Metalele din lucrari ceramice produc boli pulmonare?

04-04-2008
annaderol
Nu este medic/terapeut
annaderol
Buna ziua,
Am 2 premolari in partea superioara imbracati de demult in acril+metal galben.Doi dinti din fata(erau foarte strambi) au fost piliti si imbracati tot in acril in anul 1990.In partea inferioara a gurii aveam o lucrare tot din acril de 4 dinti.: caninul imbracat, un premolar lipsa, un premolar imbracat, un molar din acril.
Deoarece acrilul s-a deteriorat in timp, m-am hotarat sa-mi schimb lucrarea dintilor din fata (sus) si celor 4 dinti de jos.In ianuarie 2007 am inceput efectuarea unei lucrari de ceramica. Nu stiam ca si asta se pune tot pe metal, am vazut la proba.Dintilor din fata mi s-au pus doi pivoti.In martie s-a finalizat lucrarea.In mai -iunie de pe premolarul imbracat s-a retras gingia cam 1 mm. La dintii de sus si la canin nu au fost probleme.
In noiembrie 2007 ma imbolnavesc la plamani, tuse uscata, febra, radiografia, computerul tomograf arata granuloame in tot plamanul.Deoarece nu mi se poate preciza boala sunt supusa unei operatii la plamani pentru a preleva tesut din granulom.In urma operatiei nu se poate pune cu certitudine diagnosticul, se exclude cancerul, TBC dar inca nu se stie ce este. O analiza mai complicata a tesutului la Victor Babes(PCR) imi da diagnosticul de granulomatoza necrotizanta sarcoidozica. Si pentru a pune acest diagnostic au dezbatut foarte mult.
Intrebarea mea: Putea metalul din aliajul facut pentru ceramica sa-mi produca asa ceva ?Ce metale se folosesc ? Tinand cont ca sunt un organism sensibil pot sa-mi schimb lucrarile, dar cu ce ?
De unde sa stiu ce folosesc medicii ?
Va multumesc
5 comentarii
0
05-04-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Metalele ce sunt pe lucrarile din ceramica sunt aliaje de fapt dintre nichel-crom sau crom-cobalt( acestea sunt biocompatibile). De ce oare va puneti intrebarea daca metalele sunt de vina si nu ceramica...poate ca ea e de vina..?!Cu siguranta boala dvs nu este determinata nici de ceramica, nici de unul din aceste aliaje deoarece inainte de a se da acceptul de a fi folosite se fac studii amanuntite, asa cum se procedeaza si cu medicamentele de exemplu. Cauza cred ca trebuie cautata in alta parte.
0
05-04-2008, ora 00:00
annaderol
Nu este medic/terapeut
annaderol
In primul rand va multumesc mult pentru raspunsul promp. Am citit pe un site medical ca beriliu poate provoca boala mea, cat si Cr, Ni. Au fost si cazuri de intoxicatii cu aliaje din lucrari dentare la organisme foarte sensibile. La un anume aparat SCIO mi s-a spus ca apar intoxicata cu metale.Ceramica poate intoxica organismul ? E de mai multe feluri ? Ce contine ea?Sunt dispusa sa-mi schimb toate lucrarile dar nu stiu cu ce sa le inlocuiesc.Am sa-mi fac niste analize de sange dar nicaieri nu fac analiza beriliului in sange.Am gasit doar pentru Cr, Cu, Ni, Pb, Zn
Stiti poate unde se face analiza de beriliu din sange ?Se foloseste beriliu in ceramica ?
Va multumesc
0
06-04-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Ceramica NU v-a afectat plamanii.si cred ca nici celelalte...raman la aceeasi parere.
0
06-04-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Am vazut.ca ati mai avut o intrebare...legata de prednison...ei...acest medicament scade imunitatea organismului.cred ca ar trebui sa va legati mai mult de subiectul respectiv.
0
06-04-2008, ora 00:00
annaderol
Nu este medic/terapeut
annaderol
In ianuarie 2007 am efectuat lucrarea dentara, in noiembrie 2007 au aparut primele simptome ale bolii si parul imi cadea foarte tare in suvite.Abia in februarie 2008 mi s-a pus diagnosticul in urma operatiei la plaman. Conform diagnosticului am inceput de urgenta tratamentul cu prednison.Inainte eram sanatoasa, nu luam nici un medicament, acum au inceput problemele.
In cazuri foarte rare metalele din aliaje dentare pot provoca dereglari imunitare ce duc la sarcoidoza, berilioza, eu vreau sa elimin aceasta posibilitate.
Am vazut ca ati raspuns cuiva care este alergic la nichel ca faceti un test de sensibilizare. Eu nu ma stiu alergica dar nu mi s-a facut nici un test. Pot sa-l fac acum, unde ?
Va dati seama ca nu ar fi o placere pentru mine sa-mi schimb atatia dinti si nu este o hotarare pe care sa o iau in pripa.
As vrea sa stiu daca sunt intoxicata cu metale.Am auzit ca se face analiza firului de par pentru a vedea concentratia de metale.Ma gandesc sa o fac.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul