Memorie slaba, raționament slab,

21-03-2021
Brasov1936
Nu este medic/terapeut
Brasov1936
Buna Seara! De câțiva ani am niște probleme cu memoria de scurta durata, practic uit lucruri și îmi aduc aminte după o perioada. Am impresia ca nici nu pot sa inteleg unele lucruri, stau foarte mult sa ma gândesc la ele, și parca logica îmi lipsește cu desăvârșire, iar atunci când port o conversație parca ma pierd de la mijlocul dialogului. Viata mea e sedentara, lucrez de acasă, am fost o persoana mai emotiva și mai fricoasa, dar aceste lucruri parca s-au amplificat pe zi ce trece. De unde trebuie sa încep pentru a putea rezolva aceasta problema? Hidratarea în acest sens e un posibil factor? Ce analize trebuie sa fac? Vreau sa merg la un psihoterapeut, dar pana atunci trebuie sa fac niște analize, și nu prea știu de unde sa incep. Un alt lucru care m-a frapat, acum câțiva ani reținem ușor numele unei persoane, acum nu mai pot sa fac deloc acest lucru. Am pana în 30 de ani. Mai port dialog cu anumite persoane, folosesc anumite pe care le adaug bine în contextul conversației, dar dacă ma întrebi ce înseamnă parca nu am habar.
5 comentarii
1
21-03-2021, ora 07:13
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna dimineata
Faceti un consult neurologic si ulterior consult psihiatric plus evaluare psihologica si veti gaai un raspuns !
0
21-03-2021, ora 11:13
Brasov1936
Nu este medic/terapeut
Brasov1936
Nu cred ca am nevoie de nici un psihiatru, o sa merg la neurologie, dar nu vad de ce as merge la psihiatru. Oricum mulțumesc pentru sfaturi.
0
21-03-2021, ora 13:46
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Daca sunt tulburari de memoorie psihiatrul le trateaza!Dar dv stiti ce doriti !
0
21-03-2021, ora 14:45
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă nu-i o problemă neurologică, tulburările de memorie pot fi și de la o tulburare depresiv-anxioasă, dar pentru asta vă trebuie o evaluare la psiholog clinician sau psihiatru, iar în urma evaluării se va decide dacă veți face psihoterapie sau psihoterapie combinat cu medicație.
1
21-03-2021, ora 20:51
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

E important sa intelegi ca si creierul functioneaza ca orice alt organ, daca nu ai grija de el, daca nu il exersezi, se atrofiaza. Sedentarismul, lipsa de interactiune sociala, lipsa exercitiului intelectual, alaturi de cauze organice, pot duce la probleme de memorie.
Incearca un ”inventar” complet al starii de sanatate (inclusiv neurologic) si vei stii ce sa faci.

Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul