LOVITURA 31 Incisivul central inferior stanga -

05-05-2010
Cenadic
Nu este medic/terapeut
Cenadic
Buna seara!

Ieri am suferit o lovitura in mandibula, aplicata perpendicular pe mandibula, in urma careia dintele 31 Incisivul central inferior stanga (asa cum l-am identificat pe internet) este putin mobil si doare. Doctorul stomatolog mi-a spus ca in cca. 70% din cazuri s-ar reface. Ce inseamna acest lucru? Dintele meu va fi la fel de puternic ca si inainte? Acum nu pot manca pe acest dinte, incerc sa flosesc numai dintii laterali pentru masticatie. Imi pare ca dintele este si usor inclinat in interior, dar si pozitionat oblic, comparativ cu cel similar de langa el. De, asemenea mi s-a spus ca acum este prea devreme pentru a face o radiografie si ca nu e necesar.
Oare vreun aparat dentar m-ar ajuta?

Va rog, ajutati-ma cu un sfat cu ceea ce trebuie sa fac pentru a nu imi pierde dintele!!!

Multumesc frumos!
3 comentarii
0
06-05-2010, ora 20:04
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
De cele mai multe ori o astfel de lovitura puternica afecteaza nervul. Ar trebui testata vitalitatea dintelui si daca sunt semne de afectare, fie se tine sub supraveghere, fie se scoate nervul(daca apar dureri spontane, persistente, fara nici un stimul). Sunt sisteme de imobilizare (sina care se pune in spatele dintelui si se fixeaza cu un adeziv)-care actioneaza ca o atela intr-o fractura si de asemenea trebuie sa evitati sa folositi dintele la incizie
0
06-05-2010, ora 20:18
Cenadic
Nu este medic/terapeut
Cenadic
Dintele aparent nu prezinta leziuni. Nici macar gingia nu a sangerat.
Am uitat sa precizez: dr. mi-a spus ca dintele nu este fracturat, dar ca este mobil si ca trebuie decat sa astept ca durerea sa dispara in vreo 2 zile. Cred ca este vorba despre o luxatie (mentionez ca nu ma aflu in Romania, ci intr-o alta tara). Daca nu ating acest dinte nu ma doare, dar nu il pot folosi pentru a musca. As vrea sa va intreb: avand in vedere ca nu mi-a propus folosirea nici unui fel de tehnici de sustinere, credeti ca exista si astfel de cazuri, in care dintele se poate fixa de la sine si poate capata din nou rezistenta? Ma gandesc ca d-l dr. a considerat ca poate nu este nevoie...Si daca nu este nevoie, cum sa il protejez?
Cam cat timp dureaza refacerea (cu sustinere/fara)? Daca este obligatorie sustinerea, in cat timp de la vatamare trebuie sa ma prezint la medic (au trecut deja 2 zile dupa eveniment) Medicamente pe care le pot folosi ?

Multumesc din nou!
0
07-05-2010, ora 01:48
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
ar fi de dorit un sistem de imobilizare al dintelui.sanse ptr a pastra dintele intact sunt doar daca nu se modifica la culoare(semn ce apare frecvent la cei carora.nervul.a murit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul