Luxatie rotula in timp ce cobora niste trepte

28-08-2009
dangabriela
Nu este medic/terapeut
dangabriela
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati daca puteti! Mama mea in varsta de 59 ani a suferit o luxatie de rotula, fara sa fie supusa unui efort deosebit, in timp ce cobora niste trepte. Piciorul i-a fost imobilizat in gips timp de 30 de zile. Pe 31 august mergem sa-l scoata. Intrebarea mea este ce ar treb sa facem in continuare pt a preveni o eventuala recidiva? sau daca exista un tratament pe care ar treb sa-l urmeze avand in vedere varsta pe care o are.Deasemenea as vrea sa stiu unde pot merge ( spital, cabinet particular) pt noi investigatii.
6 comentarii
0
28-08-2009, ora 10:17
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Pt. a intari glezna in homeopatie se foloseste cu mare succes:

Pt. a regla mineralele legate de articulatii
- Silicea CH9 de 2 ori pe saptamana cate o granula timp de cateva luni
- Calcium phosphoricum CH9, o granula de 3 ori pe saptamana timp de cateva luni

Special pt. glezna sunt:
- Rhus toxicodendron CH30, o granula la 1 saptamana timp de cateva luni
- Carbo animalis CH30, o granula de pe saptamana timp de cateva luni, in primele 2 saptamani 2 granule

Granulele se topesc sub limba. Se evita cofeina. Nu se iau in acelasi timp, ci decalate, cel mai bine in zile diferite.
Remediile se gasesc la farmacii homeopate (Dona, HelpNet), un tub cu 80 de granule costa 6, 50 lei
0
28-08-2009, ora 16:03
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
M-am referit din greseala la "glezna" in loc de "rotula". Cele scrise mai sus sunt insa valabile si
pt. rotula (genunchi) cu exceptia la remediul "Carbo animalis" care este numai pt. glezna.
0
30-08-2009, ora 21:57
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
Nu am pretentia ca va pot oferi remedii valabile pentru toate articulaiile, iar cu ce ramane sa spalam si aragazul, insa as vrea sa fac urmatoarele precizari. Este importanta sa stim ce tip de luxatie a fost, si acest lucru se poate afla din documentatia medicala, la care in acest moment nu am acces. Posibil ca luxatia sa fi fost externa, insa nu cred ca are un carcter recidivant, deoarece s-ar fi manifestat astfel inca din tinerete. Este posibil sa se fi intamplat pe fondul unei deteriorari artrozice a genunchiului, dar nici acest lucru nu poate fi afirmat fara radiografii. Ideal ar fi sa aveti explorarea radiologica si eventual un RMN de genunchi, pentru a va putea raspunde la toate intrebarile. Imobilizarea in gips a fost excesiva ; de regula 3 saptamani in orteza fixa sunt suficiente, in opinia noastra. Recuperarea trebuie condusa de un kinetoterapeut si un medic specialist in recuperare. Tratamentul anti-inflamator poate fi minimal (5-7 zile), cel local cu diverse preparate putand fi prelungit peste acest termen. In mod normal, daca nu exista motive specifice, recidiva nu va avea loc in conditiile evitarii expunerii la traumatisme majore. Mai multe detalii va putem furniza numai daca vedem dosarul medical.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
01-09-2009, ora 08:06
dangabriela
Nu este medic/terapeut
dangabriela
Va multumesc foarte mult pt raspunsurile dvs!
Referitor la tipul luxatiei pe fisa medicala scrie luxatie rotula indusa spontan si din spusele mamei a fost externa. Medicul care s-a ocupat de mama, ne-a spus ca nu are probleme cu articulatiile, dar o recidiva poate sa apara, deoarece are o forma aparte a rotulei, inca din nastere, predispusa pt o luxatie! In prezent la o zi dupa scoaterea gipsului acuza dureri in momentul indoirii genunchiului si as vrea sa stiu daca este normal si daca in timp acestea se vor atenua!
0
01-09-2009, ora 20:59
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
Este posibil ca luxatia suferita de mama Dvs. sa fie generata de o valgizare excesiva a genunchiului in contextul unei gonartroze (posibilitate evocata de mine si care justifica luxatia externa). Este normal sa existe inca unele dureri dupa imobilizare si ele pot insoti efortul de recuperare in urmatoarele 2-3 saptamani. Posibil ca un tratament antiinflamator cu protectie gastrica si eventual terapie balneofizicala sa ajute in acest caz. Situatia reala a articulatiei genunchiului poate fi deslusita insa numai cu radiografii fata si profil si un RMN, eventual cu substanta de contrast. Consider ca este posibil ca aceasta luxatie sa nu fie una recidivanta, ci un simptom in cadrul instalarii unei gonartroze, insa fara imagistica nu pot sustine aceasta supozitie.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
06-01-2010, ora 19:10
mamyca
Nu este medic/terapeut
mamyca
buna ziua! in urma cu 2 luni am fost operata.AM fost diagnosticata :luxatie habituala interna rotula stanga la operatie s-a facut si o semitransplantare externa a tendonului patelar procedeu:GOLDWAIT. Am stat cu picioru in gips 4 saptamani dupa care am inceput chinetoterapie. IN prezent reusesc sa am mobilitate la picior dar daca ma las pe el mai mult timp ma doare si mi se blocheaza "ceva" la genunchi.Genunchiu e tot umflat. practic in continuare multe exercitii dar sunt putin dezamagita de evolutie deoarece inca umblu cu ajutorul unei carje neavand stabilitate in picior.E CEVA NORMAL???? VA ROG SA_MI RASPUNDETI CAT VA DURA RECUPERAREA SI DACA VOI MAI PUTEA MERGE NORMAL! VA MULTUMESC!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: