Medicamente antidepresive?

3135 comentarii 1 2 ..... 585960 ..... 104 105 Înainte ›
0
15-01-2012, ora 18:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Wip

Nu se poate sa fii si bipolar si schizofrenic. Ori e una ori e cealalta. Niciodata un bipolar nu o sa devina schizofrenic si niciodata un schizofrenic nu o sa devina bipolar.
Daca citesti cu atentie cartea lui Irving Stone, Bucuria vietii, despre viata lui Van Gogh, o sa iti dai seama ca din toate simptomele pe care le-a avut rezulta ca a fost bipolar.
0
15-01-2012, ora 19:02
Wip
Identitate neconfirmată
Wip
clara_p bipolari nu au halucinatii ! Citeste Akiskal si te vei convinge!
0
15-01-2012, ora 19:26
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Am si eu o intrebare, cum ne dam seama ca e schizo si nu depresie cand am avea exact acele simptome negative ? Doar faptul ca nu ar exista depresie-hipomanie sau manie ?
Ca e destul de neclar.
0
15-01-2012, ora 20:18
Asylum
Nu este medic/terapeut
Asylum
Ba da Wip, bipolarii pot avea halucinatii. Nu e o regula, dar e posibil.
0
15-01-2012, ora 20:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Wip

Te asigur ca bipolarii au niste episoade psihotice de toata "frumusetea".
Te asigur ca am avut de-a lungul timpului si halucinatii vizuale si olfactive si auditive.
Si am tab de 18 ani.
Nu te mai lua dupa toate scrierile.
Daca este medic psihiatru, stai mai mult de vorba cu bolnavii.
0
15-01-2012, ora 20:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Costy

In schizo, episodul psihotic se desfasoara pe o perioada mai mare de 6 luni.
0
15-01-2012, ora 20:53
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Multumesc pt grija si sugestii domnu' doctor !
Stiu ca exista un principiu, inclus cred si in juramantul medicilor care se numeste 'Primum non nocere' - intai de toate sa nu faci rau ! Vedeti ca pe acest forum exista mai multe persoane traumatizate de tratamente agresive si nepotrivite aplicate lor sau apropiatilor, printre care ma numar si eu cu o tulburare anxioasa mai veche pe care am depasit-o in buna masura prin mijloace naturale !

Incercati sa fiti ponderat in diagnostice si prescriptii pt ca organismele reactioneaza foarte diferit si de multe ori foarte repede si la cantitati mici de medicamente, nu e nevoie de acte de 'eroism', cred ca si aceasta atitudine este un sindrom patologic cunoscut in psihiatrie ! Iar capacitatea de refacere si vindecare a organismului uman depaseste de multe ori si cele mai optimiste asteptari, desigur in anumite conditii !

Eu personal nu socializez aici, incerc doar sa dau mici sfaturi naturiste acolo unde se impune si se cere, tocmai pt a feri oamenii de intoxicatii sau alte accidente !
0
15-01-2012, ora 21:52
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Medicatie naturista?nici prin cap sa nu-ti treaca vreo idee, poti fi ca influenta pentru cei slabi.

Alimentarea naturala;asta e altceva.De obicei reactiile adverse se bazeaza pe alimentatie si medicatie, intre cele doua combinatii fizice pot exista substante care nu se potrivesc una cu alta;albinele si vespi, dusmanie pe vecii...

Poti cauta mai multe detalii despre reactii adverse;pe internet, ar fi de preferat sa cauti la biblioteca(aici imi petrec eu mult timp in cautarea cartilor...)
0
15-01-2012, ora 22:25
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Clara, ma refeream la simptome negative cand n-ai halucinatii ca sa zici ca e episod psihotic, adica cand sunt apatic, depresiv si demotivat si am schizo si cand am depresie fara schizo dar am aceleas simptome.
Am impresia cei cu schizo care au asa simptome nu se plang de ele, cei cu depresie da, adica pe ei ii deranjeaza asta.
Si bipolarii pot avea halucinatii si altele in faza maniacala.
0
15-01-2012, ora 23:39
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Si schizofrenicul e un bipolar si invers si bipolarul e un schizofrenic. Psihiatria asta merge exact ca orice sistem, adica pe incredere. Te duci la medic si medicul iti pune un diagnostic asa cum simte el. De multe ori se mai si uita in carte pentru a capata incredere cu privire la medicamentatia si diagnosticul oferit. Se intoarce si iti spune ca esti schizofrenic paranoid sau ai schizoafectiva sau esti bipolar. Mintea este duala, de aceea nu poti sa fii bipolar si schizofrenic, esti ori una, ori cealalta. Insa ele sunt boli similare cu tratamente similare. Sunt lucruri conventionale in fond si la urma urmei, iar daca maine sistemul medical ar zice ca poti fi si una si cealalta in unele cazuri, atunci lucrul acesta ar fi adevarat, tocmai datorita increderii pe care o prezinta sistemul medical.
Eu zic ca trebuie sa nu va mai pierdeti in amanunte cu bolile astea, pentru ca nu prea are importanta. Oricum nu puteti alege ce tratament sa luati. Aveti incredere in sistemul medical si mergeti pe mana lui. Dar tineti minte, niste tratamente alternative nu strica. Sunt n solutii la problemele voastre atata timp cat incercati si cautati. Cum stati cu vointa? Cunosc o persoana care s-a apucat de un anumit sport iar primul lucru pe care l-a facut a fost sa isi antreneze vointa. Facea un exercitiu de a privi timp de 1 ora sau 2 un punct asezat pe perete. Spunea ca e punctul lui de vedere. Despre asta e vorba. Insa cati vor sa vrea?! Eu nu am facut exercitiul cu pricina, dar am facut n alte exercitii. Unul bun este sa te duci la biserica si sa faci mataniile alea pe care ti le da dupa ce te spovedesti.
0
16-01-2012, ora 00:01
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Ba poti alege ce tratament sa iei, te documentezi ca sa vorbesti aceias limba cu medicul, dai de un medic comunicativ si te consulti cu el, ajungeti impreuna la o concluzie si alegeti tratamentul care considerati ca ar putea da rezultate, sau cel putin incercati pana pici pe tratamentul care merge, asa cum propune Dr House de exemplu, mai ales ca nu se poate sti din prima ce merge.
Dr House, ce diferenta o fi intre un SSRI (Cipralex) si SNRI (Cymbalta) ? Al doilea ar avea vreun avantaj in plus ?
Stiu ce inseamna ca denumire, insa intreb ca efect din experienta ta ce ai constatat ?
Sper ca nu te superi ca te intreb insa incerc incet incet sa-mi fac o idee ca sa am cat mai multe informatii intrucat voi avea o intrevedere cu un medic Joi.
Wellbutrin se gaseste acum sub numele de Elontril doar, am auzit ca este singurul NDRI de pe piata.
Edronax am auzit ca a fost la noi insa s-a scos cum ca n-are eficienta, ala lucreaza doar pe Adrenalina, primul medic a vrut sa mi-l dea insa a zis ca nu se gaseste la noi, spunand ca are un efect f bun antidepresiv, acum nu stiu ce sa mai cred.
.
0
16-01-2012, ora 02:46
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Apropo de Remeron Dr House, de ce apar atentionari la alimentatie si greutate de catre Dr T in alte topicuri ? Da pofta de mancare mai multa si de aia pui sau iei in greutate mancand la fel asa cum se intampla la Depakine ?!
Ca daca da pofta de mancare si de aia iei in greutate, e ceva normal, daca da metabolismul peste cap ca Depakine e cam periculos.
0
16-01-2012, ora 11:31
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
Costy,
Referitor la Remeron..este un antidepresiv sedativ...dormi mult, iti da pofta de mancare si cam ai sentimentele aplatizate din cate am constatat eu, asta probabil si datorita faptului ca poate fi considerat uneori chiar un stabilizator de dispozitie, cu luat-ul in greutate e discutabil, dar sa slabesti sunt putine sanse daca intelegi ce vreau sa spun :)...
In ceea ce priveste cipralex vs cymbalta teoretic cel putin, chiar si practic constatat in sindroamele obsesiv compulsive, cymbalta are un oarecare avantaj.. Inainte sa apara cymbalta pe piata medicamentul de electie pentru sindromul obsesiv compulsiv era anafranil... cymbalta are rezultate cel putin la fel de bune si efecte secundare mai putine. cat despre hepatotoxicitate aici este problema la dozele mai mari, din pacate cymbalta prezinta o hepatotoxicitate crescuta la dozele mari.
Cat despre bupropion intr-adevar, este singurul NDRI...mai gasesti atomoxetina care este un NRI (Strattera).. dar daca spui ca bupropion-ul te agita si nu iti face bine..inseamna ca probabil nu ai nevoie de atata motivatie data de dopamina..
0
16-01-2012, ora 17:02
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
DEPRESIA SE POATE VINDECA!

Ganditi pozitiv, iesiti in natura, rezolvati-va durerile sufletesti. Daca aveti probleme cu parintii, rudele, discutati deschis si spuneti-le ce va apasa, ce va deranjeaza! Daca sunt oameni deschisi si inteligenti, vor reactiona imediat si vor lua masuri! Daca nu primiti sprijin din partea lor, atunci inlaturati-i pe cei care va fac rau, plecati din casa pe care o impartiti sau nu mai tineti legatura cu cei care va distrug. Nu strangeti in voi ganduri negative si nemultumiri, se vor transforma in frustrari, obsesii, depresii!

Insa, inainte de a-i acuza pe ceilalti de toate belelele voastre, uitati-va in propriul suflet, ia vedeti, nu cumva (si) VOI SUNTETI DE VINA?!? Nu cumva sunteti rai, recalcitranti, obtuzi, ranchiunosi, nu cumva aveti ura?!? Pentru ca daca toate astea exista in voi, nimeni nu va poate ajuta, pentru ca raul voi il creati si il mentineti in viata voastra! Iar daca parintii au fost cei care v-au "daruit" toate aceste sentimente distructive, resemnati-va ca astia va sunt parintii, dar incepeti sa va autoeducati si sa va depasiti singuri conditia in care v-ati nascut si format! Din momentul in care un individ a atins pragul de maturitate, si mai ales ca acum are la indemana o infinitate de modalitati de informare, nimic nu il mai scuza pentru complacerea intr-o viata negativista si plina de ranchiuna si erori!

Inainte sa va pierdeti definitiv sansele de vindecare, dandu-va pe mana antidepresivelor, incercati toate caile usoare, naturale, care nu va pun in pericol si nu va fac dependenti de nimic!

Primul pas este sa constientizati ce nemultumiri aveti, ce va supara exact, care sunt situatiile si problemele care va afecteaza! Vorbiti si deschideti-va inima prietenilor, rudelor, consultati internetul (dar cu cel mai mare discernament) si culegeti din el numai ceea ce va este folositor!

Inainte de a va arunca sa luati pastile, informati-va ce inseamna alimentatia in viata omului si ce rol covarsitor are in declansarea unor boli sau in mentinerea lor! Cititi " Cum sa-ti pastrezi sanatatea creierului", de Jean Carper, este o carte pe care ar trebui s-o recomande orice psiholog sau psihiatru inainte de a-si transforma pacientul in ceva docil si fara identitate!

DEPRESIA SE POATE VINDECA FARA SA AJUNGETI LEGUME!!

Trebuie doar sa vreti, sa va informati si sa va schimbati modul de a gandi si a trai!

Multi NU stiu ce-i apasa, pentru ca nu au capacitatea sa se intrebe singuri si sa-si caute nemultumirile si neimplinirile in ei insisi!
Ei sunt aceia care trebuie sa apeleze la un psihoterapeut bun (daca e cazul, schimbati-l si de 10 ori pana il gasiti pe cel cu care intrati in rezonanta) si al carui rol va fi sa le deschida mintea, sa-i faca constienti de greseli, dar si de calitatile si puterile lor...dar mai ales sa le arate calea cea buna pe care trebuie sa mearga!

Insa rolul psihoterapeutului se incheie acolo unde incepe cel al pacientului, adica lupta cu propriile frustrari, VICII, dependente, neimpliniri!

Altii, stiu care sunt problemele care i-au dus la depresie, dar nu au vointa sa schimbe ceva! Sunt prea comozi si vor o viata usoara, fara responsabilitati, sa le vina totul pe tava sau, si mai rau, vor ca toti cei din jurul lor, inclusiv societatea, sa se invarta doar dupa regulile si dorintele lor!
Asa ceva nu se poate!, si atunci trebuie luptat pentru o schimbare interioara, pentru ca numai asa se obtine ceva bun si de calitate!

Vrei calitate in viata ta? Munceste si o vei avea!

Sunt sigura ca daca ma apuc sa citesc o parte din subiectele de pe acest forum, voi afla ca pacientii care au luat antidepresive nu numai ca nu si-au imbunatatit viata, dar se simt si mai rau. Stiti de ce?

PENTRU CA NU AU REZOLVAT PROBLEMA, BUBA CARE LE-A PROVOCAT DEPRESIA!

Antidepresivele nu fac decat sa arunce sub pres CAUZA, in loc sa o REZOLVE! Ba te mai si pricopsesc cu dependenta si cu efecte secundare dezastruoase, inclusiv cu tentative de suicid! Mi s-a spus despre clasa SSRI ca este cea mai dezastruoasa latura a medicinei moderne, nu asteptati miracole de la medicamentele noi! Nu va fi nimic nou, nu vor fi decat cele vechi impachetate cu poleiala si sclipici, sub alta denumire, doar ca sa va ia banii si sa va faca sclavi ai unui sistem.

Indiferent ca ati avut sau nu traume in copilarie, care au declansat in timp depresia voastra, tot se poate rezolva! Pentru ca sunteti inteligenti, va puteti informa si puteti rezolva orice!

Dar daca nu luati taurul de coarne si nu va schimbati viata, gandirea si comportamentul in mod RADICAL, nu veti reusi sa scapati niciodata de depresie, cu toate medicamentele! Nu veti face decat sa dati bani multi pe ceva ce va otraveste si va amorteste, nimic mai mult!

In loc sa pierdeti atatia bani, mai bine cumparati-va o bicicleta, face minuni!, plimbati-va cat mai des cu ea, iesiti cat mai frecvent in natura, la munte, PE munte, faceti-va un abonament lunar la o manifestare, o intrunire, ceva care va reintroduce in societate si intr-un cerc permanent de oameni... faceti miscare zilnic si mai ales HRANITI-VA CORECT!

Ganditi pozitiv, radeti mult ( este una dintre cele mai bune si ieftine metode sa anulati depresia! Rasul insanatoseste sufletul si e si gratuit!.radeti cu prietenii, cu familia, urmariti comedii, nu mai luati totul in serios si nu mai transformati in drama orice prostie), stati in casa cat mai putin, duceti-va o perioada la tara, in locurile unde ati copilarit si care va fac placere, scapati de dependenta de internet care va distruge viata si va adanceste depresia, luati de pe net doar informatia necesara, dar nu-l faceti parte din viata voastra! Refaceti legatura cu prietenii, colegii, rudele, iertati si cereti-va iertare, cautati anturajul oamenilor optimisti si veseli, pentru ca atitudinea lor va va fi benefica!

Dar mai ales cautati sa va rezolvati nemultumirile si neimplinirile sufletesti, profesionale sau financiare, ele sunt cele care va macina, nu altceva!

Depresia este de fapt o imensa nemultumire si nefericire, coroborata cu anumiti factori precum greselile de alimentatie, lipsa sportului si mai ales lipsa telurilor si a obiectivelor! Nu trebuie sa va drogati ca sa o anulati, ci trebuie sa o REZOLVATI! Nu aveti nevoie de mare lucru ca sa va vindecati, ci de informatie si de VOINTA!

CURAJ!
0
16-01-2012, ora 18:17
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Multumim ciorapel. ;)
0
16-01-2012, ora 18:23
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Ciorapel termina-te ca vorbesti mult si fara sens.

Dr House, nu am inteles ce ai vrut sa spui cu 'dar sa slabesti sunt putine sanse daca intelegi ce vreau sa spun', te rog sa-mi spui de ce nu-s sanse.
Bubopriona nu ma agita ci doar imi e foarte rau dupa 3-4 ore de cand il iau, imi amplifica starea de rau psihic. Acum nu stiu daca de fiecare data m-as simti asa si daca nu ar fi un efect trecator.
Acum nu stiu cum se comporta un NRI adica Strattera dat fiind ca nu umbla la dopamina ci doar la adrenalina. Nu stiu ce sa mai zic.
Incercasem si Cymbalta chiar 5 saptamani, am uitat sa-ti spun, la 2 ore de cand il luam aparea lentoare motorie si se accentua depresia ca si cu Cipralex, imi poti explica si mie ce semn este cand SSRI si SNRI amplifica depresia in loc sa o inlature ? Si asta nu doar in primele zile ci constant pana ce medicul renunta la schema. Singurul lucru bun era ca SNRI imi lua agitatia aia interioara si eram calm, SSRI nici asta nu facea macar. Poate in cazul asta se potriveste altceva.
Te tot intreb ca sa stiu saptamana viitoare ce sa spun la medic ca sa scap naiba de starile astea odata.
Azi dimineata i-ar m-am trezit cu dispozitie depresiva, m-am cam saturat :(. Joia viitoare am programare la un medic ca joia asta nu avea loc. Am baut aseara Cacao cu lapte insa fara rezultat bun de data asta.
Am reteta de Remeron, insa daca ma aplatizeaza emotional ce naiba AD este si asta ? Ce sens mai isi are ? In mod normal trebuie sa-ti dea drumul la emotii ca sa simti ca traiesti sau ?
M-am saturat naiba sa nu traiesc, sa ma scol zi de zi trist si negru in suflet, fara zambet si fara dorinta de a mai trai.
E groaznic, iar asta incurajeaza mancatul compulsiv care nu face altceva decat sa duca la distrugere si la amplificarea si a Anxietatii si a Depresiei. Cand mi-e bine nu am tenta de a manca dulciuri multe.
0
16-01-2012, ora 18:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Costy

Nu ai de unde sa stii cum te simti cu un antidepresiv decat dupa ce il iei tu insuti.
Nu toata lumea reactioneaza la fel.
Eu de exemplu nu m-am simtit bine cu antidepresivele care se dau in tab. Am virat imediat.
Cu alte antidepresive ma simteam foarte agitata si ma lasam imediat de ele.
Altele nu au avut nici un efect.
Am testat cam 10 antidepresive pina sa il gasesc pe cel care mi se potriveste.
Tre sa ai rabdare pina ti-l gasesti si tu pe cel potrivit.

P.S.: Ciorapel vrea sa ia Premiul Nobel pentru medicina. 7.000 de savanti se aduna si nu stiu ce antidepresive sa mai fabrice si fara prea multe efecte secundare. Companii farmaceutice investesc milioane de euro in aceste medicamente pentru ca din ce in ce mai multi oameni sunt bolnavi de depresie iar ea vrea sa ne vindece cu niste texte lungi si inaltatoare. Deci toti oamenii aia sunt niste prosti. Au inventat AD degeaba. Ciorapel ne vindeca pe toti cu cateva discursuri pline de energie. : )
Nu ne-a raspuns insa la intrebarea ce boala are si ce cauta pe sectiunea de tulburari psihice. Asta cred ca ar elucida misterul.
0
16-01-2012, ora 21:41
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Ai dreptate Clara insa e suspect de ce SSRI si SNRI imi amplifica depresia, n-am mai auzit pana acum asa ceva.
Tu ai virat in manie ca ai TAB, cei fara TAB nu vireaza deloc.
De aia il tot intreb pe Dr House, poate ma duce pe o pista cat de cat, oricum Joia ailalta am programare la medic.
Ciorapel nu are nimic dupa cum ea a spus-o, intamplator a intrat aici cautand altceva de fapt si a considerat ca e bine sa ne tina noua prelegeri din astea enervante fara sa aiba habar ce-i aia o afectiune psihica decat din carti.
0
16-01-2012, ora 22:17
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Costy, cu regret o spun, dar tu esti pacientul ideal si asa vei ramane!

Felicitari pentru docilitate.

Asa trebuie, ca oamenii sa fie supusi, ascultatori, sa nu iasa din tarc si sa inghita ca rata orice li se da.
A, si sa nu cumva sa uit de ochelarii de cal bine infipti pe nas.

Asta e.... daca privim logic, nu industria medicamentelor e de vina. Ea doar speculeaza si profita de pe urma slabiciunilor oamenilor.

Pana la urma, scapa cine poate.

Ba nu, gresesc, scapa cine e puternic!
0
16-01-2012, ora 22:28
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Ba nu, gresesc, scapa cine e puternic!

Departe de adevar;ce sa fii puternic?poate eventual scapa cine are noroc..
Bei un pahar de vin, bei al doilea pahar de vin;esti puternic nu?dar nu consuma alimente cu efect cerebral.Poate ca nu banuim ce importanta are alimentatia, ce imi sucesc mie mintile sunt efectele secundare pozitive.
0
16-01-2012, ora 22:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Costy

Pai asta e. Ca nici macar nu a citit despre depresie darmite sa mai vada si oameni in viata de zi cu zi luptandu-se cu ea.
Cunosc pe cineva care din cauza depresiei statea intins in pat 8 ore pe zi fara sa se miste, fara sa faca nimic spunand ca ii este un rau de moarte.
Acea persoana a reusit sa scape de aceste stari luand cativa ani Cipralex. Pentru el Cipralexul a fost unul dintre medicamentele care au functionat cel mai bine. Si era un caz foarte grav. Toti doctorii i-au spus-o.
O alta persoana cu depresie care a scris pe Forum si careia i-am povestit despre prelegerile lui Ciorapel a sfatuit-o sa incerce sa nu doarma doua zile si sa vada cum se simte. Si unde mai pui ca asta ar fi numai oboseala. Dar daca mai adaugi sentimentul de tristete infioratoare si de neputinta ?
Incearca Ciorapel macar doua zile si apoi vezi pe pielea ta daca discursurile se mai potrivesc.
Fa testul. Vezi cum te simti.
0
16-01-2012, ora 22:44
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
CAUZA, MOTIVUL, TRECUTUL, nu au nicio valoare...nu conteaza...sunt nule..nu mai conteaza de ce ai facut depresie trebuie sa iesi din ea...discutand motivul de care majoritatea sunt constienti nu are ce sa se rezolve, decat sa te simti la fel de prost... trebuie trait prezentul si viitorul..nu mai conteaza cum erai...zero barat.

Costy, ma refer la faptul ca iti da pofta de mancare Remeron-ul, sedare, vise "reale"..adica daca vrei sa slabesti nu este un medicament de electie (dar tocmai asta am zis cu intelegi ce vreau sa zic, ca ziceai ca nu este cazul tau).. ar trebui sa-l incerci sa vezi cum te simti si cu asta, sa-i dai o sansa reala minim 2 saptamani sa vezi ce este.. ar mai fi o varianta sa incerci un triciclic cu un SNRI sau un SSRI..in general SSRI-urile si SNRI-urile cam dau "amorteala" sentimentelor, dar e cu mult mai bine crede-ma decat sa te simti negativ...e un zero constant, chiar daca nu e plus, si asta e mai bine decat un minus la moral.
0
17-01-2012, ora 00:06
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Bun, e mai bine zero constant decat minus, insa cand se scapa si de zero si apar emotii-le ca inainte de Depresie ? Ca daca e doar pe timpul tratamentului merita, insa sa nu raman asa intrucat viata confortabila nu e nici cu minus nici cu zero pentru mine, macar Remeron nu umbla la functia sexuala.
Insa inainte de toate stii ce vreau ? Sa dispara Anxietatea. E mai grea decat Depresia.
Cu Cymbalta dormeam si eram asa lent insa macar nu mai eram Anxios, imi gaseam linistea cumva, dormeam cum trebuie fara probleme.
In Anxietate esti terminat, nu ai liniste orice ai face, nu dormi iar fara somn vorba ta nu ai cum sa-ti revii, tot in faza aia nu mai simti nici gustul la mancare si e nenorocire.
O sa-i spun medicului de Remeron desi ti-am spus ca am deja dat de celalalt medic doar ca inca nu am luat.
Mai Dr House, eu am interesul sa urc tonusul, sa am bunadispozitia aia sa fiu vesel, pus pe glume, cam starea aia o vreau asa cum eram odata, dar asta presupune sa apara si emotii cred ca, nu mai simt bucurie din mai nimic.
0
17-01-2012, ora 08:28
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
Costy, o sa scapi cu timpul, doar nu te mai fixa pe ideea 'cand simti ceva' si sa-ti impui un termen limita sau sa cauti asa ceva.. pur si simplu o sa vina de la sine la un moment dat.
Cat despre un Remeron este un antidepresiv sedativ si anxiolitic bun... De dormit nu se pune problema sa nu dormi cu el.. un lucru paradoxal este la Remeron ca e mult mai sedativ, hipnotic, cu cat doza este mai mica (7, 5-15 mg)..cu cat este mai mare (30-60mg) nu mai este asa sedativ, insa se remarca mai bine efectul antidepresiv.
0
17-01-2012, ora 14:29
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Cam conteaza intrucat nu mai suport sa stau in starea asta mult timp, deja am ganduri de sinucidere, sistemul meu se incinge si s-a saturat sa stea zi de zi in suferinta, aici chiar ai spus ceva nepotrivit cum ca n-ar conta.
Ma gandeam sa-i propun medicului Strattera intrucat e NRI doar, nu umbla la serotonina ca si Reboxetina, dupa cate stiu eu, cand sunt probleme pe partea asta n-ai energie si motivatie cam exact ce am eu, s-ar putea sa nu fie nevoie sa umble la Serotonina, imi dau si eu cu parerea doar dupa cat am citit.
Poate ca se agraveaza Depresia cu SSRI si SNRI tocmai ca umbla la Serotonina, sau poate ca nu e destula si blocheaza recaptarea a ceva ce nu e suficient, poate fi si asta.
Nu cred ca Strattera m-ar agita ca Bubopriona dat fiind ca nu umbla la Dopamina.
0
17-01-2012, ora 14:55
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Costy2007

Poate te sfatuiesc cei in domeniu sa iei carbonat de Litiu, se spune ca este de mare ajutor in cazurile cu ginduri suicidare.O parte din cei cu TAB il au ca tratament de baza si sustin ca se simt bine, normali.
Daca 7000 de savanti se tot gindesc la ce antidepresive sa mai fabrice, imi imaginez ca toata omenirea poate sa stea relaxata, o sa existe pilule si diagnostice pt absolut orice si oricine.Imi imaginez pe cei 7000 de inteligenti cit de, , aplecati, , sunt la durerile omenirii, probabil nu pot dormi nici noaptea tot gindindu-se la asta(le-as, , recomanda, , Seroquel)si la cum sa le arate oamenilor ca asta e singura cale spre rezolvarea problemelor.
Costy gindurile suicidare nu cumva au aparut dupa ce-ai intrerupt medicatia? o intreaga serie de medicamente pot declansa asta si sevraje pe masura.Faci cum crezi si cum vei fi sfatuit profesional, dar viata pe care o au multi sub tratament este de fapt o vegetatie lenta si atit.
0
17-01-2012, ora 15:02
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Smiorcaila, pune mana si rezolva-ti problemele care te tin in depresie si nu te mai indopa ca o rata cu toate pietricelele de pe drum !!!

Tu nu vezi ca te infunzi din ce in ce mai rau ?? Nu vezi ca mai ai putin si o apuci pe drumul din care nu te vei mai putea intoarce niciodata?

Daca ai ajuns in situatia sa-i propui TU medicului pastilele, e...fara cuvinte!

REZOLVA-TI SITUATIILE SI NEMULTUMIRILE DIN VIATA DE ZI CU ZI, cele care iti provoaca nefericire si neimplinire!

Nu astepta sa te vindece niste droguri, fa tu ceva cu viata ta!

UMBLA LA CAUZA (BUBA DIN SUFLETUL TAU), NU UMBLA LA EFECTE, SI MAI ALES CU DROGURI!

Misca-ti viata!
0
17-01-2012, ora 18:22
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Ciorapel. Oamenii nu inteleg faptul ca depresia lor s-a creat datorita relatiilor cu ceilalti din care au iesit prost. Costy spre exemplu da vina pe chimie, de parca a baut soda caustica si i s-a dereglat creierul. Ala e un mecanism de ghidare ce simte el acolo care ii spune ca nu e in concordanta cu ceea ce vrea de la viata. Astea sunt sentimentele. Asta e rolul lor, sa te ghideze sa iti atingi obiectivele in viata. Daca nu stii ceea ce vrei, si azi vrei o masina straina iar maine vrei sa castigi la loto, te aflii la mana destinului in totalitate. Adica liber arbitru nexam navodari. Cei mai fericiti oameni cred ca sunt cei care au stiut de mici ce vor de la viata si nu le-a fost frica de esec. Aia au ajuns mari pictori sau muzicieni sau piloti de curse. Ceilalti din pacate fac niste meserii de tot rahatul, care le consuma energia in loc sa le ofere energie. Despre asta e vorba. Din nou repet, daca stii ceea ce vrei si faci ceea ce vrei n-ai cum in viata ta sa fii in depresie. Depresia inseamna sa faci ce vor altii cu viata ta. Prin conversatie cei din jur incearca sa te convinga ca adevarul lor e mai presus decat al tau. De mici patim lucrul acesta, cand intram la scoala si incepem sa ne supunem unor reguli care nu fac tocmai bine daca sunt respectate cu sfintenie. Copiii cuminti nu sunt copii inteligenti. Inteligenta lor schioapata tocmai din motivul asta, ca asculta tot ce li se indruga. Practic ei sunt programati neurolingvistic de ceilalti in continuu. Parintii mai ales ucid inteligenta copiilor facandu-i sa creada ca daca asculta cu sfintenie ce li se preda la scoala sau regulile lor o vor duce mai bine in viata.
Cu totii incercam sa ne eliberam si ce facem? Incepem sa consumam alcool sau droguri sau sa fumam sau mai stiu eu ce. Incercam sa capatam acel echilibru mental. E o lupta pentru acest echilibru mental. Insa lucrurile astea artificiale pe care le bagi in tine nu-ti rezolva de fapt problemele personale ci iti creaza dependenta. Cu pastilele e la fel. Pastilele trateaza boli, corpul e cel care are putere de vindecare.
0
17-01-2012, ora 19:52
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Litiu a fost prescris insa nu l-am luat intrucat da crestere in greutate, mai ia si libido-ul, in alta ordine de idei nu e normal sa avem Litiu in sange, iar eu nu vreau doar vegetare ci viata, mi se pare ca l-am aruncat intrucat chiar cumparasem in August doua cutii.

Teoretic este perfect adevarata propozitia 'UMBLA LA CAUZA (BUBA DIN SUFLETUL TAU), NU UMBLA LA EFECTE, SI MAI ALES CU DROGURI!'
Ce credeti mai oameni buni ca eu nu stiu ?
Insa la mine este o mare problema de nu pot sa rezolv probleme-le din suflet, ceva undeva in mintea mea asta dusa cu pluta pune niste cerinte cam deplasate care nu prea se pot realiza, de aici tot circul.
De exemplu eu sunt copilul etern fiind cu imaturitate emotionala diagnosticat, nu intra in calcul necazurile vietii, batranetea si tot ce e rau, adica nu pot accepta si nu sunt multumit cu asa ceva asa cum ar trebui in mod normal.
Sa dau doar un exemplu, vreau o relatie cu una care sa ma placa si sa o plac mult de tot, sa ne iubim asa in prostie la infinit fara a dori copii, sa ramanem mereu asa frumosi si tineri ca altfel nu mai are sens si nu ma mai bucura relatia, va dati seama ca asta e aiureala. Ca daca e sa ma iau dupa real nu-mi convine si nu ma multumeste, sa vrea copii, sa mai vrea sa ma duc si la munca, sa fiu o baza pentru ea, sa stiu ca in cativa ani se ofileste si arata ca naiba si ca voi avea o babaciune langa mine zeci de ani, suna crunt asta.
Si sunt gramada de exemple la mine si in alte domenii.
Cine imi pune mie aceste cerinte nu se stie, am banuit ca eu de mic aveam o masinarie psihotica prin care era filtrat totul, si asa se ajunge la un alt sistem de valori. Nu aveam halucinatii si delir insa insusi comportamentul si tendinte-le par nebunesti. Imi aduc aminte ca eram la cresa deci mic si vorbeam singur cu un colt de perete, nu mai imi aduc aminte acum ce sens avea pentru mine chestia aia, dar avea clar unul.
Adevarat ca au fost probleme la nastere, s-ar putea ca de aici cauza.
Nu satisfac aceste deplasate cerinte, nu pot fi multumit, asa ca apare Depresie.
Cred ca acum e clar de ce aparent nu fac nimic ca sa ies din asta, am luptat cum am putut ca sa satisfac aceste cerinte, insa e cam imposibil din pacate.
Depresia a venit la mine pe un fond de ciudatenie de structura, nu ca la ceilalti care erau normal inainte.
Ca si Anxietatea, a aparut, iar masinaria psihotica genera situatii exagerate pornind de la anxietatea initiala, situatii care unele nici nu ar fi putut avea loc in realitate, iar eu reactionam conform lor si nu conform Anxietatii originale, deci eram ingrozit si terifiat de acele situatii deplasate.
Poate Dr House poate sa-mi spuna daca o masinarie psihotica e in joc sau ma insel eu.
0
17-01-2012, ora 20:20
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Daniel, asta incerc si eu sa spun de cateva zile.

Costy, Costy ...Pai, vezi. baiatule, problema ta este ca tu gandesti si simti marginit !

Dar nu pentru ca asa te-ai nascut, ci pentru ca probabil nu ai vazut in parintii tai si in relatia dintre ei niste exemple de viata minunate!
Esti comod si fara teluri obisnuite, nici vorba de unele inalte! Cred ca mama si tatal tau nu ti-au cultivat calitati pentru o viata cat mai deosebita pentru ca probabil la tine in casa s-a trait banal, doar pentru nevoi primare, si cam atat.

Ce ai tu, eu as numi-o lene, comoditate, superficialitate, indolenta...

Bineinteles ca in timp toate acestea au sapat, au produs nemultumiri, ca nu avea cum sa fie altfel, iar apoi te-ai ales cu o depresie de toata frumusetea!

Nu depresia te-a adus in starea asta, ci tu, prin felul tau de a trai, ai creat depresia!

Iar daca ai avut nesansa unor parinti (sub)mediocri, asta trebuia sa fie motivatia ca tu sa aspiri catre mai sus, sa-ti autodepasesti conditia si sa iti formezi un real sistem de valori!

Mie imi este extrem de clar ca antidepresivele nu te vor ajuta nici macar o farama!, ca dovada starea deplorabila in care ai ajuns si ca dovada ca buba e in comportamentul tau!

Singura ta sansa este sa te scuturi, sa faci terapii motivationale adevarate, sa intri intr-un mediu profesional in care sa existe ambitie si competitie, sa-ti creezi un plan pe etape si ani, sa-ti propui tinte, teluri si proiecte pe care sa le duci la bun sfarsit!

In privinta unei relatii adevarate, nu una ridicola, asa cum ai descris-o tu, iti spun ca ea ar putea fi sansa ta!!
Pentru ca tocmai anumite responsabilitati te vor scutura si te vor forta sa pui mana sa faci ceva cu existenta ta!

Este exact ce-ti spuneam ziele trecute, DEVINO BARBAT!

ITI TREBUIE PSIHOTERAPIE! Dar nu cu prietenii, ci cu un specialist!

Revin.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
3135 comentarii 1 2 ..... 585960 ..... 104 105 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul