De ce sunt anumite medicamente utilizate împotriva cancerului pancreatic mai eficiente decât altele?

©

Autor:

De ce sunt anumite medicamente utilizate împotriva cancerului pancreatic mai eficiente decât altele?

O nouă cercetare oferă posibile răspunsuri privitoare la abordarea eficientă din punct de vedere al tratamentului cancerului pancreatic.
Anchetatorii au reușit să explice de ce anumite medicamente pot să funcționeze împotriva bolii, în timp ce altele nu o pot face. Cercetarea ar putea să modifice modul în care cancerul pancreatic este văzut, astfel încât abordarea dezvoltatorilor de medicamente, cât și a cadrelor medicale, să se modifice. La momentul actual, cancerul pancreatic este unul dintre cele mai severe tipuri de cancer, în principal din cauza ratei crescute a mortalității, cât și din cauza localizării ascunse între principalele organe. Tocmai din acest motiv, orice progres înregistrat, indiferent de dimensiunile sale, ar putea să aducă reale îmbunătățiri, față de situația actuală.

David F. Kashatus, doctorand al Școlii de Medicină a Universității din Virginia, a demarat actualul proiect de cercetare în anul 2012, rezultatele din prezent fiind rezultatul a mai bine de cinci ani de studii complexe. Dorind să înțeleagă felul în care anumite modificări structurale afectează creșterea cancerului pancreatic, Kashatus a analizat modificările stranii apărute în forma mitocondriilor în cancerele determinate de mutații ale genei RAS, frecvent asociate cu diferite tipuri de tumori. Aceste modificări au fost descoperite anterior de către oamenii de știință, însă nu au fost asociate cu dezvoltarea sau stabilizarea cancerului pancreatic. În schimb, Kashatus a descoperit că atunci când gena RAS mutată este activată, mitocondriile se fragmentează, această fragmentare susținând dezvoltarea cancerului.

Procesul care susține dezvoltarea celulelor tumorale ar putea fi împiedicat, prin inhibarea diviziunii mitocondriale în celulele canceroase ale pacienților. La momentul actual, inhibarea diviziunii mitocondriale în celulele canceroase reprezintă doar un obiectiv de viitor, medicamentele care vizează acest proces fiind în stadii observaționale. Constatarea ar putea, însă, să explice funcționarea deficitară sau eficientă a unor medicamente, comparativ cu altele.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 04-10-2019 | creare: 04-10-2019 | Vizite: 736
Bibliografie
Pancreatic cancer discovery reveals how the aggressive cancer fuels its growth, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190926122041.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care este relația între diabet și cancerul pancreatic?
  • Descoperire medicală care împiedică răspândirea cancerului pancreatic
  • Senzația de sete și urina închisă la culoare, potențiale simptome ale cancerului pancreatic
  •