Menstruația nu vine

17-01-2018
anonim0011
Nu este medic/terapeut
anonim0011
Buna tuturor. Acum 2 săptămâni am avut primul contact sexual (Protejat), după care au mai urmat și altele (toate protejate), iar in aceasta perioada ar trebui sa îmi vina menstruația, dar nu vine. Simptomele sunt prezente de câteva zile (dureri de burta, de spate, de sâni ), ce se întâmpla? Sarcina e posibila ținând cont ca am făcut totul protejat?
2 comentarii
0
17-01-2018, ora 17:22
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Buna ziua! Daca ai folosit corect prezervativul sansele sunt foarte mici sa ramai insarcinata. Dupa simptomele descrise ar trebui sa vina menstruatia. Daca nu apare, ia un test de sarcina de la farmacie.
0
17-01-2018, ora 20:59
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Întârzierea poate avea și alte cauze, nu neapărat o sarcină.
Emoţiile puternice şi stresul de asemenea pot cauza întârzierea menstruaţiei pentru câteva zile sau chiar câteva săptămâni. În acest caz, testele de sarcină repetate arată rezultate negative.
Întârzierea cauzată de stres nu necesită niciun tratament – peste câteva zile sau săptămâni, menstruaţia revine.
Alte cauze ale întârzierii pot fi suprasolicitarea, cauzată de pregătirea unor evenimente importante, de pierdere bruscă în greutate, mai ales atunci când se utilizează unele diete stricte şi limitări rigide ale cantităţii de alimente, activităţi fizice intense, cum ar fi munca fizică grea sau efortul fizic intens în timpul sportului, unele încercări puternice emoţionale, pozitive sau negative, în timpul bolii (răceala, gripa, cistita, etc.)
Mai așteptați câteva zile, ca să nu vă alarmați degeaba.
Dacă apare o întârziere a menstruaţiei cu 7-10 zile şi mai mult, efectuaţi un test de sarcină (dar nu mai devreme de 4-5 săptămâni după sex, ca să fie concludent). În cazul în care rezultatele testului sunt negative, motivul întârzierii este altul.
Pentru mai multă siguranță, dacă totuși se întârzie și rezultatul la teste iese negativ, mergeți la un control ginecologic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: