Modalitate de vindecare | Forumul Medical ROmedic

Modalitate de vindecare

11-08-2015
adinai
Nu este medic/terapeut
adinai
Buna ziua. In perioada 2008-2014 am fost agresata de tatal meu (lovita, scuipata in fata, imbrancita, impinsa, jignita) uneori pana mi s-a facut rau la propriu. Ca urmare a acestor fapte cand ma apropii de persoane de gen masculin simt ca mi se face rau si nu mai pot respira (mi se taie brusc respiratia).
Am facut psihoterapie, dar avand in vedere ca psihoterapeuta mea este plecata pe o perioada de cateva luni, rog un psihoterapeut sa-mi ofere solutii de vindecare a acestei frici/reactii. Ma simt penibil si imi este rusine ca mi se intampla asta pentru ca oamenii nu inteleg. Pe o perioada de 2 ani nici nu am putut lucra pentru ca mi se intampla cu orice persoana. Imi doresc din tot sufletul sa ma vindec, va rog sa-mi oferiti o solutie.
Va multumesc.
4 comentarii
0
11-08-2015, ora 18:16
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara,
avand in vedere simptomele pe care le mentionati, e nevoie sa continuati psihoterapia. Inteleg si ca psihoterapeutul dvs nu va poate ajuta timp de cateva luni. Ar fi totusi interesant de stiut ce recomandari v-a facut acel coleg psihoterapeut in momentul in care v-a anuntat ca pleaca sau ca nu va poate ajuta acea perioada? Cu siguranta v-a oferit unele recomandari de care ar fi util sa tineti cont; nu va putea lasa pur si simplu fara sprijin.
Din ce descrieti, reiese ca ati fost victima unui abuz vreme de 6 ani, iar asemenea comportamente lasa urme, dupa cum spuneti ca ati si observat (incapacitatea de a relationa). Nu spuneti varsta pe care o aveati cand a inceput totul, dupa cum nu stim nici varsta dvs din prezent - nu stim multe despre dvs si nu putem emite solutii de "vindecare".
Va recomand sa vorbiti cu psihoterapeutul si sa gasiti impreuna solutii pentru a continua psihoterapia sub alta forma(skype, e-mail) pana ce acesta se intoarce, sau cautati sprijinul altui psihoterapeut.
0
25-08-2015, ora 16:16
adinai
Nu este medic/terapeut
adinai
Va multumesc. Nu am mai facut psihoterapie de anul trecut, am incercat sa imi revin singura si in mare parte am reusit avand in vedere ca atunci cand veneam o persoana pe strada ma lua cu transpiratii si cautam sa ma ascund. Acum simptomele nu mai sunt atat de acute. Am 27 de ani si am facut psihoterapie de la 22.
0
25-08-2015, ora 21:36
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Totusi, spuneti ca doriti ajutor pt "vindecare", desi simptomele nu mai sunt asa puternice. Ce asteptari aveti cu privire la aceasta "vindecare" de care vorbiti? Pt traume psihice nu s-au inventat pastile minune (de fapt nu exista pastile minune :)) si orice alta metoda in afara psihoterapiei v-ar ajuta doar intr-o mica masura. Se tot vorbeste de terapia Bowen, de ex, care poate aduce imbunatatiri in cazul suferintelor fizice, dar o rana creata de un parinte agresor nu imi dau seama cum ar putea s-o vindece. Poate cel mult sa amelioreze starile de anxietate sociala, pt ca relaxand corpul, relaxam si mintea, doar ca gandurile raman neschimbate orice am face :) si revin peste ani tot mai agresive (cum s-a intamplat si in cazul dvs). E probabil cazul sa va intoarceti la psihoterapie, pt ca nu ati facut suficienta.
0
01-09-2015, ora 23:03
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Poate nu ar strica Adina sa incerci sa schimbi ceva la psihoterapie si sa apelezi la un psihoterapeut de sex masculin. Ar functiona si ca o terapie prin expunere. Poate initial online prin Skype, ca un prim pas?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExperienÈ›ele traumatizante din copilărie influenÈ›ează riscul de a dezvolta afecÈ›iuni fizice sau psihice în viaÈ›a de adult
  • Traumele din copilărie cresc riscul pentru diverse probleme de sănătate fizică È™i psihică la vârsta adultă
  • Traumele din copilărie cresc de 3 ori riscul de boală mintală la vârsta adultă
  • Traumele suferite în copilărie pot afecta recunoaÈ™terea emoÈ›iilor la maturitate
  •