sensibil pe pastile, cea mai mică chestie poate să-ţi strice filmul şi să nu mai fi OK. Pe pastile, în primul rând, îţi dai foarte tare seama de dinamica dintre oameni şi îţi dai seama că toţi sunt ca nişte copii. Îţi dai seama ce le trebuie şi cum să te porţi cu ei. După aia, începi să vezi chestiile astea şi în viaţa reală. Pastilele conţin MDMA şi amfetamină. Nu găseşti doar pastile cu MDMA şi mi se pare OK combinaţia de MDMA şi amfetamină, pentru că pe MDMA pur (ecstasy), la un moment dat începi să te feelingoşeşti tare, tare. La pastile ies la iveală toate chestiile dintre oameni. În mod normal, pot să nu te plac foarte tare, dar pot să fiu drăguţă cu tine, că na. Pe pastile se simt lucrurile astea. Oamenii devin foarte sinceri în nevoile lor cele mai mici.

Fiecare arată de ce are nevoie şi cum e el de fapt. Bine, nu e chiar cum e el de fapt, pentru că e sub influenţa serotoninei şi e foarte, foarte mult feeling. Dar oamenii sunt sinceri, fără nici un fel de gardă. Asta ajută şi relaţiile sociale. Toată lumea se ţine de mână, are contact fizic şi nu e o chestie sexuală. Faci schimb de energie, simţi energiile oamenilor. Pastilele îţi iau frica aia pe care o ai constant în tine şi momentele de disconfort şi nu-ţi mai pui problema de ce să nu fii sincer. Îţi şi dai seama foarte clar de ce e în capul tău. Oamenii se înţeleg din priviri. Apoi, fiind un exces de serotonină, apare şi iubirea. Dacă noi doi am lua pastile, neexperimentaţi, s-ar putea întâmpla ca eu să asociez sentimentul dat de pastile cu tine şi automat să mă îndrăgostesc. Asta este "dragostea de boabe", cum îi spun eu, care poate ţine o săptămână sau mai mult. Un prieten îmi povestea că sora lui a fost împreună cu un tip un an de zile pentru că au luat împreună două inimioare (n.r. - un tip de pastile). Într-una din zile şi-au spus că dacă nu luau pastila aia, nu erau împreună. Am auzit de multă lume care face asta în relaţii, când sunt într-un impas. Poate să nu fie bine, dar măcar afli ce se întâmplă. Dacă pe pastile nu simt nimic pentru tine, clar nu simt nimic pentru tine.

Pe pastile nu-ţi pui probleme de genul că dacă faci ceva, ăla o să zică nu ştiu ce. Între noi, care ştim, dacă vedem pe cineva pe pastile, o să avem mai multă grijă de el, pentru că e mai sensibil. Nu se pot întâmpla lucruri foarte nasoale. Pastilele se iau la petreceri, dar e mişto de luat în doi, în trei, în patru, întăreşte cumva relaţiile. Dacă eşti cu oameni faţă de care ai o aversiune şi nu poţi să te deschizi, în momentul în care iei pastile, explodezi. Să te fereşti pe pastile, să-ţi ţii garda sus este foarte, foarte naşpa. E greu însă să te paranoizezi pe pastile şi de obicei lumea te scoate foarte uşor. Efectele depind şi de pastile, sunt milioane de tipuri de pastile care au la bază MDMA şi amfetamină. Eu n-am luat des pastile, n-am luat des nici un drog. Excese n-am făcut pe nimic pentru că n-am de ce. La un moment dat ai înţeles şi gata. Nu mi-a plăcut niciodată junkăreala. Pe mine mă bagă în filme naşpa şi nu pot să mă simt bine. Întotdeauna am crezut că oamenii iau droguri ca să înveţe ceva sau ca să simtă ceva nou şi cred că e ceva mai de respectat decât hai să leşinăm pe jos, care e o chestie degradantă.
0
18-12-2013, ora 01:22
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Am luat şi pastile (pill-uri), la care combinaţia poate să fie foarte complicată, iar uneori poate să fie ţeapă, dar cel mai mult mi-a plăcut MDMA praful. Pill-urile, ca şi LSD-ul şi iarba uneori, pot fi amestecate cu rahaturi. Cu cât se găsesc mai greu, cu atât sunt şanse mai mari să fie de proastă calitate. Dacă iei MDMA praf, efectul se presupune că e mai OK, dar nimeni nu-ţi garantează că nu are rahaturi în ele. Depinde şi de dealer. În locurile în care societatea e mai permisivă cu consumul de ecstasy, marfa e mai de calitate şi mai ieftină. E simplu. Controlul drogurilor se face prin scoaterea lor la suprafaţă.

Nu am luat de foarte multe ori, dar de fiecare dată a fost excelent. Ecstasy e un drog pe care nu merită să-l strici luându-l prea des. În primul rând, înainte să iau ecstasy, praf sau pastile, nu aveam niciodată curaj să dansez sau dacă o făceam, o lăsam repede baltă, mi se părea că nu reuşesc să intru în ritm. Ascultam şi mă bâţaiam un pic, dar trecea muzica pe lângă mine ca un tren după altul şi le lăsam să plece. După ce am luat prima oară pill-uri, am sarit în tren şi nu m-am dat jos până dimineaţa. Şi când mă duceam la baie să beau apă, ceea ce trebuie să faci des când iei ecstasy, chiar dacă nu ţi-e sete, simţeam că mă duc picioarele şi că eu vin în urma lor. Nu ştiu cum se vedea dansul meu din exterior şi nici nu-mi păsa, dar simţeam că sunt mulat perfect pe ritmuri. Ce e extraordinar e că acum nu am neapărat nevoie de ecstasy, dacă îmi place muzica şi mă simt bine, dansez. Dar încrederea asta mi-a dat-o ecstasy. Nu numai muzica şi dansul erau altfel pe pill-uri, dar şi felul în care te simţi în raport cu mediul e altfel.
0
18-12-2013, ora 01:23
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Aveam senzaţia că toate sunt la locul lor, aşa cum trebuie să fie. Nu era nici pasivitate sau moleşeală, cum am zis, aveam energie să dansez o noapte întreagă şi mai mult, dar părea că nu am probleme cu lumea, fricţiuni. Într-o noapte, am stat de vorbă câteva ore cu o siciliancă într-un club şi ea nu ştia engleză, eu nu ştiam italiană, muzica ne mai şi acoperea discuţia, dar ne-am înţeles excelent, nu simţeam stânjeneala, plictiseala etc. Ecstasy-ului i se mai zice şi empathy. După o noapte de Revelion, am continuat să dansez, cu o prietenă, pe stradă, prin tramvai, pe acasă, până spre seară. Nu dansam expansiv, ni se mişcau picioarele în ritmul muzicii din noaptea trecută, cineva a zis că parcă eram două jucării stricate.

E o stare maniacală, dar nu periculoasă. Să prinzi curaj să dansezi pare o victorie hedonistă, frivolă, dar pentru mine nu a fost numai atât. Mi-a crescut încrederea în mine, m-am împrietenit cu corpul meu. Nici nu e vorba de plăcere, deşi e şi multă plăcere, e ca şi cum mi-am reparat adolescenţa timidă. În adolescenţă nu aveam curaj deloc să dansez, mă îmbătam şi mă uitam dispreţuitor la cei care dansau. Acum îmi place de mor. Dacă mă dezlanţui, mă agit, toată noaptea şi dimineaţa mă simt excelent.

Ce poate să-ţi facă MDMA, iar asta e valabil la orice drog, inclusiv la alcool, e să ajungi să crezi că experienţele obişnuite sunt plictisitoare, şterse, în comparaţie cu ce se întâmplă când te droghezi. De aia trebuie luat rar, să fie o experienţă preţioasă. Iar în România chiar ne ajută legislaţia să păstrăm valoarea experienţei - pill-urile sunt rare şi scumpe aici şi am impresia că poliţia şi lumea în general le vede ca fiind satana. Efectele negative sunt minore, nimic fundamental. Dacă ţii neapărat să te sperii, citeşte pliantele cu efectele secundare ale atâtor pastile. Riscul mortal e extrem de mic. Depresia de după nu e serioasă. Când a început să fie folosit ecstasy, au fost câteva probleme pentru că oamenii ştiau că nu deshidratează. Dar alte riscuri majore nu s-au observat. Şi de multe ori, la petreceri se şi bea mult şi atunci e greu să distingi care e factorul cu adevărat nasol. De câte ori se raportează un accident apărut în urma consumului de ecstasy, se pune în umbră consumul de alcool. Disfuncţiile de erecţie şi dificultatea de a ajunge la orgasm pot exista, dar sunt rare şi temporare. În general, când eşti pe pill-uri, dansezi ca să dansezi, nu ca să te cuplezi. Şi când se intâmplă, e foarte frumos. A doua zi trece magia, e adevarat, dar cât ţine, e ceva special (n.r. - aceastea au fost răspunsuri la câteva dintre efectele negative asociate ecstasy-ului,
0
18-12-2013, ora 01:24
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Legislaţia e făcută parcă pentru copii, nu pentru adulţi (şi dovada e că milioane de adulţi din toată lumea sfidează legea în fiecare week-end). Bineînţeles că ştim sau intuim că prea multe droguri nu sunt OK, dar asta e valabil pentru orice. Eu văd drogurile ca pe o scară pe care urci şi pe care o arunci când ai ajuns sus şi nu mai ai nevoie de ea. Adică a fost nevoie de MDMA să mă scoată din amorţeală, să-mi dea curaj să mă distrez. Oamenii au nevoie de ieşiri din obişnuit, de nebunii. Şi sunt nebunii, dar nebunii temporare (şi anestezia e, tehnic vorbind, o comă temporară, cum ar fi să gândim aşa: anestezia e un fel de comă, coma e ceva rău, anestezia e ceva rău şi trebuie interzisă). Pentru mine, ecstasy rămâne o experienţă superbă şi nu-mi pare deloc rău că am făcut-o şi sper să o mai fac din când în când.
0
18-12-2013, ora 01:25
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Greşeala noastră, a fanilor ecstasy, e că suntem defensivi. Trebuie să ne apărăm tot timpul, să găsim argumente, să ne justificăm, când firesc ar fi să forţăm legislatorul să se justifice: de ce îmi interzici mie ecstasy? Pe ce te bazezi? Dă-mi argumente solide, demonstrează-mi că e o lege necesară. Demonstrează-mi că e un drog foarte periculos pentru societate, periculos ca o bombă biologică, ca o bacterie ucigaşă care trebuie eliminată sau altceva din zona asta, nu doar că e o substanţă care te deshidratează. Asta face şi cafeaua. Cred că ne învârtim în cerc cu argumentaţia ştiinţifică sau de alt fel, problema se pune la nivelul principiilor: e vorba de alegere. Care alegere o fac eu, nu statul.

***
0
18-12-2013, ora 01:27
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Ce este ecstasy?

Ecstasy este un drog care se prezintă sub formă de tablete sau capsule care se înghit sau se prizează. Denumirea chimică în stare pură este 3, 4 methylendioxymethamphetamină (MDMA). Modul de prezentare al drogului este variabil, de la capsule maro, albe sau roz sau în culori combinate: roşu cu negru sau roşu cu galben, dintre care unele pot avea afişate pe ele logo-uri. De asemenea, ecstasy poate fi regăsit şi sub formă de praf şi ocazional sub formă de cristale. Ecstasy este o "amfetamină psihedelică" care a câştigat în popularitate în ultimii 20 de ani graţie abilităţii sale de a genera sentimente puternice de alinare, empatie şi de conectare între oameni.

Pentru că MDMA-ul este atât de popular şi face casă bună cu petrecerile dansante, cererea depăşeşte de multe ori rezervele, motiv pentru care unii indivizi vând aproape orice sub această denumire. Conţinutul pastilelor de ecstasy este inconstant, la fel ca în cazul altor droguri, fiind vorba, în unele cazuri, de cofeină, efedrină, amfetamine, MDA, MDE etc. chiar şi în absenţa MDMA-ului. O doză standard de MDMA este cuprinsă între 80 şi 150 mg.

Efecte, riscuri şi dependenţă

Efectele unei doze moderate se declanşează după 20-60 de minute (uneori chiar şi după două ore, dacă utilizatorul are stomacul plin) de la consum. Efectele iniţiale ale MDMA-ului durează în jur de 3-4 ore atunci când se administrează oral, iar la mulţi oameni există o perioadă suplimentară de 2-6 ore în care nu reuşesc să adoarmă şi în care resimt o diferenţă perceptibilă faţă de realitatea de zi cu zi, însă care nu este îndeajuns de puternică încât a putea fi considerată deranjantă. Unii oameni cunosc modificări vizibile ale dispoziţiei timp de câteva zile după consum - la unii se instalează depresia, la alţii exact opusul.

După administrare, pupilele se dilată, fălcile se strâng, apare pentru scurt timp o uşoară senzaţie de greaţă, consumatorul transpiră, gura şi gâtul îi sunt uscate, iar tensiunea arterială şi ritmul cardiac se intensifică. Aceste efecte sunt considerate neutre, însă pot fi percepute ca fiind pozitive sau negative în funcţie de consumator. La fel şi lipsa poftei de mâncare, distorsiunile vizuale (întâlnite la un număr mic de consumatori), starea de iritare, nervozitate, modificarea temperaturii corpului sau schimbarea rapidă a stărilor emoţionale.

La capitolul efecte pozitive, consumatorii experimentează o stare de bună dispoziţie, euforie, energie crescută, lipsa furiei şi a fricii, empatie, sociabilitate sporită şi un sentiment de apropiere faţă de ceilalţi, o toleranţă sporită, disponibilitatea de a ierta orice reacţie negativă din partea celorlalţi, iubire, dorinţa de a-i îmbrăţişa pe cei din jur, contact fizic sporit, o comuniune mai intensă cu mediul înconjurător şi o mai mare valorizare a muzicii, ascuţirea simţurilor (gust, miros), experienţe sexuale şi senzuale mai puternice. Deşi nu există riscuri de dependenţă fizică, se poate dezvolta o uşoară dependenţă psihică faţă de senzaţiile de euforie şi linişte date de ecstasy, existând şi o scurtă perioadă de toleranţă după consumul de ecstasy.

Efectele negative amintite pe site-urile de specialitate includ supraîncălzirea corpului, greaţă şi vărsături, încleştarea fălcilor, zbaterea pupilelor, confuzie, probleme de concentrare, pierderea memoriei de scurtă durată, disfuncţii erectile, dificultatea atingerii orgasmului, deshidratare şi suprahidratare, dureri de cap, ameţeală, pierderea echilibrului, tristeţe după încetarea efectului, stare de rău (mahmureală), oboseală, extenuare (de la supraconsum energetic), episoade psihotice şi atacuri de panică (cazuri rare). Efectele negative ale consumului de ecstasy se intensifică o dată cu utilizarea mai frecventă a substanţei şi cu sporirea dozelor, însă aici intervine calitatea proastă a MDMA-ului de stradă.
0
18-12-2013, ora 01:29
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Unii utilizatori pot experimenta senzaţii de panică şi anxietate, însă asta se poate întâmpla în cazul unor doze ridicate sau dacă persoana care consumă este deja anxioasă sau instabilă. Totodată, persoanele nepregătite să-şi dea frâu liber emoţiilor pot înfrunta episoade neplăcute, traumatizante sau sentimente ascunse. În aceste situaţii, specialiştii le recomandă consumatorilor să-şi păstreze calmul, să-şi găsească un loc confortabil şi un prieten de încredere şi să nu opună rezistenţă emoţiilor neplăcute. Au existat şi cazuri restrânse de morţi în urma reacţiilor negative foarte puternice la consumul de ecstasy din cauza hipertermiei, a deshidratării sau a hiponatremiei (consum excesiv de lichide), motiv pentru care consumatorilor le este indicat să bea apă constant pentru a o compensa pe cea pierdută prin transpirare, însă nu mai mult de 500 ml pe oră, şi să ia pauze ocazionale atunci când dansează.

Cu toate acestea, la începutul lui martie, cerectătorul John Halpern şi echipa sa de la Harvard Medical School din Boston au publicat un studiu în care au comparat două grupuri de clubberi, unul de consumatori de ecstasy şi unul de petrecăreţi "curaţi". Subiecţilor li s-a testat memoria, fluenţa verbală, atenţia, semnele de depresie şi alţi factori, iar echipa de la Harvard nu a găsit nici o diferenţă semnificativă între cele două grupuri. Studiile de până acum au raportat probleme cognitive la pasionaţii de clubbing, dar nu au în luat în calcul că lipsa somnului şi dezhidratarea produsă de nopţi la rând de dans ar putea fi cauza problemelor şi că utilizatorii de ecstasy consumă şi alte droguri pe lângă.

Totodată, un studiu realizat în Marea Britanie sub conducerea lui David Nutt, fost consilier al guvernului britanic, a demonstrat că MDMA-ul este mai puţin dăunător decât alcoolul şi tutunul, clasându-l pe locul 18 din 20 de substanţe din punctul de vedere al periculozităţii. Citiţi aici de ce susţine omul de ştiinţă britanic că ecstasy-ul este la fel de periculos precum călăritul. În plus, Food and Drug Administration din SUA a aprobat teste clinice pentru folosirea acestei substanţe pe termen scurt în tratarea unor afecţiuni precum tulburarea de stres posttraumativ. Chiar şi în aceste condiţii, ecstasy-ul poate fi periculos atunci când producţia şi distribuţia nu e controlată, fiind ilegală, iar unii dealeri le combină cu substanţe dubioase.
0
18-12-2013, ora 01:30
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Ecstasy a fost produs prima dată în 1912 în cadrul companiei farmaceutice Merck de către un chimist german care urmărea crearea unei pilule dietetice. Merck nu a folosit însă această substanţă pentru că nu i s-a găsit o utilizare medicală. În jurul anilor "™50, armata americană a experimentat o gamă largă de droguri, inclusiv ecstasy, pe post de instrumente de război, pentru a obţine informaţii de la prizonieri şi pentru a imobiliza inamicii. În anii "™60, drogul a fost redescoperit, în urma testelor realizate pe propria-i persoană, de către chimistul american Alexander Shulgin. Shulgin este primul om care a folosit MDMA.

Ecstasy are o proprietatea de a-i face pe consumatori să se simtă conectaţi. Graţie acestei proprietăţi, terapeuţii americani, în mod special cei care tratau cazuri de căsnicii eşuate sau probleme de cuplu, au utilizat acest drog în scop terapeutiv, ceea ce s-a întţmplat şi în Elveţia. Cu toate aceastea, după ce teste pe cobai au susţinut că poate afecta creierul, s-a hotărât interzicerea substanţei în SUA în 1985. Cercetările ce au determinat această măsură sunt criticate şi contestate astăzi de noi studii, pe care le-am amintit mai sus.

În România, ecstasy-ul este considerat un drog de mare risc. Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de 2 la 5 ani.
0
18-12-2013, ora 01:33
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Deci in concluzie acum ca vin sarbatorile si nu am cu cine relationa macar un pills pe fond de comunitate sufleteasca profunda credeti cumva ca sunt happy ca am 108 zile de abstinentza..?...wrong option.! pm
0
18-12-2013, ora 01:37
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Nu mai astept de mult nici o reactie din partea vizitatorilor care sunt cu zecile de mii si care stiu ce gandesc.din pacate prea frustrati ca sa se exprime...naspa...nu?..
0
18-12-2013, ora 01:39
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Hai tu vizitatorule.care chiar ai citit aceste randuri.chiar nu ai nici o parere de scris aici..?..macar una.chiar daca e contrara nu e problema..crede-ma...ceea ce ne ucide este lipsa de opinie si de initiativa...frate...!
0
18-12-2013, ora 01:43
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Sunt prea bun nu ?...recunoaste...! asa de bun ca mi-asi pune streangul de gat si nu ar regreta nimeni asta..nu..? posibil..
0
18-12-2013, ora 01:45
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Stai calm ca nu o fac!.ca se vor bucura dushmanii si nu e cazul crede-ma sincer..!
0
09-01-2014, ora 23:54
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Trebuie sa recunosc din pacate ca nu am reusit sa trec de 114 zile de abstinenta. Am comis-o din nou din pacate de data asta cu niste x. oricum a fost un record.sarbatorile de iarna cred ca au fost de vina.
0
23-09-2014, ora 06:18
coxa
Nu este medic/terapeut
coxa
cum mai e :)?
Adaugă un comentariu / răspuns
146 comentarii 1 2 345 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anumite trăsături din adolescență pot crește riscul consumului de droguri la maturitate
  • Obiceiul de a căuta droguri, un factor de risc pentru recidivă în rândul foștilor consumatori de droguri
  • Muzica indigenă ajută persoanele care se recuperează de dependența de droguri sau alcool să se vindece mai repede
  •