Muzica indigenă ajută persoanele care se recuperează de dependența de droguri sau alcool să se vindece mai repede

©

Autor:

Muzica indigenă ajută persoanele care se recuperează de dependența de droguri sau alcool să se vindece mai repede
Ascultarea cântecelor icaro (n.r. termen care descrie cântecele medicale interpretate în special în timpul ceremoniilor de ayahuasca) are un impact pozitiv asupra recuperării în rândul bărbaților cu dependență de droguri și alcool, se arată în concluziile unui studiu recent.

Icaros, cântecele tradiționale medicale folosite în general de populațiile indigene în timpul ceremoniilor, fac parte dintr-un proces de tratament pentru bărbații care se reabilitează din cauza dependenței de droguri și alcool. În unele centre de reabilitare, cântecele icaros sunt folosite în timpul ceremoniilor de vindecare cu ayahuasca, în combinație cu medicina tradițională amazoniană și cu psihoterapia.

Pentru prima dată, un cercetător de la Universitatea din California a surprins impactul pozitiv pe care îl joacă icaros în recuperarea bărbaților. Concluziile studiului, publicate în revista Anthropology of Consciousness, evidențiază rolul muzicii ca instrument terapeutic.

Aproximativ 67% dintre participanții înscriși în studiu, care au reușit să finalizeze un program urmat într-un centru de recuperare, bazat pe cântece icaros în combinație cu medicina tradițională amazoniană și cu psihoterapie asistată, nu s-au întors la abuzul de substanțe. Analize anterioare au evidențiat modificări importante ale stării psiho-emoționale a participanților în urma ceremoniilor de vindecare în care au fost redate cântece icaros.

Data actualizare: 28-12-2022 | creare: 28-12-2022 | Vizite: 430
Bibliografie
Listening to icaros during ayahuasca ceremonies has a positive impact on men's addiction recovery, link: https://www.news-medical.net/news/20221226/Listening-to-icaros-during-ayahuasca-ceremonies-has-a-positive-impact-on-mens-addiction-recovery.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul pentru tratarea dependenței de heroină
  • Ești dependent de alcool? Cum să-ți pui diagnosticul
  • Consumul de droguri şi dependenţa
  •