Ma lupt cu depresia

20-01-2019
claudia m
Nu este medic/terapeut
claudia m
Buna seara..ma numesc Claudia si as vrea sa stiu daca cineva după acest forum sa mai c9nfruntat cu o problemă asemanatoar3 k a mea..in urma cu 9 luni sotul meu a facut un infarct miocardic punandui-se 3 stenturi la inima făcând pe masa de intervenție edem pulmonar dar ci voia Domnului ă trecut cu nn peste intervenție...la cateva zile am aflat ca este bolnav de insuficienta reală cronica si ca o sa ajunga la daliaza..el fiind si diabetic de 20 de ani...de la externare si pana in momentul actual eu ma confrunt cu cea mai grea boala psihică.. depr3sia..iau tratament cu prozac anxiar si tritico..dar degeaba..nu exista dimineata in care eu sa nu am frica ca imi pierd sotul..ca o sa ajunga la dializa..ca nu o sai r3ziste inima.etc etc..dar cel mai grav este caci prin ochii mei zilnic apare un film...film în care îl văd pe sotul meu mort in coșciug.. am ajuns la limita cu frica cu nervii cu tristețea.. dacă cineva cunoaște vreun remediu va rog de sănătate toată viața numai sa imi spuneti ce sa fac macar sa mai redevin 20 la sută din omul care am fost...va multumesc si sanatate va doresc tuturor celor care aveti nevoie de 3a.
10 comentarii
0
21-01-2019, ora 14:42
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergeți la un psihoterapeut ca să avă ajute să câștigați competențe pentru a gestiona aceste situații și a ține depresia sub control.
0
21-01-2019, ora 23:33
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Ce tratament luați acum?
Dacă sunteți din Sibiu vă ajut cu drag!
0
03-02-2019, ora 15:02
Martiadina
Nu este medic/terapeut
Martiadina
Bună ziua, aș dori să știu dacă pot pastra o sarcină dacă îmi tratez depresia și atacurile de panică cu xanax.Acum sunt și mai agitata. Am făcut un test de sarcina și a ieșit pozitiv. Medicul de familie mi-a recomandat sa merg urgent la ginecolog Pot pastra copilul? Care sunt urmările acestui medicament asupra fătului? Cum voi fi eu și starea mea daca întrerup brusc tratamentul? Vă rog frumos sa ma ajutați.
Vă mulțumesc frumos!
0
03-02-2019, ora 19:32
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Cât xanax luați ?va vog sa luati și magneziu și veți fi bine
0
04-02-2019, ora 11:46
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Vorbiți cu ginecologul și încercați să faceți psihoterapie. Psihoterapia vă poate ajuta să gestionați depresia, astfel încât să nu mai fie nevoie de medicamente, care, de multe ori sunt interzise în sarcină. Starea emoțională a mamei influențează și evoluția sarcinii și starea emoțională a viitorului copil, așa că e bine pe perioada sarcinii să aveți totul sub control.
0
04-02-2019, ora 17:49
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Trebuie sa schimbi tratamentul neaparat, nu e bun, ai anxietate si depresie, si de aia ai filmul acela, de urgenta la medic si discutata problema, altfel poate sa se si agraveze problema, nu mai sta asa.
E un eventiment trist, dar asta nu inseamna sa clachezi, insa nu e vina ta.
Deci cam asta ai de facut, asa e in psihiatrie, se testeaza pana se da de medicatia potrivita, orice medic asa face.
Un tratament mie imi face bine, tie poate nu, nu e nimic standard
0
04-02-2019, ora 18:30
Martiadina
Nu este medic/terapeut
Martiadina
Să înțeleg că toată răspunderea rămîne asupra mea, decizia îmi va aparține, să păstrez copilul sau nu. Nimeni nu poate să îmi garanteze că sănătatea copilului meu va fi bună. M-am documentat foarte mult, am citit, am întrebat. Din câte am înțeles eu, trebuie o pauză de 3 sau 4 luni cu acest medicament xanax și pe urmă să rămân însărcinată. Am avut un tratament naturist dar după o perioadă mi s-a prescris xanax la, , , nevoie, , ,. Nevoie a crescut cu fiecare stare de agitație. Mai exact ce trebuie să fac acum? Să cer întreruperea sarcinii sau să o duc până la capăt?
Vă mulțumesc!
0
04-02-2019, ora 20:42
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
@Martiadina
Cât xanax luați?
Cate săptămâni de sarcină aveți?
Sarcina e confirmată ecografic ?

Atunci când alprazolamul (xanax) este prescris femeilor aflate la vârstă fertilă, acestea trebuie avertizate să ceară opinia medicului în cazul când sunt însărcinate sau doresc să rămână însărcinate, astfel încât să permită medicului să decidă asupra oportunităţii continuării tratamentului. Datele privind teratogenitatea şi efectele asupra dezvoltării postnatale şi comportamentului în urma tratamentului cu benzodiazepine sunt neconcordante. Unele studii iniţiale cu alţi membri ai clasei benzodiazepinelor au evidenţiat că expunerea intrauterină poate fi asociată cu malformaţii. Studiile ulterioare cu medicamente din clasa benzodiazepinelor nu au evidenţiat clar vreun tip de defect. Benzodiazepinele traversează bariera feto-placentară şi sunt excretate în laptele matern. Copiii femeilor care utilizează benzodiazepine în timpul sarcinii pot prezenta malformaţii. Acest efect nu a fost cuantificat în cazul alprazolamului. Dacă, din motive medicale, medicamentul este administrat în ultimul trimestru de sarcină sau în timpul naşterii, nou-născutul poate prezenta hipotermie, hipotonie şi deprimare respiratorie. Copiii mamelor care utilizează benzodiazepine în mod cronic în timpul sarcinii pot prezenta în perioada postnatală dependenţă fizică şi fenomene de sevraj. Dacă este necesară administrarea de alprazolam în ultima perioadă a sarcinei, trebuie evitate dozele mari şi trebuie monitorizate simptomele de sevraj şi/sau sindromul miopatiei congenitale la nou-născut.
0
04-02-2019, ora 21:33
Martiadina
Nu este medic/terapeut
Martiadina
Am inceput cu 1 mg/3x/zidar de o lună de zile mi s-a mărit doza datorita stării mele de agitație 4, 5 mg/ zi.Sarcina a fost confirmată doar de test care a ieșit pozitiv, săptămâna aceasta ajung la medicul ginecolog și la ecograf. Data ultimei menstruații a fost 22.12.2018. O luna și două săptămâni ar fi. Cum trebuie să mă pregătesc pentru ce urmează la medicul ginecolog. Teama mea este de ce voi auzi sau că nu poate rămâne sarcina din cauza aceasta, există riscul pierderii sarcinii?
Vă mulțumesc!
0
05-02-2019, ora 00:10
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Nu există riscul pierderii sarcinii există doar problema asumării nașterii unui copil cu ceva probleme de sănătate pe care ginecologul psihiatru și dumneavoastră trebuie să vă asumați. Din punctul meu de vedere xanaxul nu este atât de toxic pentru copil va mai arătat în postarea anterioară
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul