Menopauză?

11-05-2024
cezmary
Nu este medic/terapeut
cezmary
Am 48 ani, ciclu neregulat în ultima perioadă. Lipsa menstruației în ultima lună arată că s-a instalat menopauza și nu as mai putea rămâne însărcinată? Testul de sarcină efectuat este negativ. Multumesc mult!
1 comentarii
1
14-05-2024, ora 11:29
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
La vârsta de 48 de ani, schimbările pe care le observați în ciclul menstrual pot fi de fapt o parte a tranziției către menopauză, cunoscută și sub numele de perimenopauză. Această perioadă se caracterizează prin neregularități ale ciclului menstrual datorate fluctuațiilor hormonale. Totuși, absența menstruației pentru o singură lună nu este suficientă pentru a confirma instalarea menopauzei. Menopauza este de obicei diagnosticată retroactiv, după ce ați avut 12 luni consecutive fără menstruație.

În ceea ce privește capacitatea de a rămâne însărcinată, este important de știut că, chiar și în perimenopauză, ovulația poate încă avea loc sporadic, și deci există încă posibilitatea de a concepe. Un test de sarcină negativ indică faptul că nu sunteți însărcinată în prezent, dar nu exclude posibilitatea de a rămâne însărcinată în viitor dacă mai aveți cicluri ovulatorii.

Dacă încercați să concepeți sau dacă doriți să evitați sarcina, vă recomand să discutați cu un medic ginecolog. Medicul vă poate oferi informații mai detaliate despre starea dvs. de fertilitate și vă poate ajuta cu sfaturi adecvate pentru controlul nașterilor sau pentru concepere, în funcție de dorințele dumneavoastră. De asemenea, dacă simptomele perimenopauzei sunt deranjante, medicul vă poate oferi opțiuni pentru managementul acestora.

În concluzie, chiar dacă sunteți în perimenopauză, este prudent să folosiți măsuri contraceptive dacă nu doriți o sarcină, până când menopauza este confirmată definitiv prin absența menstruației pentru 12 luni consecutive.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Instalarea târzie a menopauzei poate preveni afectarea memoriei
  • Cercetătorii au propus primul ghid pentru tratarea depresiei perimenopauzale
  • De ce ai menstruații neregulate și ce poți face
  • Caracteristici ale ciclului menstrual ce ridică semne de întrebare
  • Cum să te pregatești pentru menopauză
  • Simptomele menopauzei și cum îți afectează ele viața (la ce să te aștepți)
  • Ciclul de două ori pe lună
  • Femeile care fac sex mai rar ar putea intra la menopauză mai devreme
  • Cum poți întârzia menopauza
  •