METASTAZE DE ADENOCARCINOM DE TIP PANCREATIC-BILIAR

18-09-2013
Anca01
Nu este medic/terapeut
Anca01
Buna ziua.
De curand am aflat ca mama are cancer Pe biletul de iesire din spital la Epicriza scrie ca in urma operatie s-a constatat ca avea ascita, in cantitate mare carcinomatoza peritoneala, bloc tumoral subhepatic ce inglobeaza colonul transvers, stomacul cu posibil punct de plecare colecistul.Fara metastaze hepatice palpabile. Se practica biopsie epiplon tumoral si gastroenteroanastoza transmezocolica.
La examenul histopatologicau fost analizate 2 tumori de 2pana la 4 cm care ambele prezinta caractere maligne si sunt infiltrate cu glande mici tapetate de un epiteliu cubic atipic care sunt infiltrative intr-o stroma densa de tip desmoplazic. Concluzia examenlui este: metastaze de adenocarcinom pancreatic biliar cu posibil punct de plecare colecistul, caile biliare, pancreasul. Deci pana la urma nu se stie de unde a pornit totul. Precizez ca mama mai are un preinfart si in urma cu 5 ani a avut o semipareza dreapta.

Va rog sa imi spuneti care este perioada medie de viata a oamenilor cu acest diagnostic?
Din ce am vazut are toate simptomele cancerului: greata, varsaturi. Dupa o perfuzie cu putin metoclopramid a reusit sa sesimta mai bine dar apoi incet iar vomita. In scaun se pot vedea resturi nedigerabile. A slabit f. mult si ochii ii sunt bagati in orbite. Stiu eu ca nu sunt sanse numai as vrea sa stiu cat va duce cu boala asta? M edicul a zis caacest cancer este destul de agresiv. In ce sens este, , agresiv'. ?Astept raspunsul dvs. Multumesc mult de tot.
15 comentarii
0
18-09-2013, ora 19:53
marculescu ctin
Nu este medic/terapeut
marculescu ctin
Buna ziua.Tatal meu este operat si diagnosticat cu( Tumoare parafaringiana stanga, inalta, si bloc adenopatie peritumoral compresiva pe pachetul vasculo-nervos a gatului)La cererea medicului i sa facut imunohistochimia la care rezultatele au iesit asa.(Tesut fibro-conjnctivo -adipos prezentand proliferare tumorala alcatuita din celule rotund-ovalare si poligonale cu citoplasma clara eozinofila, nuclei veziculosi cu frecvente mitoze, dispuse intr-un pattern solid si trabecular, pe alocuri cu aspect infiltrativ in tesutul glandular salivar de tip sero-mucos adiacent, prezent zonal la periferia fracmentului. )CK34betaE12 pozitiv difuz in celule tumorale;ck19 pozitiv difuz in celule tumorale;cea negativ;ki67 pozitiv -80-85% in celule tumorale;ttf1 negativ;cromo negativ;p63 pozitiv difuz in celulele tumorale..CONCLUZII.Aspectul hstopatologic si testele IHC pledeaza cu diacnosticul de carcinom scuamos slab diferentiat fara a se putea stabili cu certitudine originea primara sau secundara a tumorii (carcinoamele scumoase au imunofenctip asemanator indiferent de localizare)...Vas ruga mult daca puteti sa mi spuneti si mie la ce sa ma astept de acum incolo.VA MULTUMESC MULT.
0
19-09-2013, ora 12:01
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Anca01: din pacate prognosticul vital in situatia pe care o descrii se masoara in luni, nimeni nu poate spune cate; de asemenea conteaza foarte tare daca va putea sa primeasca un tratament citostatic si apoi cum va raspunde la el. sper ca aveti o programare la oncolog cat de grabnica!

marculescu ctin: la ce sa te astepti este sa faci un consult oncologic care sa va ceara si niste investigatii imagistice si protocolul operator si alte lucruri care sa stabileasca STADIUL acestui cancer, care e cel mai important lucru pentru prognostic si pentru a stii ce alte tratamente sunt indicate in continuare, daca sunt. ce v-au spus medicii ? in general trebuie sa pornesti de la asta, cand faci o postare, zic eu.
0
19-09-2013, ora 18:03
marculescu ctin
Nu este medic/terapeut
marculescu ctin
In primul rand va multumesc pt raspuns.am vorbit si cu un dr oncolog dar nu sa pronuntat pana nu sunt analizele gata (imunohistochimia).dar stiti parerile sunt impartite.deaceea am postat aceste analize sa aflu si eu parerile dmv.
0
19-09-2013, ora 23:28
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
am inteles. cu placere si te asteptam cu vesti !
0
20-09-2013, ora 22:45
Anca01
Nu este medic/terapeut
Anca01
RE: Vă mulţumesc, miercuri avem programare la oncolog. Vom vedea dar tare mă tem că nu va putea suporta citostaticele. Voi reveni cu veşti.
0
27-09-2013, ora 09:32
Anca01
Nu este medic/terapeut
Anca01
Am revenit si din pacate situatia se pare ca este destul de grava. Mama este intr-o stare grava, oncologul nu o poate interna in acest caz in spital deoarece a spus ca nu se mai poate vindeca. Mi-a prescris doar un medicament mai tare pentru varsaturi pe care l-am comandat chiar azi. Va rog sa-mi spuneti in acest caz sansele de supravietuire sunt si mai mici decat in cazul in care ar fi facut citostatice? Inca nu are dureri dar probabil ca va avea. Inca nu este cazul sa ia morfina a zis Dr. oncolog. Acum ma intreb si eu cat o sa se mai chinuie asa?...Va trai mai mult de 4 luni sau nici atat? Problema este ca nici nu prea poate sa manance decat supe usoare si eventual cate un pic de banana, compot proaspat de fructe. Va multumesc inca o data pentru raspuns.
0
27-09-2013, ora 11:28
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
desigur ca tratamentul cu citostatice ar fi oferit o sansa de prelungire a supravietuirii, teoretic prin posibilitatea inducerii unei remisii, dar cu siguranta ca si aceasta ar fi fost temporara. din pacate intr-adevar citostaticele nu se pot folosi indiferent de starea bolnavului, el chiar daca are cancer metastatic trebuind sa fie intr-o stare generala relativ buna pentru a primi acest tip de tratament. din pacate intr-adevar, prognosticul nu este unul favorabil, iar ingrijirea medicala in acest moment trebuie sa vizeze doar cum se simte ea, deci are nevoie de un tratament suportiv/simptomatic, daca nu are unde sa stea internata, macar cu niste vizite la domiciliu din partea unui cadru medical, in limita posibilitatilor.
0
27-09-2013, ora 15:13
ELIVIA
Nu este medic/terapeut
ELIVIA
Anca01, v-am trimis un mesaj privat.
0
27-09-2013, ora 20:23
Anca01
Nu este medic/terapeut
Anca01
MULTUMESC FRUMOS PT RASPUNS.
0
29-09-2013, ora 12:03
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu placere !
0
29-09-2013, ora 12:43
natylar
Nu este medic/terapeut
natylar
buna ziua am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta, sunt disperata de curand am aflat ca mama mea are cancer in capul pancreasului cu metastaze la ficat si icter mecanic boala este in gadul 4 medicul a incercat interventie chirurgicala insa tumora nu a putut fii scoasa din diverse motive pe care nu le cunosc foarte bine stiu ce presupune acet lucru medicul nu i-a mai dat nici o sansa de vindecare ba chiar ne-a spus ca o sa mai traiasca maxim cateva luni. insa intrebarea mea este in perioada aceasta pana la sfarsitul zilelor ei cum as putea sa-i fac zilele mai usoare scrieti-mi va rog daca o sa aiba dureri mari si cum pot sa o feresc de suferinta fizica pt ca sufar in rand cu ea.va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns.multumesc anticipat.
0
29-09-2013, ora 12:55
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, din pacate sunt sanse mari ca o sa aiba simptome care vor progresa si vor fi din ce in ce mai suparatoare. nu poti tu singura sa faci absolut nimic din acest punct de vedere, decat sa o duci la medic. inainte de toate la ONCOLOG, si apoi sa faci ce iti spune el, referitor la ce se poate face, ce alti specialisti ar fi de ajutor, tratament simptomatic, poate chiar chimioterapie care sa prelungeasca speranta de viata, daca poate sa o tolereze.

concluzie: aduna actele medicale si fa o programare la un specialist de ONCOLOGIE MEDICALA ! vorbeste cu medicul de familie despre asta !
0
30-09-2013, ora 11:27
natylar
Nu este medic/terapeut
natylar
da multumesc pt raspuns, doar ca mama este inca in spital si ea inca nu stie exact despre ce e vorba cu ea dar se gandeste ca poate fii de rau si refuza orice prelungire (citostatice, chimioterapie).
0
10-10-2013, ora 20:51
Anca01
Nu este medic/terapeut
Anca01
Din nefericire mama a decedat. Am ramas fara cuvinte. Poate ca Dumnezeu asa a vrut. Nu a avut dureri dar daca mai traia s-ar fi chinuit ca deja incepea sa o doara piciorul.Varsa intr-una numai verde, si nu mai putea sa manance. Oncologul i-a prescris ceva meddicamente nu mai stiu cu, , O.." incepea dar vomita mai rau dupa ele si o asistenta a zis sa nu i le mai dau si ca Metoclopramid e mai bun pt. ea dar ce folos.. ca oricum nimic nu mai functioneaza cum trebuie. Nu a fost nevoie de morfina. Si pana la urma D-zeu stie ce-i mai bine pt noi. Va multumesc si va doresc tuturora sanatate multa.
0
10-10-2013, ora 21:33
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Condoleante !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: