Nas infundat, pierderea mirosului

15-09-2011
marius.bz
Nu este medic/terapeut
marius.bz
Acum 1 luna si jumatate am fost la un medic ORL, avand nasul infundat, nu mai aveam miros, stranutam des, mucoasa era abundenta si de culoare(verde si galben, ma scuzati, stiu ca nu suna bine, dar trebuie stiut lucrul asta), nu aveam dureri de cap. Mi-a dat un tratament cu Aerius si Rinocort, dupa care am facut o radiografie si mi-a zis ca am sinuzita, asa ca am facut 2 serii de punctii(nara stanga si nara dreapta). Totul a fost ok dupa punctii, respiram mai bine, dar inca nu-mi revenise mirosul. Mi-a zis ca dupa tratament o sa-si revina(tratament de 10 zile cu ce am mentionat 1 pastila/zi si 3 pufuri/zi). Acum o saptamana, tot fara miros fiind, a batut vantul afara si am inceput sa stranut iar foarte des. Acum am iar simptomele pe care le-am precizat insa de data aceasta mucoasa nu mai are culoare( ceea ce e bine, sper). Am uitat sa mentionez faptul ca am cruste in ambele parti ale sinusurilor( asa mi-a zis medicul atunci). Intrebarea mea care este de fapt, ce se poate face? Este nevoie de interventie chirurgicala?

Multumesc
2 comentarii
0
15-09-2011, ora 21:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. faci o radiogarfie SAF si te lamuresti ce fel de sinuzita ai ?
2. faci consult la Alergologie
3 scimbi modul de gandire si alimentaie ( 80% din alergeni vin prin alergenii alimentari)
4. tratament nazal local.. aerosoli, inhalatii, spalaturi nazala, aromoterapie
0
16-09-2011, ora 10:51
marius.bz
Nu este medic/terapeut
marius.bz
Eu radiografie a sinusurilor am facut, dar medicul nu mi-a zis ce fel de sinuzita am. O sa ma duc sa fac un consult la Alergologie sa vad ce imi spune, iar schimbari sunt dispus sa fac, pentru ca e foarte greu fara miros, si cu nasul infundat.
Sper sa pot urma acest tratament nazal, poate chiar sa-mi cumpar un aparat cu aerosoli.
Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns