Lyme- borelioza!!! Este cineva bolnav?
@Ale73
Unde te-ai cazat in Cluj? Din 10-14 decembrie o sa merg la tratament la clinica din Cluj.
Deja tin regim si iau suplimente si vitamine.
Unde te-ai cazat in Cluj? Din 10-14 decembrie o sa merg la tratament la clinica din Cluj.
Deja tin regim si iau suplimente si vitamine.
nunuke@ Buna! Eu la pensiunea Max, este foarte aproape, sunt foarte multe locuri de cazare, ce sa spun.depinde de bugetul fiecaruia.Daca tii regim, si deja iei suplimente inseamna ca ai mai fost la ei.Multa sanatate!!! si sa ne tii la curent cum te simți.
Buna. Eu din martie anul acesta am simptome, desi cred ca problema este mai veche si nu imi amintesc sa fi avut muscatura de capusa. Ca si voi, am fost la mai multi medici.
Multumesc @Ale73 pentru info o sa incerc si eu la Cluj. Nu ca nu cred in antibiotice, dar am mai facut acum un an un tratament i.v. de la care mi-a fost foarte rau.
@Flrazvan eu am citit ca proteina 41 poate indica spirochetele (carcase) si altor virusi/bacterii, nu numai borrelia.
Voiam să vă întreb dacă si-a facut cineva analize pentru virusul Epstein-Barr.
Din ce am citit pe situri in engleza, se pare ca mucegaiul are un rol major în multe cazuri. Eu am locuit 11 ani într-un aptm cu probleme, desi in timp l-am renovat dar mucegaiul nu l-am eliminat 100%. Se pare ca pt boala Lyme sunt in desfășurare tot felul de studii mai nou, si cred ca va incepe sa se schimbe abordarea medicala, cea de pana acum.
M-am intalnit de foarte curand cu o informatie pe acest subiect, o carte in care m-am regăsit destul de mult. Se num Medium Medical si se gaseste si la noi acum.
Multumesc @Ale73 pentru info o sa incerc si eu la Cluj. Nu ca nu cred in antibiotice, dar am mai facut acum un an un tratament i.v. de la care mi-a fost foarte rau.
@Flrazvan eu am citit ca proteina 41 poate indica spirochetele (carcase) si altor virusi/bacterii, nu numai borrelia.
Voiam să vă întreb dacă si-a facut cineva analize pentru virusul Epstein-Barr.
Din ce am citit pe situri in engleza, se pare ca mucegaiul are un rol major în multe cazuri. Eu am locuit 11 ani într-un aptm cu probleme, desi in timp l-am renovat dar mucegaiul nu l-am eliminat 100%. Se pare ca pt boala Lyme sunt in desfășurare tot felul de studii mai nou, si cred ca va incepe sa se schimbe abordarea medicala, cea de pana acum.
M-am intalnit de foarte curand cu o informatie pe acest subiect, o carte in care m-am regăsit destul de mult. Se num Medium Medical si se gaseste si la noi acum.
EBV ( anticorpii aferenti) si eventual citomegalovirusul se pare ca il avem o mare parte din populatie( inclusiv eu). Si eu am inteles ( inclusiv de la neurologul la care merg) ca la unele persoane pe fondul unei imunitati scazute poate da simptomele acestea (aferente Lyme, fibromialgie, SM, oboseala cronica).
Legat de clinica din cluj ce preturi au? Cei din Bucuresti mi se par un cam scumpi: 300 EUR diagnostic si 1500 euro tratamentul ( care presupune distrugerea bacteriei/virsului ) intr-o singura sedinta (la un nu stiu ce aparat).
Eu de mai bine de 1 luna am avut niste dureri persistente de stomac si colon care m-au trimis de urgenta la spital. A fost o inflamare a colonolui generata de o diverticulita. Ciudat ca diverticulii sunt f mici si doctorii nu prea au inteles de ce asa mare inflamatia. Am avut hiperleucocitoza 22000 cu neutrofilie 17000. Mi-am facut toate analizele (cu inima in dinti de frica ca nu stiam ce se intampla cu mine): endoscopie, ct abdomen si pelvis, colo ct, colonocopie. Si nimic serios: doar ca e colonul inflamat. Acum e mai bine dupa aproape o luna de antibiotic. Dar a fost horror.
Acum am picioare si mainile si ceafa si in cap o senzatie de ace / caldura. M-au zapacit de cap.
Legat de clinica din cluj ce preturi au? Cei din Bucuresti mi se par un cam scumpi: 300 EUR diagnostic si 1500 euro tratamentul ( care presupune distrugerea bacteriei/virsului ) intr-o singura sedinta (la un nu stiu ce aparat).
Eu de mai bine de 1 luna am avut niste dureri persistente de stomac si colon care m-au trimis de urgenta la spital. A fost o inflamare a colonolui generata de o diverticulita. Ciudat ca diverticulii sunt f mici si doctorii nu prea au inteles de ce asa mare inflamatia. Am avut hiperleucocitoza 22000 cu neutrofilie 17000. Mi-am facut toate analizele (cu inima in dinti de frica ca nu stiam ce se intampla cu mine): endoscopie, ct abdomen si pelvis, colo ct, colonocopie. Si nimic serios: doar ca e colonul inflamat. Acum e mai bine dupa aproape o luna de antibiotic. Dar a fost horror.
Acum am picioare si mainile si ceafa si in cap o senzatie de ace / caldura. M-au zapacit de cap.
@Flrazvan
nu incerc sa-mi dau cu parerea aiurea aici (imi cer scuze anticipat pentru orice eventualitate) pentru ca nu sunt medic, dar eu cred ca problemele tale inflamatorii abdominale au fost generate de una din variantele virusului din familia herpesului sau zoster, având în vedere că nu ai gasit la analize o cauza organică anume.
Antibioticul in cazul infecție virale nu ajuta, ba mai mult întăreste virusul, si asta cred ca este cauza pentru care in realitate unele persoane cu Lyme nu se simt mai bine chiar din contra, dar li se spune că au reactii Herx...
nu incerc sa-mi dau cu parerea aiurea aici (imi cer scuze anticipat pentru orice eventualitate) pentru ca nu sunt medic, dar eu cred ca problemele tale inflamatorii abdominale au fost generate de una din variantele virusului din familia herpesului sau zoster, având în vedere că nu ai gasit la analize o cauza organică anume.
Antibioticul in cazul infecție virale nu ajuta, ba mai mult întăreste virusul, si asta cred ca este cauza pentru care in realitate unele persoane cu Lyme nu se simt mai bine chiar din contra, dar li se spune că au reactii Herx...
ei spun ca fost diverticulita, insa diverticulii sunt f mici si stiu ca nu dau infectii la asa dimensiuni milimetrice.
Si eu m-am gandit la herpes si /sau zoter. dar cum se trateaza.?
Si eu m-am gandit la herpes si /sau zoter. dar cum se trateaza.?
Sunt increzatoare ca o sa gasim raspunsul chiar si impreuna, ajutandu-ne reciproc cu info de pe forum. Tin sa va multumesc astfel.
Eu am la analize HSV-1, CMV, zoster si ma suspectez si de VEB pentru parestezii, incl cele de la niv fetei. Cartea de care va ziceam mi-a mai elucidat din necunoscute.
Imi doresc sa merg si la Cluj (unde a zis Ale73) pentru că nu mă pot baza doar pe opinia unui singur medic. Am avut experiente in trecut cand am constatat ca medicii nu sunt supraoameni, au si ei puteri dar limitate. Incerc sa ma ghidez mai mult acum ca in trecut pe intuiție, având în vedere că eu ar trebui să îmi cunosc organismul cel mai bine. Daca un tratament simt ca nu imi face bine, atunci sa am puterea sa mai cercetez. Dumnezeu sa ne ajute!
Încercați să faceți o listă cu toate simptomele, bolile, diagnosticele, încă de la nastere daca se poate. Eu asa am reusit sa obtin o înțelegere și mai profundă a situației actuale.
Se pare ca si intoxicatia cu metale grele (mercur, plumb) contribuie la întreținerea simptomelor.
In toate cazurile, doar schimbarea regimului de viață alimentar, de mediu, chiar si cel social, aduce vindecarea. Sper din toata inima sa aflam si cum cat mai curând.
Multa sanatate!
Eu am la analize HSV-1, CMV, zoster si ma suspectez si de VEB pentru parestezii, incl cele de la niv fetei. Cartea de care va ziceam mi-a mai elucidat din necunoscute.
Imi doresc sa merg si la Cluj (unde a zis Ale73) pentru că nu mă pot baza doar pe opinia unui singur medic. Am avut experiente in trecut cand am constatat ca medicii nu sunt supraoameni, au si ei puteri dar limitate. Incerc sa ma ghidez mai mult acum ca in trecut pe intuiție, având în vedere că eu ar trebui să îmi cunosc organismul cel mai bine. Daca un tratament simt ca nu imi face bine, atunci sa am puterea sa mai cercetez. Dumnezeu sa ne ajute!
Încercați să faceți o listă cu toate simptomele, bolile, diagnosticele, încă de la nastere daca se poate. Eu asa am reusit sa obtin o înțelegere și mai profundă a situației actuale.
Se pare ca si intoxicatia cu metale grele (mercur, plumb) contribuie la întreținerea simptomelor.
In toate cazurile, doar schimbarea regimului de viață alimentar, de mediu, chiar si cel social, aduce vindecarea. Sper din toata inima sa aflam si cum cat mai curând.
Multa sanatate!
Ati luat cartea? Ce parere aveti?
Va mai recomand ceva, a apărut acum: Florina Nicolae, Daca vrei poti sa fi sănătos.
Va mai recomand ceva, a apărut acum: Florina Nicolae, Daca vrei poti sa fi sănătos.
Ana154, și medicul meu neurolog mi-a recomandat cartea asta medium medical. Și mi-a spus sa urmez regimul de acolo.
Flrazvan cand zici neurologul te referi la Rosca..sau ai gasit pe alcineva.si psihoterapeutul meu mi a indicat meditatie.credeti ca aceste simprome sa fie declansate de psihic. La mine marea majoritate a raspunsurilor atat de la medici, familie, prieteni suna ceva de genul:"de la stres", "stai linistita e doar de la stres"
Super! Sa ne fie de folos! Cred ca nu de dna Roșca spune razvan (cartea le da medicilor LLMD protocoalele de tratament peste cap :)). Si eu am fost trimisă de dr-i la psiholog.. si am fost, fiind convinsă că sunt "somatizari". Am inceput terapie, nu e rau, chiar m-a ajutat. Dar acum si psihologul s-a convins că nu este "doar in capul meu".. Am găsit un blog f bine documentat (numaiunaltblog) a unui tip care s-a vindecat! Spune că pentru vindecare sunt implicați mai mulți factori gen sport/dieta/psihic in urmatoarele proportii 30/20/50.
0745895281.Cristina e nr meu de tel nu ma sunati va rog...ar fi mult mai usor sa conversam
Eu de ex nu stiu sa ma fi mușcat vreo capusa in viata mea.am ig m pozitiv dar limita era 19 si eu am 21...deci usor pozitiv.din iunie anul acesta au inceput simptomele...eruptii pe piele.dureri de articulatii...de cap...ameteli.lipsa de concentrare.oboseala.eu zic ca e ceva viral...sau o reactivare a virusilor latenti.stiu doar ca imi doresc din tot sufletul sa revin la normal.sunt din arad...si urmez tratamentul d nei Rosca.voi?
Pe neurologul meu il cheam Floricel Cristea.
Si el ce diagnostic ti a pus...ce tratament faci...se simt ameliorari
distonie neurovegetativa si /sau fibromialgie.
Nici eu știu să mă fii muscat vreo căpușă...și totuși am borelioza.la mine se presupune că i dobândită..acum trebuie sa incep tratamentul cu moldamin.un pic mai bine mă simt dar cam 60 % din simptome au mai rămas.important că nu mă mai dezechilibrez și nu mai merg că un om beat.normal că psihicul dietă și sportul ajuta f mult..am înțeles că și sauna..e f buna..cică la dieta e contraindicata carnea și zahărul.bauturile carbogazoase...
La ce doctor mergi camcuta?de cat timp faci tratament?eu azi m am simtim mult mai rau...sunt pe suplimente si vitamine.abia astept sa incep cu antibioticul in speranta ca ma voi simti mai bine.
Da si mie medicul mi a interzis zaharul, carbogazoasele, si carne am voie doar de pui daca e de casa.plus 1/2kg fructe pe zi si 3 litri de apa.
oameni buni. scrieti cat mai multe informatii pentru cei in suferinta. intrati cati mai multi aici.
noutati. se pare ca stevia, nu ștevia care e altceva, e ok. pt. lyme. cautati articol cercetatori americani. efect antibiotic. cineva din baia mare incearca acum asa zisele pastile lyme. e vital sa ne informam unii de la altii.
f. important, daca cineva a facut recent tratament pe baza de electricitate, camp magnetic, biorezonanta etc... cu ce rezultate, caci in rest reclama e la ordinea zilei...
noutati. se pare ca stevia, nu ștevia care e altceva, e ok. pt. lyme. cautati articol cercetatori americani. efect antibiotic. cineva din baia mare incearca acum asa zisele pastile lyme. e vital sa ne informam unii de la altii.
f. important, daca cineva a facut recent tratament pe baza de electricitate, camp magnetic, biorezonanta etc... cu ce rezultate, caci in rest reclama e la ordinea zilei...
Buna ziua,
cand citesc acest thread regasesc toate simptomele cu care ma lupt de mai multi ani, si care au devenit din ce in ce mai greu de suportat in ultimul an de zile. Pana acum am fost trimis, ca si multi altii, de la urgenta, la reumatolog, apoi la ortoped, neurolog, psihiatru, dar niciun tratament nu a ajutat.
Am usturimi mari in maini si picioare, dureri de sinus, ameteli, probleme de echiibru, stari de slabiciune, intepaturi, in maini si picioare, dureri de oase, si stari subfebrile De cand ma stiu am fost mai tot timpul racit, si e posibil sa fi ramas cu niste sechele. Analizele la sange nu arata o infectie puternica, si mi-a iesit anul trecut o lipsa mare de vitamina D. Acum sunt in Germania, si am decis sa repet anumite investigatii si aici, dar as vrea sa ma testez pentru paraziti/virusi/bacterii, sa fiu sigur ca nu sufar de aceeasi problema ca si voi. De unde ar trebui sa incep ? Are rost sa merg la Clinica din Augsburg si sa imi fac investigatiile pentru borelioza acolo, sau mai bine e sa imi fac timp si sa merg in Romania, sa incep de undeva ?
Multumesc pentru sugestii.
cand citesc acest thread regasesc toate simptomele cu care ma lupt de mai multi ani, si care au devenit din ce in ce mai greu de suportat in ultimul an de zile. Pana acum am fost trimis, ca si multi altii, de la urgenta, la reumatolog, apoi la ortoped, neurolog, psihiatru, dar niciun tratament nu a ajutat.
Am usturimi mari in maini si picioare, dureri de sinus, ameteli, probleme de echiibru, stari de slabiciune, intepaturi, in maini si picioare, dureri de oase, si stari subfebrile De cand ma stiu am fost mai tot timpul racit, si e posibil sa fi ramas cu niste sechele. Analizele la sange nu arata o infectie puternica, si mi-a iesit anul trecut o lipsa mare de vitamina D. Acum sunt in Germania, si am decis sa repet anumite investigatii si aici, dar as vrea sa ma testez pentru paraziti/virusi/bacterii, sa fiu sigur ca nu sufar de aceeasi problema ca si voi. De unde ar trebui sa incep ? Are rost sa merg la Clinica din Augsburg si sa imi fac investigatiile pentru borelioza acolo, sau mai bine e sa imi fac timp si sa merg in Romania, sa incep de undeva ?
Multumesc pentru sugestii.
Buna ziua, mark 2011, din experienta mea, si eu locuiesc tot in Ger...sa stii ca nu avem nici un avantaj... ca locuim unde locuim...Daca nu vrei sa mai pieri timp, pe la diverși medici sa-ti spuna ca ai somatizare sau fibromialgie poti merge la Augsburg pt analize vei plati 2500€..sau cu puțin noroc...o sa-ti de-a sa faci si la medicul de fam.si vei plati mai putin..eu am platit 1500 si mi.a facut si medicul de fam.Diacnosticul a fost sigur...Dar poti merge la orce clinica de medicină biologică și diagnosticul va fii la fel de bun.Multa sanatate!!!
Multumesc pentru raspunsul prompt. Chiar ma gandeam ca maine sa merg la medicul de familie si sa cer sa imi faca analizele pentru borelioza. Si daca nu reusesc sa obtin cred ca solutia e sa merg in tara, dar inca ma mai gandesc. Oricum nu vreau sa mai aman mullt pentru ca ma simt din ce in ce mai rau.
Ale73, ai idee daca exista clinici de medicina bioliogica in Germania si cum se numesc ? Si la clinica din cluj pot sa ma duc fara testele astea ? O sa le faca ei ?
Ale73, ai idee daca exista clinici de medicina bioliogica in Germania si cum se numesc ? Si la clinica din cluj pot sa ma duc fara testele astea ? O sa le faca ei ?
Sigur o sa obții...dar sa nu plătești ca si mine.Daca mie i.mi ieșeau positive analizele de borelia.. nu mai zaceam aproape 2 ani...nici la medicul de fam..nici la infecțioase..nici la clinica de descoperirea diagnosticului nu mi.a iesit pozitiv...din pacate.Si tratamentul nu te ajuta.medicii din Ger spun ca 3 sap de doxicilina e suficient sa trateze Lyme.. la mine asa a fost din pacate :(.sunt multe de povestit...nr meu de tel este pe forum, daca vrei sa discutam mai multe.La nici o clinica de medicină biologică nu e nevoie sa duci analize...ei fac analizele sub o alta forma..nu recolteaza sange...Sigur ca este si in Ger...dar preturile sunt de Germania...Biologische Medizin...
De 9 ani ma chinui in ro si sunt la pamant. Am auzit de o clinica in Austria. A fost cineva? In Cluj merg de 7 ani. Degeaba.
Poti face gratis analizele pt Lyme la spitalul de boli infectioase Cluj la dr Lupse Mihaela ssu dr. Astrid. Iti trrbuie doar trimitere de la medicul de fam si cardul de sanatate, avand plata asigurarii la zi. Eu am pierdut 9 ani la Cluj. Acum o sapt m am intors acolo sperand ca ceva s a schimbat. Nu. Pe diagnostic si alte analize sunt buni. In rest..ii depaseste. Daca nu reusiti sa luati leg cu un meduc de la infectioase pot vorbi eu sa nu mai asteptati. Merg pt analize regulat. Am deschis o pagina "lyme disease Romania " acolo suntem o mini familie si imi doresc sa ne strangem cat mai multi.
Cum se numeste clinica de medicină biologică din București ? Au mai fost persoane la Cluj la Transilvania healing centre sau la centrul din București sa ne dea mai multe detalii?
Infrafit se numește. 6000 Ron ședința de 4-5 h și încă o evaluare. La mine a funcționat parțial, de 1 săptămână sunt cu o nevralgie occipitală de m-a rupt(durere ceafă, laterale cap, frunte, nevralgie gingii ). Așa că nu știu ce să zic. La mine tot chiropractor-ul funcționează mai bine.
Puteti comanda kit de recoltare in Augsburg (Arminlab sau BCA). Scrieti un mail (gasiti adresele pe site ul clinicii), ei va trimit un checklist in care veti bifa simptomele, apoi, in f functie de simptome tot ei va fac recomandari de teste (Borrelia si coinfectii):
1. Borrelia-Elispot + CD57 cell count + Borrelia-SeraSpot
2. Chlamydia pneumoniae-IgG/IgA-antibodies + Chlamydia pneumoniae-Elispot + Coxsackie-Virus-antibodies + Echovirus antibodies
Deci: primiti kitul acasa, mergeti si recoltari la un laborator, apoi trimiteti kitul prin UPS Express Worlwide inapoi (exista instructiuni in pachet). Ca si buget, asteptati-va undeva la 1000 euro (mai mult sau mai putin) pt teste (2019). Rezultatul vine pe mail in 5 zile.
E simplu.
Cred ca greul vine dupa ce primesti rezultatul. Personal, mi-am comandat de pe amazon Protocolul Buhner (mai exista si Cowden).
Sanatate tuturor!
1. Borrelia-Elispot + CD57 cell count + Borrelia-SeraSpot
2. Chlamydia pneumoniae-IgG/IgA-antibodies + Chlamydia pneumoniae-Elispot + Coxsackie-Virus-antibodies + Echovirus antibodies
Deci: primiti kitul acasa, mergeti si recoltari la un laborator, apoi trimiteti kitul prin UPS Express Worlwide inapoi (exista instructiuni in pachet). Ca si buget, asteptati-va undeva la 1000 euro (mai mult sau mai putin) pt teste (2019). Rezultatul vine pe mail in 5 zile.
E simplu.
Cred ca greul vine dupa ce primesti rezultatul. Personal, mi-am comandat de pe amazon Protocolul Buhner (mai exista si Cowden).
Sanatate tuturor!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Sunt sau nu imbolnavit?
- 3Borelia sau boala Lyme
- 5Muscatura de capusa
- 3borelioza
- 5Mama se simte rau din cauza tratamentului cu antibiotice pentru Borelia
- 0Boala Lyme (Borrelioza)
- 4despre boala lyme
- 13Tulburare bipolara sau trezire spirituala?
- 8Lyme ori altceva?
- 0Interpretare analize boala Lyme
- 1Boala Lyme!
- 2Boala Lyme
- 0(LYME-căpușă) Am nevoie de ajutor in legatura cu această boală!
- 5Borelia - ajutor!
- 1Borelia
- 8Borrelia!!!
- 0Boala LYME
Mai multe informații despre: Borelioza Lyme Boala Lyme
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: