Mi-e frică să iau medicamente

08-11-2021
myselfandI
Nu este medic/terapeut
myselfandI
MI-E FRICĂ SĂ IAU MEDICAMENTE din cauza posibilelor reactii (am luat mai demult și ameteam puternic, le-am întrerupt după câteva zile)
Am terminat facultatea si nu îmi găsesc un job în domeniu. La joburile care implică încasat de bani nu mă bag pt că stiu ca e o responsabilitate prea mare. Gândul că stau toată ziua în casă si nu fac nimic mă macină. Mai am o problemă în zona lombară, o presiune când mă deplasez, un disconfort. Din cauza asta îmi vine să mă izolez si sa stau doar în pat ca să uit de problemă, nu vreau să ies din casă și mi-e frică de orice început al unui job nou, adică cred că nu aș fi în stare de nimic. Sunt invadată de gândurile neputinței.
Am dat de un job part time la o florărie unde trebuie sa am grija de flori si trebuie să merg să văd ce presupune, dar îmi vine să renunt si simt că nu sunt pregătită si nu sunt în stare de nimic.
În situatia asta doar medicamentele mă scapă?
2 comentarii
1
08-11-2021, ora 21:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da. In prima luna de tratament e posibil sa aveti reactii secundare dar apoi se retrag. Asa functioneaza aceste medicamente. Cereti medicului pe langa antidepresiv o benzodiazepina care sa va ajute in prima luna sa depasiti efectele secundare. Se incepe cu jumatate de pastila de antidepresiv 5-7 zile, apoi una intreaga. Daca procedati asa va va fi mult mai usor sa instaurati tratamentul.
Sanatate multa!
0
09-11-2021, ora 11:51
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Discutați cu medicul orice reacție a medicamentelor, poate umblă la schema de tratament. Orice tratament are și efecte adverse, dar punând în balanță cu beneficiile, medicul este acela care decide dacă să luați sau nu un anume medicament. Acum să nu vă așteptați ca beneficiile să apară din prima zi. Trebuie să aveți răbdare ca medicamentul să-și facă efectul. Eu cred că un medic știe ce să vă dea sau nu, că altfel fiecare ar lua după mintea lui ce crede că-i face bine și s-ar trezi cu cine știe ce probleme.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul