nas infundat

08-03-2011
pop radu sabin
Nu este medic/terapeut
pop radu sabin
Buna ziua,

Am o fetita de 3 ani care dupa o saptamana de camin a fost racita, a fost tratata de medicul de familie cu augumentin, humex si ketof, dar dupa o sapatamana nasucul a ramas tot infundat si a facut febra 39. Am chemat medicul din nou si a spus ca are inflamatia vegetatiilor adenoide si i-a dat tot augumentin cu spalaturi si aspiratii nazale. Acum nu mai face febra dar nasul tot infundat este si cand il aspiram ies secretii galben-verzui foarte lipiciosi, vomita, doarme cu gura deschisa si nu este linistita.Ce imi puteti recomanda pentru ca aceste neplaceri sa dispara si todata va intreb daca putem folosi un aparat de aerosol (ca am mai vazut pe forum), daca da, cu ce medicatie.
Va multumesc.
1 comentarii
0
08-03-2011, ora 13:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da se poate folosi aparatul de aerosoli.
ser. efedrinat 2-3 pic+ acc 1 fiola + ceai de musetel cald ( in care este adaugata la 200 ml ceai 2 pic de ueli volatil de eucalipt ) din acel ceai se ia cantitatea necesara pana se umple recipientul de la aparatul de aerosoli
Pentru orice problema de nas, gat, urechi.. mergeti la ORL.. pentru confirmarea diagnosticului.
in 80% la suta de trtamenet indicate de med. de familie NU e cazul de acel antibiotic !!!
Adaugă un comentariu / răspuns