Medicamente antidepresive?

3135 comentarii 1 2 ..... 424344 ..... 104 105 Înainte ›
0
07-08-2011, ora 22:42
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Buna Eldine si condoleante.N am vorbit de mult pe mess, dar in iarna spuneai ca ti e bine.Esti o femeie puternica, eu nu stiu daca mai eram intreaga la minte daca treceam prin ce ai trecut tu.Sa stii ca anxietatea si atacurile de panica n au treaba cu artroza sau daca se influenteaza o fac intr o doza nesemnificativa, ti o spun din proprie experienta.Inlegatura cu dependenta de anxiolitice, eu le consum de 20 de ani si am ajuns la concluzia impreuna cu psihiatrul meu ca nu sunt dependenta, ce i drept le am luat numai in criza.Incearca anxiarul, da dependenta mai greu.Si spui ca nu ti e bine de la coaxil?si mie mi a fost recomandat, cred ca expira pana ma hotarasc sa l iau.
Of, cata suferinta pe capul nostru, dar cu DUMNEZEU sper sa razbatem.
Sa auzim de bine
0
08-08-2011, ora 00:29
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Am luat pana acum de sase zile Valdoxan cate 25 mg seara, nu simt inca efecte cine stie ce, azi noapte nu am dormit bine intrucat eram agitat de la Anxietatea care mereu revine si nu se duce naiba odata, dimineata eram intr-o stare din aia de agitatie placuta, aveam energie, am facut sport de nebun, ma simteam f obosit insa in acelas timp nu puteam sa dorm pentru ca era o agitatie in interior, concret tonus nu am deocamdata, iar catre seara iar Anxietatea da tarcoale si mi-a cam stricat starea aia de asa zis bine de azi dimineata.
Probabil este devreme si mai trebuie sa astept inca o saptamana ca sa inceapa sa-si faca efect.
Medicul a spus ca are puternic efect anxiolitic, insa eu pe prospect nu vad ca scrie cum ca ar fi pentru Anxietate.
Care e adevarul ?
M-a zapacit Anxietatea asta, mi-a mancat zilele, cand apare dispare speranta de mai bine, dispare tonusul, dispare motivatia de a mai face ceva, dispare puterea de a face ce trebuie, apar ganduri negre si scenarii delirante legate de asta, e groaznic.
Apar obsesii, daca-mi pun ceva in cap devine obsesie si pana nu fac acel lucru, nu am stare, iar dupa ce-l fac, iar nu mi-e bine, deci daca-mi propun sa-mi cumpar cutare lucru devin imediat hiperagitat de nerabdare sa cumpar aia, se consuma obsesia, apoi Anxietatea ia alta forma si desi agitatia aia de nerabdare dispare, se instaleaza o Apatia din aia de dormitezi continuu. Daca nu cumpar gandindu-ma ca ma simt rau apoi, nu pot pentru ca-s hiperagitat si ma impinge sa consum obsesia ! Nu vad logica in acest mecanism.
Nu stiu ce se intampla ca si gandurile de sinucidre dispar cand Anxietatea apare.
Dr T ce se intampla ? De unde vine mocirla asta in mintea mea ?
0
08-08-2011, ora 15:09
anna.anna
Nu este medic/terapeut
anna.anna
aceleasi simptome le aveam si eu, exact la fel Costy2007, dar mie mi-a dat medicul psihiatru sa i-au aseantra(sertralin) acum ma simt bine sunt in timpul tratamentului dupa ce incetinesc tratamentul sper sa nu apara din nou :(
0
08-08-2011, ora 19:40
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Dupa cat timp de la inceperea tratamentului ai inceput sa te simti bine ? Si e stabila starea ? Deci ai tonus continuu normal, sau pica maine sau chiar dupa cateva ore ?
Si mie imi daduse Cipralex (tot ruda cu Setralina adica Zoloft), insa cum nu mai eram barbat, am refuzat sa iau asa ceva, cu noul medicament mi-a revenit functia sexuala la normal in numai o saptamana de cand am lasat Cipralex-ul, lipsa potentei sexuala provoca nervi si frustrare.
Pana la urma simptomele ce le avem noi ce-s ? Anxietate sau Depresie ?! Ca nu mai pricep nimic.
Anxietatea tine starea aia de tensiune si din cauza asta tonusul este jos si nu avem chef de nimic, sau Depresia da Anxietate, ca in functie de asta un tratament e una, alt tratament poate fi altceva, sunt Antidepresive care nu-s bune pentru Anxietate, iar daca omul nu are, e bine. Daca are simptome depresive care de fapt sunt Anxietate, nu se potriveste acel tratament.
Eu am diagnostic de Depresie Anxioasa, tu ? Descrie-mi si mie te rog tu ce simti mai concret, care din simptomele mele le ai ? Apar si la tine ganduri ce devin obsesie si devi agitata pana le pui in practica ?!
0
08-08-2011, ora 20:24
anna.anna
Nu este medic/terapeut
anna.anna
costy2007: eu anul trecut am fost pe strand cand m-am intors acasa eram molesita numai puteam respira bine iar pulsul era marit aveam palpitatii am chemat salvarea m-au loat la spital mi-a facut perfuzi..in fine am venit aksa dar inima imi batea la fel de tare si neregulata incat nu ma puteam odihni o salvare pleca alta venea din cauza k nu ma simtem in siguranta adica atacuri de panica...am ajuns la spital din nou inima era perfect sanatoasa analize bune pana la urma un medic care era de garda ma trimis la psihiatrie acolo mi-a dat sa i-au serlift(sertralina) si calmepam, ma diagnosticat cu atacuri de panica si tulburari de anxietate am loat tratamentul 6 luni pana in luna decembrie 2010 m-am simtit perfect in luna martie 2011 au aparut din nou dar sub o alta manifestare eram foarte grijulie cu sanatatea mea am racit in gat nu iti zic k ma uitam din 5 in 5 minute sa vad dak s-au umflat amigdalitele la medicul de familie era prezenta tot timpul sa imi dea cat mai multe retete sa imi treaca deci eram obsedata si speriata sa fiu sanatoasa vroiam din ce in ce stateam numai in stres si imi cautam sanatatea, daca aveam o bubita ziceam aolo am cancer dak ma durea capul ziceam aolo imi plesneste vro vena si uite asa am facut siar atacuri de panica cu o anxietate puternica incat imi era frica sa mai ma dau jos din pat dar nici eu nu stiam de ce imi este frica, pur si simplu imi amortea capul de frica numai mancam numai ma concentram la scoala era trista ma agatam de toti din familia mea sa ma ajute sa imi treaca starea aceea de neliniste si stres avem o senzatie de parca as fi facut cv rau si ma prinde cineva, am ajuns din nou la psihiatrie unde mi-a dat sa i-au asentra (tot sertralin) si tot calmepam (in luna aprilie) am refuzat sa i-au de frica pastilelor ca da dependenta, ziceam k pot rezista dar era atat de greu incat pe 20 mai am ajuns din nou la psihiatrie sa-i spun ca nu am inceput tratamentul de frica si k ma simt foarte rau si vreau sa le i-au k numai rezist (stateam in bucatarie faceam menajul si eram speriata de moarte nu stiam de ce dar incepusem sa ma gandesc cum ar fi la moartea mea cine ar venii, mi se facuse frica de mine sa nu fac ceva rau adik sa ma omor cu toate k nu as face asa ceva in viata mea dar anxietate imi juca feste daca imi trecuse raceala in gat si numai aveam nimic se gasea ceva de care sa ma speri si sa ma ingrijorez) in fine... am inceput sa i-au asentra si calmepam + calciu magneziu si zinc, c-am dupa o saptamana doua am inceput sa ma simt mai bine acum sunt in timpul tratamentului pana in luna noiembrie dar tot mai am unele caderi adik ma i-a asa o frica si o" plictiseala maxima" adik nu am nici un chef de nimic...nu cred k sunt depresiva k nu sunt trista nu prea plang decat am anxietatea aceasta de care nu mai scap o data, am uitat sa precizez k am facut si 4-5 sedinte de psihoterapie cu psihologul de la scoala dar..in zadar. daca nu ai inteles ceva sau dak mai vrei sa afli ceva scrie-mi te rog, tu de unde esti, cati ani ai...eu sunt din Bucuresti am 19 ani.sanatate!!
0
08-08-2011, ora 23:17
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Eu sunt din Bucuresti, am 28 ani.
Am inteles foarte bine, la tine este mult mai violenta Anxietatea se pare, eu chiar in halul ala nu am avut, pe mine ma lucreaza subtil. Nu am avut atacuri de panica, obsesii-le mele sunt de intensitate mai mica, pe mine ma tine continuu intr-o stare proasta.
De ce ai recazut in 2011 Martie nu am priceput, daca erai pe Sertalina si Calmepan ? Ca acum spui ca tot pe Setralina esti si e mai bine. Medicul cum explica ?
Nu ne jucam cu asta, ba apare ba n-apare pentru ca..luand un tratament eu sper sa se stabilizeze a la long starea, pentru ca asa de urata e cand recazi, ca si o zi este un calvar, iti strica viata si rostul.
Atacul de panica este naspa rau pentru ca iti e frica sa nu faci alt atac, iar asta alimenteaza Anxietatea
Trebuie discutat cu medicul f serios, cel putin eu am pus problema asta si o sa o pun in continuare mai ales ca sunt destul de documentat in domeniu.
Nu degeaba mi-a dat Valdoxan, eu i-am pus doua conditii foarte serios dupa ce mi-a scos Cipralex dupa doua saptamani, sa nu umble la greutate si la functia sexuala, in rest se mai accepta o durere de cap, o greatza, o hipersomnie sau insomnie, trecator o ameteala, mai ales ca astea trec in timp, apar in general la inceputul tratamentului, la mine deocamdata nu se manifesta decat ceva Insomnie dar slaba, iar si aia cred ca e de la Anxietatea care tot reapare. Mai ales ca Valdoxan-ul nu da Insomnie dupa cum scrie la carte, de aia se ia seara la culcare spre deosebire de celelalte care se iau dimineata.
Ma a naibi Anxietate tu stii ce parsiva e ?! Deodata simti o ameteala si atunci debuteaza !!! Incepe Inima sa bata mai accelerat si intri in mod Anxios, incepe tonusul sa coboare, apar ganduri urate, scenarii delirante cateodata.
Nu cred ca avem Depresie, Anxietatea da Depresie secundara, e si normal ca atunci cand iti e frica sa nu ai chef de nimic, seamana cu Depresie.
De ce apare ameteala aia nu pricep si anume la intrarea in modul Anxios, ceva se intampla chimic si poc apoi.
Tu iti dai seama ? La mine si gandul de sinucidere dispare cand intru in mod Anxios, imi e frica sa si mor pentru ca mi-e teama sa nu dau de naiba in incercarea de a face acest gest, culmea, cand sunt mai bine imi permit sa zic "aaa, la o adica ma sinucid daca sufar prea tare". In depresie gandul de sinucidere nu dispare ci din contra, se intensifica, deci clar Anxietate, cel putin la mine, tu spui ca ai ganduri de sinucidere aiurea.
Plus ca in Depresia curata in general nu ai teama de nimic, te doare undeva de tot si toate, nu-ti pasa de nimic. Contrar faptului ca se spune cum ca Depresia da Anxietate.
Dar si asta se spune cum ca Anxietatea apare chiar mai accentuat la inceputul tratamentului ca Antidepresive, apoi dispare incet incet.
Eu sper ca Valdoxan sa ma salveze, nu mai pot trai cu starile alea, aia nu e viata, este Iad, ai tot si nu te bucuri de nimic ca si cum n-ai avea nimic, asa ceva nu se poate.
Setralina nu da crestere in greutate, insa umbla la functia sexuala pentru ca este SSRI, asa ca m-am ferit si de acela.
Si iar, cand te enervezi din orice si esti iritata si iritabila, esti clar in Anxietate.
Ai avut tu ceva stres inainte de atunci cand te-ai dus la strand, Anxietatea nu apare de bine ce ai trait sa stii, ceva ti-a mancat psihicul incet dar sigur, nu ti-ai dat seama si in timp ai facut Anxietate puternica. Ceva in familie, nemultumiri, neimpliniri, suferinte, ia gandeste-te.
Nu cumva ai recazut in Martie 2011 ca tot asa ai avut ceva evenimente stresante ?!
0
09-08-2011, ora 22:23
anna.anna
Nu este medic/terapeut
anna.anna
costy eu am facut tratament cu sertralin si calmepam pana in luna decembrie 2010 atunci am terminat tratamentul iar numai dupa 3 luni in martie 2011 am avut o recadere din nou ma loat treptat treptat starea de anxietate pana nu am mai putut suporta si am fost la psihiatru unde am inceput din nou cu acelasi tratament... starea aceea proasta fara chef de nimic am avuto si eu... nu am nici un sters decat in copilarie amavut cv probleme..in fine acum problemele din copilarie nu ma mai afecteza in nici un fel acum dar vezi totusi cred k de acolo se trag...cand aveam aceiasi frica dar cu un motiv tin minte k ma trezem seara si parca eram obligata sa fac ceva imposibil cum ar fi sa bag o plapuma in cutia cu chibrituri sau sa culeg singura un lan de porumb si numai chestii dastea simteam k trebuie sa fac...parca mintea imi dicta sa fac neaparat asa ceva k nu am incotro..eram foarte speriata si transpirata iar mama imi dadea calciu si apoi adormeam la loc si a doua zi uitam fiind copil...nu duc o viata stresanta absolut deloc cred k se trage din copilarie sau nu stiu de unde...vreau doar sa scap...sa numai i-au pastile...vreau sa duc o viata normala...ar fii bine daca s-ar infiinta o anume organizatie unde sa se stranga mai multi cu asemenea probleme si sa discute...pe unii iar mai incuraja aces lucru...mukta sanatate!!!!
0
10-08-2011, ora 22:26
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Organizatia ar fi cam aici, dupa cum vezi discutam fiecare cum ne simtim si ce simtim.
Eu am cam patit-o azi, deja constat ca incep sa fiu cam ca inainte cand ma afectau anumite lucruri care nu-mi conveneau si-mi provocau frustrare si nervi. Pana acum deci cand aveam raul ala Anxios si Depresiv nu ma afecta cine stie ce mai nimic. Mai ales in Apatie eram zero, nu ma afecta nimic ce e rau, nu ma bucura ce era bun.
Sa fie asta un semn ca Depresie incepe sa se duca si anume ca incep sa simt una si alta ?! Nu de alta, dar comportamentul meu de acum este acelas cu ala de dinainte de Depresie.
0
11-08-2011, ora 17:43
anna.anna
Nu este medic/terapeut
anna.anna
trebuie sa luptam cu noi insine iti vine sa crezi, este cea mai mare prostie dar ce vrei asta este...daca vrem sa scapam de asa ceva trebuie sa ne comportam ca si cand nu am avea nimic dar este foarte greu...dupa ce termin tratamentul in noiembrie si DOAMNE FERESTE sa imi reapara din nou starile acelea numai i-au pastile nici daca ma tavalesc pe jos :((...m-am saturat de pastile si de drumurile pe care le fac si cat astept la coada la doctorul de familie si controalele la psihiatru :(( abea astept sa scap...trebuie sa fim puternici...
0
11-08-2011, ora 18:13
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Nu Nu, ai sa te duci la medic si ai sa iei mai departe medicatie daca va fi cazul, nu poti face tratament asa pe segmente, stii f bine ca si daca te simti bine, tratamentul trebuie continuat asa cum considera medicul, ca sa nu ai recaderi urate. Foarte multi pacienti fac greseala sa opreasca tratamentul fara consimtamantul medicului doar ca se simt mai bine. Daca medicul considera ca va trebui sa intrerupi, asta este altceva si e bine, insa nu altfel.
Daca Anxietatea si Depresia se remit complet, ai noroc si scapi de tratament, nu e nici o problema.
Cu ce sa te lupti ? Nu ai cum, Depresia si Anxietatea este foarte parsiva, te pune jos si in loc sa-ti vezi de viata, o sa-ti ocupi timpul si ai sa-ti consumi energia opunandu-te la nesfarsit la ceva ce e mai puternic ca tine.
Tu nu trebuie sa lupti cu nimic in asta, trebuie sa simti ca ti-e bine de la sine asa cum orice om este, sa lupti pentru ce ai de facut in viata si atat. In momentul in care trebuie sa lupti cu asta, inseamna ca nu te simti bine si nu este in regula.
Eu ca sa scap de drumuri si cozi, am preferat sa ma duc direct la Sanador si gata, dau un ban si stau in fata, nu am nevoie de nici un medic de familie, pai altfel as innebuni mai tare, vreau liniste si sa fiu tratat omeneste. Sun, ma programez si la ora cutare sunt acolo, in 5 minute intru si am scapat, iar odata lunar nu ma deranjeaza absolut deloc ca ma duc la psihiatru sa-i spun cum ma simt.
La mine medicamentul incepe fin sa-si faca efectul, insa nu ca lumea inca, am doar 9 zile de cand il iau, deja fina speranta de mai bine a aparut si se mentine acolo.
0
11-08-2011, ora 19:52
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
Buna, am urmarit ceea ce ati scris.Intr adevar aici sunt cei care au probleme de sanatate ca voi.As vrea sa va povestesc ceva.Eu am inceput acum 2 ani sa am atacuri de panica, depresie, in general simtome ca ale voastre.Dupa imediat cel de al 2 lea atac m am prezentat la consultatie psihiatrica.Am inceput imediat tratamentul care dupa 3 saptamani aproximativ m a ajutat sa nu mai am acele stari dar stiti bn care sunt efectele adverse ale medicamentelor.Chiar daca am urmat pt un an cu cipralexul de care zicea Costy si s a modificat viata sexuala asta nu m a facut sa renunt. Partenerul meu a inteles si mi a fost aproape.eram linistita complet.Ceea ce nu inteleg eu e de ce se renunta la tratament dupa cateva luni.Ati citit peste tot ca bolile astea nu trec cu una cu doua.Acum dupa 2 ani dupa o schema de tratament bine stabilita pot spune ca ma simt bn, echilibrata, nu e nimic daca treb sa luam pastile sunt oameni care iau o viata. Nu treb sa ne influenteze viata de zi cu zi.La mn daca unul dintre medicamente nu a facut bn medicul l a schimbat imediat, Am scris aici pt ca vreau sa va incurajez pe amandoi, nu suntem diferiti fata de ceilalti iar tratamentul care l luam treb sa faca bn nu rau.Va urez amandurora sanatate si curaj.Sunteti tineri si veti reusi sa ajungeti la liman
0
11-08-2011, ora 21:00
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Se renunta la tratament pentru ca majoriattea au impresia ca daca se simt bine, este si starea stabila, lucru in majoritatea cazurilor fals.
Poate trece si cu una cu doua, nu este exclus ca sa treaca si dupa 2 luni si sa nu mai revina vreodata, depinde de organism, insa in general nu prea trece usor, tratamentul se face cel putin pentru 1-1, 5 ani, apoi se presupune ca 66 % din Depresii se remit complet, inclusiv Anxietate, la altii revine la loc si trebuie sa ia tratament de intretinere toata viata.
Insa nu uita ca efectele adverse nu sunt de neglijat, observ ca multi dintre voi se adapteaza f bine, eu unul nu as putea sa stau ani de zile incapabil, si stii de ce ? Pentru ca iti doresti sa ai o relatie si nu poti, tu stii cat de frustrant este si ce agitatie si nervi da asta ? Virezi rapid in Anxietate si Depresie de nu te vezi. Cel putin pentru mine e vital sa am o relatie, ce naiba, sunt tanar, atunci cand am la bratranete ?
Prietenul tau accepta poate un an, insa daca constati ca trebuie sa iei ani de zile sau toata viata ce mai faci ?
Asa cum am spus mai sus, accept alte efecte secundare minora, insa nu principale, ce viata mai e aia ?
Eu dupa 12 zile Cipralex prima data am esuat la sex si am avut niste nervi, a doua zi imediat la medic si am schimbat tratamentul, damite ani...doamne fereste. Noi suntem tineri, avem nev sa avem viata, sa ne bucuram de cat mai multe, nu sa ni se ia bazele generand alte frustrari.
De aia medicamentul ce-l iau eu a rezolvat problema, sunt dispus sa iau a la long in aceste conditii. Capacitatea sexuala a revenit la 6 zile dupa ce am incetat sa mai iau Cipralex.
Tu ce medicament iei acum pentru atac de panica si Depresie ? Tot Cipralex ? Ce egfecte secundare are si se manifesta la tine ? Ti-ai dat seama ce te-a adus la asa ceva ? Ai avut ceva stres in timp si nemultumiri ?
0
12-08-2011, ora 09:21
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
Buna Costy, la mine boala a venit de a lungul timpului in ultimii ani, motivul care a provocat toate aceste probleme este fiul meu care s a nascut cu o problema de sanatate grava pe care am rezolvat-o momentan, o interventie chirurgicala de-ai reconstrui intestinul gros, o boala rara cu care s a nascut, dar blocajul mi s a produs cand medicii care il trateaza mi au spus ca nu va fi niciodata o persoana normala adica va avea nevoie mereu de tratamente si supraveghere continua pt tinerea sub control. la acea veste am venit acasa si am ramas in pat fara sa stiu cum ma cheama sau ce e cu mn, fara amintirile mele.leguma.Atacuri de panica, stare de presiune puternica in cap, senzatie de sufocare, frica de a putea iesi vreodata din asta, depresie puternica si tot ce poate fi mai rau.Nu puteam iesi din casa, nu puteam avea siguranta ca pot traversa strada sa nu ma loveasca vreo masina, fara pofta de mancare, insomnii si senzatie de viata terminata.Am cerut imediat ajutor psihoterapic si psihiatric si incet incet am reusit.Cam asta e pe scurt perioada neagra prin care am trecut.Pe langa medicatie m a ajutat mult cel de langa mn care m a ingrijit, mi a tinut cont si la pastilele pe care le luam pt ca eu nu eram in stare sa constientizez ce fac, mi-a dat siguranta ca nu sunt singura chiar daca eu ii urlam spunandu i sa plece pt totdeaua ca eu nu mai eram cea dinainte, ca un barbat sa stea alaturi de o leguma nu mai aavea rost.El ma privea, ma linistea si nu m a parasit nici o secunda.De asta eu nu inteleg cand citesc pe acest forum cand cei care au probleme sunt lasati singuri.Posibil ca cel care pleaca si te lasa cand iti e greu nu te iubeste, nu te respecta, nu te apreciaza ca om.
0
12-08-2011, ora 18:00
anna.anna
Nu este medic/terapeut
anna.anna
si mie mi-a fost alaturi sotul, am mare baza in el si in soacra mea care ma iubeste si ma ajuta enorm...CRIS_LIA tu ce tratament ai urmat cum se numeau pastilutele ? COSTY tu de ce nu ai loat sertralin este foarte buna mi-a mers bine cu sertralin de doua ori si nu are asa multe efecte secundare ca altele se numara printre cele usoare...
0
12-08-2011, ora 18:08
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Cris, deci clar ai avut mari probleme, era de asteptat si normal sa ai soc cand ai aflat ca fiul tau nu va fi niciodata un om perfect normal, altfel nu aveai cum sa dai in asa ceva, ai dreptate, cheia in tot este sa ai pe cineva alaturi, cand nu ai este nenorocire si degeaba te tratezi, iesi putin din Depresie si te asteapta Iadul care te-a bagat acolo.
Anna, de ce sa iau Setralina ca sa raman impotent ani de zile ? Sunt barbat tanar si nu merge, iar in alta ordine de idei am renuntat la Cipralex din cauza asta, iau altul care face la fel de bine ca si setralina si nu imi da efecte secundare pe care le da Cipralex si Setralina (Zoloft), de fapt ala e printre cele mai moderne Antidepresive cu minim de efecte secundare si de aia multi medici de la noi se feresc sa-l prescrie pentru ca nu l-au prescris ei si nu au experienta cu el, insa daca nu or sa-l prescrie, niciodata nu vor avea experienta cu cum se comporta.
0
12-08-2011, ora 18:44
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
@ Costy nimeni nu poate sa ajunga in astfel de situatii dificile fara a avea motive serioase, la fel nimeni nu poate iesi cat mai repede din asta daca nu se iau masuri di toate pct de vedere
De unul singur nu poti reusi

@ anna.anna Am urmat pt 2 ani fara sa schimb schema de tratament cu cipralex si xanax, pe parcurs am mai modificat dozele in functie de cum ma simteam dar inca o data repet NICIODATA DE CAPUL MEU.Medicul ma vedea, ma asculta si si dadea seama ce trebuia facut, in acelasi timp si sedintele la psiholog mi au facut bn, m am tinut de terapie serios nimic de la mn pus sau scos, hrana adecvata, somn cat trebuie, liniste in familie.Din suflet va spun toate astea asa intelegeti ca veti fi bn si voi, nu e nimic daca se ajunge la o stare de bn si inca mai iei pastile. eu asa cred.Uneori ma simt norocoasa chiar daca am o asa boala stiti de ce? Daca aveam o forma de cancer si intram in metastaza? nu era mai greu? atunci cred ca n as mai fi avut curaj sa lupt, dar in situatia noastra nu e nimic imposibil, se poate sta bine
0
12-08-2011, ora 20:56
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Asa este si anume trebuiesc luate masuri si in timpul tratamentului, altfel daca cauzele nu sunt rezolvate nu ne revenim niciodata.
Nu trebuie sa spui ca te simti norocoasa cu asta si nu face comparatii ca nu-si au sensul. NU mai spune asa ca poate reusesti din pacate sa convingi creierul cum ca ce ai tu nu e asa rau, deci pana la urma ce motiv sa se vindece nu ?! Mare grija cu joaca asta, multi au facut asa si nu e deloc bine pentru ca poate o gluma din asta sa insemne autosugestie negativa, nu suntem norocosi ca avem asa ceva, Depresia grava si Anxietatea este chiar mai rea ca si cancerul, cu ala pana la urma mori si ai scapat pana la urma, de Depresie s Anxietatate nu prea mori, te chinui o viata daca nu raspunde la tratament, nu uita ca sunt Depresii ce nu raspund la nici un tratament, nu este cazul nostru, dar sunt destule, plus ca mai sunt destule Depresii care trec partial sau trec complet doar pe perioade scurte, apoi revine in forta si te darama, si tot asa o tii o viata.
Trebuie sa ne vindecam complet chiar daca aceasta vindecare se tine cu tratament a la long, sa nu mai revina ca este cumplit.
Eu aseara am avut o recadere, tu stii ce naspa e ? Vai de mine, pica tonusul, pica speranta de mai bine, recaderea e normala dat fiind ca am doar 10 zile de tratament.
Totul a inceput cu aparitia unor sentimente de vinovatie, apoi usor usor a avansat si poc, azi dimineata eram nervos si iritat, abia dupa ce am facut sport mi-a trecut.
0
14-08-2011, ora 23:08
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Vesti cam proaste si nu stiu ce se intampla, de alaltaieri de pe la ora 18 si ceva am simtit brusc o modificare de ritm cardiac si de atunci am simtit cum incepe recaderea in Depresie si Anxietate, de atunci sunt trist, iar a cazut speranta de mai bine, am rau depresiv si nu stiu ce sa fac sa urce tonusul la loc, stie cineva ce se intampla ? Sunt exact ca inainte de a incepe tratamentul, nimic nu mai are sens si mi-e rau desi am luat cu strictete tratamentul de 12 zile, e normal sa ma simt in halul asta iara ? Asa e la inceputul tratamentului sau Valdoxanul asta este vrajeala ?
Care are o idee ca sunt disperat, ma simt asa rau ca-mi vine sa mor, sunt si iritat de nu se poate deci am draci pe mine, problema e ca nu mai reurca starea de 3 zile. Sa mai am rabdare, sau e semn ca tratamentul nu e bun ?
Ca nici nu vreau sa ma duc la medic aiurea daca cumva asta face parte din normalitate la inceputul tratamentului dupa 12 zile. Nu pot sa-mi desfasor activitatile de zi cu zi in acest ritm.
Astept raspuns daca se poate. Pana la urma ce face sa recad in Depresie repede si des ?!
0
15-08-2011, ora 10:30
carlo_ro
Nu este medic/terapeut
carlo_ro
Costy fi tare mergi la medicul tau psihiatru si spunei despre starile tale.
Eu cand am inceput sa iau Ciplalex la cam 10 zile dupa tratament am avut aceleasi stari ca ale tale o ( o stare de neliniste permanenta ) au tinut cam o saptamana apoi mi-am revenit. Cand am fost la medicul me psihiatru acesta mi-a spus ca ogranismul a reactionat la medicament si ca totul va fi bine. In prezent iau Cipralex e 6 luni si totul e ok viata mea a revenit la normal. Oicum dupa 12 zile mi se pare cam devreme ca toate starile tale sa se echilibreze.
Multa sanatate Costy si lupta COSTY lupta nu te da batut.
0
15-08-2011, ora 15:13
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Daca asa se petrece la inceputul tratamentului ce rost are sa ma mai duc, mai bine astept sa treaca luna si ma duc atunci la control, iar pana atunci sper sa nu mai virez in Depresie iara ca e groaznic.
Oricum am scapat cel putin temporar, ieri dupamiaza mi-am facut un "coktail" cu lapte si Cacao, tot atunci am luat si medicamentul, iar dupa ora 1 noaptea m-am trezit in hipomanie si deci ma simt binisor acuma, tot ce sper este sa nu recad iara in Depresie.
M-am culcat pe la 23, 30 si m-am sculat cam dupa doua ore binedispus si vesel asa din orice, am ascultat muzica paana pe la ora 9 apoi m-am dus la sport.
0
16-08-2011, ora 09:04
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
Buna Costy cum te mai simti azi? Mai binisor?
0
16-08-2011, ora 13:20
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Azi pana pe la ora 11 m-am simtit asa si asa, dupa ora aia incepe incet sa pice iar speranta de mai bine si sa se amplifice Depresia si Anxietatea, nu s-a amplificat mult dar deja incepe sa coboare starea.
Deci m-a tinut de Duminica seara pana azi la 11 sa zic asa o stare mai convenabila un fel de hipomanie + relativ normal.
Nu stiu, am tare impresia ca si mediu conteaza mult, nu stiu daca chiar cu tratament nu recazi cand cauzele ce au declansat depresia si Anxietatea persista agresiv continuu. Tu ce parere ai ?
Doar in hipomanie pot ignora mediul agresiv, in rest nu merge, iar sa stau mereu in hipomanie nu prea merge intrucat nu-s linistit, nu dorm, am o agitatie de aia de om nebun chiar daca aparent imi place pe moment starea.
Adica cu alte cuvinte doar drogat am sanse sa ma simt mai bine.
0
16-08-2011, ora 13:40
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
Sigur ca toate cele de zi cu zi te influenteaza.Pe langa tratamentul medicamentos eu una cred ca treb eliminate toate cele care ti fac rau adica treb sa fii linistit, sa ai o alimentatie adecvata, liniste fara stres de orice fel
daca ceva ti provoaca stare de rau elimina l, altfel nu faci nimic, daca vrei putem vb pe mes detaliat,
0
16-08-2011, ora 18:11
anna.anna
Nu este medic/terapeut
anna.anna
buna costy este devreme si tratamentul nu a inceput sa-si faca efectul trebuie sa mai astepti pana se acomodeaza organismul cu pastilele asa se intampla eu numaram zilele si asteptam cu nerabdare sa imi treaca starea aceea... eu numai eram in stare de nimic dar sa sti ca de ce iti este frica de aia nu scapi...tu trebuie sa iti schimbi gandirea nu pastilele degeaba iei pastile k nu suntem roboti, eu cu tot cu pastle cateodata imi este rau si am starea aceea dar singura imi revin si ma incurajez, stiu k este foarte greu dar cand ai starea aceea stiu k nu poti face nimic si k inainte dak iti placea sa faci un lucru acum ti-ai pierdut interesul pt acel lucru asa eram si eu dar k sa iesi din acea stare vrei nu vrei fa ceva care sa iti ocupe timpul chiar dak nu poti forteaza-te joacate rummy table orice...cel mai important este sa faci sport dak poti sa elimini din adrenalina alearga cat poti fa abdomene flotari ce vrei tu...sti app tu cand ai avut o modificare de ritm (se numeste extrasistole ) ai intrat in panica si din cauza aceasta ti-a revenit aceea stare...si eu am avut extrasistole, Toti oamenii fac extrasistole, doar ca cei normali le fac atat de rar incat nici nu isi dau seama.
Ceilalti le fac suficient de des incat sa le simta, sa ii deranjeze si/sau sa ii sperie. Sistola inseamna contractie. Extrasistola inseamna contractie in plus, prematura asa ca nu este nimic care sa te sperie. ele se produc din cauza anxietati clar sau atacurilor de panica de cele mai multe ori asa am avut eu inainte sa depistez anxietatea iar cand am inceput sa ma tratez cu sertralin mi-au trecut dar si acum mai revin cateodata foarte rar si mai mi-a dat doctorul cardiolog metroprorol sa regleze ritmul cardiac si acum sunt bine...nu te mai speria si nu iti mai fie frica ca asta inseamna ca te programezi singur pentru urmatorul atac de panica si anxietatea aceea...dak mai vrei sa stii cv intreaba-ma...sanatateee !!!!
0
16-08-2011, ora 23:25
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Cris, vorbim pe mess, care este ID-ul tau ?

anna, nu ma sperie Inima deloc, stiu ca nu am nimic acolo, cred ca Anxietatea s-a startat si atunci am simtit modificarea aia de ritm ca si cum batea mai incet, dar asta a fost Vineri dupamasa.
Azi asa cum am spus pe la ora 11 deodata am simtit o zapaceala la cap si de atunci starea iar s-a inrautatit, a aparut dispozitie depresiva cu Anxietate mascata.
Problema este ca eu ma hranesc foarte sanatos si fac sport intens de 4-5 ori pe saptamana cate 2 ore si ceva, deci nici nu se pune problema de lipsa miscare.
Azi simteam ca daca nu ma duc la sala nu e okey, asa ca m-am dus dupamiaza si am facut desi nu eram in toane, oboseam mai repede, cred ca tot un fel de Anxietate este, daca nu ma duceam, nu as fi avut chef oricum de nimic.
Nu stiu ce naiba se intampla, nu am emotii deloc, nu imi place sa fac lucruri care inainte ma atrageau, ma duc la sala in prostie pentru ca am impresia ca am innebunit complet, daca nu ma duc nu ma simt bine pentru ca apare Anxietate mascata ca si cum nu mi-as fi facut datoria, ce viata e asta ?
Dupa ce vin de la sala in loc sa fac altceva, gandul meu e doar la a doua zi cand ma duc iara ca si cum daca ma duc, as imparati lumea sau ceva de genul.
Adevarat ca recaderea de azi e mai slaba ca cele de pana acum, ma simt aiurea dar nu chiar critic.
Vreau viata inapoi, timpul trece si mie mi-e rau mai mult sau mai putin.
Iar cand sunt in hipomanie ma simt ceva mai bine dar tot nu prea am emotii, traiesc in fantasma unde se intampla ce as dori eu, in plus nu pot elimina mediul agresor, asa ca nu stiu cum o pot scoate la capat.
Inteleg ca medicamentul poate dupa 14 zile nu-si face efectul desi pe prospect scrie ca dupa 14 zile incepe sa-si faca efectul, insa totusi sa nu simti emotii si sa-ti dispara speranta e semn de depresie clar.
0
17-08-2011, ora 08:42
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
@ Costy Sper azi sa te simti mai binisor, acum poti simti si reactiile negative ale medicamentelor, lipsa de placere si emotii in tot ce faci, cel mai important lucru e rabdarea si curajul de a merge mai departe, nu te poti lasa invins asa usor, nu treb sa gandesti ceva de genul "cine eram si cine am ajuns", luam prezentul asa cum este dar treb sa apara speranta ca vom fi mai bn, vei vedeaca ti vei reveni numai ca nu putem face o minune sa ne trezim peste noapte in perfecta stare, azi dupa pranz sper sa ne gasim soare_liana@ahoo.com, sa ai o dimineata linistita
0
17-08-2011, ora 09:04
cosmina.rusu
Nu este medic/terapeut
cosmina.rusu
Buna Costy!am intrat mai demult pe acest forum si am urmarit de fiecare data comentariile, starile, of-urile si durerile voastre, deoarece si eu am trecut si inca mai trec prin ele. Starea pe care tu o ai am avut-o si eu, si nu m-am vindecat inca.Toata anxietatea si depresia au ca si punct de pornire o experienta recenta sau din trecutul indepartat, deoarece inconstientul lucreaza cateodata in defavoarea noastra.Eu fac psihoterapie, ea m-a ajutat si ma ajuta foarte mult, medicamentele le-am redus oarecum pentru ca m-au ingrasat..si multe altele. Nu sunt complet refacuta, dar eu lucrez foarte mult cu mine, nu lupt cu boala, nu am nici o sansa. Trebuie schimbat modul de gandire, de a vedea si percepe lumea, sa ne intarim, sa avem rabdare..si multe altele. Trebuie luat tratament pana la un punct, atunci cand ne putem ajuta noi singuri, si eventual psihoterapeutul. Eu am avut stari grave, cu multe ganduri si...incet...incet..au disparut. Nu dispera, te vei insanatosi, nu uitati depresia e o stare, nicidecum o boala, suntem tineri, foarte tineri, ar fi pacat sa ne dam batuti. Starile, si automat gandurile pe care le ai tu acum le-am avut si eu, la fel, fara nici o abatere.
Este din cauza viltorii sociale in care ne aflam, vrem mai mult, tot mai mult.In depresie, si automat in anxietate lucrul cel mai important este acceptarea, adaptare la societatea in care traim, increderea in noi stirbita de noi, altii sau conjuncturile, situatiile in care ne-am aflat.Citeste carti despre motivatie, nlp si, sfatul meu : du-te la un psihoterapeut. Poti remedia mai repede, starea ta nu este asa grava.
Pentru AnaSmile. Ana, ai un nume asa de frumos si, banuiesc, ca esti la fel de frumoasa.Acel gand de ati taia venele nu o vei face niciodata si sa iti spun de ce.Ai un sistem normativ foarte bine cimentat si aceea dorinta de ati taia venele echivalaeaza cu dorinta de a elimina ceva din tine, de a te debarasa de ceva, este ceva ce nu iti place in structura ta. Fa si psihoterapie pe langa tratamentul medicamentos, te va ajuta!
Va pup si va doresc toata sanatatea din lume. Fiti tari, totul se va termina cu bine!Poate este momentul sa ne cunoastem mai bine corpul si ceea ce vrea el de la noi.va doresc o zi buna si frumoasa ca voi!!!
0
17-08-2011, ora 13:32
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Aseara dupa ce am scris mesajul am inceput sa ma simt putin mai bine in sensul ca fina speranta de mai bine a aparut, dar asta de la laptele cu Cacao baut atunci, dimineata iar m-am trezit in desertaciune si depresie, lipsa speranta, Anxietate, imi era rau, vai de mine.
Ce curaj mai ? Nu exista, nu mai ai nimic, iti ia tot, simti ca nu mai are sens nimic, o disperare din aia aiurea rau.
Pana la urma am zis sa fac pauza azi de sport ca si asa am facut doua zile la rand, si am luat un Wellbutrin de 150 mg asa aiurea la disperare pentru ca nu mai puteam, in speranta ca poate poate ma ajuta, foarte interesant este ca imediat dupa ce l-am luat am simtit ca ma simt ceva mai binisor, deci speranta ca m-ar ajuta, a ajutat enorm.
Nu stiu ce sa spun, dupamiaza mai ii dau odata cu Cacao sa vad ce iese, nu pot sta in raul ala nici 3 ore, e groaznic, trebuie sa ies din el rapid.
0
17-08-2011, ora 13:58
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Costy 2007, trebuie tinut cont ca laptele si tot ce contine cacao au un efect recompensator si cresc nivelul de endorfine sau introduc in sistem alti opioizi exogeni.
Deci ce faci acu nu este decat sa te droghezi si de aia te simti mai bine, insa doar pe moment.
0
17-08-2011, ora 17:59
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Perfecta dreptate ai, insa crede-ma ca mi-era asa rau ca as fi facut orice sa ies din el cu orice pret, din pacate nu rezist sa stau f mult cu rau depresiv intrucat pica speranta si vointa, asa ca nu prea mai apuci sa treci ziua aia.
Nu e dependenta de Cacao intrucat intamplator am incercat Duminica si a mers fara sa stiu ce merge, nu mai incercasem pana atunci, dar si asta in combinatie cu medicamentul a avut acest efect.
Daca medicamentul nu-si face treaba, nu am ce face, eu trebuie sa-mi vad zi de zi de treburi.
Dar sa stii ca nu e numai asta, fiti atenti oameni buni, poate-mi spune si mie cineva ce se intampla:
Asa cum am spus in mesajul anterior azi dimineata m-am trezit in desertaciune, lipsa speranta, deci rau depresiv de-mi venea sa mor.
Am luat la 11, 30 un Wellbutrin (tot AD este si asta) in disperata speranta ca scap, dupa nici 3 minute de cand l-am luat, m-am simtit ceva mai binisor, s-a cam dus raul ala depresiv si tonusul a mai urcat putin sperand ca ce am luat m-ar putea salva !
Abia dupa 3-4 ore de cand am luat au aparut realele efecte ale lui si anume ceva agitatie, slaba ameteala, deocamdata raul depresiv nu a mai revenit, tot nu mi-e mie prea bine insa mai acceptabil ca dimineata.
Ce parere aveti ? Ca eu am ramas uimit, nu cred ca in 3 minute si-a facut ala efectul ca nu are cum.
Deci cum ar apare o speranta de mai bine cat de cat cu logica, cum imi mai revin, atunci de ce pica speranta cu prima ocazie automat si nu ramane acolo de la sine ?! Cand pica e nenorocire, intru in raul ala depresiv, apare raul ala fara sa ma gandesc, fara nimic, pur si simplu simt ca nu am nici o sansa, ca e totul in zadar si asa mai departe.
Nu cumva si cu tratamentul de baza o fi la fel ?! La inceput ma simt ceva mai binisor doar prin speranta ca mi-ar face bine, apoi poc pic iara in Depresie ca de fapt nu are nici o treaba, sau ?
Nici in cazul de azi dimineata nici acum nu prea am emotii, insa e alta treaba asta.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
3135 comentarii 1 2 ..... 424344 ..... 104 105 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul