Nas infundat 90% si reflux gastroesofagian

15-09-2019
MaryaBeatrix
Nu este medic/terapeut
MaryaBeatrix
Buna ziua, vreau sa va spun pe scurt povestea mea stiu ca sufar de reflux gastric si din cauza asta am nasul, faringele si laringele inflamat, am fost la orl si a zis ca am nasul inflamat dar nu poate bloca atat de mult respiratia ca inca mai este loc pentru aer, se poate ca inflamatia din nasofaringe sa blocheze atat de mult respiratia? Mentionez ca am zile cand fac gargara + inhalatii si nu am reflux atat de mult simt o imbunatatire in respiratie, nu mare dar este, cu 2 ani jumate in urma am avut aceeasi problema, am reusit sa vindec refluxul si problema cu respiratia a disparut, insa a revenit dinou dupa alimentatie dezordonata, mentionez ca pe langa reflux am si mancare nedigerata in scaun, indigestie si limba acoperita cu mucus alb in partea din spate, ce poate fii?
10 comentarii
0
15-09-2019, ora 20:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
asta poate sa spuna doar un medic la gastrlogie..dupa ce face o endoscopie si o colonoscopie
0
16-09-2019, ora 09:53
MaryaBeatrix
Nu este medic/terapeut
MaryaBeatrix
Va multumesc pentru raspuns, mai am inca o intrebare este posibil ca insuficienta de aer pe nas sa fie cauza oboselii permanente ? Simt ca cu cat se infunda mai rau nasul cu atat se accentueaza oboseala.
0
29-06-2020, ora 16:27
Trandafirica
Nu este medic/terapeut
Trandafirica
Buna ziua, am aceeasi problema de sanatate de cand ma stiu insa s-a agravat de vre-o 20 de ani. Am facut ocolul cabinetelor ORL, am aproape 10 interventii chirurgicale, am incercat toate solutiile si pastilele recomandate si absolut fara nici un rezultat. Am renuntat sa mai cred ca pot face ceva ca sa pot respira si de vre-o 8 ani folosesc un dilatator nazal (dintre toate incercate doar unul are efect in cazul meu, arata ca un mini betigas de inghetata. Cele spiralate care inconjoara osul nasului nu au nici un efect. Mai sunt bune benzile care se lipesc pe nas.) cand dorm ca sa nu fie blocat complet nasul caci altfel somul este un chin. Deci cu dilatator si gura deschisa ma odihnesc foarte bine. De curand am dat de un ceai, produs la noi, pentru sistemul respirator care mi-a usurat respiratia cu 20% si am contactat specialistii de la fabrica si mi-au spus ca este posibil ca din cauza refluxului sa am aceasta problema. Am fost socata sa aud aceasta parere caci nici un doctor nu mi-a zis ca poate sa fie o legatura si sa-mi recomande un consult gastro. A trecut timpul si acum am dat la farmacie de niste pastile masticabile naturale, produse la noi, pentru o respiratie puternica, le-am luat si culmea din a 3-a zi am inceput sa dorm cu gura inchisa (cu dilatatorul). Eu simteam o tensiune permanenta la nivelul sinusurilor de langa nari si acum simt cum se relaxeaza usor si trosnesc din cand in cand. Am fost curioasa de efectul pastilelor masticabile si am vazut caci contin ulm alunecos (si propolis pe langa alte ingrediente) care se da pentru stomac in diverse afectiuni. In timpul zilei simt o ameliorare usoara nu completa. Referitor la limba, era mereu alba, cu greu o puteam curata cu periuta si s-a curatat din primele zile de administrare a pastilelor. Sper ca misterul sa fie dezlegat si sa ne bucuram de o respiratie usoara.
0
29-06-2020, ora 17:58
MaryaBeatrix
Nu este medic/terapeut
MaryaBeatrix
Da, ai dreptate Trandafirica refluxul este cauza, prin octombrie anul trecut am vindecat refluxul si respiratie s-a imbunatatit enorm, acum am dinou reflux si respiratie proasta dar nu din cauza dietei ca eu mananc numai mancare usoara si fara prostii, ci din cauza lipsei de somn, cam in decurs de 3 luni am dormit aproximativ 5-6 ore pe noapte si asta este foarte rau pentru organism, deci dieta si somn cel putin 7 ore pe noapte se poate vindeca refluxul...
0
01-07-2020, ora 22:37
Trandafirica
Nu este medic/terapeut
Trandafirica
Merci Andrei, mă bucur să aud de la tine că se vindecă daca ai grija de reflux. Din păcate am fost la prea mulți doctori și în curând nu voi ajunge la gastro. Ciudat căci eu nu simt nici un disconfort gastric. Chiar și așa după cele citite, de o săptămână nu mă mai aplec din coloană când am ceva de ridicat de jos, dorm pe o perna mai înaltă și iau acele pastile masticabile (care au plop, nu ulm alunecos) și mă simt din ce în ce mai bine.
0
02-07-2020, ora 08:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu e nimic ciudat
Durerea in abdomen apare deja când ne apropiem de ulcer..
pana atunci.. micile inflamatii de pe tractul digestiv..se manifecta prin sistemul nervos (n.Vag..) si prin sistemul limfatic...
Organismul ne da semne indirecte in cavitatea bucala si faringe... cu senzatii, usturimi, secretii.. care trebuie interpretate corect
0
02-07-2020, ora 12:21
Trandafirica
Nu este medic/terapeut
Trandafirica
Mulțumesc Dl Doctor Flueraru, voi face cât de curând un consult gastro. Mă bucur tare mult să primesc de la Dvs un sfat medical întrucât sunteți medicul copilăriei mele! Sunt acea fetiță care nu a vrut să stea cu nici un chip la operația de amigdalită de acum 30 de ani! Am luptat din răsputeri :))) și am plecat fericita, neoperata acasa la Don...
0
30-01-2021, ora 11:25
Mileug
Nu este medic/terapeut
Mileug
Deși, poate, între timp ați făcut investigații și ați găsit problema totuși scriu aici că simptomul acesta de nas înfundat poate avea ca sursă intestinul inflamat și de aici și refluxul gastric. De asemenea v-aș recomanda și investigații pentru tiroidă. În cazul meu, intestinul permeabil a creat și nasul înfundat și o boală autoimunnă care atacă tiroida, tiroidită Hashimoto. Pentru contracararea acestor probleme puteți adopta AIP, protocolul autoimun despre care puteți găsi informații pe Internet. La mine înfundarea nasului a mai cedat de când țin asta, pe lângă reducerea altor probleme.
0
30-01-2021, ora 12:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Corect. Felicitari
0
13-03-2021, ora 21:36
doruc
Nu este medic/terapeut
doruc
Buna ziua ! Trandafirica, cum se numesc acele pastile masticabile pe baza de plop si propolis la care faci referire mai sus ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •