Medicamente antidepresive?

3135 comentarii 1 2 ..... 575859 ..... 104 105 Înainte ›
0
14-01-2012, ora 22:02
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
din cate imi aduc aminte si Daniel a fost una din victime, a cazut in plasa unori useri, sa lasat influentat sau manipulat in mod medicamentos.El sa asculte de psihiatrul lui, si de nimeni altcineva, ca altfel i-si pune viata in pericol(pe cand alti vor sa rareasca bolnavi...).Votez pentru;Sa traim asa cum suntem.
0
14-01-2012, ora 22:56
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
@ costy,
ideea e sa te poti odihni bine noaptea in orice caz..ca daca nu o faci nu ai cum sa te simti bine..sa dormi macar 6-8h... vorbeste cu dr. tau psihiatru, ai scapat de benzo daca tot vrei sa nu le mai iei, ai putea incerca cateva luni niste seroquel in doze mici seara pana in 100mg si un triciclic..nortriptylina ti-as recomanda-o..dar nu se gaseste la noi decat amitriptylina care da destul de multe efecte adverse...asa ca o combinatie seroquel (100mg)+ doxepin (75mg) cred ca ar merita incercata... in plus de asta ai putea sa faci niste injectii intramusculare cu cerebrolysin de dimineatza...o data la 2 zile cate 5 ml timp de o luna...2-3 luni pauza.. sunt convins ca te vei simti mult mai bine..si nu e nevoie sa iei benzo.. seroqeul-ul ti l-am zis ca sa poti dormi bine (ca am inteles ca somnul este o problema), care dupa 2-3 luni il poti elimina, il iei o data la 2 zile..dupa aia o data la 3..pana nu il mai iei deloc..si la fel faci si cu doxepin-ul..dar sunt sigur ca vei simti diferenta!!! cel putin cerebrolysin-ul din prima sapt te va face sa simti ca traiesti din nou..un neuroleptic + cerebrolysin consider ca e una dintre combinatiile "minune".

@sabrina85,
de curiozitate doar te intreb..tu ce probleme ai? daca ai bineinteles..
0
14-01-2012, ora 23:10
Wip
Identitate neconfirmată
Wip
stevens, Ciorapel, Daniel D., Mr. Nick, the_eye - incetati sa mai dati sfaturi si sa va acuzati unul pe celalalt ca niste cretini de clasa a 3'a. Sincer pe forumul asta ma simt ca pe vremea cand faceam rezidenta la Gheorghe Preda. Multi dintre voi la ce scrieti aici, va spun sincer ar trebui sa fiti internati...pacat ca nu mai traim pe vremea lui Ceausescu ca atunci va luam din casa cu salvarea...
the_eye tu imi spuneai mie ca la vara renunti la medicatie.uita'te ce ai scris mai sus ca poate nu am vazut eu bine...si daca nu am vazut te rog sa ma corectezi.
Ciorapel inceteaza cu sfaturile tale cretine !!! daca ai de spus ceva fi scurta si la obiect asa cum ai fost cu cipralex'ul numai ca acolo ai scris o idiotenie...
Mr. Nick- tu citesti prospectele medicamentelor iar dupa vi si ne povestesti noua aici farmacologie si farmacodinamica? -*

(*modificat de admin)
0
14-01-2012, ora 23:20
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Ciorapel pana la urma stii ceva ? Nu te potolesti cu dat sfaturi prostesti.
In al doilea rand sunt pe domeniul nutritie si boli metabolice deci nu ma inveti tu pe mine ce sa mananc, stiu f bine ca nu ma pot abtine, e o dereglare si asta este, iar Dr House stie foarte bine, tu nu vrei sa intelegi nimic, nu te duce capul am impresia.
Substantive-le le mai scriu cu litera mare intrucat in Germana asta e regula si m-am obisnuit de acolo asa, deci nu are nici o legatura cu ce spui tu, e treaba ta daca te sperii de o litera mare. Tot din cauza asta uneori spun 'am frica' in loc de 'imi este frica', ca in germana asa se spune cu 'am'.
Dr House, te rog explica-i, explica-i ca alea induc depresie si nu ai ce face, nu inteleg de ce tot ma condamna atat.
spune-i de manualul Ashton ca daca spun eu tot nu intelege, poate o intelege daca spui tu.

Dr House, cu somnul nu mai am probleme deci nu e nevoie sa mai iau Seroquell, aveam probleme cu somnul prin primavara, am luat doar de test odata un Seroquell de 50 si m-a spart, am adormit fara sa-mi dau seama si asta nu m-a deranjat, insa a doua zi imi era rau, starile rele erau amplificate, si depresie si anxietate, nu aveam chef de absolut nimic, imi venea doar sa dormitez si nu stiam cum sa ies din starea aia urata. A trecut pana la urma. Desigur ca mi l-a prescris medicul, nu am luat de capul meu, dar eu am luat doar odata intrucat am observat ca ma face din om neom. Mi-a dat Valdoxan 1 x 25 mg seara + 1 x 50 mg Seroquell sa iau o luna, mi-ar fi fost imposibil sa iau.
Eu am luat Valdoxan si asta imi facea cam rau, am impresia ca in timp imi amplifica depresia, ce stii despre Valdoxan ?
Deci in doua cuvinte am tonusul jos, nu urca bunadispozitia, asta e marea problema, nu am chef sa fac ce-mi placea odata, am tenta doar de leneveala si dormitare.
Oricum mesi mult de sfat. Deocamdata nu am probleme organice cerebrale ca sa iau cerebrolysin.
0
14-01-2012, ora 23:37
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
valdoxanul este un antidepresiv de generatie noua, americanii inca nu au pus mana pe el, e dezvoltat de francezi..efectele ar trebui sa le simti in timp..sa lasi macar 2-3 saptamani ca sa vezi un efect, si exista de obicei un efect pozitiv progresiv care se simte de obicei..este singurul antidepresiv care actioneaza asupra receptorilor melatoninergici 1 si 2.. este un antidepresiv bun dar destul de costisitor dupa parerea mea.. ajuta in ceeea ce priveste insomnia..cat despre anxietate ar trebui sa o diminueze progresiv sa te simti mai bine, cu toate ca la unii s-ar putea sa fie si cazul tau da agitatie, depinde de la persoana la persoana, asta e problema cu psihiatria, ca la medicina interna... cauti pana gasesti ceva care se potriveste pentru fiecare..
cerebrolysin-ul e bun ca si antidepresiv (nu te lua dupa ce scrie in prospect, nu e numai pentru probleme organice)..este un neurotonic si un nootropic (smart drug)..la fel este si pramiracetamul (pramistarul)..
0
15-01-2012, ora 00:11
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Dr.House;uite, eu astept un diagnostic de 6 ani.

Sa cunostem medicatia care o administram, eu intotdeauna am pus mare atentie pe timp, substantele poti sa le stii dupa prospect, fier galbe, stereat de magneziu, etc.
De ce timpul?am experimentat pe propriul corp, anii intregi cum sa fiu fericita, bine dispusa, si sa am o dorinta sa nu schimb nimic in viata mea(acest este sintomul implinirii fericirii=ca nu vrei sa schimbi nimic, de teama ca o sa-ti pierzi fericirea).
M-am tratat si ma tratez singura, doar folosindu-ma de psihiatru doar pentru retete si de medica.Recunosc;asa frumoasa este viata si asa poate fi pentru oricine cu tulburari psihice..
0
15-01-2012, ora 00:17
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Salve!
Stimate dle dr. psihiatru Wip (Iancu Mihai), vă adresez exact acelaşi mesaj ca dnului dr. psihiatru Dr. House, fost Dr. Detonator.
Vă mulţumesc pentru cuvintele 'frumoase' pe care mi le-aţi adresat mai mult sau mai puţin direct. Sunteţi liber să gândiţi, să spuneţi, să scrieţi, să credeţi şi să susţineţi ce, cum, cât şi când doriţi despre mine, bineînţeles, neavând garanţia că v-aţi aflat, vă aflaţi şi/sau vă veţi afla în sfera adevărului.
No comment, în ceea ce priveşte ce aţi scris dv. despre persoana mea, care, apropo, vă este necunoscută în proporţie de 99, 999%.
Vă doresc multă sănătate, lumină, fericire, iubire, armonie, înţelepciune, empatie, credinţă şi prosperitate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă ajute în activitatea dv. de pe Romedic, dar nu numai.
Toate cele bune, cu iubire creştină, sinceritate şi respect,
Mr. Nick

Post Scriptum - Jignirile dv. mă ONOREAZĂ, pentru că sunt nişte covertibile BINECUVÂNTĂRI.
P.P.S. - Ca şi fapt divers, iubesc oamenii care mă jignesc şi, în acelaşi timp, îi compătimesc pentru că sunt victimele propriilor lor personalităţi necizelato-nestăpânibile.
Slavă lui Dumnezeu zi şi noapte că-mi dă harul care mă ajută să supravieţuiesc în faţa frustraţilor, invidioşilor, răutăcioşilor, aroganţilor, needucaţilor ş.a.m.d., generalmente vorbind, nenominalizând pe nimeni.
0
15-01-2012, ora 00:21
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
corina,
diagnosticul nu conteaza...poti sa te duci la 2-3 psihiatrii foarte buni si sa fii suprinsa ca iti pun cel putin 2 diagnostice diferite..simptomele conteaza, ele trebuie eliminate!! cat despre timp... asta este o problema intr-adevar..majoritatea oamenilor care vin la psihiatru asteapta o solutie minune...din pacate nu prea exista...doar combinatii miraculoase... nu exista "pastila fericirii"..si combinatia minune te aduce oarecum dependenta..e un pret care il platesti
0
15-01-2012, ora 00:22
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
Mr. Nick,
Daca o sa am nevoie vreodata de vreun pomelnic o sa mi te adresez tie (nu o zic ironic).. deocamdata eu zic sa ne vedem fiecare de ograda noastra..unii cu psihiatria..altii cu biserica.. fiecare in ce crede...ce incredere sa am eu in preoti cand sunt niste salatani?? se folosesc de Biserica si auzi dle sunt 'trimisii lui D-zeu'... nu am nimic cu Biserica, doar cu unii oameni care se fac ca o slujesc (nu zic ca e si cazul tau)
0
15-01-2012, ora 00:22
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Nu e problema ca eu pot sa am Valdoxan oricand deci nu era asa costisitor, costa doar putin mai mult decat o cutie de Cipralex, daac Cipralex este sa zic 95 lei cutia, celalalt era 125 dat fiind ca medicul meu imi dadea o cutie gratis urmatoarea luna dupa ce-i duceam cutia si bonul, ideea era ca am luat minim 3 saptamani si incet dar sigur era mai rau, in primul rand aparea fina tensionare si agitatie interioara negativa, ajungeam la un moment dat ca orice faceam nu-mi era bine. Deci cu Valdoxan dadeam in Depresie din aia iritabila, eram cu fundul in sus si iritat.
Baietii de pe forumul din SUA spuneau ca nici un AD nu ajuta la anhedonia data de benzo, asa sa fie ? Constat ca, cam ar avea dreptate sau ma insel ? Nici Cipralex, nici Valdoxan, pai.mai ales ca la Cipralex raspund majoritatea cu depresii clasice. Nu stiu ce sa mai cred. Medicii nu vor sa ia in calcul ca e depresie indusa de benzo.
Am mai observat ca daca beau lapte cu Cacao mai urca tonusul insa nu mereu.
Zi-mi si mie te rog un bun AD care nu umbla la functia sexuala.
0
15-01-2012, ora 00:33
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
nu exista "pastila fericirii"..si combinatia minune te aduce oarecum dependenta..e un pret care il platesti.

Se pare ca nu esti informat de ceea ce se poate in ziua de azi., Combinatia minune te aduce oarecum depedenta;cand esti implinita si fericita mai conteaza depedenta?ce conteaza sa traiesti cat mai mult..Nu exista un pret pe care il platesti, doar cu posibilitatea de un accident.Teama ca vei pierde fericirea;in mintea mea nu exista, si nu va exista niciodata...La fel cum tu ai motivele tale sa faci ceva pe acest forum, si esti fericit ca reusesti, eu cred ca la fel nu ai nici o teama ca de pe undeva sa se nasca un rau.
0
15-01-2012, ora 00:33
" Mulţumesc mult de răspuns Mr. Nick, credeam că n-a observat nimeni mesajul meu. Totuşi dacă aţi avea puţin timp pe privat, să-mi răspundeţi la ceva, poate îmi confirmaţi aici.
De ce? Pentru că am citit mult din ce aţi scris şi-mi păreţi cel mai indicat pentru anumite informaţii legate de tratamentele naturiste.
Nu vreau să-mi otrăvesc trupul, dar nu ştiu cum să fac.
Ştiu totuşi că trebuie să ai încredere în persoana, indiferent că e doctor sau numai cunoscător cu un IQ uriaş, pe care te hotărăşti s-o urmezi, s-o asculţi.

Mulţumesc din nou
MI "
_

Sărut mâna!
Stimată dră/dnă ogarafgan, vă rog mult să aveţi puţintică răbdare. Mesageria mea privată de pe Romedic este plină de mesaje, ca de altfel şi mesageria privată de pe Facebook şi căsuţa de poştă electronică Yahoo (am 70 de mesaje private la care trebuie să răspund pe Romedic, 40 de mesaje private la care trebuie să răspund pe Facebook şi 268 de e-mail-uri la care trebuie să răspund pe portalul Yahoo). NU aţi fost şi nu sunteţi singura persoană care mi-a cerut şi îmi cere un ajutor, tocmai de aceea v-am răspuns şi vă răspund cu o oarecare tardivitate. Înţelegeţi-mă!
Toţi oamenii se grăbesc, aproape toţi îmi spun că sunt urgenţe, că nu mai pot aştepta, că vor un răspuns imediat, dacă se poate instantaneu, dar nimeni nu se gândeşte că eu sunt un om, nu un robot.
Vă voi răspunde în privat, aşa cum v-a fost şi vă este dorinţa, astăzi, cel târziu luni sau marţi, săptămâna viitoare.
Mulţumesc mult pentru înţelegerea de care ştiu că veţi da dovadă.
Nu aveţi pentru ce să-mi mulţumiţi, însă. Mulţumiţi-I lui Dumnezeu.
Toate cele bune, dorindu-vă o duminică plăcută,
Mr. Nick
0
15-01-2012, ora 00:34
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
costy, ai putea sa incerci doxepin in doze mici (pana in 75) si sa stii ca ajuta putin si pentru benzo withdrawal.. cat despre un antidepresiv care nu are efecte secundare sexuale, nu cred ca te-ar ajuta vreunul (avand in vedere ca sunt activatoare si o sa-ti agraveze starea de agitatie)..valdoxan-ul este unul dintre ele...wellbutrin mai e unul la care ma gandesc acum.. dar nmu cred ca ti s-ar potrivi.
0
15-01-2012, ora 00:35
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
nu exista "pastila fericirii"..si combinatia minune te aduce oarecum dependenta..e un pret care il platesti.

Se pare ca nu esti informat de ceea ce se poate in ziua de azi., Combinatia minune te aduce oarecum depedenta;cand esti implinita si fericita mai conteaza depedenta?ce conteaza sa traiesti cat mai mult..Nu exista un pret pe care il platesti, doar cu posibilitatea de un accident.Teama ca vei pierde fericirea;in mintea mea nu exista, si nu va exista niciodata...La fel cum tu ai motivele tale sa faci ceva pe acest forum, si esti fericit ca reusesti, eu cred ca la fel nu ai nici o teama ca de pe undeva sa se nasca un rau.
0
15-01-2012, ora 00:53
' Zi-mi si mie te rog un bun AD care nu umbla la functia sexuala '
_

Salve!
Stimate drule/dle Costy2007, unul dintre puţinele antidepresive care nu dereglează funcţia sexuală, în mod normal, este Remeron, un antidepresiv NaSSAs.
Consultaţi-vă cu medicul dv. psihiatru în ceea ce priveşte eficienţa Remeronului în cazul simptomatologiei dv.
Îmi cer iertare că v-am făcut această menţiune fără ca ea să-mi fie solicitată.
Un an nou fericit şi luminos vă doresc. Multă sănătate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
_

Stimate dle Dr. House, există un loc sub soare pentru fiecare om, atât pot să spun.
Să fiţi binecuvântat!
0
15-01-2012, ora 01:28
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
stimate dle Nick...
Mie nu imi place soarele..sunt o persoana vesperala!!
0
15-01-2012, ora 11:01
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
costy, si remeron-ul este intr-adevar un antidepresiv bun dar luat sub forma comerciala de Remeron sau Esprital (nu Mirtazapina)...Mirtazapina (sub forma comerciala) da unele efecte adverse foarte neplacute..
Remeron-ul sau Esprital-ul pe langa functia antidepresiva actioneaza si ca un stabilizator de dispozitie, insa vei observa ca o sa ai sentimentele "amortite", lucru care nu stiu cat de mult ti-ar placea..si sedarea este una destul de mare, daca zici ca nu mai ai probleme cu somnul, si acesta este un antidepresiv pe care nu ar avea rost sa-l iei.. Sincer valdoxan-ul mi se pare antidepresivul de electie si mie in cazul tau.. ar trebui sa-ti regleze ritmul circadian.. agomelanina (substanta activa din valdoxan) se spune despre ea ca actioneaza mult mai bine si este mai potenta decat melatonina luata ca supliment nutritiv si ar trebui sa faca acelasi lucru.. ar mai exista o posibilitate... un amestec de 2 antidepresive sa vezi cum te simti.. remeron si cymbalta, venlafaxina si remeron, cymbalta si wellbutrin, venlafaxina si nortriptylina, nortriptylina sau amitriptylina si doxepin, Valdoxan si Venlafaxina, ultima fiind o combinatie f puternic antidepresiva..
0
15-01-2012, ora 11:23
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Iti racesti gura de pomana, Dr. House. Costy nu vrea sa ma ia nici un medicament psihotrop si chiar daca l-ai convinge sa ia vreunul, tot nu ar fi multumit de el, ba din contra.

Wip - cred ca ai nevoie de o injectie cu fluanxol, stimabile. Da' evaluare psihologica nu vi se face inainte de a va lasa sa va practicati meseria in spitale, pe alte fiinte umane? Apropos de fluanxol, e o doamna aici, k.v, al carei fiu a facut sindromul neuroleptic malign de la porcaria asta. Fanaticule care esti!
0
15-01-2012, ora 11:26
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
ai putea incerca de asemneea pentru agitatie niste mianserin desitin...trazodona...sau niste nefazodona
0
15-01-2012, ora 11:32
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
the_eye,
iar te ia gura pe dinainte si iti pare rau..nu mai fi asa impulsiva ca singura iti pare rau dupa
0
15-01-2012, ora 11:58
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Dr House, pana la urma sa stii ca poate exista asa zis-a pilula fericirii, bine nu in mod natural insa decat nimic merge si asa, eu nu pot sa uit hipomanii-le cand nu imi mai trebuia nimic, eram superbinedispus si nu mai sufeream, ce mai conta ca a tinut doar doua zile, acele doua zile nu mai stiam ce e aia suferinta, aveam de ales intre depresie si asta, repet in cazul in care nu ai acel normal si nu prea poti sa-l ai. Stiu ca pare o gandire absurda, insa aceasta poate fi doar la un om care de mult nu mai stie ce e aia viata.
Am auzit ca si Cymbalta umbla la functia sexuala din pacate, deci Valdoxan si Remeron ca Wellbutrin am incercat o pastila de 150 si m-a rupt, dupa 3 ore mi-era un rau accentuandu-se Anxietatea foarte mult, plus ca aveam dizartrie deci vorbeam impleticit, a doua zi am facut sex si desi am terminat f repede orgasm nu am avut, adica am avut anorgasmie. Nu stiu ce facea Bubopriona insa bine nu, si asta din prima, lucru care la Cipralex nu l-am patit.
Cu Cipralex dura sa zic 25 minute insa la sfarsit aveam final bun.
Functia sexuala este un lucru esential in viata unui tanar nu ? Fara asta ai drum asigurat catre depresie.
Mi s-a prescris si Mizarten, am reteta pregatita deci nu e o problema sa cer Remeron.
A spus ca doua saptamani sa iau 30 mg mizarten/zi iar daca nu trece sa iau dimineata 1 x 150 mg Wellbutrin si seara 1 x 30 mg Mizarten, insa inca n-am luat.
Valdoxan incet incet asa cum si tu spui imi urca tensionarea aia interioara insa nu pricep de ce, mi se pare normal ca in depresie sa iei activator, eu nu inteleg ce inseamna agitatia aia interioara urata intrucat nu pare a fi Anxietate.
Era o tensionare si agitatie urata din aia care nu se potolea nicicum, nici nu dormeam si eram nevoit sa o sting cu mancare, insa cand acea agitatie este prezenta nu mai simt gustul la mancare (poate poti face o legatura ca sa-ti dai seama ce se intampla), simt doar cand sunt linistit si relaxat, dupa masa nu ma simteam bine ca nu simteam ca lumea si aparea si furie si nervi.
Cum adica sentimente amortite ? Ca si asa n-am emotii si doresc sa am, am impresia ca-s amortit de muuult.

The_eye in parte ai dreptate insa nu total, in principiu nu vreau sa iau nimic insa daca nu trece si nu trece, pana la urma voi incerca iar ceva, de aia intreb pe Dr House ce si cum ca doar nu-l intreb sa ma aflu in treaba, timpul trece si vad ca suferinta nu se duce, nici asa nu merge la infinit.

Mr Nick, mersi de raspuns, a fost binevenit chiar daca nu a fost solicitat.
0
15-01-2012, ora 13:27
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Doamna k.v. incerc sa va raspund eu la intrebarea referitoare la TOC, pentru ca este din spectrul anxietatilor, la celalalt caz cu ADHD ii las pe medicii morfino-fani sa se pronunte ! :)
In prima instanta se incearca a se merge cu un antidepresiv cu efect anxiolitic bun, daca nu functioneaza se adauga si o benzodiazepina iar daca nici asa are efect se adauga si un neuroleptic, sau invers ! Urmatoarea etapa este sa se combine 2 AD, cu sau fara celelate ajutoare pana cand se scapa de simptom !

In ce te priveste Costy o parere din partea mea este ca bupropionul sau ceva similar combinat cu un anxiolitic ar fi un bun inceput pt a te ajuta sa inlocuiesti mesele acelea pantagruelice, de fapt glicemiile uriase pe care ti le provoci prin ele, pt a obtine starea de bine ! Asta ar trebuie sa faci in opinia mea, sa incerci sa scapi de dependenta de zahar iar dupa ce te stabilizezi, sa incepi sa mai reduci putin din pretentii si sa ai niste trairi si preocupari mai pamantesti ! D-na Ciorapel te va ajuta in acest sens ! :)

Wip, probabil ca dupa ce ai facut rezidentiatul in psihiatrie a sunat ceasul si te-ai trezit din somn !
Mr Nick a uitat mai multa psihiatrie decat stii tu acum si are o memorie f buna !
Maximul la care poti sa speri in cariera este un post de manager de produs la o firma distribuitoare de medicamente, un nume pompos pentru agent de vanzari ! Pentru medicina cred ca esti un pericol dupa atitudinea si cunostintele pe care le afisezi pe aici !

Feriti-va de asemenea medici !
0
15-01-2012, ora 15:36
Wip
Identitate neconfirmată
Wip
domnule Nick din pacate am ajuns la trista concluzie ca suferiti de sindromul Fregoli...daca vreti va pot ajuta cu o chema de tratament...

the_eye : "Eram odata vie, animata si intensa, acum, de cand iau medicamentele astea psihotrope, sunt doar o LEGUMA si asa imi traiesc eu viata, din cand in cand mai refuz cate un job pe care nu-l vreau sau o posibila relatie. Sa ma ascund de viata pare a fi cea mai buna idee. Mai pe scurt, ma lupt cu niste stari de anhedonie, apatie si lipsa de energie cumplite. Stiu ca trebuie sa imi revin, dar nu am nici cea mai mica idee ce ar trebui sa fac sau cum ar trebui sa procedez! "
Sa te ajut in primul rand sa iti pun un diagnostic...tu suferi de o schizofrenie paranoida de tip II.
P.S. te rog nu imi mai spune medicamentele pe care ti le'am recomandat pt ca iti voi mai adauga un sindrom.

stevens daca vrei sa socializezi poti iesi la o cafea cu prietenii te poti plimba in parc, etc. Pe forumuri de acest gen se dau sfaturi de specialitate nu se socializeaza...iar tu daca vei continua sa nu iti tratezi depresia probabil ca peste cateva luni ne va anunta una din persoanele careia i'ai destainuit ca postezi pe acest forum ca te'ai sinucis...si ar fi pacat iti dai seama.iti recomand sa incerci niste Zyprexa in combinatie cu un Rivotril + Amoxapina pt ca din pacate suferi de o tulburare majora depresiva monopolara.
P.S. Lasa'te de citit carti de psihiatrie ca oricum nu intelegi nimic din ele...
0
15-01-2012, ora 16:39
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Stevens lasa domnule glicemia ca n-are nici o treaba, gandeste-te ca de multe ori m-am simtit bine fara sa mananc aiurea zile intregi si zile cand mancam si tot rau imi era, e pe fond psihic, ori pe fond depresiv ori pe fond anxios, am avut si o saptamana cand eram linistit si am mancat numai legume.
Nu cred ca am dependenta de zahar cat de Cacao, intrucat odata cand imi era rau am baut lapte cu Cacao fara sa pun zahar sau miere in el, in 35 minute am inceput sa ma simt mai bine, a disparut agitatia aia si starea proasta.
Oricum nici de aia nu beau mereu asa ca nu stiu ce dependenta as avea, poate odata la o saptamana sa zic.
Pun 1 L de lapte degresat si 70 g de Cacao degresata si o beau.
0
15-01-2012, ora 16:42
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@Wip

Imi mai adaugi un sindrom? Asta a sunat periculos, de-a dreptul a amenintare. :))))

Cum adica de tip II? Intreb de curiozitate, stii ca curiozitatea a omorat pisica.
0
15-01-2012, ora 17:15
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Wip glumeste nu exista de tip 2, exista doar paranoida si atat, a zis si el la misto :)
0
15-01-2012, ora 17:16
Wip
Identitate neconfirmată
Wip
Crow de care tu probabil nu ai auzit...a propus o clasificare in doua tipuri de schizofrenie:
Tip 1 : cea caracterizata prin prezenta simptomelor pozitive(productive), doar deliruri si halucinatii...
Tip 2 : Cea dac care suferi tu - care este caracterizata prin prezenta simptomelor negative - aplatizare afectiva, alogie-saracie ideativa, lipsa motivatiei, lipsa initiativei, anhedonie, atimhormie, izolare sociala, astea pe langa deliruri si halucinatii.
Si Van Gogh era schizofrenic, dar era unul productiv :))
0
15-01-2012, ora 17:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Wip

Van Gogh era bipolar.
0
15-01-2012, ora 17:35
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Mda, am vazut ca ai facut completarile de rigoare la tipul 2. Si tu vrei sa zici ca daca as urma un tratament-minune, altul de cel pe care il iau acum, mi-ar ajuta cu ceva in privinta 'simptomelor negative'?

Oricum, multe definitii si descrieri din psihiatrie sunt doar prostii. Grahame Greene a avut tulburarea bipolara, se zice, si tot a fost un scriitor prolific si de succes. Altii cu acelasi diagnostic nu sunt deloc productivi, asa ca.. care este asemanarea pana la urma?
0
15-01-2012, ora 17:59
Wip
Identitate neconfirmată
Wip
clara_p aici lucrurile sunt contradictoerii.in mare parte iti sustin afirmatia ca era bipolar dar in aceiasi masura sunt psihiatrii ca Peterson, Pirozynsky, Shepherd, Hinshelwooh care vorbesc ca pe langa faptul ca ar fi fost bipolar ar fi fost si schizofrenic...cum e si cazul lui the_eye
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
3135 comentarii 1 2 ..... 575859 ..... 104 105 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul